BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 9 miesiąc temu #600903 przez Kiniaczek
Ane88 ja kupiłam Oilatum dla małego...

Dziś stwierdziłam że doc myślenia " się kupi" tylko kupuje ,bo jakby mnie wzięło wcześniej to bym z gołym tyłkiem pojechała do szpitala...:P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #600914 przez Domiś91
ja niestety zero kaski więc nie mogę iść i kupić :) muszę czekać na wypłate :( ale lista jest :D tyle dobrze :D wkurza mnie tylko że mój małżonek ma to w dupie, nie interesuje się zakupami, mówie mu że zrobiłam liste, to uslyszałam "OK" i tyle :angry: :angry: wkurza mnie już :pinch: :angry: nie wiem czy to przez te hormony ale najchetniej bym go normalnie.... udusiła! :lol: :evil:

11 lata 9 miesiąc temu #600927 przez Kiniaczek
Ja też czekam na kasę z uroczego Zakładu Ubezpieczeń Społecznych dlatego kupilam tylko drobnostki typu gacie poporodowe podkłady itp.. większe zakupy jak łóżeczko i resztę gadżetów kupuje mąż... śmieje się że kto więcej zarabia ten więcej wydaje :D

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #600930 przez Domiś91
ehhh chyba przesadziłam :ohmy: mężulek przyszedł i chciał się przytulić do brzusia ale powiedziałam mu że ma mnie nie dotykać, że sobie nie zycze.. a on że brzuch może bo to jego dziecko, a ja to sobie przytulisz jak się urodzi. Nie moge już z tymi hormonami... fuck :angry: :angry: :angry: :angry:

ide spac, moze do rana mi przejdzie mój swietny humor :) dobranoc mamusie :kiss: :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #600936 przez Ane88
no ja też uciekam.... dobrej nocy:) PRZESPANEJ:)

Przyszedł czas na nową miłość...;*

11 lata 9 miesiąc temu #600938 przez Daarikaa
Śpijcie dobrze i rozkosznie :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #600958 przez Kiniaczek
Wow ja dziś pierwszy raz wykonałam ( raczej odpowiednie słowo to usiłowałam wykonać ) masaż krocza... kurczaki ciężko trochę... niby w filmiku to takie proste a tu klops... no nic pierwszy raz to i nieporadność się wkradła :) Jak to mówią ćwiczenie czyni mistrzem :D

Dobranoc :*

11 lata 9 miesiąc temu #601005 przez sisina
Dzień dobry :laugh: ja już na nogach :)

Dariika dzieki za pomysł właśnie wczoraj kupiłam ryż alae brązowy bo wole ten i warzywka na patelnie wiec sobie taki obiadek zapodam dziś :laugh:

No jutro zjedza mój mężulek :laugh: wkońcu i jedziemy na basen :lol:

A w poniedziałek odbieramy wózek ktory mieliśmy zamówione w sklepie i komode też już nie moge sie doczekać :lol:

U mnie dziś słoneczko świeci :laugh: Miłego weekendu

11 lata 9 miesiąc temu #601014 przez Sevilla
Dzień dobry wszystkim :)

U mnie za oknem słoneczko, minusowa temperatura, ale najważniejsze, że jest słoneczko.

Domiś nie przejmuj się, mam to samo. Masę rzeczy do kupienia, a słyszę non stop mamy czas. A czasu coraz mniej, też się wkurzam i już nie zwalam tego na hormony, tylko nie życiowe przygotowanie MOJEGO do roli ojca.

Mnie na całe szczęście mecz ominął :) A zresztą i tak byłam taka przemęczona, że zasnęłam lekko po 21.

Co do jedzonka, mnie od paru dni ciągnie non stop do pomarańczy i kisielu. I taki zestawik co wieczór na kolację :)

Ja na co dzień stosuje brązowy/naturalny ryż, oraz makarony pełnoziarniste. Mam to szczęście, że MÓJ też je lubi, bo niektórzy mężczyźni jak widzą w nazwie naturalne, brązowe lub pełnoziarniste mam wrażenie, że uciekają gdzie pieprz rośnie :P

11 lata 9 miesiąc temu #601020 przez anek
Witam i ja!
u mnie tez słoneczko i od razu sie buziak cieszy.
zamiast spac bo nie wstaje zeby Szymka zebrac do szkoły to nie moge, mała sie wierci ,kopie,poza tym słoneczko mnie obudziło.
mysle co by tu dzisiaj robic , trzeba wykorzystac pogode i troszke na powietrzu pobyc.

oj faceci!Moj wczoraj przyjechał(nie było Go 1,5tyg) ale tez stwierdził ze panikuje z tymi przygotowaniami dla dzidziusia , bo przeciez sypialnie mozna pomalowac pod koniec kwietnia.tak, jasne wtedy to juz zupełnie nie bede mogła nic zrobic.
do swiat odpuszczam sobie zakupy dzidziusowe , po swietach sie tym zajme.
co do jedzenie to ja bym jadła tylko słodkie, strasznie mnei ciągnie.
Sevila zazdroszcze Ci ze Twoj męzus je takie rzeczy ja niestety musze oddzielnie gotowac dla siebie jak chce cos zdrowszego zjesc.ryz brązowy moge zapomniec zeby zjedli,to samo jakies kotleciki sojowe, z soczewicy itp., zresztą my to nawet pieczywo kupujemy 2 rodzaje, bo ja jem ciemne a chłopaki jasne.

Lalka to Ty mozesz juz tylko rodzic, wszystko przygotowane."Walizeczka"niezła:)

miłego dnia Mamusie!

11 lata 9 miesiąc temu #601024 przez Karolka85
Witam :)

Jak to miło obudzić się z promieniami słoneczka na twarzy :):):) WRESZCIE. PO wczorajszych śnieżycach, dziś od razu lepsze samopoczucie. W dodatku noc minęła mi całkiem nieźle bo siku nie goniło mnie co chwile więc mogę powiedzieć że się wyspałam :)

Witam wszystkie nowe majóweczki!!!

Lalka jak to dobrze widzieć że nie będę osamotniona z takim dużym bagażem :)

Co do jedzonka to ja też na chwilę obecną mogłabym jechać na samych słodyczach :D i w sumie dziękuje Bogu że kasa mi się już prawie skonczyła i muszę czekać tydzień na wypłatę bo inaczej zaraz pobiegłam bym do cukierni po jakieś ciacho albo pączka... albo LODY!!! :)

Minusem braku kasy jest fakt że Julciowe zakupy muszą poczekać do kwietnia... a ja tak bym już chciała gdzieś pojechać i pobuszować. Eh...

Wczoraj mierzyłam obwód no i wyszło 102cm :) A moja malutka tydzień temu na usg ważyła 1550g.

Co do masażu krocza- też planuję rozpocząć próby od początku kwietnia. Tylko najpierw muszę się zaopatrzyć w oliwe z oliwek albo jakiś olejek w zielarskim.

11 lata 9 miesiąc temu #601036 przez lalka
cześc Laski!!!!!!! :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

nie jestem monotematyczna więc nie będę wam pisała jak minęła noc :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

u mnie w domu wszyscy jedzą zdrowe produkty..więc problemu nie mam!!!
REKLAMÓWKI do szpitala????ale jak to...dlaczego???ja musiałabym mieć chyba z 5!!!no i pogniecie się!!!!!u nas słoneczko świecie!!!

ale humor mam zjebany!!!!

11 lata 9 miesiąc temu #601039 przez Ane88
witam wszystkie mamusie w możnaby powiedzieć pierwszy jako taki wiosenny poranek:P
u mnie też słoneczko świeci:) a moje słoneczko w brzuszku obudziło mnie o 6.20... wiercił się niemiłosiernie...i o 7 rano przymusowe śniadanie, bo już w żołądku ssanie...;p
dziś jade na wieś do rodziców... pewnie wybiore się na jakiś spacer do lasu z moją psiną:)
ja się ciesze, że z mężem postawiliśmy na swoim i kupowaliśmy wszystko po troszku już od 6 miesiąca... teraz jakbym miała zaopatrzyć się we wszystko na raz to chyba bym nie dała rady... a też się nasłuchałam "po co tak wcześnie, przecież jeszcze tyle czasu..." a przecież ubranka czy wanienka sie nie przeterminuje....:)
życzę wszystkim bardzo udanego dnia:)))

Przyszedł czas na nową miłość...;*

11 lata 9 miesiąc temu #601041 przez Kiniaczek
Cześć dziewczynki :-)
Ależ świeci pięknie słońce :-)
Karola mozna masować też olejkiem jojoba ,olejkiem ze slodkich migdałów albo witaminą E w płynie :-)

Moja nocka taka na dwa razy.... kilka razy siusiu, potem problemy z zasypianiem ale najgorzej nie było ' zresztą słoneczko włamujące się mimo rolet zrekompensowało całkowicie niedogodności nocne....:-)
Ale mam ochotę na jajecznice .... musze tylko poczekać aż euthyrox się wchłonie i bede smazyć :-) :-) :-) :-)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #601042 przez Kiniaczek
Co do gotowania to u mnie często zdarza sie że gotuue osobno :-) dla męza schabowe bleeee ;) a dla siebie cos innego :-)
Lalka torba wypas :-) :lol: B)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka