BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #536279 przez aleksiaa88
Witam w ten osrany dzień odwilży dzień drugi wszystko zlodowacone- nastała epoka lodowcowa wszędzie sople wiszą ciekawe kiedy linie pozrywa, nie dość, że wszystko ugina się pod lodem to zaczął padać mokry śnieg :angry:
Kiniaczek mogę się określić do Rzeszowa mam 1h drogi a sprecyzuję bardziej jeśli kojarzysz to jestem pomiędzy Przemyśl- Rzeszów tak naprawdę do Przemyśla mam jakieś 20 minut.
A Ty skąd?
Zjadłabym czekoladę z orzechami laskowymi mmmmmmm
joasia10015mam tą książkę jest super kupiłam kuzynce jako prezent ślubny wraz z Językiem Dwulatków tak mi się spodobała, że ją przeczytałam ale tylko Język niemowląt więc poleciałam i kupiłam sobie na własność, przedtem czytałam z ciekawości a teraz zamierzam czytać i zaznaczać sobie przydatne informacje bo jest ich naprawdę sporo. Są różne metody opisane np. karmienie, wprowadzanie tzw, łatwego planu w życie, układanie do snu może którąś czynność uda mi się wprowadzić w życie.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #536286 przez tweety
U mnie tez lekarka po zbadaniu szyjki spytala o bole i twardosc brzucha. biore nospe i czekam na usg (ten czwartek) zeby dokladnie zbadac szyjke. ja glupia nie dopytala czy cos jest nie tak czy pyta bo jestem od dluzszego czasu chora. ale pewnie cos zobaczyla. w karcie ciazy nie zanotowala stanu szyjki wiec tez sie troche boje. choc poza normalnym pobolewaniem i ciagnieciem nie czuje sie zle. zobaczymy w czwartek.
demoniqe - oszczedzaj sie

12 lata 3 miesiąc temu #536292 przez Kiniaczek
Aleksiaa88 ja Tarnów:) pomiędzy Rzeszowem a Krakowem:)

12 lata 3 miesiąc temu #536294 przez Kiniaczek
Joasia ja mam tę ksiązke:) jeszcze cała nie przeczytana ale dośc fajnie się czyta. Nie wiem czy rady skuteczne to się okaże :) Realia amerykańkie więc troche się obawiam ale zobaczymy:)

12 lata 3 miesiąc temu #536298 przez Daarikaa
Cześć wszystkim ciężaróweczkom;) Wczoraj byłam drugi raz na usg 4d i w końcu córcia pokazała nam chociaż profil twarzyczki i w ogóle była bardziej ruchliwa, może dlatego że tuż przed badaniem zjadłąm batona żeby ją pobudzić. Malutka waży 620 g i jest zdrowiutka, więc jesteśmy mega szczęśliwi. Później wrzucę jakieś zdjęcie z usg. Co do książki Tracy Hogg to czytałam i muszę przyznać że wciąga i można ciekawych rzeczy się dowiedzieć.

12 lata 3 miesiąc temu #536306 przez lalka
joasia10015 głowa do góry!!!piecem się nie martw...u mnie tez szwankuje zwałaszcza w nocy.....zaczyna coś tam pukać i trzeba zejść do kotłowni żeby go "odblokować" a,że mąż miał w zeszłym tygodniu nockę to ja wstawałam o 2 w nocy...3-30...1-20 i o zaśnięciu mogłam tylko pomyśleć!!!
a przyjdzie wiosna i nie będziesz chciała oddać nikomu domku!!!ja za nic w świecie nie chciałabym z powrotem mieszkać w bloku!!!!

ja za to dzisiaj w nocy umierałam!!!oczywiście zmorą w roli głównej były nogi!!!laski ja nie sądziłam ,że one mogą tak boleć......ryczałam jak dziecko z bólu...mąż trochę mi ulżył masażem..ale nie mogłam go męczyć,bo na rano wstawał!!!

u nas jest biało,śnieżnie,mroźnie i bardzo pięknie!!!!jak ja kocham zimę!!!

demoniqe oszczędzaj się..z seksem nadrobicie..nie martw się!!!!

12 lata 3 miesiąc temu #536310 przez tysiiiak
Witam w mroźny poranek :*

Daarika super ze z corcia szystko wporzadku :) czekamy zatem na zdjecie :)

nie slyszalam o tej ksiazce :) ale zapisze i jak skoncze czytac obecne ksiazki to poszukam i przeczytam skoro tak polecacie :)

wogole podbrzusze mnie boli jakby ktos mnie pobil :( zaczynam miec stressssa ... boli tylko jak chodze ale i tak dziwny ten bol jakis :dry:

12 lata 3 miesiąc temu #536332 przez lalka
tysiiak a dzidzię z której strony masz...tzn jak jest ułożona????mnie też cholernie bolało podbrzusze,ale jak byłam u gina to mi powiedział,że może mnie boleć i to normalne...bo dzidzia ułożyła się pośladkowo i stąd te bóle właśnie tam!!!

12 lata 3 miesiąc temu #536336 przez lalka
wiecie co jest wkurzające???????że wszyscy się pytają i co wiesz już co będzie????mam ochotę powiedzieć,że tak DZIECKO!!!!a ja spokojnie,że jeszcze nie(chociaż już nie mam siły tego powtarzać)i słyszę...no to teraz jak pójdziesz to ci pewnie powiem!!!!

chyba zacznę mówić,że nie chcę znać płci..że chcę niespodziankę!!!
niby wszyscy mówią,że najważniejsze żeby było zdrowe..ale córa by się przydała!!!!ja już nie mam siły!!!!

12 lata 3 miesiąc temu #536337 przez aleksiaa88
Miałam okazję być w Tarnowie niedawno, miło się w nim błądzi, poza tym spotkaliśmy ciekawych ludzi- zabawnie było.

12 lata 3 miesiąc temu #536338 przez Daarikaa
Lalka Tysiiak ja znowu martwiłąm się że nie odczuwam żadnych ciągnieć bólu i lekarz powiedział mi że dzidzia ułożona jest już do porodu OMG:D i dlatego nie kopie mnie na dole nóżkami. Skoro tak to widocznie te Wasze dolegliwości wiążą się właśnie z ułożeniem bobaska. Więcej odpoczywajcie i bedzie GIT! Muuuuuusii buć!:D

Joasia 10015 ja Ci zazdroszczę własnego domku i nawet tego felernego pieca;) Jeszcze trochę i zima ucieknie hehe a Ty bedziesz sie cieszyc tarasem, ogródkiem ze swoimi kruszynkami ehhh:) Super!

12 lata 3 miesiąc temu #536342 przez tysiiiak
lalka niewiem czy pośladkowo ale maluszek jest ustawiony na dole tak ze glowke ma gdzies na wysokosci pepka a nozki po lewej stronie pupka zwrocony w strone brzucha ... moze i posladkowo :unsure: no ale jest nisko i nisko zazyczaj czuje kopniaki ;)

12 lata 3 miesiąc temu #536348 przez lalka
tysiiiak to nie martw się ..jak mam tak samo jak u ciebie...a gin mi powiedział,że wsio jest ok i z dzidzią i z szyjką i żadnego rozwarcia niema!!!a dodam,że brzuch zaczął mi się "stawiać"twardniał..i bolało skurczami!!!

12 lata 3 miesiąc temu #536353 przez Kiniaczek
Ja dziś wizyta, też ostatnio pobolewa mnie brzuch, lekko bo lekko ale jednak... i boli mnie często krocze... rozwiera się czy co:)

12 lata 3 miesiąc temu #536356 przez tweety
Daarikaa napisał:

Cześć wszystkim ciężaróweczkom;) Wczoraj byłam drugi raz na usg 4d i w końcu córcia pokazała nam chociaż profil twarzyczki i w ogóle była bardziej ruchliwa

Hej, mozesz mi powiedziec czym rozni sie 3D od 4D?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka