BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 9 miesiąc temu #600814 przez lalka
a ja muszę mecz oglądać...bo i syn i mąż fanatycy....jeden i drugi przeklina z tym ,ze syn tak jak przystało na 10 latka!!!

ja dzisiaj przez 40 min miałam takie skurcze,że chciałam jechać na IP!!!!ALE PRZESZŁO!!!
a jak przeszło to na zakupy!!!!!no i stanęłam w kolejce za mięchem...najpierw mój brzuch potem długo...długo nic a potem dopiero ja...i co widzę a tu jakaś baba wpierdziela się przede mnie :angry
:angry: :angry: :angry: oż kuźwa pomyślałam...nie dosyć,że nikt mnie przepuści to jeszcze się wpierdalają!!!ale ustawiłam panią tam gdzie być powinna!!!!

Kiniaczek na Polnej jest bardzo dużo studentów.....jeden lekarz się pyta czy zgadzasz się a inny stawia przed faktem dokonanym!!!!żaden ze studentów nie dotykał mnie..nie badał...nawet nie byli przy badaniu ginekologicznym...tylko przy usg!!!

może teraz uda mi się wstawić to co już czeka na mnie :blink: :blink: :blink: :blink:
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #600815 przez Ane88
lekarz mi powiedział, żeby się tym tak nie martwić, że wody chlusną nagle w miejscu publicznym :P
wytłumaczył że zwykle to bywa tak, że jeśli kobieta stoi, idzie lub siedzi to główka dziecka zatyka w taki sposób szyjkę, że najprawdopodobniej kiedy te wody miałyby odejść to będzie to niewiele... jakieś krople... a najczęściej wielkie chluśniecie jest kiedy leżymy:)))
no i oczywiście nie jest powiedziane, że rozpocznie się właśnie wodami nie??:P
mogą być tylko skurcze jakieś regularne i bóle...
Ale mimo wszystko chyba wolałabym żeby sie samo zaczęło niżeli mialabym jechać na jakieś wywołanie...
a czekanie po terminie to już w ogóle jak na szpilkach...

Przyszedł czas na nową miłość...;*

11 lata 9 miesiąc temu #600820 przez Daarikaa
Pytanie do doświadczonych ciężarnych:
jak to jest z tymi wodami jeśli odchodzą same? wiem że mogą się saczyć.. jak już bede na porodówce no to wiadomo ze bez bielizny i co bede chodzic na pilkę, czy gdziekolwiek i ta woda bedzie mi sie po nogach sączyć hyyyy?? czy ona raz poleci i spokój?

11 lata 9 miesiąc temu #600829 przez Alex_87
Witam nową mamusie :)

A my jutro na obiad robimy grilla :D co tam że ma być minus 6 na dworze, ale mam ochotę na taką przypieczoną kiełbaskę :D

Mój mąż jest taki łaskawy, że poszedł oglądać mecz do kuchni a mi zostawił większy tv :D

Lalka te walizki to do szpitala? :)

11 lata 9 miesiąc temu #600839 przez lalka
Alex 87 tak do szpitala już są pełne...tzn spakowane!!!

Daarikaa mi wody poszły akurat w kiblu..więc nie pomogę!!!ale na porodówce to położna będzie Cię badać...więc pomoże!!

11 lata 9 miesiąc temu #600845 przez moniaaak
Alex_87 ale mi narobiłaś smaka na kiełbaskę z grilla. Jutro jedziemy na wieś do rodziców, może coś wynegocjuje?
Też bardzo lubię ryż z warzywami, ale staram się go unikać, bo podobno sprzyja zaparciom :( .

U mnie też dziś mecz leci. A nad nami sąsiad ma chyba obraz trochę szybciej, bo zanim u nas widzimy gola, to on już się drze.
Chyba wezmę się za prasowanie ubranek. Dziś trochę zaczęłam, ale mega wolno mi to idzie. W takim tempie to nie wiem czy się do czerwca wyrobię ;) :silly: :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #600846 przez Alex_87
To przynajmniej masz już pakowanie z głowy Lalka :)

Ja się nie cierpię pakować gdziekolwiek bym nie jechała, najchętniej wzięłabym wszystko, więc pakowanie to szpitala będzie koszmarem.

Darikaaa wydaje mi się, że nie masz się co przejmować tymi wodami, w szpitalu nie jedno widzieli i wiedzą co zrobić albo właśnie pomogą nam albo doradzą co mamy zrobić ;) wiadomo jak kobieta pierwszy raz rodzi to wszystko jest nowością.

11 lata 9 miesiąc temu #600850 przez ewela86
lalka spore masz te walizki:) ale przynajmniej się pomieściłaś:)

ja oglądam mecz (śmiechu warte co wyrabiają na boisku) z własnej woli bo uwielbiam oglądać prawie wszystkie dyscypliny (taka ze mnie sportfanatykczka). chyba nawet bardziej niż mój mąż. Może dlatego że kiedyś aktywnie uprawiałam sport i mi tego brakuje :(

11 lata 9 miesiąc temu #600858 przez aleksiaa88
Mojej nie lubianej szwagierce w pierwszej ciąży nie wiem kiedy i jak odeszły ale za to w drugiej w aucie na tylnym siedzeniu się polało więc zalała bratu fotel.

11 lata 9 miesiąc temu #600862 przez lalka
mam poprasowane już wszystko...dzisiaj odebraliśmy łóżeczko...poprasowane mam pościele....i gdyby nie jeden malutki..naprawdę malutki szczegół,który nie jest naprawdę ważny...a mianowicie stan mojej sypialni w której będzie stało łóżeczko!!!!mąż postanowił ją zmienić...i jest w stanie surowym...i chyba jeszcze bardzo długo będzie!!!zdążę wrócić z Malutką!!!!

11 lata 9 miesiąc temu #600866 przez lalka
kurczę poszłabym już spać,ale muszę czekać za nocną kolacją...tą po 22ej...ach ta cukrzyca!!!

11 lata 9 miesiąc temu #600873 przez Ane88
spróbujcie sobie ugotować do tego dania ciemny ryż. jest dużo zdrowszy i nie ma zaparć:) z tym , że jest troche twardszy niż biały.
co do torby do szpitala... jestem z częstochowy, gdzie obecnie do wyboru mam dwa szpitale. wybrałam ten w którym pracuje mój lekarz. i... właśnie się dowiedziałam, że teraz do szpitala wymagane jest spakowanie siebie i dziecka nie w torby ani walizki takie własnie podróżne, wygodne tylko.... w REKLAMÓWKI... zwykłe reklamówki. i jesli kobieta nie wiedziała o tym wcześniej to dają owe reklamówki na przepakowanie się...kurcze przecież niewygodnie będzie spakować się w zwykłą reklamówkę. ani nic nie można poukładać....łeee...

11 lata 9 miesiąc temu #600874 przez Domiś91
kurcze ja w 34 tygodniu, a nawet nie mam kupionych rzeczy do szpitala, a widze że niektóre już spakowane ;( :(

11 lata 9 miesiąc temu #600879 przez tysiiiak
lalka to sie sprezylas niezle z tym wszystkim :P my czekamy na komode az dotrze do nas bo nawet nie bede miala gdzie wsadzic tych ciuszkow... wiec jak bedzie komoda to mama mi popierze i troche poprasuje reszte juz ja :)
niezla walizeczka :D haha
a to babsko co Ci sie wepchalo wrrrr... mam nazieje ze niezle jej pojechalas :D

ide spac dziewczyny :* milej nocki :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #600890 przez Ane88
ja kupione mam prawie wszystko. jeszcze musze kilka rzeczy dokupić np. klapki pod prysznic jakieś do szpitala.... bo w domu mam same takie KAPCIE ;p
no i nie mam jeszcze kosmetyków dla dzidziusia do kąpania. zastanawiam się jakie mam kupić.
z apteki jeszcze jakieś gaziki i ocenisept do pępuszka. i tak to już wszystko mam. ubranka są wyprane i wyprasowane, ale nie układalam jeszcze bezpośrednio w półkach Kubusiowej szafy tylko poukładałam je w takie ozdobne tekturowe pudełka i włożyłam do szafy, żeby się ewentualnie przez te parę tygodni nie zdążyły przykurzyć;)
to co mam zabrać do szpitala mam zapisane na kartce... i myśle, że spakuje się za jakieś 2 tygodnie. bo różnie później może być... a mój mąż lepiej niech nas nie pakuje...:P:P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka