BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 9 miesiąc temu #603557 przez Domiś91
Noo już po :) nie było tak źle :) kurde ja to całą ciąże mam taką ochote na sex!! Normalnie masakra, mogłabym co chwile! Ale niestety M. nie pała takim entuzjazmem do tego, więc siedze cicho i umieram :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #603576 przez Daarikaa
hej! Właśnie odwiozłam męża do pracy bo musze mieć później auto na szkołe rodzenia, ostatnie zajecia dzisiaj... a nóz widelec dadzą nam coś ciekawego :blink: byle nie kopa na zapęd hehe :lol:

gardło już prawie nie boli więc sól pomogła.

Moniaaak j kupuję ten nawilżacz mo że nawet dziś zamówię, więc dam znać jak się sprawuje. Mamy tak suche powietrze ze rano to nie siku mnie budzi tylko zaschniety kinol ;) allegro.pl/duzy-nawilzacz-powietrza-4l-3...cja-i3097861461.html

co do dunga dunga to u mnie średnio, czuję się taka ociążała :blink: powiem tak: od czasu do czasu :silly:

ja prałam ciuszki w 40 stopniach tak jak było na metce i prasowałam również raz, kurczę nie ma co przesadzać bo człowiek mółby od tego zwariować 10 razy prać, 5 razy prasować i co jeszcze?!?! tyle w tym temacie :laugh:

domiś 38 dni to juz bliiiziutko :) fajnie u m nie trochę więcej.

Lalka ten pokój to królestwo sama bym w takim mogła zamieszkać, łóżeczko Jagusi też cudne i ładny kolorek

11 lata 9 miesiąc temu #603592 przez Kiniaczek
U nas z amorami seksualnymi to bywa różnie.... :-) generalnied częstotliwość niezbyt duża ale jakos dajemy radę :ohmy: choć u mnie z ochotą to mega słabo, zresztą tak boli mnie krocze ze za inne bodźce kroczne serdecznie dziękuje :ohmy:

Husband często wyjeżdża takze w zasadzie nawet nie bardzo kiedy jest to robić ,choćby nawet naszła mnie ochota :lol: Zresztą atrakcyjność ma gwałtownie spadła ( w mym mniemaniu ) bo mąż cały czas za mna łazi i woła " hey sexi mama " B) ( nie wiem czy chce być mily czy rzeczywiscie ja w tym stanie mu się podobam ) ale nie dopytuje bo jeszcze mogłabym się zdziwić :blink:

Generalnie bardzo dużo się przytulamy , mnie to w zupełności wystarcza :blink: :silly: :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #603615 przez Kiniaczek
Domiś91 napisał:

Jezuu ja tak patrze na mój suwaczek i....38 dni jeszcze!! O matkoo miesiąc !! JUż się nie mogę doczekać mojego małego synusia :D Idę na wygibasy do wanny, dzisiaj wizyta u gienka - trzeba się ogolić :(

U mnie 44 :blush:

11 lata 9 miesiąc temu #603628 przez Domiś91
A ja jeszcze nie mam pełno rzeczy :( :(

11 lata 9 miesiąc temu #603636 przez Alex_87
A my dziś kupiliśmy łóżeczko :) w sumie to prezent od przyszłej babci :D wybraliśmy takie mega proste, z szufladą na dole i materac kokos-pianka-gryka. Chociaż jak mąż pakował je do samochodu to przeszły mnie ciarki, że za tak niedługo będzie tam spała taka mała istotka :D

11 lata 9 miesiąc temu #603644 przez Kiniaczek
Domiś91 napisał:

A ja jeszcze nie mam pełno rzeczy :( :(

Moj mąż wraca w piątek i zamówimy łóżeczko, podjedziemy do ikei po materac i pościel, nie mamy jeszcze nawilżacza powietrza ,podgrzewacza i pewnie czegoś jescze ale of kors nie pamiętam na ten moment takze nic się nie martw Domiś nie jestes jedyna :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #603654 przez Domiś91
My dopiero po 10tym kwietnia bedziemy kupować, bo wypłata wtedy jest :) musimy kupić kołderke, pościel, kocyk, wszystkie art higieniczne, butelki, smoczki - na liście mam wypisane 30 rzeczy dla malca i 5 dla mnie do szpitala :) będzie ponad 600zł jak nie więcej :( ehh jeszcze jakieś ubranka dokupić by się przydało :) szczerze mówiąc nawet nie pomyślałam o nawilżaczu powietrza.. Jest to naprawde istotne?

11 lata 9 miesiąc temu #603655 przez Daarikaa
mi też jeszcze brakuje troszke rzeczy zwłaszcza łóżeczka i wózka ale kupimy po wypłacie w kwietniu.

Chyba przed szkoła rodzenia zbłądzę do lumpeksu :silly: jak znajdę coś ciekawego to wstawię zdjęcie

11 lata 9 miesiąc temu #603679 przez moniaaak
Daarikaa tani ten odświeżacz, daj znać jak się będzie sprawdzał- przede wszystkim czy bardzo hałasuje. Żeby w nocy nie budził:).
Ja oglądałam dziś coś takiego allegro.pl/nawilzacz-powietrza-aniony-jo...-n2-i3101537066.html nie jest tani, ale tak sobie myślę, że to nie jest najpilniejszy zakup. jak będę miała wolne środki to na pewno je w to zainwestuje. Zresztą mam skłonności do alergii, więc na pewno nie zaszkodzi:)

Domiś to niewiele Ci zostało. W sumie to miesiąc. Tak patrzę na mój, a tu jeszcze 66 dni.

W ogóle mam koleżankę, która jest teraz w szpitalu. Jest 8 dni po terminie, wczoraj dali jej coś na wywołanie porodu i nic :ohmy: , Mała ani myśli wyjść... jest mega zła. A lekarze się nie mogą dogadać. Wczoraj dyskutowali czy robić cesarkę: jeden był za, drugi przeciw, a trzeci uciekł i nadal nic nie wiadomo... Jak ja bym miała taką sytuację, to chyba bym ze stresu umarła...

11 lata 9 miesiąc temu #603684 przez Domiś91
Powiedzcie mi czy ten nazwilżacz jest bardzo potrzebny? Do czego on jest potrzebny, bo jestem ciemna masa w tym temacie! :(

11 lata 9 miesiąc temu #603687 przez Domiś91
Kurcze mały stresik mnie złapał przed badaniem :) Ciekawa jestem jak tam mój synuś i czy wszystki dobrze :D hmmmmm :)

11 lata 9 miesiąc temu #603688 przez moniaaak
Domiś jeżeli masz bardzo suche powietrze w domu, albo skłonności do alergii to wtedy się przydaje.
Przy suchym powietrzu w otoczeniu krąży mnóstwo kurzu i roztoczy. Ja mam przez to bardzo podrażnioną śluzówkę i non stop katar z krwią.
Teraz na lato będzie mniej potrzebny, myślę, że mnie bardziej przyda się na zimę.
Powiem tak: nie jest to najpilniejszy wydatek. No chyba, że ktoś ma alergię.

11 lata 9 miesiąc temu #603690 przez Domiś91
moniaaak mam suche powietrze, ale tylko w zime - przez kaloryfery! Więc jeśli teraz nie kupię, tylko np w sierpniu, czy wrześniu, to nie będzie problemu? :) Bo kurcze nast wydatek by był, a z kasą wiadomo jak :P

11 lata 9 miesiąc temu #603703 przez moniaaak
Pewnie, że nie. Zresztą tak jak któraś napisała- wieszanie mokrych ciuchów też jest jakimś półśrodkiem.
Ja też raczej nie kupię tego w tym momencie, bo jeszcze zbyt wiele rzeczy mi brakuje z tych bardziej potrzebnych:).
Daj znać jak u lekarza:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka