BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 9 miesiąc temu #606706 przez Kiniaczek
Napiłam się przed chwilką soku pomarańczowego i od razu brzuch mi skacze :)

Mój syn generalnie w ciagu dnia spokojny, toche wariuje wieczorem ,ale w nocy raczej śpi, ale pewności nie mam :laugh:

Lalka nic się nie martw, niby jakie dziecko w brzuchu takie po urodzeniu ale ja to tak na dwa razy do tego podchodze :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #606719 przez Sevilla
U mnie ginekolog się wyrażał o donoszonej ciąży nie w tygodniach, a w kg. Powiedział, że mam się nie martwić bo płodu z wagą 2,5kg uznaje się za 100% donoszone :)

Dam jakoś radę się nie przejmować, teraz sprzątanie na święta, potem ogarnięcie pokoiku dla małego, upranie ciuszek, wyprasowanie, spakowanie torby, ułożenie puzzli 1000, tak więc jest co robić :)

Lalka
a czemu lekarz nie chce zrobić USG, skoro jest takie podejrzenie??

11 lata 9 miesiąc temu #606747 przez JoannaL
Szczerze mówiąc dla mnie tych świąt mogłoby nie być, jedyne co w nich lubię to okazja do spotkania się z rodziną

W przyszły weekend jedziemy na zakupy do marketów budowlanych i jak pogoda dopisze to ruszymy z remontem pokoju :) Nareszcie ;)

11 lata 9 miesiąc temu #606748 przez Daarikaa
dzyń dybry wszystkim!

My już po śniadanku jogurcik z trocinami czyt. otręby bo mam zaparcia :lol:

teraz leże i oglądam powtórki Przepisu na życie

Ci lekarze są dziwni: podejrzewają cos ale usg nie zrobia.... :angry:

pogoda u mnie bez zmian czyli kicha

11 lata 9 miesiąc temu #606757 przez Kiniaczek
My Święta spędzamy sami z męzem i brzuszkiem :) Rodzina daleko bo 500 km więc się nie wybieram, wolę siedzieć na tyłku tutaj, zresztą chyba bym nie przetrwała podróży samochodem tyle godzin :ohmy:

Także z przygotowaniami nie szaleje...dziś mąz wieczorem wraca z miesięcznego szkolenia także jutro rano po wizycie w Ikei i poświeceniu koszyka bedziemy sobie pichcić we dwoje :)

Tak mnie ta pogoda drażni że sobie postanowiłam zjeśc Liona :D Mrrrrraaauuuuuu :lol:

11 lata 9 miesiąc temu #606761 przez moniaaak
a ja na święta to praktycznie nic nie zrobiłam... i tak nas nie będzie w domu. W niedziele u jednych rodziców, w poniedziałek u drugich, więc po co mam coś szykować.

W Boże Narodzenie jeszcze dałam radę coś tam zrobić i rodzice byli u nas, ale teraz stwierdziłam, że mam w nosie i nie będę się przemęczać. Pamiętam, że szykowanie na Boże Narodzenie dało mi w kość, a co by było teraz jak tyle mnie więcej ;)
Okna mam nie umyte, to też mam w nosie. Mąż umyje jak się zrobi cieplej.

Wrrrr... zła jestem od rana. Chociaż wszystko było ok dopóki mój P. nie odsunął rolet i nie oznajmił mi, że sypie :( . Miałam ochotę je zasunąć i udawać, że jest wiosna:(.

11 lata 9 miesiąc temu #606815 przez Alex_87
Hej laski :)

U mnie na szczęście nie sypie, ale zimno i wieje :(

Dla mnie też mogłoby nie być świąt, chociaż w niedzielę wybieram się z rodzicami na zjazd rodzinny do babci i nawet się doczekać nie mogę ;) mam już dość siedzenia w domu, a tak przynajmniej spotkam się z rodzinką :) Niestety bez męża, tak ma ułożony grafik, że prawdopodobnie nie wróci na noc z soboty na niedziele bo przez zmianę czasu nie będzie mu się opłacało. W poniedziałek będzie spał cały dzień i znów na noc. Oczywiście nie jest to zgodne z regulaminem, ale kogo to obchodzi...

Z gotowania to zrobię tylko jajka faszerowane, ale racja na Boże Narodzenie jeszcze coś mi się chciało sprzątać, nawet chyba cieplej było, bo pamiętam, że mąż nie buntował się z myciem okien, a teraz powiedział, że za zimno :D
Echh a moja siostra jest właśnie w Hiszpanii i tam wiosna na całego, tylko pozazdrościć :cheer:

11 lata 9 miesiąc temu #606820 przez anek
Witam i ja!

Sevilla nic sie nie martw, lekarze panikują, czasami cos palnął a my pozniej przezywamy to.Moja dzidzia wydaje mi sie malutka ale gino powiedział ze przesadzam i zebym dała spokój.mam nadzieje ze bedzie oki ale juz mam ta mysl w głowie i sie sama nakręcam.

Na świeta umyłam tylko jedno okno u Szymala(bo tam malowalismy) a reszta czeka na pozniej jak bedzie ładnie i siostra przyjedzie:)
jesli chodzi o post to z iloscią jedzenia napewno nie poszcze:) ale miesko sobie odpuszcze.nawet nie mam ochoty, poza tym ryby wczoraj M.nakupił wiec wcinamy.
dziewczyny jak robice ten makaron ze szpinakiem? tez mnie cos naszło.

KIniaczek to sie dzisiaj bedziesz witac z męzusiem ;)

u nas dzisiaj słoneczko tylko zimno.ja nawet nie wychodze..siedze w domu czekam na kolezanke i trosze sobie poplotkujemy.

11 lata 9 miesiąc temu #606827 przez tysiiiak
czesc dziewczynki :*

M. robi sniadanie wiec korzystam z wolnego lapka zeby do was napisac ;D
jak patrze na to sniadanie to juz wiem ze moj M. nawet nie wie ze dzis post ;p ale w zasadzie nie jestesmy jacys religijni bardzo i nie bede go uswiadamiac specjalnie ;p i tak by nie posluchal;p

u mnie cos pruszylo sniegiem ale przestalo na szczescie :)

ja na swieta robie 2 sałatki bo mnie mama poprosila :) w sumie sie ciesze bo mam co robic a i sie nie przemecze za bardzo :)

okna brudne :P jak tu myc jak na dworze ziąb :P :unsure:

Sevilla teraz mozesz lezec i pachniec :D nie przejmuj sie ta waga :)

11 lata 9 miesiąc temu #606833 przez Domiś91
Kiniaczek tylko uważajcie z tym witaniem sie, hehe :D

Kochane coś nie widzie ostatnio joasia10015.. mam nadzieje że wszystko ok!

Ja właśnie się zabieram za porządki.. chociaż mam strasznego lenia :D

11 lata 9 miesiąc temu #606835 przez DannaJ
Witam Wszystkie – na szczęście u nas dziś śnieg nie sypie

Lalka – też się cieszę, że mogę już trochę siedzieć i patrzeć przez net w świat :) ps. Dzięki za dobre słowa

Lania – fajnie Cię widzieć

Sevilla – nie martw się tym wynikiem. Mi też przedostatnio wyszło, że maleństwo jest za małe i termin wg usg przesunął się aż o 2 tygodnie, a ostatnio już było lepiej i termin praktycznie wrócił do pierwotnego (obsuwa 4 dni). Lekarz kazał mi leżeć, odpoczywać i nie martwić się, by maleńka miała dobre środowisko do wzrostu. Korzystaj z L4 i ciesz się tym stanem :)

Macie jakieś pomysły na szybką sałatkę i deser? W poniedziałek spodziewamy się gości, a nie mam zupełnie weny…

11 lata 9 miesiąc temu #606844 przez Daarikaa
dannaJ polecam sałatkę z selera na słodko dorciawkuchni.blogspot.com/search/label/SAŁATKI i cisato 3bit www.video-kuchnia.pl/video/YW2X85X3N49H/Ciasto-3bit to co ostatnio probowałam szybkie i pyszne. Mój mąż już zamówił że jutro robimy kolejne :)

11 lata 9 miesiąc temu #606845 przez Daarikaa

11 lata 9 miesiąc temu #606847 przez Daarikaa
hmmm cos nie tak jest z tym linkiem do sałatki ;/ ale jak wejdziesz w niego to po prawej stronie wejdz w odnosnik Sałatki i tam ona bedzie :)

11 lata 9 miesiąc temu #606849 przez Domiś91
Laski jak myślicie, można dzisiaj odkurzać? :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka