BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 1 miesiąc temu #591188 przez Kiniaczek
Hejka co do matercyków to ostatnio byłam w sklepie dzieciecym i mi pani powiedziała że te pianka gryka kokos moga uczulać dziecko i że najlepiej kupić piankowy... Troche mnie tym zbiła z tropu bo mialam włąsnie taki kupować... :dry:

Wózek kupujemy Maxi Cosi Mura , zamawiamy w ten weekend :)

W programie Kasi Bosackiej " O MAMO" wypowiada,ła si,e profesor ginekologii i mówił że żelazo ze szpinaku i buraków jest niewchłanialne...:/ i bądź tu zdrowy:)i nie miej anemii !

U nas w szpitalu dają ciuszki, ja wezme kilka swoich ( juz nawet w lumpie zakupiłam specjalnie na szpitalną okazję ;-) ale połozna mówła że jak już brac to nie jakieś nowe extra ciuszki bo czasem mogą zaginąć... W senie że oni oddają je do prania do pralni w specjalnych worach i jak obie nie przypilnujesz to może być ciężko z odzyskaniem :)

Łóżeczko kupujemy Radek z funkcją kołyski

Torba do szpitala nie spakowana bo póki co nie bardzo ma do niej co włożyć :D

Dziś zakupiłam wielką pakę pampersów rozmiar 1 :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #591191 przez Kiniaczek
Co do staników i duzych rozmiarów to wiem że są w Kappahl , widziałam ostatnio al jeszcze nie kupowałam... nie wiem jaki będzie rozmiar po napłynięciu pokarmu :D

12 lata 1 miesiąc temu #591210 przez Szarla
pauluska napisał:

Kurde pół dnia spędziłam szukając stanika :D obejrzałam dwa
allegro.pl/do-karmienia-antybakteryjny-mizet-i3041393128.html
allegro.pl/ciazowy-do-karmienia-biustono...5-e-i3101605549.html
hmm a teraz jaki rozmiar :D a ile bierzecie koszuli do szpitala ? Mam 3 i zastanawiam się czy dokupić jeszcze

Ja zakupiłam właśnie dokładnie ten.
Bardzo wygodny, milutki w dotyku.
Kupiłam sobie miseczkę większą niż obecnie. Myślę, że będzie dobry.

12 lata 1 miesiąc temu #591217 przez KaRoLiNaaaaa
Hej dziewczyny mam do was pytanie, bo już sama nie wiem co mam robić.
dziś od rana stawia mi się brzuch i niestety bola mnie plecy i nie wiem czy dzwonić do swojego lekarza czy panikuję już po tym jak wylądowałam w szpitalu z plamieniami i skróconą szyjka

12 lata 1 miesiąc temu #591218 przez Sevilla
U mnie w szpitalu ubranka dają na czas pobytu, a trzeba mieć swoje na wyjście. Położna wyjaśniała, że taki maluch potrafi być przebierany z co najmniej 3 razy dziennie, a nie ma możliwości prania i wieszania ubranek na sali szpitalnej i wszystkie trzeba brać do domu. Mi się średnio uśmiecha takie brudne ubranka trzymać w torbie ...

Kiniaczek, pani profesor w programie nie ma racji. Czasami mam wrażenie, że lekarze nie powinny w ogóle się wypowiadać na temat diet, bo ich wiedza czasami jest bliska 0. Żelazo z buraków i ze szpinaku jest wchłaniane, ale nie w takiej samej ilości co z produktów mięsnych, typu wołowina, czy wątróbka. Żelazo znajdujące się w mięsie ma taką budowę, że nie wymaga dodatkowego utleniania w organizmie człowieka, by zostać wchłonięte. Co innego w przypadku wspomnianych warzyw, gdzie żelazo wymaga dodatkowego utlenienia do takiej postaci, by móc być w pełni wchłonięte. Na wchłanianie żelazo ponadto ma duży wpływ zawartość witaminy C w posiłku, czy tzw. czynnik meat factor (czytaj obecność mięsa na talerzu)

12 lata 1 miesiąc temu #591220 przez Sevilla
KaRoLiNaaaaa napisał:

Hej dziewczyny mam do was pytanie, bo już sama nie wiem co mam robić.
dziś od rana stawia mi się brzuch i niestety bola mnie plecy i nie wiem czy dzwonić do swojego lekarza czy panikuję już po tym jak wylądowałam w szpitalu z plamieniami i skróconą szyjka

lepiej skonsultować, niż pluć potem sobie w brodę, że nic się nie zrobiło. Ja jakbym miała choć raz plamienia i wywiadzie skróconą szyjkę, bym w podskokach leciała do lekarza, choćbym miała tylko jedynie panikować ..

12 lata 1 miesiąc temu #591227 przez KaRoLiNaaaaa
Może i masz rację zaraz do niego zadzwonię. bo w sumie przyjmuje tylko dwa razy w tygodniu i dziś jest, a gdyby coś działo się jutro musiałabym się zgłosić do obcego lekarza, dzięki za pomoc.

12 lata 1 miesiąc temu #591229 przez moniaaak
No i musiałam odespać wstanie po piątej rano;).

A teraz biorę się za sprzątanie- podłoga w kuchni i korytarzu przypomina plac budowy, mąż mi dziś dodatkowe szafki montował, potem pojechał do pracy. Miałam to ogarnąć od razu, ale łóżko mnie tak straaaaaaaaasznie kusiło ;) ;) :blush: .

Ja chyba poczekam z zakupem kolejnych staników już do urodzenia się dzidziusia, bo jak się okaże, że mi miseczka urośnie nie wiadomo jak ;). Chociaż w moim przypadku to chyba nie grozi;).
pauluska ale te które znalazłaś sa super:)

Kiniaczek a ja znów słyszałam, żeby samych piankowych nie powinno się kupować, bo sie wygniatają... ja kupie albo kokos-pianka-kokos, albo kokos-pianka-gryka.
Zobaczymy jutro;)

12 lata 1 miesiąc temu #591240 przez moniaaak
KaRoLiNaaaaa lepiej zadzwoń do lekarza, będziesz spokojniejsza:).
Daj później znać co i jak:)

12 lata 1 miesiąc temu #591267 przez Kiniaczek
A idze idze z tymi lekarzami dietami i innymi pierdołami:)Dobrze że już końcówka bo byśmy oszalały:D Ja jem i buraki i szpinak i mięso także mam w pompie ... do tego żelazo w kapsułkach !!!

A z tymi materacami to też jakiś dramat, taki nie sraki nie !!! :)

12 lata 1 miesiąc temu #591269 przez tweety
anek napisał:

ostatnio w H&M widziałam biustonosze do karmienia , biały w czarne groszki i czarny za 79,99zł(2szt).znacie moze jakies opinie na ich temat, czy są fajne?
narazie rozglądam sie za wózkiem i łóżeczkiem.

Hej,
Ja mam te biustonosze z H&M. Ciezko bylo mi znalezc rozmiar (przymierzylam chyba z 15) ale sa naprawde super. sprawdzaja sie teraz, sa mieciutkie no i jak znalazl na okrres karmienia. Polecam

12 lata 1 miesiąc temu #591277 przez Kiniaczek
Odnośnie wyboru materaca dla dziecka... znalazłam na necie...

www.traumeland.pl/porady.htm

12 lata 1 miesiąc temu #591280 przez Urszula
Witam!

ZIELINKA SERDECZNE GRATULACJE :) :) :) WSZYSTKIEGO DOBREGO DLA CIEBIE I MAŁEJ GABRYSI :kiss: :kiss: :kiss:

Przepraszam, że się nie odzywam ale zwyczajnie nie mam czasu...U nas wszystko dobrze z tym, że od tygodnia pojawiły mi się dosyć ostre bóle brzucha. Występują wieczorami...bóle są tak silne, że nie mogę zrobić kroku...pozostały mi jeszcze dwa weekendy w pracy. Mam nadzieję, że wytrzymam...

Pozdrawiam :)

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

12 lata 1 miesiąc temu #591290 przez Domiś91
Wiatajcie :D Byłam dzisiaj z mamą na polowaniu na ciuszki (używane) i w sumie nakupowałam troche :D ile macie pajacyków lub ile zamierzacie kupic? Bo u mnie wyszło na to że kupiłam 3 pajacyki 0-3mies i cztery 3-6mies :P z koszulkami i bodami tak samo :P tylko teraz nie wiem czy wyprac (wygotować)w zwykłym proszku za pierwszym razem, a potem z 2/3 razy w proszku dla dzieci? Czy w zwykłym nie prać w ogóle? Postanowiłam że nie kupuję nowych ciuszków, bo się nie opłaca.. w sklepach pajacyk 25 zł najtańszy, a używki w bdb stanie za 7zł :) jak dla mnie to duża różnica, bo u nas tylko mąż zarabia i to grosze.. wózek mam od znajomych kupiony, łóżeczko i nosidełko też :( troche wstyd no ale niestety nie wszystkich stać na nowe rzeczy :( a te są naprawde w baardzo dobrym stanie :)
Oczywiście skarpetki/buciki/czapeczki/kocyk kupię nówki. Tak samo smoczki i butelki i inne niezbędne rzeczy :)
Ale takie chodzenie już nie dla mnie, trzyma mnie coś w prawym udzie (pod pośladkiem) jak przenosze ciężar na tą noge to takie kłucie czuje i promieniuje na całą noge :( :( myślicie żeby mówić lekarzowi?

12 lata 1 miesiąc temu #591297 przez lania
U nas w szpitalu chcą tylko pieluchy i chusteczki, no i jeśli cesarka, to podkłady jakieś...a tak to ubranka na wyjście :)

Karolina, dzwoń, skoro dziś przyjmuje, bedziesz spokojniejsza

Mnie mały tak kopie po podbrzuszu, a właściwie po wnętrznościach, że nie mogę wyrobić :silly: musze sie kłasc z czyms pod tyłek, to wtedy mi trochę odpuszcza :dry: to na prawde jest bolesne :angry:

ja biustonosz kupiłam na allegro za duży, ale pamietam, że na trzeci dzień po porodzie miałam niezłe boooom, więc może bedzie dobry :blink: ;) :blink: ;) :blink: ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka