BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 11 miesiąc temu #533937 przez Sevilla
lania aktywnie, aktywnie :)
a jak chcesz to też mogę trochę cycków oddać, bo mi się ze stanika zaczynają wylewać ...

biszkopt przykleił mi się do papieru do pieczenia i nie wyrósł, a bita śmietana zamieniła się w masło, tak więc z mojego deseru została tylko masa krówkowa, której nie zepsułam, bo była kupna :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #533949 przez lalka
Sevilla z samej masy krówkowej też można coś wykombinować!!!!albo zjeść samą masę!!!!!

11 lata 11 miesiąc temu #533951 przez aleksiaa88
Ja tam chwale sobie moje piersi zawsze miałam większe P.S. po mamusi :lol: Co do rozmiaru to przed ciążą miałam D i teraz też tak nic zbytnio się nie powiększyły poza tym, że się zaokrągliły.
Kurczę mam dylemat wczoraj miałam przygodę z kotem, a mianowicie siedział w domu stałam obok niego i ...... zanik pamięci potem jadłam i nie mogę sobie przypomnieć czy jak stałam obok niego to czy go czasem nie dotykałam a rąk nie myłam , więc mam wielką niewiadomą czy jak stałam to dotykałam go czy nie? Ku...
Normalnie to zawsze dbam o higienę myję owoce warzywa przed jedzeniem ręce również,wczoraj miałam lukę w głowie. Kurde jedne badania już miałam czy nie jestem zarażona chorobą odzwierzęcą, a co jak wczoraj się to wydarzyło :unsure: :ohmy: :huh: :dry: Nie wiem czy przechodziłam tą chorobę czy nie bo z wyników nic nie kumam. Taka jestem zła na siebie

11 lata 11 miesiąc temu #533999 przez Anabelle
Lalka - my też bedziemy spać w sypialni na górze, a korzystać z łazienki czy kuchni możemy wyłącznie u teściow czyli na dole... Będę musiała przechodzić przed klatkę schodową, która nie ma nawet barierek, bo jest prowizoryczna ;D

Joanna - niektórzy lubią modyfikacje imion, inni nie - ja też nie lubię :P - Jak ktoś do mnie powie Anka to już mnie trzepie - ale to dlatego, że ojciec mówił tak do mnie tylko jak miałam dostać ochrzan ;D

11 lata 11 miesiąc temu #534004 przez lalka
Anabelle ja kiedyś nie lubiłam jak ktoś do mnie mówił Małgosia,a uwielbiałam Gośka!!!a teraz na odwrót...nie reaguje jak ktoś mówi do mnie Gośka!!!!

11 lata 11 miesiąc temu #534026 przez joasia10015
Ha,ha a ja od zawsze byłam Asią ;-) tylko czasem moja mama mówiła do mnie Joasia(co baardzo mi sie podobało)Od kiedy poznałam męża on na mnie tak mówi,teściom przedstawił mnie też jako Joasie i u nich też tak zostało. Mój były chłopak mówił do mnie Aśka i na dzien dzisiejszy aż mnie trzęsie jak to slyszę...DLatego u siebie w domu jestem JOasia i bardzo mi z tym dobrze-szczerze mówiąc bardzo mi sie podoba moje imię.Kiedys poznałam w kolejce do lekarza jedna babke i miała córeczke-taka śliczna blondyneczke-i ona cały czas móiła do niej Joasiu chodz tu,Joasiu usiądz...Byłąm ZACHWYCONA SWOIM IMIENIEM ;-) Chyba nie czesto daja to imie córeczkom ;-P Na drugie mam NINA ,i też jakos mi sie podoba ;-P Ale jestem skromna ;-PPPP

11 lata 11 miesiąc temu #534032 przez lalka
ja też chciałam Ninę dla córki,ale na pierwsze!!!ale nasi znajomi po nas zerżnęli Jędrzeja..potem urodziła im się córa i dali Nina!!!teraz ja nie zerżnę!!!!

11 lata 11 miesiąc temu #534124 przez Sevilla
haha, ale nie wiele z Was wie, że nick jaki tutaj mam, to tak naprawdę moje imię :) Jest tylko nieco spolszczone i piszę się Sewila. Szczerze, dopiero teraz stwierdzam, że jest wyjątkowe imię, ale w szkole jak narozrabiałam było wiadomo od razu, która Sewila to zrobiła, bo byłam jedna. Na całe szczęście na drugie mam normalnie - Izabela :)

Dziś moja mama w ramach tradycji kupiła wózek dla wnusia i pod koniec marca ma przywieźć go do nas :)

11 lata 11 miesiąc temu #534146 przez ewela86
Hej dziewuszki:)

co do imion to ja od zawsze nie lubiłam mojego - Ewelina, ale teraz wiem że rodzice mogli wybrać gorzej:) Mam nadzieję że moje dziecko nie będzie miało do mnie pretensji...

11 lata 11 miesiąc temu #534152 przez lalka
no Sevilla no to zaskoczyłaś mnie..bo pierwszy raz słyszę takie imię!!!!bardzo ładne!!!

Ewela86 dlatego ja daje dwa imiona!!!jak nie spodoba się pierwsze imię to dziecko będzie używało drugiego imienia!!!!!

nasz wózek stoi już zapakowany na strychu...i czeka na maj!!!!jak i mnóstwo innych rzeczy,które dostaliśmy!!!

11 lata 11 miesiąc temu #534160 przez lania
Sewila, super :ohmy: :ohmy: :ohmy: Chociaż szczerze pierwszy raz słyszę takie imię

Cycki biorę jak leci, od każdej, ile wlezie... brzucha też... ale teraz już trochę bardziej wystaje brzunio :S jeszcze dziś mnie na fryty wzięło, na leżąco ziemniaki obierałam i zjadłam trzy porcje...masakra...nie mogę się ruszać :blush: :blush: :blush:

Co do tych chorób... to chyba nie ma co panikować... toksoplazmoza to raczej od odchodów kocich...chociaż pewności nie mam...po prostu przy następnej wizycie powiedz ginekologowi :side:

masa krówkowa :silly: :silly: :silly: łychą bym zjadła :silly: :silly: :silly: mmmmmmm

11 lata 11 miesiąc temu #534176 przez lalka
lania co do masy krówkowej...to wczoraj zrobiłam 3bita....a dzisiaj śladu po nim niema!!!!

nigdy nie interesowałam się toksoplazmozą...bo akurat kot w domu i w najbliższym otoczeniu..odpada!!!i tak jak lania słyszałam,że to bardziej chodzi o odchody...kuwetę!!!!koty chyba z 5 ma moja sąsiadka...ale ja nie mam z jej domem kontaktu!!!

11 lata 11 miesiąc temu #534182 przez aleksiaa88
Jeszcze dodam, że mam coś zadrapane tylko nie wiem czy to od kota? Czy sama się charatnęłam o coś. Niby tak, ale nie wiem co kot robił przed tym jak miałam z nim starcie chodzi po ziemi liże łapy, a potem swoją sierść a ja go macnęłam rękami tam mi się zdaje- wiem chyba już schizuję ale tak to jest jak mi głowę odebrało wczoraj i nie mogę sobie przypomnieć jak to było.

11 lata 11 miesiąc temu #534325 przez Sevilla
Aleksia nie martw się, od zadrapania nic nie będzie. Gdybyś grzebała w odchodach, nie umyła rąk to bardziej prawdopodobne. Choć mój ginekolog twierdzi, że jeżeli kot jest domowy i na dwór nie wychodzi i się nie szweda, to nie ma obaw.

11 lata 11 miesiąc temu #534344 przez ewela86
hej dziewszyny:)
sevilla - fakt do głowy by mi nie przyszło że tak masz na imię (ale naprawdę mi się podoba!!!)

dziewczyny jak długo pochodzę to boli mnie pachwina, a dokładniej łączenia między nogą a punktem "x" miała kóraś coś takiego? może za długo na nogach?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka