BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 9 miesiąc temu #604450 przez Ane88
ja ide za 2 tygodnie. będe zaczynała 37 tydzień to zobaczymy czy mi to badanie będzie kazał zrobić. póki co nic nie wspominał, bo pewnie za wcześnie było.
A mam pytanie do Was. Czy chodzicie teraz częściej do lekarza? czy normalnie jak przez całą ciąże. Bo niektóre moje koleżanki to od 8 miesiąca co 2 tygodnie miały wizyte. a ja nadal normalnie.

Przyszedł czas na nową miłość...;*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #604458 przez anek
Kiniaczek no chyba ze tak, pewnie pozniej powie i mam nadzieje ze sma to pobierze bo chyba przy rutynowym badaniu to nie jest problem.

Ane88 ja tez wieczorami padnieta jestem
własnie najgorzej jak sie zasiedze lub połoze dłuzej wtedy juz wstac i rozchodzic sie to masakra, najbardziej mnie krocze boli.
Ja chodze teraz co 3tyg , wczesniej chodziłam co 4tyg.

11 lata 9 miesiąc temu #604459 przez Ane88
wpisałam to badanie w google i tam wszędzie piszą, że to badanie wykonuje się między 35 a 37 tygodniem ciąży...
ciekawa jestem czy mój lekarz mi je zleci...

Przyszedł czas na nową miłość...;*

11 lata 9 miesiąc temu #604469 przez anek
Ane88 jak jest obowiązkowe to powinien,jak nie to sie upomnisz.mi tez narazie nic nie mowił.
własnie czytam wiadomosci i widze ze Polska wygrała ale ogolnie grali cieniutko.

11 lata 9 miesiąc temu #604474 przez Alex_87
Ane88 napisał:

wpisałam to badanie w google i tam wszędzie piszą, że to badanie wykonuje się między 35 a 37 tygodniem ciąży...
ciekawa jestem czy mój lekarz mi je zleci...

Ja czytałam, że wg Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego GBS wykonuje się miedzy 33 a 37 tyg ciąży

11 lata 9 miesiąc temu #604480 przez Kiniaczek
Ane88 napisał:

ja ide za 2 tygodnie. będe zaczynała 37 tydzień to zobaczymy czy mi to badanie będzie kazał zrobić. póki co nic nie wspominał, bo pewnie za wcześnie było.
A mam pytanie do Was. Czy chodzicie teraz częściej do lekarza? czy normalnie jak przez całą ciąże. Bo niektóre moje koleżanki to od 8 miesiąca co 2 tygodnie miały wizyte. a ja nadal normalnie.

Ja chodze cały czas co 4 tygodnie

11 lata 9 miesiąc temu #604482 przez anek
czytam o tym GBS i róznie piszą raz ze po 35tyg,raz ze po 33tyg.tak czy siak ja jeszcze mam czas, zapytam sie gina na nast wizycie-za 3 tyg.
nie przypominam sobie zebym miała z Szymkiem takie badanie.moze juz nie pamietam.

Dobrej nocy kobietki, zasypiam przed kompem i wkoncu Malutka zasneła wiec korzystam.dobranoc.

11 lata 9 miesiąc temu #604484 przez Anabelle
Kochane, ledwo kontaktuję... nalatałam się dzisiaj jak głupia, to urząd skarbowy, to skład budowlany, to smyk, to castorama to leroy merlin... makabra...

Ane88 - niektórzy lekarze przyjmują pod koniec ciąży częściej, ale ja na NFZ chodzę raz na 4 tygodnie. Następną wizytę mam 10 kwietnia - będę w 38OM/39USG tc. i bedzie to moja ostatnia wizyta przed porodem :)

Przeczytałam tylko 2 strony do tyłu, wybaczcie ale ledwo na oczy widzę, idę się kąpać ;*

11 lata 9 miesiąc temu #604489 przez kinia90
Domiś ciuszki oni dają chyba że bardzo chcesz miec swoje to możesz zabrac

11 lata 9 miesiąc temu #604492 przez joasia10015
tysiak ja kupiłam te same chusteczki w rossmanie ;) Obym była zadowolona ;)
Kurcze też dzis czuje sie jak wypluta :ohmy: ZMeczona i padnięta-nawet mi sie myc nie chce -tymbardziej że mąż remontuje łazienke i nie wiem jak sie tam odnajde ;)
Dziewczyny ja pierwsze słysze o tym badaniu GBS -w pierwszej ciąży nie miałam robione -ciekawe czy bede miała tym razem :unsure: ;)

11 lata 9 miesiąc temu #604502 przez tysiiiak
Hej dziewczyny :)
Jest 6 rano a ja oczy jak 5zl i ani mi się myśli o spaniu :( pewnie koło 10 padne na drzemkę :p a zaraz chyba pójdę po swierze bułeczki do piekarni bo co tu innego robić o tej godzinie :p może jak zjemy coś dobrego to mnie zmuli :)

Ja też wieczorami czuje kumulacje wszelkich boli ;p mam nawet obolale pośladki nie wiem od czego chyba od spania na tych bokach :p

11 lata 9 miesiąc temu #604503 przez aleksiaa88
Co to była za noc w ogóle się zastanawiam czy ja coś spałam :unsure: :huh:
Wczoraj pojechaliśmy do brata męża wieczorem i co oczywiście musiał zobaczyć mecz więc jak mecz się zaczął coś koło 21 to mnie tak spanie wzięło, że ledwo siedziałam wróciliśmy do domciu o 23 położyłam się i co spanie przeszło i tak sobie leżałam, mąż ledwo się położył i już spał, a mnie kurwi.....brała, że muszę leżeć zzzzzzzzzzzzzzz

11 lata 9 miesiąc temu #604521 przez demoniqe
Kiniaczek ja mam nadzieję że ty dotrzymasz do tej następnej wizyty :)

ja dziś jadę do ginka po receptę na luteinę i zaraz potem do pracki, a po pracy czeka mnie góóóra prasowania dla malucha :)

a ja dopiero 32 tydzień zaczynam dziś :)

11 lata 9 miesiąc temu #604537 przez Sevilla
Ja dziś zaczynam wieczorne wygibasy pod prysznicem :) Jutro gin :)

Właśnie w dzień dobry tvn mówią, że w następnym tyg. +12, +13stC :)

Tymczasem wczoraj mi przyszła koszula do karmienia i jest super allegro.pl/koszula-nocna-do-karmienia-m-...-xl-i3053451377.html POLECAM!!! :) Ja zamówiłam M, teraz jak przymierzyłam jest ok, ale po porodzie będzie za luźna na brzuszku :)

11 lata 9 miesiąc temu #604543 przez ewela86
Hej dziewczynki! Ja też na nogach od godziny i już po śniadanku:)

Sevilla ja też ogłądałam te koszule, ale już mam 2 do szpitala i 1 na ramiączkach do domu + szlafrok więc chyba wystarczy:)

Annabelle o matko, i znowu mi uświadomiłaś że już tuż-tuż :) ja chyba w ostatnim miesiącu będę miała co tydzień, w czwartek ostatnie USG i ostatni raz zobaczę małą w brzuszku...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka