BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 9 miesiąc temu #605435 przez demoniqe
no to pięknie macie z tym ZUSem. Dobrze że jeszcze pracuję.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #605437 przez lalka
laski...ale mnie dzisiaj mama wystraszyła....powiedziała,że mam brzuch tak jakoś nisko...tak jakby mi opadł!!!!!normalnie masakra!!!!

a gin mi się pytał czy mam skurcze i czy je czuję?????i dopiero teraz wzięłam ktg i patrzę a tam skurcze 50,80,100!!!ale ja nic nie czuje!!to może przez to,ze malutka jest bardzo ruchliwa!!!!

11 lata 9 miesiąc temu #605447 przez Ane88
kurcze ja brzuch mam tak wysoko, że oddychać nie moge. ze zgagą dzisiaj nie moge sobie poradzic, aż mi się wyć chce tak mnie męczy... :((
ciekawe kiedy mi się choć troszke obniży, bo może wtedy ta zgaga minie i będe mogła normalnie oddychać:)
juz bym chciała maaaaj...

Przyszedł czas na nową miłość...;*

11 lata 9 miesiąc temu #605457 przez lalka
ale ja bym chciała żeby malutka jeszcze posiedziała!!!!!ale brzuch mi się śmieszny zrobił...taka piłka....byłam dzisiaj w pracy...laski napatrzeć się nie mogły!!!!

11 lata 9 miesiąc temu #605462 przez tysiiiak
Ane88 sliczna ta kolyska, tez mi sie taka marzyla albo kosz mojżesza :blink: no ale bedzie lozeczko :)

dziewczyny ale macie przeboje z tym ZUSem :( wspolczuje :( ja wkoncu dostalam moj upragniony zwrot podatku :)
a od kad jestem na zwolnieniu czyli juz uhuhu od dawna :P to zawsze kase mam na czas ostatniego dnia msca :)

co za dzien dzis ... tylko bym jadla i spala na zmiane.. jestem jakas wypruta z zycia :X ale jakos sie zmusilam do pojscia na szkole rodzenia i bylo calkiem fajnie :) uczylysmy sie oddychania i bylo o tym kiedy zglaszac sie do szpitala przed donoszona ciaza i kiedy juz na porod :)

uciekam dalej leniuchowac do wyrka :) milej nocki :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #605465 przez Ane88
Lalka też bym chcaiała żeby synuś urodził się w terminie...tylko mógłby juz być ten termin:))
chciałabym troche czas przyspieszyć:P
ide chyba do wanny:)
teraz moge lać mniej wody niż przed ciążą, a jak do niej wchodzę to poziom ten sam:P:P

11 lata 9 miesiąc temu #605561 przez Domiś91
Ja brzuch od początku mam nisko - co chwile mi mama mówi że pójde wcześniej niż maj :)
Właśnie te kocyki są tanie, ja kupie jeden z tych, chyba niebieski piesek, albo czekoladowy misiu :) szkoda że nie ma niebieskiego misia :( hmmm :P Tymek nie daje mi spać, bo szaleje jak głupi.. Mam wrażenie że on czuje jak jest tata obok i wtdy bardziej daje znać :P bo jak mojego lubego nie ma obok to mały taki spokojny! A ledwo usłyszy tate od razu się popisuje :P :)
Co do ZUS'u, to niestety nic wam nie poradzę, bo się zwyczajnie nie znam na tym :( ja zaniedlugo zacznę wojnę załatwiając zasiłek :)
Idę się położyć, może w końcu mój mały piłkarz się zmęczy i uspokoi troche :)
Dobranoc laseczki :) :kiss: :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #605596 przez Sevilla
Witam z samego ranka :)

Ja ostatni dzień w pracy :) Co do ZUS'u mi księgowa mówiła, że ZUS lubi wypłacać z opóźnieniem nawet 2 miesięcznym, więc to niezbyt miła wiadomość na początek dnia.

Co do ruchów i obecności tatusia, może to głupie porównanie, ale nasz Maks jest jak nasz pies. Jeden i drugi zaczyna być podekscytowany jak wraca mój Michał. Jeden kopie jak szalony, a drugi lata po podwórku jakby miał ADHD :)

11 lata 9 miesiąc temu #605605 przez Karolka85
Dzień dobry :)

Ładny dzień się dziś zapowiada :)

Jak to dobrze że ja nie mam takich problemów z Zusem... Współczuje Wam- akurat w momencie kiedy kasa jest najbardziej potrzebna bo jest dużo wydatków tyle musicie czekać. Masakra jednym słowem.

Ale się dziś najadłam śniadaniem... Powiem szczerze że czasem teściowa się na coś przydaje ;):D Wczoraj nas odwiedziła i teraz tak miło jest zajrzeć do lodówki :):):) bo wcześniej to jak to mój M. określił- pingwiny mogły w niej w hokeja grać ;)

Co do kremów z filtrem dla dzidzi ja kupiłam Ziajkę z faktorem 30.

Domiś kocyki są śliczniutkie- mam co prawda już dwa ale nie wiem czy nie skuszę się jeszcze na ten ;)

11 lata 9 miesiąc temu #605606 przez Ane88
witam:)) i życze miłego dzionka... za oknem zapowiada się całkiem, całkiem:)
ja wczoraj na kolacje zjadłam jogurt i Kubuś obudził mnie kopniakami już o 6.30 ;p
zjadłam sniadanie i cisza:)) CWANIACZEK mały :)

Sevilla u mnie identycznie jest, aż się śmieje z tego:) jak Marcin z pracy przyjdzie to Majla(nasz psiurek) nie wie jakie zabawki mu przynosić i biega po mieszkaniu jak głupia... i Kubuś tylko go usłyszy i poczuje, bo mąż zawsze wita się z brzuszkiem to też się zaczynają akrobacje:P
brzuch mi cały chodzi na prawo i na lewo:P
a mnie przywitanie z M zostaje na samym końcu:PP

11 lata 9 miesiąc temu #605609 przez Ane88
aa.. jeszcze się pochwale z rana:))

Kupiliśmy Kubusiowi smoczek i buteleczki:)

allegro.pl/silikonowy-smoczek-uspokajaja...-6m-i3062670675.html

- zielony

allegro.pl/nuk-butelka-disney-kubus-puch...0ml-i3062462337.html

-zielona i zółta

tylko nie zamwialiśmy na allegro bo tutaj jest drożej to akurat.

kupiliśmy w Auchanie:)
smoczek mam tylko jeden, mama doradziła mi zebym narazie kupiła jeden bo nie wiadomo czy dzidziuś będzie chciał w ogóle smoczka. jeśli będzie to najwyżej dokupie sobie później jeszzcze jakiś zapasowy jeden.
Co Wy o tym myślicie laseczki?

11 lata 9 miesiąc temu #605612 przez Karolka85
Ane88 mi położna mówiła i też dużo o tym czytałam że jeśli chcesz karmić piersią to lepiej wstrzymać się z podawaniem smoczka i butelki jak najdłużej. A jeśli się da to w ogóle nie dawać. Chodzi o to żeby nie zaburzyć naturalnego odruchu ssania u dziecka. Jeśli maluch przyzwyczai się do łatwej pracy jaką jest ssanie smoczka uspokajacza lub butelki to nie będzie chciał za bardzo ssać piersi... No i pojawią się problemy...

11 lata 9 miesiąc temu #605618 przez Ane88
póki nie będzie treba to oczywiście lepiej nie dawać w ogóle:)
ale myśle, że jeden w domu jak będe miała schowany to nic sie nie stanie... będzie w razie wu:)
a co do buteleczki to i tak się przyda np. na jakąś herbatke.
wolłabym zeby moj synus nie musiał wcale używać smoka:)

11 lata 9 miesiąc temu #605620 przez sisina
Witam z rana u mnie za oknem słońce :laugh:

Jestem po śniadanku i zaraz z Mężem jedziemy na zakupy świeta sie zbliżają a ja mam pustą lodówke ;)

No to troche przegibane z tym Zusem macie ja sie nie wypowiadam na ten temat bo nie pracuje :silly:

ANE88 sliczne te buteleczki i smoczki ja dziś też wybieram sie do Auchan i Real :)

No właśnie jaki krem bedzie najlepszy do twarzy dla małego bo ja już zgupiałam całkowicie :S poradzcie coś kobitki...

Miłego dzionka życze :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #605622 przez Karolka85
Ale z drugiej strony... dzieci są różne- wiadomo. i to wszystko zależy też od sytuacji. Pewnie podawanie smoczka tylko w razie ostateczności, jeśli żadna inna metoda uspokojenia się nie sprawdzi, nie jest żadną zbrodnią :) i pewnie sama w takiej sytuacji smoczka użyję :)
Najważniejszy jest umiar i zdrowy rozsądek. I myślę że nie ma sensu od razu kupować na zapas. Jeśli się okaże że Twój malec bardzo potrzebuje smoczka i nie będzie to przeszkadzać w karmieniu i utrzymaniu laktacji to wtedy dokupisz :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka