- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Kochana ja dzwoniłam wczoraj i to samo.... urodzimy i moze wtedy zapłacą za 3 miesiące zaległe plus macierzyński.... paranoja straszna.... ja jeszcze spłacam kredyt studencki a nie chce brać od męża , nie to że się krępuje ale zawsze płaciłam swoje rachunki i wolalabym zeby tak zostało....
To jest naprawdę czyste żywe skurwysyństwo żeby w tym stanie zostać bez pieniędzy....
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Domiś91
- Wylogowany
- rozmowna
Dziękuje za informacje :*
Sevilla oj tam!! Nie musi być kibicem piłki nożnej hehe (chociaż na 100% nim będzie, po tatusiu ;P )
- Domiś91
- Wylogowany
- rozmowna
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ładne skurwysyny w tym ZUSIE!!!! Ciekawe co by było gdybyście nie miały innego źródła dochodu? Za co byście kur... żyły przez ten czas, za wszy? :/ Babki w urzędach maja się dobrze, im ciepło w dupe, kawke zawsze mają, ciasteczko też, wypłatka zawsze o czasie,wiec po co się mają przejmowac zwykłymi ludzmi.. wkurwia mnie to, chociaż nie jest to moja sprawa!!
Domiś bo to naprawde ręce opadają.... ale co sie dziwić jak ludziom bez nóg odmawiają renty, to w sumie co się ciężarnymi przejmować będą....
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Chcę mieć jeszcze jedno dziecko, ale naprawdę się zastanawiam, jak w tym państwie pozwolić sobie na dzieci i jeszcze zapewnić im jakąś przyszłość, ja wiem, że liczy się miłość do tych dzieci ale na litość boską nie mając pieniędzy jakąś przyszłość też im trzeba zapewnić.
Kur*a na ludzi starych i chorych nie ma kasy, na dzieci rodzące się nie ma kasy, no to od czego jest do państwo. Niech zlikwidują ZUS, NFZ itd, każdy będzie sam odkładał składki i tyle ile odłoży tyle będzie miał.
- Domiś91
- Wylogowany
- rozmowna
Taki życiowy dowcip znalazłam:
Rozmawia Tusk z Merkel:
-Ile u was w Niemczech średnio się zarabia ?
-A około 2000 euro
-A ile ludzie wydają na rachunki, jedzenie itp
-Coś około 1500 euro
-To co robią z pozostałą częścią pieniędzy ? - pyta zdziwiony Tusk
-A ch*j mnie to obchodzi - mówi Merkel i pyta się :
-A u was w Polsce ile się zarabia ?
-A gdzieś 1500 zł-odpowiada Tusk
-A ile wydają ludzie na życie ?
-Z 2000 zł-odpowiada zadowolony Tusk
-To skąd biorą pozostałe 500 zł ?-pyta zdziwiona Merkel
-A ch*j mnie to obchodzi-odpowiada Tusk
Jakby im uciąć 3/4 wypłaty to kurwa mielibyśmy wszystko!!! A nie że moje dziecko sie rodzi z długiem :/
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
widzę, że tu nerwowo od rana .
Cóż mogę powiedzieć- naprawdę Wam współczuję sytuacji z ZUSem. Za chwilę powinny być wypłaty za marzec, a Wy jeszcze za luty nie macie. Przerąbane:(.
Dziewczyny dobrze, że padł temat becikowego. Myślę, że się załapiemy, chociaż ja miałam działalność w 2011 roku i dość dobrze zarabiałam... ale skąd mam wziąć zaświadczenie o dochodach? Domyślam się, że Urząd Skarbowy? Ale wolę się upewnić.
I może któraś się na tym zna lepiej: jeżeli w 2011 zarabiałam więcej, ale w 2012 miałam już mniej kasy, to jak to się liczy?
I gdzie się składa wniosek o to becikowe?
Nienawidzę tych spraw urzędowych .
Ja dziś też nie czuję się zbyt dobrze, w zasadzie niedawno zwlekłam się z łóżka, jakaś taka wymęczona jestem , ale obiecałam sobie, że zrobię porządek w szafie, więc najwyższa pora. Poza tym zaraz ma do mnie brat przyjechać, to wypadałoby powitać go w stroju innym niż koszula nocna .
A poza tym nie pochwaliłam się- wczoraj pojawiła mi się pierwsza siara. Co prawda to jedna mała kropeczka z jednej piersi, ale zawsze jakiś postęp;)
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- Domiś91
- Wylogowany
- rozmowna
Dziewczyny, tak na poprawe humorku mam pytanko! Słyszałyście/widziałyście sesje zdjęciowe noworodków? Jezuuu są takie śliczne i słodkie...ja się zastanawiam czy nie zrobić takiej Tymciowi
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
a my nie dostaniemy becikowego(tego 1000zł)ani porodowego ani nawet rodzinnego...bo wiecie my to bogaci w cholerę jesteśmy!!!
przez to bogactwo nie mogliśmy przez 10 lat zdecydować się na drugie dziecko!!!!!
ja nie chce tej zgagi!!!!!
- aleksiaa88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
- Domiś91
- Wylogowany
- rozmowna
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
Cześć
Cóż mogę powiedzieć- naprawdę Wam współczuję sytuacji z ZUSem. Za chwilę powinny być wypłaty za marzec, a Wy jeszcze za luty nie macie. Przerąbane:(.
Dziewczyny dobrze, że padł temat becikowego. Myślę, że się załapiemy, chociaż ja miałam działalność w 2011 roku i dość dobrze zarabiałam... ale skąd mam wziąć zaświadczenie o dochodach? Domyślam się, że Urząd Skarbowy? Ale wolę się upewnić.
I może któraś się na tym zna lepiej: jeżeli w 2011 zarabiałam więcej, ale w 2012 miałam już mniej kasy, to jak to się liczy?
Monia liczy się tylko rozliczenie z 2012r. Jeżeli nawet w 2011 prowadziłaś działalność to już się nie liczy. Zaświadczenie o dochodach wystawia Urząd Skarbowy A jeżeli cały czas prowadzisz działalność to Twój dochód wyliczany jest na podstawie dochodu za rok 2012 (z 12 miesięcy netto) - dochód za rok 2011 (z 12 miesięcy netto). Różnica stanowi Twój rzeczywisty dochód, podzielony na 12 miesięcy. Jeżeli napisałam niezrozumiale to dla przykładu. 2011 - dochód 60000 netto, 2012 - dochód 65000 netto. (65000-60000)/12 = x (czyli Twój dochód na miesiąc) I na podstawie wartości X przelicza się dochód na członka rodziny, a tym samym można stwierdzić czy dostaniesz becikowe czy nie.
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Cześć
Ja dziś też nie czuję się zbyt dobrze, w zasadzie niedawno zwlekłam się z łóżka, jakaś taka wymęczona jestem , ale obiecałam sobie, że zrobię porządek w szafie, więc najwyższa pora. Poza tym zaraz ma do mnie brat przyjechać, to wypadałoby powitać go w stroju innym niż koszula nocna .
A poza tym nie pochwaliłam się- wczoraj pojawiła mi się pierwsza siara. Co prawda to jedna mała kropeczka z jednej piersi, ale zawsze jakiś postęp;)
Się Moniakk nie nastawiaj bo znając zycie i polskie realiato braknie Ci 20 zł i nie dostaniesz....:/ Życze of kors z całego serca żeby było odwrotnie ale już mnie nic nie zdziwi...