BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 10 miesiąc temu #542736 przez lania
...i golas
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #542759 przez tysiiiak
Witam i ja poniedziałkowo :)

co do sexu to tak jak juz pisalam szalu nie ma... :dry: M. mial urlop, wypoczety wiec cos tam bylo ale to bardziej dla niego niz dla mnie. Dla mnie sex moglby nie istniec teraz ...

Nam tescie kupuja wozek ale powiedzieli ze mam sobie wybrac w necie a wiec podoba mi sie taki: allegro.pl/3w1-najnowszy-zestaw-baby-mer...012-i2925660639.html
tylko co do koloru mam problemu ... waham sie miedzy czernia a szarosciami :(

tez dostalam troszke ciuszkow ostatnio i pewnie jeszcze troszke sie uzbiera :) lozeczko tez bedziemy mieli od znajomej tesciowej :) turystyczne :)
zostanie nam posciel do kupienia, srodki pielegnacyjne itp :lol:

lania śliczny brzuszek :* zgrabniusi :)
Sevilla także ślicznie wygladasz :)

u mnie w pasie jest +4cm czyli teraz mam 104, wychodzi na to ze przybywa mi 1 cm na tydzien :)

pozniej wstawie swojego brzuchola z dzis :) idę kończyć krupniczek gotowac :D

11 lata 10 miesiąc temu #542775 przez lania
tysiiiak napisał:

:) idę kończyć krupniczek gotowac :D

oooooo uwielbiammmmmm :silly:

11 lata 10 miesiąc temu #542782 przez Kamila
tyssiaj wózeczek elegancki. Co do koloru to może lepiej szary. Jakoś czarny kolor mi nie pasuje. Ale oczywiście zrobisz jak uważasz.
My zdecydowaliśmy się na wózek używany Coletto Matteo 3w1 www.google.pl/imgres?um=1&hl=pl&sa=N&tbo...t:429,r:19,s:0,i:138

Była okazja więc wzięliśmy. A w razie gdyby nasza córcia jednak okazała się chłopcem to pomarańczowy kolor nie zrobi małemu krzywdy ;)

11 lata 10 miesiąc temu #542794 przez tweety
u mnie 94-96 cm a pasie, zalezy jak i kiedy mierze. ale rosne w oczach co potwierdza mi kazdy w pracy. :)

lania - super brzuszek i widze ze masz juz pepek wystajacy. Dziewczyny, u was tak samo? u mnie co najwyzej moge powiedziec ze jest plaski ale jeszcze nie wystaje.

11 lata 10 miesiąc temu #542828 przez Anabelle
lania napisał:

Anabelle, grubo, coś przeskrobał konkretnego, czy poprostu za całokształt :unsure:

Miał tak dobry humor, że sobie ze mnie jaja robił, ale przegiął i wpadłam w histerię, a on się wtedy wkurzył bo jest typem, który beczenia nie znosi. I w ramach focha na mnie za moje nocne wrzaski nie poszedł ze mną na 2 ostatnie dni zajęć w szkole rodzenia mimo, że wcześniej chodził, a akurat w ten weekend były warsztaty z opieki nad noworodkiem. Tylko ja byłam bez męża. On więc na mnie obrażony za moje histerie, a ja się do niego nie odzywam bo uważam, że przegiął i nawet jeśli faktycznie się źle zachowywałam, to do diabła w ciąży jestem - mam prawo - a jego obowiązkiem jako przyszłego taty, było pójść ze mną na zajęcia! O!. ;)

A po nocach mąż mi nie potrzebny ;D Z Antkiem sobie gadam, w nocy mnie kopie grzecznie :) W domu sporo osób, na egzaminach też, do tego idę niedługo na aqua aerobic więc niech spada :P Mam tylko nadzieje, że do 28 lutego się odezwie bo mam wtedy urodziny i licze na życzenia :P

Lania - to zawsze tak jest na opak ;D Wy nie możecie, to chcielibyście, a my możemy to jakoś nie kusi ;) Po porodzie od razu też trzeba poczekać aż się zregenerujemy a potem ... czy sił starczy :P to zależy od bąbelka ;) Bardzo ładnie wyglądacie!! Zgrabniutko.

Ja się zawsze w poniedziałki ważę i mierzę. Dzisiaj już prawie 11 kg do przodu oraz 112 cm w brzuchu :ohmy:

11 lata 10 miesiąc temu #542859 przez Urszula
Wow ale dużo czytania....mam nadzieję, że Was nadrobię. Jestem dziś bardzo zajęta...Elizia dopiero zasnęła więc idę poczytać książkę bo potem znowu będzie sajgon :-)

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

11 lata 10 miesiąc temu #542860 przez Alex_87
Kurcze no a ja nie mogę zmierzyć obwodu brzuszka bo nie mam centymetra:( a do pasmanterii daleko więc nigdy mi sie nie chcę iść ;)

a co do pępka to ja ostatnio zauważyłam, że coś tam zaczęło wystawać, ale ogólnie pępek mam głeboko ukryty więc nie wiem czy zdoła się uwypuklić aż tak bardzo, żeby odznaczać się pod bluzką ;)

Tysiak chyba szary ładniejszy ;) ale wiadomo wybór należy do Ciebie :)

A dziś mi mama powiedziała, że kupi nam łóżeczko :) teściowa kupi leżaczek i pościel, więc jest dobrze :)

11 lata 10 miesiąc temu #542903 przez sisina
Lania zgrabnusi brzusio śliczny :) co do seksu to mieliśmy małą przerwe ale ciągle to ja mam ochote i mój mąż nie odmawia zreszta to on nigdy nie odmawiał :lol: :silly: wczoraj troche pobaraszkowalismy no bo wiadomo jak wróci za 2 tyg to trzeba było :blink:
no wózeczki macie ładne wybrane ;) spadam do kumpeli na paluszki i czekolade gorącą mamy mały seans filmowy a ze my samotne meżowie w trasie to trzeba jakoś ta nude zabić :silly:

11 lata 10 miesiąc temu #542973 przez joasia10015
Ha,ha Anabelle jak bym siebie sluchała :laugh: Też bym sie obraziła-miałaś prawo-jestem z TOba ;) Faceci to duze dzieci-haha i jak przeczytałam że on sie obraził na twoje krzyki-normalnie wypisz wymaluj Ja i mój M. On też ma ,,tendencje,,do obrażania sie -jak dzieciuch-wogóle nie rusza go to że jestem w ciąży i że mam prawo sie wkórzac :ohmy:
Co do pępka to mam od dawna wypukły ,i troche smiesznie to wyglada,ale daje rade ;)
Lania świetnie wyglądasz-całkiem inaczej na awatarze i na tej focie ;)
Co do M. to padł dzis z bukietem tulipanów na kolana i wyznał miłosc ...jest miły jak nigdy :ohmy: ;) Wie że sobie nagrabił,ale bardzo sie stara i jakos mi lżej,dlatego chyba dzis ,,coś,,bedzie ;) Palnuje wspólną kalacyjkę przy swiecach,moze lampeczka winka i jakis show ;) :ohmy:
Dzis Mikołajek jakis śpiący,mało sie rusza-mam nadzieje ze wszystko ok.

11 lata 10 miesiąc temu #542989 przez JoannaL
Witajcie kochane. W końcu udało mi się nadrobić posty które napisałyście przez weekend :)

joasia, lania, ewela86 ślicznie wyglądacie :cheer:

witam serdecznie nowe mamusie

ja wagę i obwód brzusia napiszę w środę, będę miała wizytę więc dowiem się ile na plusie jestem :)
co do seksu to u nas na razie jest wstrzemięźliwość. Przez tą moją infekcję nie jestem w stanie nawet o tym myśleć, ale mam nadzieję że lekarz mi coś poradzi

Buziaczki :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #542999 przez lania
Mi pepek szybko sie uwypuklil ale ja nie miałam takiego wklesłego nigdy..wiec... w dodatku Igor chyba się nim bawi, bo czasem jak leżę na plecach to pępek mi tańczy :blush: tak pływa, chowa się i wystaje...śmieszne :laugh: :laugh: :laugh:

Wyglądam inaczej niż w awatarku, bo nie mogę do fryzjera iść, a strasznie szybko mi kłaki rosną, nie wiem co z nimi robić :P

Anabelle, jestem po twojej stronie, przegioł jak nic...szkoła rodzenia poważna sprawa i foch nie powinien być powodem odpuszczenia :huh: U mnie mąż jak chce rozładować napięcie, kiedy ja się wkurzam czepiam albo coś to mówi "NIE STRESUJ MACICY!", to jest już hasłem dnia każdego u nas...

11 lata 10 miesiąc temu #543003 przez Daarikaa
Witam nowe mamuśki!

Ale wy dziewczyny jesteście zgrabne w ciąży:) woooow zazdraszczam;P :P

Moja malutka ostatnie dni jakaś bardzo spokojna i zaczynam już się zamartwiać a wizytę mam dopiero w poniedziałek.

Jutro zaczynam szkołę rodzenia jestem ciekawa wrażeń

Powiedzcie jak to jest z kapielą po porodzie, trzeba używać produktów bezzapachowych żeby m aluszek rozpoznawał nasz zapach? Co Wy o tym sądzicie? Jeśli trzeba to coś polecacie, bo ja szczerze mówiąc nie znam nic bezzapachowego??

11 lata 10 miesiąc temu #543005 przez lania
www.zapytajpolozna.pl/65-galeria/7589-moj-brzuszek/Page-34.html a tam wkleiłam brzuchola, widać różnicę miesiąca, niezła jest...

11 lata 10 miesiąc temu #543010 przez joasia10015
NIE STRESUJ MACICY -hahahahahahahahahahahahaahahhahaha dobreeeee!!!!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka