BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 9 miesiąc temu #606196 przez anek
Witam!

ja od 7 na nogach i dopiero teraz chwilke odpoczywam.

narazie jeszcze nie kupiłam smoczka, ale napewno kupie, pewnie NUka bo pamietam ze fajne były.z synciem to juz w szpitalu zaczełam mu dawac bo godzinami wisiał na cycku i tak mi pogryzł ze krew sikała.nie dawałam rady zeby ciągle ssał i smoczek był wtedy wybawieniem.ciumlał smoczka i zasypiał z nim pozniej ładnie jadł cycia i tak sie nauczylismy regularnosci w posiłkach.

dziewczyny współczuje z tym Zusem, szkoda to komentowac bo tylko nerwy sobie zrusze.

jesli chodzi o placki na świeta to ja NIc nie pieke, jade w tym roku najpierw do tesciowej na sniadanie(jest bliżej) a pozniej do mojej mamy i napewno dostane wałówke ze jeszcze mi zostanie. takze luzik.sałatki i jajka faszerowane zrobie to zawioze mamom.ide na łatwizne.

u nas dzisiaj w maire ciepło było, umyłam okno i posprzatałam po malowaniu.
byłam w moim ulubionym lumpeksie i wyszłam z siatą ciuszków dla Malutkiej:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #606230 przez Domiś91
Ufff.... ból w plecach przeszedł, chociaż co jakiś czaas jeszcze lekko da znać :( ciągło mnie jeszcze w brzuchu.. ale przeszło, tylko do kibelka co 15 minut gonie :( Ale mężuś zrobił kolacje, pojadłam i poczułam się lepiej :D

Super słodkie te ciuszki.. kurcze dla dziewczynek tyle fajnych, to sukieneczki to falbaneczki, a tu dla chłopczyka malutko :D Rzeczywiście, będziesz przebierała małą co chwile , hehe :) ja mam tylko pare ciuszków - jutro rano porobie zdjątka i wrzuce :)

Dziewczyny nie forsujcie się za bardzo!! Np. z myciem okien.. moja koleżanka ma termin na czerwiec, umyła ost okna i...obniżyła jej się szyjka!! Teraz ma leżeć do samego rozwiązania - tyle dobrze że w domu!! Także lepiej odpuścić :*

11 lata 9 miesiąc temu #606237 przez lkasiulla
hej:):*

Mam dziś straszny humor cały dzień tylko ryczę z byle powodu i nie potrafię opanować mam już dość tych hormonów!!! od trzech dni zaczęły się u mnie łagodne skurcze, bóle w podbrzuszu takie jak przy okresie miałam i ból krocza taki kujący jak za szybko idę i wiecznie mi się wydaje że chce mi się siku a jak idę do toalety to nic masakra.

Byłam dziś na zakupach świątecznych i stwierdzam że się już nie nadaje na zakupy i w sumie mogłam wcześniej kupić kosmetyki dla siebie i malutkiej a ja zostawiłam to na kwiecień :( no nic będę musiała jakoś dać rady...

Co do ZUSu to dziewczyny bardzo wam współczuje i trzymam kciuki żeby kaska w końcu przyszła

Co do placków to robię mazurek sernik i babkę kolorową

11 lata 9 miesiąc temu #606266 przez Kiniaczek
lkasiula nic się ie martw, każda z nas już kilka razy miała takie napady płaczu... a obawiam się że po porodzie częstotliwość i nasilenie może być większe... :blush: :blush:

Domiś a okien napewno myć nie będe, raz że chyba bym ducha wyzionęła a dwa to zamarzłabym a tego raczej nie chce!!!!!! W ogole zrobiłam się strasznie leniwa :ohmy: :ohmy: :huh: :dry:

11 lata 9 miesiąc temu #606293 przez Alex_87
Ja tam okien też nie myję, nie dość że pogoda nie sprzyja, to nie chce mieć wyrzutów sumienia jakby coś się zaczęło dziać. Poza tym i tak bym sama nie myła tylko mąż. Dziwię się czasem dziewczynom w zaawansowanej ciąży, że najpierw się narobią, a później się okazuję, że się przepracowały i ma to wpływ na ciążę. Wiadomo, że ogarnie się tyle ile można, bo szkoda, żeby całą ciążę nic nie robić, jak jest wszystko ok. Ale w III trymestrze to już nic się nie stanie jak przed świętami czegoś tam się nie zrobi. Dzidzia i tak nie zobaczy wymytych na błysk okien czy podłóg :D a końcówka ciąży to jednak czas kiedy powinno się dużo wybaczać kobietom :D

Domiś a ty jakieś zapalenie pęcherza masz czy dzidzia jakoś naciska na pęcherz?

Dostałam od mamy świeżo upieczony pasztet, zapach w całym domu :cheer: a jutro ścisły post :S chyba będę musiała go schować głęboko w lodówce

11 lata 9 miesiąc temu #606298 przez lania
Witajcie kobitki, kopelat :blink:
Muszę ponadrabiać, a mam tego prawie 500postów :silly: :silly: :silly: :silly: :silly: szalałyście...a ja poleżałam znów trochę w szpitalu, dziś wyszłam...Igor waży 2180 (gigantem nie jest ale mieści się ponoć w normach), a leżałam, bo znów szyjka wariowała i pessar się obsunął B) ale już jest lepiej...lece was czytać :lol: :lol: :lol: :lol:

11 lata 9 miesiąc temu #606299 przez Domiś91
Dzidzia naciska :( :( :( już dawno tak mam, ale dzisiaj przechodzę samą siebie, dosłownie co 10-15 min do toalety :(

11 lata 9 miesiąc temu #606305 przez Kiniaczek
Alex ścisły post kobiet w ciąży nie obowiązuje :)

11 lata 9 miesiąc temu #606313 przez Kiniaczek
Domiśpodobno to nie dzidziuś naciska tylko poprzez ciąże obniżają się mięśnie dna miednicy i to one odpowiedzialne są za wszelkie nasze bóle !!!!!!!!!!!! :huh: :huh: :huh: :huh: :huh:

11 lata 9 miesiąc temu #606316 przez Alex_87
Aha no może i tak :) w sumie nie zamierzam ograniczać jedzenia, ale zostanę jednak przy postnych rybkach. Zresztą ostatnio jak za długo nie zjem czegoś to robi mi się słabo :(

11 lata 9 miesiąc temu #606321 przez Ane88
o rany... ale miałam czytania:P

mam pytanie co do tego wiesiołka.
bo znalazłam u siebie OEPAROL tam też jest w składzie olej z wiesiołka..
ale chyba lepiej taki SAM olej kupić??

Przyszedł czas na nową miłość...;*

11 lata 9 miesiąc temu #606334 przez Ane88
a co do sesji... ja mam szczęście bo mam kuzynke która jest fotografem i miałam małą sesje robioną w 33 tygodniu:)

i jak się Kubuś urodzi to też już Nas zapraszała:)
fajna sprawa:P
mam takie jedno z brzuszkiem i mężem w dużej ramce...:)

Przyszedł czas na nową miłość...;*

11 lata 9 miesiąc temu #606373 przez Kiniaczek
Ane88 napisał:

o rany... ale miałam czytania:P

mam pytanie co do tego wiesiołka.
bo znalazłam u siebie OEPAROL tam też jest w składzie olej z wiesiołka..
ale chyba lepiej taki SAM olej kupić??

Ja wzięłam sam olej z wiesiołka w tabletach :)

11 lata 9 miesiąc temu #606392 przez ewela86
lania dobrze że się odezwałaś, bo już się zaczęłyśmy martwić:) dobrze że u Ciebie już ok i że dzidzia grzecznie sobie w brzuszku siedzi:)

co do okien to ja miałam to szczęście że mama do mnie przyjechała, umyła wszystkie okna, wyprała i powiesiła firanki no i ogólnie wszystko posprzątała na tip-top więc jestem jej MEGA wdzięczna :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #606403 przez moniaaak
Domiś91 napisał:

Dzidzia naciska :( :( :( już dawno tak mam, ale dzisiaj przechodzę samą siebie, dosłownie co 10-15 min do toalety :(

Ja mam tak już od dawna, więc wiem co czujesz. Czasami tylko jak Mały zmieni pozycję, to mam ulgę, ale niestety nieczęsto:(.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka