BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #537854 przez Urszula
Joasia10015 powiedz Mężowi co czujesz i co Cię denerwuje. Faceci sa tacy niedomyslni. Moj Mezus zna moje zdanie jeśli chodzi o rozczulanie się nad sobą i stara się
tego nie robić...kiedyś owszem lekki katarek a zachowywał się tak jakby miał umrzeć:-)

Demoniqe ja na swojego też nie mogę narzekac jest wspaniałym mężem i ojcem:-) czuły i opiekuńczy. Jest moim Największym Szczęściem. Bez Niego życie by nie miało sensu :-)

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #537861 przez lalka
Urszulka masz świętą rację..są bardzo nie domyślni!!!!!mój M powiedział,że nieba by mi uchylił...zrobiłby wszystko,ale mam mu powiedzieć czego oczekuję i co bym chciała...bo on nie umie czytać między wierszami!!!!

a tak nawiasem pisząc..mój M jest lekko starszy ode mnie...i ma swoje przyzwyczajenia i nawyki,których już nie zmienię!!!!i ja to szanuje!!!ale jak to Polacy pomarudzić trzeba!!!mi już troszkę lepiej!!!!

11 lata 11 miesiąc temu #537922 przez Anabelle
Zazdroszczę Wam idealnych mężów :)
Mój to zależy od dnia.
Jednego dnia to by mnie na rękach nosił, innego dnia zachowuje się jak palant, przeżyliśmy razem naprawdę wspaniałe chwile i wiele mu zawdzięczam, ale raz też się na nim bardzo zawiodłam, do tego stopnia że zastanawiałam się, czy ja znam tego człowieka.

Kocham go jednak, wiem, że on mnie także i jestem pewna, że tatusiem będzie dobrym bo o dzidziusiu mówił od lat :)

Ja dzisiaj pisałam egzamin i zaliczenie - jestem zmielona :) :)

11 lata 11 miesiąc temu #537926 przez joasia10015
Ajjjj tam kochane-mam dni że czuje sie najszczesliwsza pod sloncem,ale kiedy mam doła i ten mój mało domyślny M powie cos nie tak to czuje że swiat mi sie zawala :( B)
Kiedy jest w domu to nie moge narzekac bo mam sniadanka do łóżka,posprzatane,i w sumie za duzo robic nie musze-rozmawia z dzidzią,i jezdzi ze mna do lakarza...wiem że sie martwi i wogóle,ale kiedy jestesmy osobno i nachodzi mnie dolina to wkórza mnie jak dzwoni,wkórza mnie jak nie dzwoni ...kiedy panikuje i kiedy nie panikuje :angry: :P I zrozum tu kobiete ;) Chyba sama nie wiem czego chce :huh: Wkórza mnie i tyle,chciałabym byc troche ,,ponoszona,,na rekach w ciąży-chciałabym miec jakąs taryfe ulgową -a ja jak dziki osioł-wszystko na mojej głowie!!!! Kurde wkórzam sie na to że mąż wyjezdza do pracy-tymbardziej teraz,ale z drugiej strony kto zarobi na mnie, dziecko.....achhhhh czasem życie jest tak popieprzone!!! Dziewczyny cieszcie sie że macie mężów na co dzien(wiem że nie wszystkie-ale napewno macie mężów czesciej jak ja :angry: )coraz czesciej jestem przerażona myślą że zostane sama z dwójką dzieci i wpadne w jakąs depresje....Ajjjj mam naprawde gorsze dni :S :dry: :huh: :ohmy: :unsure: :angry: :(

11 lata 11 miesiąc temu #537941 przez Sevilla
Joasia ja nie daje możliwości mojemu, by się domyślił, bo bym się nie doczekała. Walę od razu z grubej rury :) Tak, więc mój dziś usłyszał wszystko co sądzę o stanie błogosławionym i jego rzekomo pięknej naturze :) Prawda jest taka, że cieszę się z każdego kopniaczka, wiercenia malucha, bo wiem, że u niego wszystko wporządku. Jednak jest jedno małe ALE ... jak trwa to długo, to mnie wszystko w środku boli i wcale nie czuje się cudownie. Powiedziałam mu, że powinien być w stosunku do mnie mniej wymagający, bo może po mnie nie widać, ani nie narzekam codziennie, ale krocze mnie boli (dokładnie kości miednicy), skóra na brzuchu jest naciągnięta a to też nie jest przyjemne. Skończyło się na tym, że przyznał mi rację. Nie ważne, czy tak uważał, czy nie.

11 lata 11 miesiąc temu #537952 przez demoniqe
założyli mi dziś ten pessar w szpitalu...

nie dziwię się, że nie można przy tym uprawiać seksu, jest tak wielki, że czuję go wkładając luteinkę dopochwowo.

trochę boli, ale organizm ma się przyzwyczaić.

Obowiązkowe są przy nim badania krwi co tydzień na zakażenia (jakieś CPV).

Jeszcze te kilka miesięcy i wszystko wróci do normy.

Widziałam dziś w szpitalu jak dziewczyna wychodziła po urodzenu dziecka i łezka mi się zakręciła.

Wychodziła w starych adidasach i starej cienkiej kurtce, włosy przetłuszczone, siatka z biedronki w ręku, te maleństwo na rękach i nikt nawet po nią nie przyszedł.

Straszne...

11 lata 11 miesiąc temu #537962 przez ewela86
Ależ się dzisiaj facetom oberwało! I słusznie - a jeśli nawet przesadzamy to mamy prawo. 9 miesięcy wyrzeczeń a na osłodę poród to chociaż niech nasze marudzenie wezmą na siebie!!!

11 lata 11 miesiąc temu #537976 przez ewela86
demoniqe współczuję, ale dzielna z Ciebie babka. Trzymaj się i najważniejsze że jest ktoś kto się Tobą zaopiekuje...

11 lata 11 miesiąc temu #538076 przez lalka
demoniqe..trzymaj się!!!ty dzielna babka jesteś..dasz radę..no i w męzu masz wsparcie!!!!te 4 miesiące przelecą jak nic!!!!

11 lata 11 miesiąc temu #538132 przez Kiniaczek
Jeny właśnie obżarłam się sałatką z kurczakiem pomidorem i fetą :) yummy pyszna była ale zaraz chyba pęknę:)

11 lata 11 miesiąc temu #538179 przez joasia10015
No ta nastepna mi narobiła smaka na sałatkę ;-(((( Przed chwilą czytałam czerwcówki i tez sobie ochoty narobiłam...;-) Dziewczynki swoja droga-ile już przytyłyscie w ciąży???
Jak zajrzałam do pamietniczka z pierwszej ciąży to miałam w 23 tygodniu jakies 7 kg.na plusie ;-)))Teraz sa 3+ ;-)))

11 lata 11 miesiąc temu #538186 przez Kiniaczek
joasia10015 napisał:

No ta nastepna mi narobiła smaka na sałatkę ;-(((( Przed chwilą czytałam czerwcówki i tez sobie ochoty narobiłam...;-) Dziewczynki swoja droga-ile już przytyłyscie w ciąży???
Jak zajrzałam do pamietniczka z pierwszej ciąży to miałam w 23 tygodniu jakies 7 kg.na plusie ;-)))Teraz sa 3+ ;-)))

tylko 3 kg?????????? ja juz 9 :blush: :S :silly: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:

11 lata 11 miesiąc temu #538229 przez ewela86
ale mnie drzemka dopadła! nie wiem co ja będę w nocy robić....

Kiniaczek dawaj przepis na tą sałatkę!!!!!właśnie na coś takiego mam chęć!!!

joasia10015 - 14 stycznia czyli 22 tydzień przybyło 4,5 kg.

11 lata 11 miesiąc temu #538252 przez demoniqe
ja mam 5 kg do przodu z czego 3 od 21 grudnia :)

11 lata 11 miesiąc temu #538253 przez Daarikaa
dzisiaj wszystkich M piekły uszy hehe tak im sie zasluzenie oberwało:)
Też bym zjadła taką sałatkę Mniam :P co do tycia to narazie przytyłam 2,5 kg i bardzo się z tego powodu ciesze, chociaz wiem że teraz już pódą kilogramy z górki hihi

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka