BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 11 miesiąc temu #536357 przez Kiniaczek
tweety napisał:

Daarikaa napisał:

Cześć wszystkim ciężaróweczkom;) Wczoraj byłam drugi raz na usg 4d i w końcu córcia pokazała nam chociaż profil twarzyczki i w ogóle była bardziej ruchliwa

Hej, mozesz mi powiedziec czym rozni sie 3D od 4D?

www.mamazone.pl/artykuly/ciaza-i-porod/c...3d-i-4d-w-ciazy.aspx

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #536363 przez tweety
Kiniaczek napisał:

Ja dziś wizyta, też ostatnio pobolewa mnie brzuch, lekko bo lekko ale jednak... i boli mnie często krocze... rozwiera się czy co:)

daj znac prosze co powiedzial ci lekarz i czy to uczucie jest normalne.

11 lata 11 miesiąc temu #536365 przez Kiniaczek
Dam znać zaraz po wizycie... Wypytam o wszystko!!!!!

11 lata 11 miesiąc temu #536431 przez Kiniaczek
Znalazłam dziś w necie:)
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #536553 przez MoNiaaa
hej laseczki :)

sorki ze nie zagladam do was ostatnio(jesli wogole o mnie pamietacie jeszcze) ale jakos tak czasu brak :(

mam nadzieje ze u wszystki wszystko gra i buczy :) jak dzieciolki daja popalic??

ja bylam u gina po poronieniu wszystko sie oczyscilo i wyprosilam badania - w pon ide zrobic :) mam nadzieje ze wyjda ok :) 2-3 miechy musze odczekac i pozniej zobaczymy mam nadzieje ze sie juz uda.szczerze to w tej chwili przeraza mnie bycie w ciazy i boje sie ogromnie...

buziaki dla wszytkich brzuszkow :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

http

]

11 lata 11 miesiąc temu #536558 przez Anabelle
Monia to naturalne, że się obawiasz. Wiem jak było w tej ciąży ze mną i M. Dopiero po dwóch usg połówkowych u 2 różnych lekarzy zaczęliśmy się cieszyć. Później czytając o każdym tygodniu ciąży doszliśmy do momentu kiedy pojawila się informacja - że dziecko urodzone w tym tygodniu jest już do utrzymania przy zastosowaniu aktualnej medycyny - uśmiechaliśmy się jak głupki do monitora.

Kto wie :) Może my będziemy witać maleństwa, a Ty powitasz fasolkę? :) Akurat będziemy się wysypywać za 2-3 miesiące :)

11 lata 11 miesiąc temu #536561 przez MoNiaaa
A NO KTO WIE :):) OBY :lol:

NARAZIE nie mysle o tym musze i tak odczekac wiec bez sensu sie zadreczac udalo mi sie "wrzucic na luz" i jestem az nadto spokojna i pogodzona :)

http

]

11 lata 11 miesiąc temu #536569 przez Anabelle
Bardzo mnie to cieszy :)
Psychika odgrywa tu bardzo ważną rolę - jak tylko organizm uzna, że jest gotowy, to na pewno zobaczycie fasolkę i mocno Wam tego życzę :)

Wracam na chwilę do nauki. Będę zaglądała :)

11 lata 11 miesiąc temu #536570 przez lania
Kiniaczek napisał:

Ja dziś wizyta, też ostatnio pobolewa mnie brzuch, lekko bo lekko ale jednak... i boli mnie często krocze... rozwiera się czy co:)

mnie tez boli krocze, daj znac co powie gin

11 lata 11 miesiąc temu #536691 przez Sevilla
Mnie dziś boli i brzuch i krocze, ogólnie to jestem taka do dupy i nic mi się nie chce. Normalnie tragedia .... co do ułożenia maluszka, ja stwierdziłam, że nie ma się co kierować jego ułożeniem podczas USG. Tydzień temu jak byłam na połówkowych Maks był głową do dołu, a dwa tygodnie wcześniej główkę miał na wysokości pępka. Teraz w sumie to sama nie wiem, jak jest ułożony, ale nóżki ma napewno skierowane na lewą stronę, bo po tej stronie czuje kopniaki. Poza tym wierząc stroną ginekologicznym, że maluch w tym okresie fika koziołki, to mi bez różnicy czy jest główką do dołu, do góry, czy na boku. Zacznę się tym martwić przed porodem :)

Monia pamiętamy o Tobie, ale zastanawiam się, czemu chcesz czekać 3 miesiące. Ja po drugim poronieniu, które miało miejsce w 6tc, zaszłam w ciąże w 2 cyklu od tego niemiłego zdarzenia. Mój lekarz prowadzący nie kazał czekać. A najważniejsze, nie wiele osób wie, że po drugim poronieniu lekarz może dać skierowanie na badania genetyczne, a kolejna ciąża może być prowadzona profilaktycznie na lekach przeciwzakrzepowych :)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #536700 przez Anabelle
Te przysłowiowe 3 miesiące to jak dla mnie - bardziej na badanie się i "ochłonięcie emocjonalne" :) Po poronieniu miałam robioną masę badań i dostałam bromergon - regulował mi miesiączki i co powiedziała z uśmiechem pani doktor "wzmaga płodność" ;) podczas przyjmowania tego leku wyszła mi cytologia I :)
Zaszłam w ciążę pół roku po poronieniu ale była to mała niespodzianka bo nie nastawiałam się, że "muszę" zajść.

Ja bym radziła Moni popracować nad pełnym relaksem psychicznym, porobiłabym sobie badania jakie tylko uda Ci się wyciągnąć od lekarza, brałabym kwas foliowy i odstawiła zabezpieczenia - na pewno w końcu się uda :)

11 lata 11 miesiąc temu #536708 przez Urszula
Witam!

Ostatnio jestem tak zabiegana że szok :dry: ale cóż trzeba do przodu :) Skoro mowa o różnych dolegliwościach to u mnie od paru dni również pojawiły się bóle krocza (jakby szyjka) ale tylko wieczorem. Cały dzień czuję się świetnie natomiast wieczorem dokuczają mi również dolegliwości żołąkowe ZGAGA potworna :( pomaga jedzenie owoców..

Monia oczywiście, że Cię pamiętamy. Zyczymy dużo rekalsu, pogody ducha i w końcu powodzenia!!!

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

11 lata 11 miesiąc temu #536744 przez joasia10015
MooNiaa ja cały czas o tobie pamietam :) Czekam z niecierpliwościa na twoje dwie kreseczki :)
Co do mojego dołka to dziekuje wam moje kochane za wsparcie,czasem mam takie myśli glupie,i takie nerwy że mam wrażenie że cały świat jest przeciw mnie :(
Co do wspomnianej książki to skuszę sie na kupno-napewno nie zaszkodzi ja poczytac :)
Dziewczynki jakis czas temu pisałyśmy o sesji zdjęciowej w ciąży-ja byłam jak najbardziej zaaaa,i wszystkim ciężaróweczkom polecam :) Dzis z ciekawości zajrzałam do albumu z tą sesją (żeby sprawdzic w którym tygodniu ją robiłam-bo z Mikołajkiem też chce zrobic :) )i jak kiedys obiecałam którejs z was-zrobiłam fotki -fotkom ( :laugh: )i zaraz wkleje :laugh: Achhhhh jak ten czas leci...jedna z fotek jest z sesji brzuszkowej,druga z sesji z 3-miesiecznym Miłoszkiem ,a trzecia zawsze mnie wzrusza-to fota ze ślubu kiedy karmiłam synka-achhhh już mam łzy w oczach :blink: :blush:
Prowadze Milkowi taki album i polecam wszystkim mamuskom :blink: DLa Mikołajaka zaczne już nie dlugo :blush:
(ach przepraszam za te ,,odblaski ,,na fotkach ale to dzieki lampie w aparcie B) )
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #536750 przez joasia10015
SESJA Z MOIM 3-MIESIĘCZNYM SKARBEM :kiss:
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #536754 przez joasia10015
A to fota którą KOCHAM!!!!! :kiss:
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka