BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 11 miesiąc temu #538506 przez Urszula
Podpis oddany :)

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #538508 przez Kiniaczek
Urszula napisał:

Podpis oddany :)

Superr :lol: :laugh: :laugh: :laugh:

11 lata 11 miesiąc temu #538514 przez Sevilla
Liczę tak jak Kiniaczek, że do maja się zmieni, a jak nie, to po cichu liczę, że przy kolejnej ciąży będę rodzić w ludzkich warunkach :)

11 lata 11 miesiąc temu #538519 przez tweety
tez podpisalam ale artykul jest z 10 stycznia wiec moze juz nieaktualny?
Tymczasem z nowinek szpital w ktorym ja bede rodzic daje znieczulenie zewnatrzoponowe ale za opata - 700 zl. moj maz powiedzial tak "trudno, jak bedzie trzeba to sie przeciez zaplaci". kocham go za to bo normalnie to straszny sknera i pierwszy raz widze jego reakcje na duzy wydatek tego typu. tymczasem chetnie bym wolala za to nie placic.

11 lata 11 miesiąc temu #538539 przez tysiiiak
i ja tez podpisalam :D dzis w radiu o tym mowili ze maja juz 17 tys podpisow i dzis maja gadac o tym z jakims ministem :P moze do maja cos tam im sie uda :)

dziewczyny śliczne brzuszki :)

ja czuje jakby caly czas byl weekend bo moj M. jest w domku na urlopie :)
chyba tez dzis zrobie taka pyszna salatke :) akurat musze fete wykorzystac ktora zalega mi w lodowce :D

niestety nie znam aktualnej wagi ale podejrzewam ze przytylam cos ok. 8 kg ;)

11 lata 11 miesiąc temu #538556 przez marynarka
a ja podczytuję i też się zważyłam, zmierzyłam. 3 kg na plusie, 94 cm w brzuchu. Mój lekarz jak zobaczył, że po świętach nic mi nie przybyło, to narzekał, że chyba się nic nie obżerałam przy stole :)
Ja mam ostatnio ciągoty na słodkie :/ normalnie czekoladę mogłabym zajadać kilogramami i do tego jakieś mleko, jogurt, koktajl z bananów i truskawek (pomroziłam musy w czerwcu jakbym co najmniej przeczuwała, że na zimę się przydadzą). Przeczytałam w gazecie, że jak pod wieczór ciągnie na słodkie to znaczy, że powinno się zjadać więcej białka w ciągu dnia. Na obiad jakiegoś kurczaczka gotowanego albo pieczonego.

11 lata 11 miesiąc temu #538572 przez Sevilla
marynarka napisał:

a ja podczytuję i też się zważyłam, zmierzyłam. 3 kg na plusie, 94 cm w brzuchu. Mój lekarz jak zobaczył, że po świętach nic mi nie przybyło, to narzekał, że chyba się nic nie obżerałam przy stole :)
Ja mam ostatnio ciągoty na słodkie :/ normalnie czekoladę mogłabym zajadać kilogramami i do tego jakieś mleko, jogurt, koktajl z bananów i truskawek (pomroziłam musy w czerwcu jakbym co najmniej przeczuwała, że na zimę się przydadzą). Przeczytałam w gazecie, że jak pod wieczór ciągnie na słodkie to znaczy, że powinno się zjadać więcej białka w ciągu dnia. Na obiad jakiegoś kurczaczka gotowanego albo pieczonego.

U mnie lekarz to samo powiedział, jak po świętach stanęłam na wagę :)

Co do białka, myślę, że sprawdziłoby się to w przypadku każdej kobiety, ale nie ciężarnej. Ja w ciągu dnia jem dużo białka, a na słodkie i tak mam ochotę. I jak mnie najdzie to muszę zjeść i koniec.

11 lata 11 miesiąc temu #538603 przez lania
podpisane... ale pewnie nie ma co liczyc. Nasze panstwo jest tak prorodzinne jak... tylko w deklaracjach

11 lata 11 miesiąc temu #538611 przez Sysia
hej mam pytanie ! odebrałam wczoraj wyniki obciążenia glukozą 75g i tak przed wypiciem miałam 83.09 a po 114,35 mi się wydaje ze jest ok ale chciałabym się upewnić :) ...jak któraś się zna proszę o odpowiedź :)..miłego dnia :)

11 lata 11 miesiąc temu #538618 przez JoannaL
Witajcie dziewuszki. Noc w miarę spokojna, tylko jedna pobudka. Chyba troszkę niskie ciśnienie jest bo czuję się strasznie przymulona. Marcyś śpi więc zajrzałam do Was.
Co do wagi 19grudnia jak byłam u lekarza było 4,5kg na plusie. W środę idę na wizytę więc będę mogła podać bardziej aktualne dane :)

11 lata 11 miesiąc temu #538740 przez sisina
Hej ciężaróweczki :laugh: czytałm poprzednie posty i narzekaliście dużo na swoich mężów :blink: ja na swojego nie moge narzekać jest do rany przyłóż spełnie wszystkie moje zachcianki nie mówie o jedzeniu bo nie mam zachcianek specjalnych :) ale ostatnio kupił mi cudna koszule legginsy spodnie ciązowe no i już prawie mam wszystko dla dzidzi zakupione oprócz kosmetykow wózaka i łóżeczka a to wszystko z mężem ja tylko potwierdzałam czy to może być.
Słodyczy nie jadam wogóle ale polubiłam banany i to bardzo a przed ciążą ich nie jadłam
Byłam u mojej położnej ostatnio i już mam wszystko sobie załatwione co do porodu nalała mi winka ale było pyyyyszne :laugh: długo nie piłam i troszke kręciło mi sie w głowie :silly: Miłego Dnia :)

11 lata 11 miesiąc temu #538933 przez joasia10015
Laseczki -petycja podpisana :) Nawet za siostry podpisałam.Może i nam sie nie uda skorzystac z tego ale będa inne ciężarne-więc moze kiedyś...Ja tego nie rozumiem swoją drogą-jesli w Angli czy w Niemczech (nie wiem gdzie jeszcze jest taki przepis)jest taka możliwośc to czym my ciężarne w Polsce sie róznimy?Mamy wiekszy próg bólu czy jak?Cierpimy tak samo,o co kaman????Pewnie jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze :huh: :ohmy: Bez sensu :dry:
Urszula wspomniała o gazie rozweselającym -no własnie dlaczego nie mozemy chcociaż z tego skorzystac???Kiniaczek,piszesz że nie ma co liczyc na POlnej na znieczulenie??? Ciekawe ile musiałabym zapłacic żeby dostac-musze sie dowiedziec w razie czego ;)
Hmmmm coś jeszcze miałam napisac i już mi wyleciało z głowy......yyyyy :angry:

11 lata 11 miesiąc temu #538936 przez joasia10015
lalka ty bidulko-ty ciągle jakies alergie,uczulenia-ty tak zawsze czy tylko w ciąży?Nie zazdroszcze ci ;-(

11 lata 11 miesiąc temu #538946 przez tweety
Hej dziewczyny.

Jestem juz po USG. Wszystko w porzadku a maluch wazy okolo 550 gram. Sdzyjka sprawdzona i ma 5,5 cm wiec tam tez wszysto super w porzadku.
Tymczasem na USG 3D wiecie co zobaczylam? Ze maluch bedzie mial nos po tatusiu. Oboje mamy takie kartoflowe nosy ale Kacper to juz napewno ma nos to moim M. Az lezka sie w oku kreci.

11 lata 11 miesiąc temu #538982 przez Urszula
tweety super wieści nos po tatusiu he he he he ale się uśmiałam :) :) :)

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka