BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 11 miesiąc temu #552373 przez lania
Olka! dasz rade, wiem, ze to nieciekawa perspektywa...lezaca ciaza...ale jak mus to mus :dry: :dry: :dry: ja leże od 16 grudnia :P :P na szczescie w domu, chciaz szpital opisany przez dominiqe nie jest zły :blink:

nalesniki :unsure: :unsure: :unsure: moze...ze szpinakiem mmmmm :S :silly: :S :silly:

mnie po niedzieli czeka kłucie, i krzywa i badania przed endokrynologiem, nie wiem tez jak moja morfologia bo paznokcie mi sie zmieniły :ohmy:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #552439 przez tweety
marynarka napisał:

mój M po mojej odpowiedzi przesłał mi link: www.wykop.pl/link/1402279/dlaczego-warto...opiekunek-do-dzieci/
Jeżeli ktoś ma słabe nerwy niech nie ogląda. Wrzucam ku przestrodze.

O kurde. MASAKRA jakas. Ja bym jej w odpowiedzi tez tak strzelila!

11 lata 11 miesiąc temu #552449 przez Zelinka
Ja mam leżące L4 od praktycznie początku ciąży. Jest to męczące ale cóż jak trzeba to trzeba :) Dostałam takie już przy drugiej wizycie ze względu na to ,że wcześniej urodziłam wcześniaka i lekarz nie chce ryzykować i ja z reszta też.

11 lata 11 miesiąc temu #552450 przez Zelinka
A powiedzcie mi jak dodać suwaczek bo coś nie mogę sobie poradzić z tym :)

11 lata 11 miesiąc temu #552455 przez Sevilla
Lalka, ty miałaś jeden charakterystyczny, który mi się rzucił w oczy. Był pewien czas kiedy pisałaś, że non stop chce Ci się pić ..., poza tym ja bym określiła, że masz stan przedcukrzycowy, jak wróci MOJE KOCHANIE do domu, to poproszę by mi ściągnął podręcznik od chorób wewnętrznych, bo jest na samej górze i podam Wam normy medyczne ... oraz wypiszę listę produktów wskazanych i zabronionych w cukrzycy... ewentualnie, jak nie macie nic przeciwko to podajcie adres e-mail, a wyśle Wam zeskanowaną tabelkę z takimi produktami, gdyż będzie łatwiej niż ją przepisać :)

11 lata 11 miesiąc temu #552507 przez Urszula
Współczuję Wam tej cukrzycy sama kocham słodycze....teraz i tak mniej mnie ciągnie ale i tak lubię podjeść czekoladek i ciasteczek...coż trudno ale musicie wytrzymać dobrze, że juz niedługo...

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

11 lata 11 miesiąc temu #552531 przez ewela86
Zelinka Od poczatku : suwaczek robisz tu www.zapytajpolozna.pl/suwaczki.html po zrobieniu suwaczka kopjujesz kod na forum, wchodzisz na profil, pozniej na moj profil i w miejscu na podpis wklejasz kod na forum i wszystko.

coraz bardziej boję się wyniku z glukozy...

11 lata 11 miesiąc temu #552548 przez pauluska
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. mail ;) czytam w Internecie i coraz głupsza jestem mam wrażenie że nic mi nie wolno

11 lata 11 miesiąc temu #552551 przez Sevilla
ewela86 napisał:

coraz bardziej boję się wyniku z glukozy...

Ja siedzę przed komputerem, jak na szpilkach i czekam na wyniki, dzwoniłam na laboratorium i w ciągu 10 min, mam je mieć dostępne ...

11 lata 11 miesiąc temu #552556 przez Sevilla
pauluska napisał:

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. mail ;) czytam w Internecie i coraz głupsza jestem mam wrażenie że nic mi nie wolno

wyślę dziś wieczorkiem, bo niestety wszystkie podręczniki mam w garderobie i nawet na krześle ich nie dosięgne :(

11 lata 11 miesiąc temu #552560 przez Sevilla
Przyszły wyniki, u mnie wszystko w porządku :) Krzywa cukrzycowa ok, hemoglobina znów w normie, mocz również :)

11 lata 11 miesiąc temu #552563 przez pauluska
Dziewczyny nie martwcie się będzie ok :) Ta przypadłość jest rzadka my z lalką wyczerpałyśmy limit :D a tak na poważnie ja od początku same słodycze mięso mnie obrzydzało tylko miód dżem ciastka batony i oto efekt czułam że tak będzie jak Wam pisałam o badaniu i przeczucie mnie nie myliło jutro lecę do lekarza zobaczymy co powie bo coś dodzwonić się nie mogę a na chwilę obecną to mam wszystkiego dość smutno mi i jeszcze mąż mnie wnerwia ehh

11 lata 11 miesiąc temu #552597 przez aleksiaa88
Dziś była wizyta taka byłam przerażona tak się bałam- tylko nie wiem czego.Leżała i patrzyłam w monitor a tam ukazał się malutki fiutek suszyłam zęby do monitora :lol: . Już bym go chciała mieć przy sobie wyściskać, wyciumać synusia :kiss: . Taka jestem podniecona że jakbym dorwała chłopa to bym go rozniosła :blink:

11 lata 11 miesiąc temu #552615 przez lalka
Sevilla nie ma sprawy...tylko pierwszą taką pobieżną wiedzę dostałam już od gina!!!
piciem się nie sugerowałam ,bo syn też miał takie pragnienie i się okazało,że ma astmę!!!!
wiedzy nie mam takiej medycznej..ale i gin i połozna mi powiedziała,że jest cukrzyca,ale wystarczy dieta!!!!wyślę Ci e -mail na priv

11 lata 11 miesiąc temu #552624 przez lalka
pauluska to nie czytaj w necie!!!!ja w pierwszej ciąży to jadłam tylko słodkie..normalnie uszami mi wychodziło!!!!przez 5 min.potrafiłam zjeść dwa marsy albo snickersy!!!a glukoza piękna 101!!!a teraz....słodkie mogłoby nie istnieć...zjeść zjadłam ale jakoś mnie odtrącało!!!!

w niektórych przypadkach jest tak,że mamy ucisk na trzustkę i ona nie wydziela insuliny..dlatego są wysokie cukry!!!!pod koniec ciąży cukier spada..ponieważ dziecko ma już trzustkę,która wydziela insulinę i pomaga wtedy mamusi-moja położna mnie uświadomiła

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka