BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 9 miesiąc temu #603145 przez moniaaak
a akcja z kropidłem- bezcenna:).
Wyobrażam sobie miny ludzi w kościele :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #603151 przez Domiś91
Powiem wam że ja ciuszki z lumpexu wyprałam w 90 stopniach... i wcale się nie zniszczyły :) wolałam je wygotować, bo nigdy nie wiadomo... reszte ciuszków, już normalnie w 40/60 st wypiore w proszku dla niemowlaczków :) ale też w kwietniu - po co wczesnie prać, jak się zakurzą w szafie :)

11 lata 9 miesiąc temu #603153 przez lalka
hej Laski...ja nie piorę w 90 stopniach,nie prasuję dwa razy i jest ok!!!!już wszystko w szafie..poprasowane...jedna rzecz z głowy!!!!

zbliża się wieczór...już mam dosyć!!!!

11 lata 9 miesiąc temu #603169 przez lalka
Kiniaczek zaraz się odezwie!!!!

11 lata 9 miesiąc temu #603170 przez Alex_87
Ja stwierdziłam, że upiorę teraz, bo im bliżej maja tym bardziej nie będzie mi się chciało, tym bardziej prasować. Mama by mi pomogła, ale wolę to zrobić sama póki jeszcze nie jest tak ciężko. A z ciuszków wyszło mi chyba ze 4 pralki, więc prasowanie i tak rozkładam na raty. Przez 2 miesiące to chyba aż tak się nie zakurzą ;) zresztą kurz i tak w domu jest mimo sprzątania, więc dziecko i tak będzie się musiało przyzwyczaić :D

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #603179 przez Domiś91
Choleraaaa... jestem świadkiem 12 kwietnia na bierzmowaniu u szwagierki.. i nie mam co ubrać, jestem grubasem i kurde nie wiem jak to będzie :( co jej kupić... i jeszcze do spowiedzi nie pójde, bo ksiądz nie da mi rozgrzeszenia, bo z mężem mamy tylko ślub cywilny i zyjemy ze sobą wg. kościoła "w grzechu"... ;/

Alex_87 w sumie racja! Ale ja i tak czekam jeszcze z praniem, bo mam jeszcze dostać ciuszki od dwóch koleżanek... to nie bede prała na raty :P a jeszcze pewnie coś dokupie małemu więc nie śpieszę sie :D

11 lata 9 miesiąc temu #603195 przez Kiniaczek
Hej dziewczynki, jestem !!!!!!
Sorki ale dziś rano popsul mi się komp.... usilowalam go wskrzesić ale klops :-( w zadnym serwisie nie dali rady przywrócić mu tchu.... a mąż zabrał swój na szkolenie i wróci dopiero w piątek.... połączyłam się przez komórkę... nie bardzo lubię ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co się ma....

Nadrobie posty , mam nadzieje ze jskos w miare mi to pójdxie bo troche naskrobałyście :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #603199 przez Alex_87
Domiś w takim wypadku też bym poczekała, mi się akurat uzbierały pełne pralki, a jeszcze zostanie kilka rzeczy, upiorę razem z pościelą jak już zamówię, poza tym też może coś nowego kupię na wyjście ze szpitala.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #603202 przez Domiś91
Kiniaczek uff!! Matko, jak bedziemy jeszcze bliżej porodu i któraś bedzie nieobecna chociaż jeden dzień, to od razu będzie że rodzi! :D

11 lata 9 miesiąc temu #603225 przez Kiniaczek
Joasia w Swadzimiu nie byłam więc nie wiem, ale PatiMaks drogi ,w zasadzie najdroższy w Poznaniu i okolicy,ale zacto rewelacyjnie wyposazony, znajdziesz wszystko co chcesz.... Niedaleko mnie jest też Akpol ale bz szału zarówno jesli chodzi o ceny jak i to co mają na stanie...

11 lata 9 miesiąc temu #603227 przez Kiniaczek
Kropidło akcja roku :laugh: :lol:

Jeśli chodzi o pranie ubranek to piore zgodnie z metką.... i daje podwójne płukanie... potem jedno prasowanko i git B) raz przez przypadek wypralam kilka swoich rzeczy w 90 to wszystkie wylądowaly w koszu :huh: :ohmy: :angry:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #603259 przez kinia90
Cześć Dziewczyny:)mam na imię Kinga i bardzooooooooooooooo się cieszę, że znalazłam ten wątek :lol: mam termin na 12 maj ale fajnie się tu macie, forum emanuje wielkim wsparciem i życzliwością dlatego mam nadzzieję, że mnie przygarniecie :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #603262 przez joasia10015
kinia90 witaj :woohoo:
Pewnie że ,,przyjmujemy ,,cie do grona majówek ;) Im więcej tym lepiej ;)
Napisz cos wiecej o sobie i zachęcamy do założenia suwaczka :)
Kiniaczek dzieki za info.chyba dam sie wyciągnąc do Bobo-marketu i kupie resztę rzeczy -bo jak mam łazic za pierdołami po dwudziestu sklepach to mnie bierze :angry:

Ha,ha,ha kropidło to naprawde numer roku ;)
Już widzę jak opowiem to mojej siostrze -która ,,sika,,przy każdej takiej akcji :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Normalnie mistrzostwo :silly: :silly: :silly: :S
Zmykam spac-dobrej nocy rybenki :blush:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #603282 przez anek
Wiitam z ranka!
to sie ciesze , ze Was troszke rozbawiłam, ja etz do teraz zbijam się z M.dla mnie to nie pojęte ze mozna pomylic kropido z palmą ale widac mozna.co sobie ludzie w kosciele pomysleli, jeszcze Szymek pewnie wywijał nim na prawo i lewo,masakra:):):)

Witaj kinia90!

Joasia10015 ja tez nie mam zamiaru chodzic po 30 sklepach(nienawidze!), planuje pojechac do jakiejs dziecięcej hurtowni i wsyztsko za jednym razem kupic.

Kiniaczek nie znikaj więcej nam, bo my tu juz rózne mysli miałysmy!

co do prania, ja myślałam zeby uprac wszyatko w 60st.i poprasowac, rzeczy z lumpków 2razy wypiore.

jade dzisiaj o 9 do lekarza na przegląd, zobaczymy co powie, mam nadzieje ze jest ok.

11 lata 9 miesiąc temu #603285 przez demoniqe
Domis ja na allegro w odziezy ciazowej kupilam sukienke na swieta. Rozmiar M z dekoltem trojkatnym. Jest sliczna i rozciagliwa mocno. Kosztowala 39 zl! Nowa! Pewnie chinska ale wazne ze cis na mnie pasuje :-)

Mysle ze jak zaczniemy roodzic to nie znikniemy z forum. Ja mam internet w komorce i na pewno dam znac. Patrzylam u kwiefniowek ze jszzcze ciszza i spokoj. Nie rodza :-) takze u nas pewnie tez do maja spokojnie sie przeturlamy.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka