BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 9 miesiąc temu #605750 przez Sevilla
Normalnie będą Ci płacić, to się Tobie należy. Co do Z3 moja kuzynka dowiadywała się u swojego pracodawcy czy wysłał. Czasami pracodawca zapomni wysłać taki druczek i stąd mogą wynikać opóźnienia ...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #605774 przez Daarikaa
co do laktatorów - jesli będę miała pokarm to już sobie zastrzegłam u męża że raz w tygodniu kiedy on będzie miał wolne od pracy to ja ściągam pokarm na noc i cała noc on wstaje do malutkiej a ja regeneruję siły na resztę tygodnia :) nawet nie protestował( w sumie nie miałby nawet innego wyjścia :blink: )

Teraz czekam na położna ma przyjechać coś koło 12 Tylko o co ja mam ją pytać hmmm nic mi już do głowy nie przychodzi:) najwyżej posłucham serduszka malutkiej i ją pożegnam hihi :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #605788 przez Domiś91
Witajcie moje drogie :) Ja narazie laktatora również nie kupuje - poczekam czy w ogóle pokarm mi się pojawi.. co do smoczków i butelek, to kupię - smoczek się przyda na uspokojenie maluszka w kryzysowej sytuacji, a butelka na herbatke, czy na odciągnięty pokarm, gdy już będe miała dośc przystawiania ciągłego do cyca :)

Jeśli ktoś jest z okolic to dodaje linka, będą warsztaty:
www.wiadomosci.bielsko.info/0,0,0,4124,0...,artykul,serwis.html
Sama chętnie bym poszła ale pewnie nie bede miała z kim :( a to wieczór - paranoja, jakby nie mogli tego rano zrobić :/

11 lata 9 miesiąc temu #605791 przez Domiś91
Jest możliwośc internetowego zapisania się, hmmm.. chyba się skusze, a najwyżej nie pójde :)

11 lata 9 miesiąc temu #605808 przez tysiiiak
Hej :)

ja mam kupione 2 smoczki i zamierzam kupic 2 butelki 125ml :) jak smoczki sie nie przydadza to lepiej ale zawsze warto miec :) mam tez 2 kupony na darmowa butelke tommy tippe z akpolu wiec poprostu to wykorzystam i nie bede kupowala :) a zawsze herbatke czy cos mozna podac... wszystko wyjdzie w praniu ;)

zastanawiam sie nad kupnem laktatora ;) ale narazie to moze poczekac ;)

u mnie tez sloneczko :D trza sie wybrac na zakupy i powoli zaczac jakies salatki na swieta szykowac ... chociaz moze jutro zaczne robic a dzis kupie wszystko bo podejrzewac ze jutro i pojutrze to w biedrze beda kolejki takie ze ohoho a polowy produktow nie bedzie na stanie ;p

11 lata 9 miesiąc temu #605811 przez Alex_87

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 9 miesiąc temu #605813 przez ewela86
Domiś już wcześniej dziewczyny pisały o tych warsztatach, ja też sie zapisałam na 10.04 w Szczecinie.

Dziewczyny, które były na warsztatach: warto było? było coś ciekawego?

11 lata 9 miesiąc temu #605818 przez Domiś91
A to widocznie nie przeczytałam :) No właśnie - opłaca się w ogóle tam kulać na te warsztaty? :D

11 lata 9 miesiąc temu #605823 przez Ane88
w Częstochowie tez będą. chyba 5 kwietnia czy jakoś tak mi się obiło o uszy. ma być USG w 4d... ale ja to chyba sobie daruje. bo 8 kwietnia mam wizyte i znowu usg... a tak często to chyba nie jest wskazane.

buteleczki mam dwie 125ml. kupiłam bez zastanowienia bo wiem z doświadczenia, że moja koleżanka rodziła równo rok temu i momo tego, że Malutka była na piersi to herbatke koperkową jej podawała i właśnie jak musiała gdzies wyjść to odciągniete mlesio:)
wiec o to to się nie martwie. a smoczek jedem w razie potrzeby też mam. jeśli po porodzie stwierdze, że będe go musiała używać to poprostu sobie dokupię drugi. na szczęście w dzisiejszych czasach to nie problem:)
wszędzie można wyskoczyć, albo nawet zamówić:)
Laktatora nie mam i nie kupuje. Męża siostra miała kupiony rok temu i użyła go pare razy tylko. Leży wyparzony i czeka na mnie :)

Przyszedł czas na nową miłość...;*

11 lata 9 miesiąc temu #605825 przez JoannaL
Ze spaceru nici. Wieje jakby chciało głowy pourywać :dry:

Dzięki bogu że ja się z ZUSem użerać nie muszę (nie pracuję na chwilę obecną) bo to jest naprawdę masakra to co się dzieje w tym kraju.

Kiedyś był temat becikowego. U mnie jest 1,000zł becikowego i 1,000zł porodowego plus zasiłek rodzinny

11 lata 9 miesiąc temu #605826 przez demoniqe
Ja dzis w delegacji 300 km od domku.
Wczoraj poszlam do gina po luteine. Byl przeszczesliwy ze tak dlugo wytrzymalam i ze teraz juz sie duzo mniej martwi. Powiedzial tez ze zaczniemy odstawiac po swietach luteinke.

Wizyte mam 5 kwietnia i pewnie pojde na zasluzony odpoczynek na l4.

11 lata 9 miesiąc temu #605835 przez Domiś91
JoannaL właśnie, wiesz może coś więcej na temat tego dodatkowego tysiąca? Idę w nast tygodniu załatwiać zasiłek rodzinny, bo czytałam że trzeba mieć przyznany zasilek aby dostać dod. 1000.. Tylko to zależy od miasta, dlatego idę wszystko załatwić i się dowiedzieć, bo na internecie nie znalazłam nic :/

11 lata 9 miesiąc temu #605861 przez Domiś91

11 lata 9 miesiąc temu #605868 przez Sevilla
Domiś91 napisał:

www.tututu.pl/body-kibica-reprezentacji-...wone-68-p-64511.html

hehe, chyba się skusze na zakup :D

haha, tylko w obecnej sytuacji trudno powiedzieć, czy warto kibicować :P

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #605870 przez JoannaL
U mnie wystarczy pójść do Opieki Społecznej, wziąć odpowiednie wnioski i wypełnić. Trzeba mieć zaświadczenie ze szpitala że się urodziło dziecko, zaświadczenie o dochodach z Urzędu skarbowego, zaświadczenie o posiadaniu/nieposiadaniu gruntów rolnych, no i coś tam jeszcze już nie pamiętam. Zawsze z wnioskiem dostaję kartkę z informacją jakie dokumenty trzeba złożyć. Jak urodziłam synka M przyniósł mi dokumenty, złożyłam i chyba w ciągu 2tyg dostałam porodowe, becikowe i rodzinne. Nie wiem jak to jest w innych miastach...
Wydaje mi się że porodowe dostaje się bez względu na wysokość dochodów, a jeżeli chodzi o becikowe czy zasiłek rodzinny tam już patrzą ile zarabiasz. Mojej siostrze wysokość dochodu przekroczyła 20zł i rodzinnego na synów nie dostała

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka