BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 2 miesiąc temu #542253 przez lalka
lania skąd ja znam takie rzeczy?????dziecko potrafi zaskoczyć jak nikt i to w najmniej oczekiwanym momencie!!!!!pociechy!!!!!
jeszcze dwa dni i wizyta!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #542276 przez Sevilla
Ja już mam wózeczek. Marki Maxi Cosi quinny xs :) Zobaczymy, czy taki super jak piszą w opiniach :)

12 lata 2 miesiąc temu #542287 przez lania
Sevilla napisał:

Ja już mam wózeczek. Marki Maxi Cosi quinny xs :) Zobaczymy, czy taki super jak piszą w opiniach :)

w maju beda testy i opinie :blink: oby pogoda dopisała na spacerki

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #542289 przez Kiniaczek
Sevilla napisał:

Sevilla fajny ten wózek ;-) jak piszą na forach że dobry, znaczy że taki jest!! Luzik, będziesz śmigać z Maksem :woohoo: :laugh: B)

12 lata 2 miesiąc temu #542354 przez Olka!
witam poniedziałkowo :-) u mnie dziś kolejna zawalona nocka, pobudka o 2.30 i do czasu aż mąż wyszedł do pracy nie spałam jakoś 6.30 się udało, ale co się nawierciłam to moje masakra:-(mam dziś lenia nie chce mi się wychodzić nigdzie

12 lata 2 miesiąc temu #542364 przez tweety
Sevilla napisał:

A ja mam problem z MOIM. 2 tygodnie zajęło mi namawianie go na seks. Wczoraj się przyznał dlaczego nie chce.... powód jest prosty, bo na dole jest maluszek, a ja w jego oczach stałam się przyszłą mamusią, a nie seks bombą gotową na igraszki w łóżku ... ile ja się musiałam natłumaczyć wczoraj ...

Ja w ogole nie mam seksu. Maz nazywa to blokada i mowi ze nic na to nie poradzi. do tego twierdzi ze w ogole nie odczuwa potrzeby, inne rzeczy mu teraz w glowie. Ja doslownie kochalam sie z nim 4 razy - 2 razy jak juz zrobilismy test, ale wtedy to nikt z nas nie odczuwal tego ze jestem w ciazy i jakos udalo mi sie go namowic 2 razy jakies 2 miesiace temu. I to by bylo na tyle. mysle ze nastepny po pologu. a ja to mam taka ochote ze szkoda gadac....

12 lata 2 miesiąc temu #542395 przez demoniqe
mój mąż po długiej przerwie wczoraj się odblokował i chociaż na jakieś pieszczoty się skusił :) sukces :)

Kiniaczek rewelacyjnie to u ciebie widać. U mnie ten brzuch jest napięty i ani w jedna ani w drugą drgnie.

12 lata 2 miesiąc temu #542480 przez lania
Zajrzałam do wątku dzieciaczków z kwietnia, maja i czerwca. www.zapytajpolozna.pl/121-iv-vi/461883-l...n-czerwiec-2013.html U nas w maju pokolorowane na niebiesko i czerwono (chyba nie wszystkie jeszcze...)wygrywaja chłopaki, jest niewielka przewaga (w tym dwóch Igorków :side: :) :side: ) )

12 lata 2 miesiąc temu #542503 przez Anabelle
Lalka, udało się! :P
Prawą rękę mam pokutą jak diabli, ale przeżyłam :D
Po powrocie do domu musiałam sobie gorzkiej kawy zrobić, bo nie pozwolili mi nic pić :P

A Twój mąż to wymiata tymi swoimi komentarzami ;D Ja mam ze swoim M spokój święty! Od piątku ze sobą nie rozmawiamy, chyba że musimy wymienić jakąś suchą informację :P

Co do seksu to u nas też nie ma - patrz wyżej ;D - mąż mnie tak irytuje, że wystawiłabym go za drzwi. Nawet mi w łóżku przeszkadza, bo zajmuje przestrzeń życiową :P

12 lata 2 miesiąc temu #542579 przez lania
Anabelle, grubo, coś przeskrobał konkretnego, czy poprostu za całokształt :unsure:

12 lata 2 miesiąc temu #542589 przez Kamila
Oj dziewczynki... A myślałam że tylko u nas taka wstrzemięźliwość łóżkowa wystąpiła ;)
Całe szczęście, że sobie poczytałam, że u Was podobnie. Jakoś trzeba się pogodzić z tym ;)
Szkoda.

12 lata 2 miesiąc temu #542619 przez tweety
Kamila napisał:

Oj dziewczynki... A myślałam że tylko u nas taka wstrzemięźliwość łóżkowa wystąpiła ;)
Całe szczęście, że sobie poczytałam, że u Was podobnie. Jakoś trzeba się pogodzić z tym ;)
Szkoda.

dzieki za te slowa. dobrze wiedziec ze czlowiek nie jest sam.

12 lata 2 miesiąc temu #542633 przez tweety
U mnie wozek stoi i czeka w garazu u rodzicow. Oczywiscie rodzice placili jak przystoi wedlug tradycji. uzywany Casual Play, w stanie bardzo dobrym, 900 zl takze ja jestem zadowolona.
Zadnych zakupow nie mam, ja narazie 4 pary skarpetek od siostry ciotecznej, smoczek od szwagierki i przewijak od kuzynki. Mamy jeszcze lozeczko po mezu i innych dzieciach w rodzinie. tylko do odnowienia. do tego planujemy porzyczyc szafeczke pod przewijak od znajomych.

Na zakupy jade z mezem w weekend. zamierzamy odwiedzic meblowe i Ikea zeby zobaczyc czy cos nam do glowy wpadnie jak urzadzic pokoj. ale wszystko odkladam na kwiecien zeby 1. bylo cieplo, wtedy mozna malowac pokoje lozeczka itd, 2. bo teraz to nie mam wizji.

No i ubranka poczekam na koniec, zobacze co dostane w spadku i jak wielki bedzie ten moj syn. bo czasami slyszalam ze kobiety gotowe z ubrankami na 56 a tu niespodzianka, dzidzius sie nie miesci.

P.S. poczynilam przygotowania w pracy do L4. Planuje isc od 13 lutego albo tydzien pozniej. i od razu mi sie lepiej pracuje. szef tez zyczliwy bo wreszcie wie kiedy musi mnie zastapic i wszystkim spadl kamien z serca. musze sobie teraz zaplanowac w domu zajecia zeby nie zwariowac. zrobie porzadek w garderobie, wymyje szafki w kuchni (od pwrowadzenia 2 lata nie spratalam szafek w srodku), moze dokumentu poukladam. chyba wytrzymam.

12 lata 2 miesiąc temu #542689 przez Alex_87
Witajcie :)
Po weekendzie tyle napisałyście, że było co czytać:)

Ja też miałam dzisiaj ciężką noc, obudził mnie ból brzucha i strasznie mnie to zaniepokoiło, wzięłam nospę i jakoś przeszło, ale oczywiście noc nieprzespana i na dodatek mąż rano do pracy i znowu się przeze mnie nie wyspał ;/ echh już ostatnio chyba odwalam za bardzo z tym schizowaniem, ze coś jest nie tak, w końcu na usg wyszło wszystko dobrze. Widocznie taka moja natura :(

A wczoraj wróciłam od rodzinki z kilkoma kartonami i workami ubranek po moim chrześniaku :D co prawda u mnie prawdopodobnie będzie dziewczynka, ale przejrzałam jeden karton i ubranka są całkiem uniwersalne. Więc chyba z ciuszków nie będę musiała na początek nic kupować. Fotelik, wózek i przewijak też dostaniemy. Z takich większych zakupów to chyba tylko łóżeczko nam zostanie :) no i oczywiście muszę zamówić słupek dodatkowy, bo w szafie już tych ubranek nie upcham :)

Pocieszyłyście mnie z tym seksem, bo już się bałam, że 8 miesięcy po ślubie a my się zachowujemy jakby to było już kilkanaście lat po :) ostatnio jak się kładziemy do łóżka to albo coś w tv razem oglądamy albo od razu spać. Ogólnie się nie kłócimy raczej, ale nie ma też jakiś większych fajerwerek :D troche się obawiam, że po porodzie będzie podobnie, bo przecież jak się maleństwo urodzi też będzie milion innych spraw na głowie i też nam się nie będzie chciało.

12 lata 2 miesiąc temu #542733 przez lania
Muszę męża pocieszyć, bo on bidny nie ma oporów a i chęci jakby więcej ma(może dlatego, że mnie jest więcej), ja też bym niepogardziła, ale lekarz zabronił :( cóż...a tu jeszcze po urodzeniu 6 tyg :blush:

Moje brzucho, mam w obwodzie 93cm, jak ruszyło to lawinowo (na wadze 57,4 więc 5,5 kg do przodu)
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka