- Otrzymane podziękowania: 36
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
Ja wczoraj byłam na badaniu i niby wszystko jest w porządku z małym, serduszko bije jak dzwon, ruchliwy jest, ale za mało przybrał przez te 3 tygodnie. Lekarz powiedział, że powinien przybrać około 0,5kg, a on przybrał tylko 300g. Kolejnym minusem jest to, że ja spadłam na wadzę 1,5kg. Wspomniał coś o hipotrofii płodu, choć kazał się na razie niczym nie martwić. Za kolejne 3 tygodnie badanie, więc ponownie będziemy oceniać, czy przybrał i ile.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Witam z rana, wczoraj już nie pisałam, bo późno wróciłam, a na domiar złego zablokowałam sobie telefon, bo wpisałam 3 razy zły pin, choć byłam święcie przekonana, że to właśnie ten.
Ja wczoraj byłam na badaniu i niby wszystko jest w porządku z małym, serduszko bije jak dzwon, ruchliwy jest, ale za mało przybrał przez te 3 tygodnie. Lekarz powiedział, że powinien przybrać około 0,5kg, a on przybrał tylko 300g. Kolejnym minusem jest to, że ja spadłam na wadzę 1,5kg. Wspomniał coś o hipotrofii płodu, choć kazał się na razie niczym nie martwić. Za kolejne 3 tygodnie badanie, więc ponownie będziemy oceniać, czy przybrał i ile.
Nic się nie martw Kochana będzie dobrze mój mały przez 4 tyg przybrał 700 gr ,ale wiesz jak to jet z pomiarami usg!!! Nie stresuj się niepotrzebnie <przytul>
- Karolka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
Spać dziś wogole nie mogłam. jak się położyłam na lewym boku to zaraz byłam cała zdrętwiała, na prawy- to samo. A na plecach- wszystko ciągło i krzyż bolał... masakra.
Zawierucha na dworze jak w styczniu... Normalnie napierd.... tak śniegiem że aż mi się płakać zachciało. Mam już dość tej zimy, w dodatku nie dopinam się już w zimowy płaszcz i nie wiem co założę w Święta :/
Anebelle życzę Ci aby dzidziuś wytrzymał w brzuszku jak najdłużej- tylko nie forsuj się już może przy tym remoncie.
Sevilla nie ma co się zamartwiać na zapas. Maluszek na pewno szybko nadrobi wagę i będzie wszystko dobrze.
Co do postu to ja też sobie odpuściłam i zjadłam na śniadanko kanapeczki z pyszną szyneczką
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Anabelle jeśli chodzi o post to mam tak samo zresztą mam zamiar na śniadanie zjeść parówkę ,tak mnie naszło a na obiad robię grochówę a co
U mnie też prószy tyle że delikatnie... słońce dziś chyba pości bo nie świeci
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Staram się nie przejmować ... za dużo stresu było przez ostatnie tygodnie, gdzieś to się odbiło ... na mojej i małego wadzę. Ale od dziś jestem oficjalne na L4, zero stresu, dużo relaksu i skupieniu się na sobie i maleństwie
I bardzo dobrze ))))))))))))
- Karolka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Domiś91
- Wylogowany
- rozmowna
Kurcze ale miałam sen.. śniło mi się że urodzilam dziecko bez rączek obudzilam się w nocy i oglądałam zdj z USG i na zadnym nie widać rączek... ale mam niezłego stracha!! Oglądalam rano chwile TV i oczywiście reklamy z chorymi dziecmi, a ja płacz i od razu chore myśli coraz bardziej się boję czy wszystko jest ok.. masakra, nie mogę czegoś takiego oglądać!! idę chyba jeszcze spać, bo dzisiaj mnie czeka robota w mieszkaniu, więc muszę być wypoczęta :*
Sevilla odpoczywaj i napewno wszystko będzie dobrze
Anebelle nie rób nic ponad swoje siły przy remoncie i oby maluszek posiedział jeszcze troszke w brzuszku
u mnie nie pruszy śnieg, ale słońca też nie ma - jest szaro i do dupy
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- aleksiaa88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
Co do okien a niech sobie będą brudne wisi mi to już je pewnie nie umyje chyba, że jak urodzę lub mamuśka wróci.
Co do postu to nawet nie mam ochoty na mięso bardziej mnie słodkie interesuje.
Nie ma co sobie fraków wyprówać, że to trzeba zrobić tamto to tylko 2 dni zaraz minął.
paluska jak czytałam Twoją wypowiedź, że ty już na poród się będziesz umawiać, to aż sama się zestresowałam, że to tak szybko w końcu to już kwiecień tuż tuż. Zatrzymajcie czas aaaaaaaaaaa
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
a moja dzidzia rośnie...bo mamusia ma 0,5kg więcej!!!!!
u nas pada..nie nie pada..gibie śnieg!!!!a pamiętam jak we wigilię słoneczko świeciło!!!!
ale mi dzisiaj siara daje z lewego cycka!!!
na Polnej położne mówiły,że ciąża jest donoszona w 36 t.c....więc pewnie i ja pójdę za dwa tyg.
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co za pogoda, boli mnie głowa, mały się dziś tak rozciąga że braknie mi boków na jego harce.... Nic mi się nie chce a tu trzeba skończyć ogarnianie bo mi wczoraj brakło sił i motywacji