BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 9 miesiąc temu #601300 przez Kiniaczek
Sevilla napisał:

U mnie dziś na obiadek domowa pizza, ale z ugniataniem ciasta i jego wyrabianiem poczekam na tatusia mojego synka :)

Jak coś to mam przepis na pyszne ciasto pizzowe bez ugniatania :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #601305 przez Kiniaczek
Anek ameryki ta Twoja kosmetyczka nie odkryła z psującą się cerą w ciązy :P Nic się nie martw, po ciąży Ci wszystko zniknie:) A plamy też mogą być od wątroby jak malutka Ci uciska, moja koleżanka miała na całej twarzy a po ciąży wszystko zlazło także nie bój się... Zabiera Ci mała księżniczka urodę B) B) B) :lol:

Ja mam w brzuchu chłopaka ale syfiory na brodzie całą ciąże mi towarzyszą, już przywykłam i mam t w pompie :)

11 lata 9 miesiąc temu #601306 przez Kiniaczek
Też miałam iść dziś do lumpka ale jak zobaczyłam ile już tych ciuszków natargałam to się opamiętałam :lol: :lol: :laugh: :laugh: :laugh: :woohoo:

11 lata 9 miesiąc temu #601307 przez lkasiulla
anek mi cera zrobiła się taka straszne że szok!!! przy dojrzewaniu takiej cery nie miałam co teraz, mam nadzieje że po ciąży wróci do normy...

a co do pizzy to na jakim spodzie robicie grubym czy cienkim??
kiniaczek podaj przepis jak możesz już nie raz miałam ochotę na pizze ale jak sobie myślałam o wyrabianiu ciasta to ochota odchodziła :P:)

11 lata 9 miesiąc temu #601309 przez anek
w sumie tak , tylko byłam 3 tyg temu u niej i powiedziała ze ładnie mi sie buzka trzyma, ze czasami kobiety mają plamy,zaskórniki itp a ze u mnie nic nie wychodzi i klops,wykrakała!!!!jak dam podkład to jeszcze jako tako ale bez to masakra.
chyba to prawda z tą córcią bo przy synku nic mi takiego sie nie działo.
daje na wszelki wypadek filtr50 ale nieiwiem czy to ma znaczenie przy ostudzie.

11 lata 9 miesiąc temu #601314 przez Kiniaczek
Składniki:
pół kostki drożdży
2,5 szklanki mąki
3 łyżeczki cukru
1 łyżeczka soli
oliwa lub olej

drożdże rozpuścić w szklance letniej wody i dodać 3 łyżeczki cukru,odczekać chwile aż popracują :) wlać do miski, dodać mąkę sól i oliwe ( ja daje ok 2-3 lyżeczek oliwy lub oleju) wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce na 30 minut żeby urosło :)

Przyozdobić wedle uznania i piec w rozgrzanym piekrniku 180 stonpi ok 20-25 minut ( w zależności od pikarnka ) włala :)

11 lata 9 miesiąc temu #601316 przez lkasiulla
no niby tak jest że jak jest córka to zabiera urodę a jak chłopak to dodaje, jeśli faktycznie tak jest to niech malutka zabiera ile chce :):)

11 lata 9 miesiąc temu #601318 przez anek
no ja własnie mało mam ubranek.myslałam ze bede miała troche po Szymku i od siostry ale jak przejrzałam te ciuszki to niewiele było dla dziewczynki, a poza tym juz nie takie ładne. w sumie teraz mozna za grosze w lumpku kupic bardzo ładne wiec sie rozkręcam:)

Ikasiulla mam nadzieje ze buzki wrócą do normy po porodzie, chociaz całe lato jeszcze bedziemy karmic +słoneczko które u mnie bardzo niekorzystnie wpływa na cere wiec neiiwem.trudno, jak bedzie tak bedzie moze dzidzia sie mnei nie przestraszy:)

11 lata 9 miesiąc temu #601324 przez Kiniaczek
Dla naszych maluszków zawsze będziemy najpiękniejsze :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

11 lata 9 miesiąc temu #601326 przez Sevilla
Kiniaczek napisał:

Jak coś to mam przepis na pyszne ciasto pizzowe bez ugniatania :)

Poproszę :)

11 lata 9 miesiąc temu #601331 przez Sevilla
A ja na całe szczęście nie mam problemów z cerą, ale co z tego, jak mi powychodziły rozstępy na udach, mimo smarowania się kremami :P

11 lata 9 miesiąc temu #601332 przez lkasiulla
Kiniaczek super wielkie dzięki :) może jutro sobie zrobię o ile dam rady iść na zakupy :P bo jakoś dziś bez sił jestem :(

anek a ja na odwrót mam tyle ubranek że w sumie nic nie muszę kupować a szkoda trochę bo jak czytam jakie dziewczyny kupują piękności w lumpkach, ale po świętach zabieram się za zakupy do szpitala i kosmetyki dla dziecka wiec na pewno wstąpię i coś kupie :) tylko nowe na wyjście ze szpitala siostra kupuje malutkiej :) bo jakiś przesąd jest że dziecko powinno w nowych ciuszkach wyjść :)

11 lata 9 miesiąc temu #601345 przez anek
Sevilla kazdą cos dopadło.ja ogólnie czuje sie nieatrakcyjna w ciązy.denerwuja mnie moje piersi bo mi bardzo urosły a ja nie lubie duzych piersi, jedynie to na plus to włosy, bo zrobiły sie zdrowsze.

Ikasiulla ja tez po swietach kupuje dla siebie rzeczy do szpitala i dla dzidzi.tez chce troszke nowych ubranek kupic,szczególnie kaftaniki, bodziachy, skarpeteczki, spiochy.bo takie sukieneczki czy spodenki to kupuje na lumpkach.

Kończe ten kapusniak ale jakos mi nie idzie, nie mam polotu do niego dzisiaj a jeszcze musze posprzatac troche,len mnie dopadł.

11 lata 9 miesiąc temu #601357 przez Sevilla
Anek coś w tym jest. Moje piersi urosły o 3 rozmiary i jestem tym faktem załamana, bo jak to wiadomo grawitacja robi swoje ;/

Śmieje się, że zawsze sądziłam, że w ciąży nie dopuszczę by przytyć. Miałam wyobrażenie, że będę wyglądać modnie i pięknie. Nie obstawiałam tego, że będę się czuć w kwestii wyglądu jak kura domowa wytaplana w błocie ...

11 lata 9 miesiąc temu #601375 przez lania
Hej Dziewczyny :) nawet nie widać, że to weekend :lol: tłoczno jak na sobotę ;)

Chyba rzeczywiście słonko rozpieszcza nas wszystkie :laugh: :laugh: :laugh: przed chwilą wystawiłam brzucha do okna i opalałam Igora smarując oliwką (bez reakcji z jego strony, chyba, że mu tak błogo było, że zasnął :side: :blink: :woohoo: )

Dziś znowu jak jakiś miesiąc temu, boli mnie skóra na brzuchu, czyżby znowu rośnie??? Jeszcze stówy nie sięgłam w obwodzie (98cm) :cheer:

Zbliżamy się do finiszowania a nas tu coraz więcej, Nowe Mamuśki, pochwalcie się domkami dla waszych dzidziusiów :silly:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka