- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Ane88
- Wylogowany
- budujemy zdania
cześc Laski!!!!!!!
nie jestem monotematyczna więc nie będę wam pisała jak minęła noc
u mnie w domu wszyscy jedzą zdrowe produkty..więc problemu nie mam!!!
REKLAMÓWKI do szpitala????ale jak to...dlaczego???ja musiałabym mieć chyba z 5!!!no i pogniecie się!!!!!u nas słoneczko świecie!!!
ale humor mam zjebany!!!!
no kurdr właśnie też jestem zła jak nie wiem... nawet byłam w szpitalu i na drzwiach oddziału jest wywieszona kartka, że kobiety które przychodzą do porodu proszone są o pakowanie rzeczy w reklamówki...
wiecie... takie normalne reklamówki na zakupy. podpytałam czy może być ewentualnie taka torba wielokrotnego użytku jak to w supermarketach można kupić. taka mocna , z mocnymi uszami... ale NIE... muszą być reklamówki... BEZSENS...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kurczaki do czego to dochodzi.... 21 wiek a tu z reklamowka do szpitala.... niedlugo zamiast klapek bedziemy musialy chodzic do porodu w foliowych workach ....
- Karolka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
Co do obiadków to ja też nie mam lekko bo dla moje M. dzień bez mięsa jest dniem straconym a dla mnie mógłby w zasadzie mięso mogłoby nie istnieć... no może poza kurczaczkiem
Kiniaczek czytałam że do masażu krocza można użyć różnych składników typu właśnie witamina E, olejek migdałowy, jojoba, oliwa z oliwek albo jeszcze coś innego, ale akurat pechowo nie mam żadnego w domu więc tak czy siak trzeba się udać na zakupy i na coś się zdecydować
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Karola spokojnie, masz jeszcze troche czasu bo w zasadzie od 34 tygodnia najlepije robic masaż
- Karolka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Karolka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U mnie mroźno i słonecznie!!!
Ja tylko na chwilkę się przywitać bo przyjeżdża do mnie mama myć okna i prać firanki:)
- sisina
- Wylogowany
- rozmowna
u mnie w szpitalu normalnie mozna z torba wejsc nie ma takiego przepisu że reklamówki jakieś
Mój M też lubi zdrowo zjeśc także nie mam z ty problemu no nie mówie zje czasem schaboszczaka ale sporadycznie on tez bardziej zupy woli
Sevilla ja też pochłaniam pomarancze i banany choc zrobiłam sobie przerwe od cytrusów bo pojawiło sie uczulenie za duuzo porostu jadłam ja nawet potrafie cytrynę pokroic sobie w plasterki i zjeść taką kwaśna
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kiniaczek dlatego właśnie zamierzam zacząć na początku kwietnia a w sumie to mi nawet na rękę że nie mam żadnego olejku w domu- wcale mi nie spieszno do tego masażu hehe. Choć podobno jest skuteczny
Powiem Ci że szału nie ma ale jak ma pomóc to trzeba uilnie krocze masować
- Karolka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Super by było gdyby pomogło. Ponoć bardzo ważna jest też pozycja porodowa. Najlepsze są te pozycje wertykalne. Największa szansa uniknięcia nacinania lub pęknięcia krocza jest w pozycji "na kucki" lub klęcząca bo wtedy najbardziej działa siła grawitacji. U mnie w szpitalu na czas skurczy i oczekiwania na pełne rozwarcie można przybierać różne pozycje jakie się tylko chce, nie trzeba leżeć jeśli nie ma takiej konieczności, ale niestety gdy dziecko się rodzi trzeba się położyć na łóżko... Niby pozycja jest wtedy półsiedząca ale mimo to dziecko najbardziej napiera na tylną ściankę i wtedy nacięcie jest bardzo możliwe :/
U nas jest to samo... całą faze skurczy możez nawet na głowie stać ale jak maluch wychodzi to łózko, choć jest też stołek do porodu, położna mówiła że mało mam korzysta bo się boi a to własnie jest bardzo dobra pozycja do rodzenia, miednica się wtedy rozszerza i maluszkowi jest łatwiej.. nie mówiąc już o naszym kroczu... Póki co rozważam taką opcję - ale czy się zdecyduje nie wiem
- Karolka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Karolka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
chyba dzis wszedzie taka sama pogoda slonecznie i mrozno
Moj M. zje jak zrobie cos zdrowszego ale i tak musi miec swoj obiad do tego
Ale masakra z tymi reklamowkami do szpitala :o nie jestem w stanie zauwazyc ani jednej zajety tego sposobu pakowania;p
uciekam bo sniadanko do mnie idzie :* a potem na obiadek do rodzicow