BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 9 miesiąc temu #605984 przez Kiniaczek
Domiś91 napisał:

Ja muszę iść i się wszystkiego dowiedzieć w urzędzie, tak będzie najlepiej :)

Dziewczyny, tak na poprawe humorku mam pytanko! Słyszałyście/widziałyście sesje zdjęciowe noworodków? Jezuuu są takie śliczne i słodkie...ja się zastanawiam czy nie zrobić takiej Tymciowi :D

Sesje sa super... ale mój mąż zakupił sobie profesjonalny sprzęt do fotografowania i stwierdził że to on będzie małemu robił piękne zdjęcia... Nie oponuje ...:D jak mu nie bedzie wychodziło zbytnio to wtedy udamy się do profesjonalisty :D :lol: :lol: :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #605987 przez Daarikaa
mój M też zainwestował w sprzęt i sam chce zrobić sesję i mi w ciąży i maluszkowi :) zobaczymy obadamy jak mu to wyjdzie :laugh:

Położna własnie pojechała malutkiej serce jak dzwon więc jestem zadowolona, zapraszała mnie zebym przyjechała z małżem poprzebierać i pokąpać malucha, no i chyba pojadę im więcej ćwiczen tym lepiej ;)

11 lata 9 miesiąc temu #605988 przez Kiniaczek
Zaczęłam zażywać olej z wiesiołka i póki co nie mam problemu z wypróżnianiem ( biegam 2 razy dziennie ) Mam nadzieje że przyniosą tez efekt podczas porodu i Hugo wyskoczy bez nacięcia...:D

11 lata 9 miesiąc temu #605990 przez moniaaak
Tak myślę, że rzutem na taśmę może się załapiemy. Do marca 2012 prowadziłam działalność, potem miałam umowę o prace na najniższą krajową, dochody mi wzrosły w drugiej połowie roku. Ale tak myślę, że będzie to dzielone na 3 osoby, więc nadzieja pozostaje:).
W każdym razie dopóki nie wezmę zaświadczenia ze skarbówki to tak naprawdę nie wiem jakie mam dochody:).
Bo rozumiem, że dochód ma być netto?

A weźcie... ten kraj to jakaś patologia. Becikowe z limitem, zasiłek rodzinny też jakieś śmieszne pieniądze. Nie wspominając już o tym limicie na niego. Ale na to to nawet nie liczę. W sumie my też jesteśmy wg państwa "bogaci". Ja niby mam pracę, ale w zasadzie tylko do końca macierzyńskiego, a potem przechodzę na bezrobocie.

11 lata 9 miesiąc temu #605995 przez Kiniaczek
Mooniak nie jestem pewna ale oni chyba dzielą tylko na dwie osoby czyli Ciebie i męża...

11 lata 9 miesiąc temu #606000 przez Kiniaczek
Jedyne co dostanę do 500 zł z Allianz bo mam dodatkowe ubezpiecznie na życie !!!!!!!!

Dobrze że macierzyński dłuższy to troche się państwo naciągnie :P

11 lata 9 miesiąc temu #606003 przez Karolka85
Kiniaczek czytałam o tym oleju z wiesiołka i dużo dziewczyn się wypowiada że pomaga. Ale gdzie się kupuje ten olej?? w zielarskiem, w aptece cz jeszcze gdzie indziej? i z jaką częstotliwością go brać? a nie za wcześnie zaczęłaś? bo ja wyczytałam że to dobrze jest brać 2-3 tygodnie przed porodem.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #606004 przez Kiniaczek
Karolka85 napisał:

Kiniaczek czytałam o tym oleju z wiesiołka i dużo dziewczyn się wypowiada że pomaga. Ale gdzie się kupuje ten olej?? w zielarskiem, w aptece cz jeszcze gdzie indziej? i z jaką częstotliwością go brać? a nie za wcześnie zaczęłaś? bo ja wyczytałam że to dobrze jest brać 2-3 tygodnie przed porodem.

Ja kupiłam w zwykłej aptece w tabletkach :)( 20 zł )

Jet całkowicie bezpieczny także zaczęłam brać od 34 tygodnia. Nie mam pewnosci że urodze w 40 t.c więc łykam sobie już :)

11 lata 9 miesiąc temu #606007 przez Karolka85
Hmm.... zaczęłam wertować różne fora internetowe na temat tego wiesiołka i chyba faktycznie coś w tym jest- wszystkie piszą że akcja porodowa trwała stosunkowo krótko, pełne rozwarcie nastąpiło szybko i wszystkie uniknęły nacięcia i pęknięcia. Teraz się jeszcze wstrzymam ale kupię i zacznę brać od 36-37 tygodnia.
Bierzesz 3 razy dziennie po 2 tabletki?? jakbyś zauważyła jakieś skutki uboczne to daj znać :) ale oby ich nie było :)

11 lata 9 miesiąc temu #606014 przez Kiniaczek
Ja biore 3 x 1 tabletkę. Generalnie póki co poprawiła mi się cera i wypróznianie nie jest juz problemem :D

Nie wiem jakie miałyby być skutki uboczne w końcu jest całkowicie naturalnym suplementem ale jak coś wystapi to dam znać :)

Napewno są przyjemniejsze niz masaż krocza .... :blush:

11 lata 9 miesiąc temu #606017 przez Kiniaczek
Na stronie fundacji Rodzić po ludzku jest napisane " Olej z wiesiołka zawiera cenny kwas gamma - linolenowy, który w organizmie jest przetwarzany na prostaglandyny. Możesz używać od 34. tygodnia ciąży - dwa razy dziennie po 500 mg.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #606019 przez DannaJ
Dziewczyny,

dużo dobrego słyszałam o tym oleju z wiesiołka. Wiele osób poleca :)

No i witam nowe Mamusie :)

11 lata 9 miesiąc temu #606054 przez Kiniaczek
Kurczaki Lani od dłuższego czasu nie widać... mam nadzieje że Igorek jeszcze w brzuszku....

11 lata 9 miesiąc temu #606056 przez moniaaak
Kiniaczek czytałam, że dziecko też się wlicza do dochodu, bo w momencie gdy składasz wniosek o becikowe, to ono już jest no i jest członkiem rodziny. Gdyby nie było, to nawet nie miałabym co myśleć o becikowym.
Też dziś myślałam o lani, dawno się nie odzywała...

11 lata 9 miesiąc temu #606061 przez Kiniaczek
No to chociaż tyle... :) zanse macie, trzymam kcuki:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka