- Otrzymane podziękowania: 36
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Tysiak mam tak samo Ja wogóle dzisiaj jakaś do niczego jestem
Ja do niczego byłam wczoraj... liczę że dziś lepiej będzie a krocze to mnie boli nieustannie dzień w dzień od 2 miesięcy...:/
- Karolka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Daarikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Słoneczko za oknem można normalnie funkcjonować.
U mnie w szpitalu na szczęście można się zjawić z "normalną" torbą, ale do rodzenia niestety mamy tylko łóżko więc lepiej troszkę podziałać wczesniej z tym kroczem w domku
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Karolka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- JoannaL
- Wylogowany
- budujemy zdania
Noc kiepska, ale da się przeżyć. Słońce za oknem.
Witam nową mamusię
Co do wód płodowych to nie koniecznie tylko na leżącą mogą odejść. Ja z synkiem siedziałam na łóżku i 3 razy tak ze mnie chlusnęło że całe łóżko i podłoga były mokre a jak później leżałam na porodówce to z każdym skurczem ze mnie leciało, ale wtedy miałam podkład między nogami...
- sisina
- Wylogowany
- rozmowna
Ja dziś odpoczywam sobie pójde na cmentarz do dziadka zapalić mu znicza taka ładna pogoda to sie dotlenie troche
- Daarikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
U mnie w szpitalu na stronie internetowej piszą o worku foliowym, ale rozmawiałam z położnymi w szpitalu i chodzi tylko o to, żeby była mała torba, bo każda rodząca ma do dyspozycji nie dużą szafeczkę, a jest to szpital, więc nie ma opcji, żeby komuś obok łóżka leżała torba jak na 2 tygodniowe wakacje na karaibach. Na szczęście spakowałam się do nie zbyt dużej torby na ramię. Jak coś to mąż dowiezie.
Pozycje podczas porodu - u mnie podobnie jak u Was, cała faza I to mogę sobie nawet po suficie chodzić, skakać na piłce, siedzieć pod prysznicem czy klęczeć, kucać, ale z tego co wiem, preferują pozycję pół siedzącą do parcia - mają lepszy podgląd na malucha i jest im pewnie tak wygodniej.
Ból po nacięciu jest - ale osobiście wolę, żeby mnie nacieli, jeśli będą widzieć, że raczej pęknę za chwilę, niż pęknąć zygzakiem, w poprzek, lub aż do okrężnicy.
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- lkasiulla
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Noc była nawet nawet, ale za to dziś czuje się masakrycznie obudziłam się z takimi mdłościami jak na początku ciąży, po zatym jakoś tak mi słabo i nie dobrze szkoda gadać....
co do torby do szpitala to u mnie mogę mieć jaka chce, nie wyobrażam sobie w reklamówki się pakować...
Ja dziś na obiad robię ryż z warzywami bo mi narobiłyście ochoty
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
piękna pogoda, gdyby tylko zamiast minus było plus na termometrze i bez tego białego badziewia.
Ikasiulla ja też czasem mam jakieś takie mdłości czasem, dziś też słabo mi, dysze jakoś zauważyłam, że przy takiej słonecznej pogodzie czuję się gorzej, dziwne trochę...
Poza tym ostatnio jak zaplanuje sobie zrobienie trzech rzeczy, to jestem w stanie zrobić tylko jedną i już padam ze zmęczenia.
Mój mąż jest typowym mięsożercą, warzywa zje, ale jakby ich nie było to też by żył. Ciekawa jestem jak dziecko już trochę podrośnie i będzie musiało jeść warzywa, to jaki mój mąż da przykład
- anek
- Wylogowany
- budujemy zdania
słoneczko swieci ale mroznooo jest!troszke zmarzłam.M.wziął Szymala na spacer a ja po ciuszkach troche pobiegałam.kupiłam malutkiej takie sliczne sukienki ze do tej pory mi sie micha cieszy(nówka z ceną po 6zł), pajacyk cieplejszy i bodziachy na ramiączka w truskawki.słodziaki:))))
ja wczoraj miałam kiepski dzien.chyba przez pogode, dzisiaj ok jest.
co do męzowskich dań to M.zje kasze gryczaną(ja znowu wole jaglaną), ryz napewno nie, makaron od biedy zje ale on tez jest typowym miesożercą.dzisiaj robie dla chłopaków kapusniak z mięskiem a sobie warzywa i ryz(smaka mi równiez narobiłyscie).
Daarika nawet jakby Ci sie nie udało ja bym zjada, ja to jestem teraz taki łasuch.na mięso nie moge się patrzec ale za to codziennie pączuś, ciacho, krówki itp muszą byc.
dziewczyny a jak tam z Waszymi cerami w ciązy??ja wczoraj byłam na brwiach u kosmetyczki i powiedziała mi ze popsuła mi sie cera.w sumie sama to widziałam ale jak ona juz tak mowi to musi byc źle.w sumie chodzi o to ze pojawiły mi sie plamy na czole i brodzie(kosm.mówiła ze to ostuda).mam nadzieje ze to zejdzie po ciązy bo wyglądam jak dalmatyńczyk.