BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 9 miesiąc temu #605123 przez Olga60
Prasowanie, firaneczki, zmiana pościeli itp miałam wczoraj sporo energii, więc to porobilam.
No i przyszedl moment wieszania firanek przez M ... krzyk, przekleństwa, że co ja wymyślam itp :angry:
Dzisiaj mam lenia i jeszcze jakiś katar+kichanie mnie dopadlo :blush:
A na obiadek zrobiłam zupę koperkową z ryżem, na ll zapiekanka makaronowa z szynką,kukurydzą i kiełkami.
Co do ktg to nie miałam przy pierwszej ciąży (tylko przy porodzie) i pewnie teraz też mnie nie skieruje, wizyta 12.04 i chodzę co 4 tyg, prywatnie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #605134 przez Olga60
Mój M jest dość tolerancyjny jeśli chodzi o posiłki jakie mu serwuje, a uwielbiam makarony, mogę je jeść codziennie do tego stopnia, ze raz podałam zupę pomidorowa z makaronem, a na ll spaghetti :lol: :lol: i tu już nie wytrzymał :lol:

11 lata 9 miesiąc temu #605147 przez anek
ten ma filtr 30 i jest od 1 dnia zycia
www.dax.com.pl/pl/product/669/krem-ochronny-na-slonce-spf-30/

szukam dalej...

Olga60 ja tez lubie makarony ale pomidorówka z makaronem i spagetti to sama bym nie wytrzymała:):):)

11 lata 9 miesiąc temu #605152 przez anek
z ziajki i mustelii sa jeszcze od pierwszych dni zycia, z filtrami 30 i 50.

11 lata 9 miesiąc temu #605167 przez moniaaak
anek ma rację, ten na każdą pogodę jest bez filtra- dziś patrzyłam.

Jeszcze odnośnie przeklinania, to mój sobie tam pod nosem puszcza wiązanki, a jak udaję, że nie słyszę co mówi i pytam co chce, to on wtedy: " do siebie sobie gadam" ;), ale mam wtedy z niego ubaw.
Ale ja też sobie poprzekilnam- czasami sama na siebie nawrzeszczę. Ale jak na siebie się nie wkurzać, jak np wczoraj robiłam kotlety mielone i zamiast wybić jajko do mięsa to wybiłam do kosza na śmieci... zorientowałam się dopiero jak chciałam skorupki do miski wrzucić... :P :P :silly: :silly: :woohoo: :woohoo:

11 lata 9 miesiąc temu #605255 przez Ane88
nie chciałam trzymac w napięciu...:PPPP
gości miałam...
chce dodać zdjęcie, ale coś mi nie idzie...:(((

Przyszedł czas na nową miłość...;*
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #605257 przez Domiś91
U mnie i ja klne jak szewc i mój mąż :) mamy podobne charaktery (nerwusy) ja jak nie przyklne przy każdej czynności jaką wykonuję to aż cud! A nawet łapie się że w myślach przeklinam, hehe :) Według mnie każdy jest jaki jest i jak ktoś chce to przeklina, a jak nie to nie :) Oczywiście przy dziecku będe się opanowywać i klnąć tylko w myślach :D A już wiem że będzie duuużo nerwów czyli dużooo przekleństw :D
Ja dopiero zjadłam obiad :/ czekałam jak głupia na męża, a ten wpadł do domu, szybki prysznic i poleciał do koleżków! NOSZ KUR..!! I oczywiście to JA jestem dziwna że robie o to problem!!

11 lata 9 miesiąc temu #605258 przez Ane88
oo udało się:)))

11 lata 9 miesiąc temu #605265 przez Domiś91
Ane88 jezzuuuuu jakie to śliczne! :side: :side: :blush: :blush: :blush:

11 lata 9 miesiąc temu #605269 przez Ane88
Domiś ja też to przerabiałam na początku z moim mężem... całe szczęscie, że te głupie wypady już mu troche min eły... ale my jesteśmy ze sobą 7 lat... więc troche nad tym pracowałam... za to teraz kiedy jestem w ciąży potrafie się popłakać, że zamiast poświęcić mi troche czasu... to leży przed tv albo gra na kompie;/
Eh... mam nadzieje, że jak malutki się urodzi to chociaż z nim będzie spędzał czas sam od siebie , bez zbędnego marudzenia....;/
Ci mężczyźni...czasami są tacy niedomyślni...że my teraz troszke bardziej ich potrzebujemy...;/

11 lata 9 miesiąc temu #605277 przez Ane88
Domiś91 napisał:

Ane88 jezzuuuuu jakie to śliczne! :side: :side: :blush: :blush: :blush:

też się zakochałam... aż mi się świeczki w oczkach pokazały:)
kołyska jest do 6 miesiąca, więc Kubuś będzie spał koło mamusi:)))
ma odkręcane płozy i dokręcane kółeczka. i można z niej zrobić później dostawkę do łóżka:)
super jestem bardzo zadowolona bo zmieści się spokojnie do sypialni:)

11 lata 9 miesiąc temu #605299 przez ewela86
Kiniaczek wydawało mi się że 30 dni max ale nie wiem od kiedy oni liczą, czy od daty zakończenia pełnego miesiąca na zwolnieniu czy jak :angry: sama jestem ciekawa kiedy dostanę kasiorę bo złożyłam Z3 11 marca i właśnie od 11 marca powinien płacić mi już ZUS za zwolnienie. A ile już czekasz?

11 lata 9 miesiąc temu #605313 przez moniaaak
Ane88 słodka ta kołyska :)

11 lata 9 miesiąc temu #605321 przez Domiś91

11 lata 9 miesiąc temu #605328 przez Sevilla
Domis nie przejmuj się, myślę, że to jego próba łapania ostatnich chwil wolności :) Mój tak latał na samym początku ciąży, tu do jednego kolegi, tu do drugiego. Teraz troszkę się wyciszył i częściej czas spędza wieczorami w domu, a jak już ma ochotę gdzieś wyjść, to wychodzimy razem ... ale doskonale rozumiem Cię, ja to godzinami łzy ze złości wylewałam w poduszkę, bo hormony zrobiły swoje. Nawet mu powiedziałam, że jego zachowanie jest nieodpowiednie, bo nie mam jak mu się odgryź. Normalnie umówiłabym się z kumpelą, poszła na imprezę, schlała się jak świnia. Tymczasem byłam już w ciąży, głupio bym wyglądała na imprezie z brzuszkiem, a o pici mogłabym pomarzyć, pomijając fakt, że był to okres kiedy więcej spałam niż niejeden noworodek :P

Ane88 super kołyska, aż mi się taka zamarzyła. I na marzeniach się skończy :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka