BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #602533 przez lalka
Joasia ja tą ziajkę znam...w szkole rodzenia położna nam ją prezentowała..wlewała do wody..myłyśmy swoje ręce..naprawdę super ja się przekonałam do niej ..i kupiłam!!!!a i cena jest atrakcyjna!!!

czytam dalej!!!

z ziaji mam dużo kosmetyków dla siebie i jestem zadowolona...na rozstępy balsam też się sprawdza!!!!tak więc dla Malutkiej mam nadzieję będzie ok!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #602543 przez lalka
mnie w nocy sikanie budziło!!!!może nie samo sikanie..bo zejść na dół na samo siku to bym nie poszła z lenistwa....ale Malutka tak mi dusi na pęcherz a to tak cholernie boli,że chcąc nie chcąc musiałam zejść..i wtedy ulga!!!no i tak kilka razy w nocy!!!!a rano do męża ze łzami w oczach...że ja już chciałabym urodzić!!!!

11 lata 9 miesiąc temu #602551 przez moniaaak
lalka wiem co to znaczy. Mnie mały też niesamowicie ciśnie na pęcherz. W nocy wstawałam minimum 3 razy, czasami 5. A po powrocie z łazienki nie mogłam spać:(.
Teraz chyba jakoś się przekręcił, bo od kilku dni wstaje tylko dwa razy.
Za to jak w sobotę jechaliśmy do rodziców, to mnie się strasznie chciało siku, ale Kacper miał chyba mega frajdę z tego "łóżka wodnego", że cały czas cisnął. Myślałam, że umrę po drodze;).
Ale u Ciebie to już niedługo chyba...kiedy do tego szpitala się dokładnie wybierasz?

11 lata 9 miesiąc temu #602555 przez moniaaak
Biorę się dziewczyny dalej za prasowanie. Myślicie, że jak popakuję ciuszki małego w worki, to będzie ok? Bo tak myślę, że luzem, to jednak się mogą trochę pokurzyć w szafce

11 lata 9 miesiąc temu #602567 przez joasia10015
Hej laseczki ;)
Oooo jak fajnie że napisałyście o tej Ziajce :) Jednak sie zdecyduje,jeszcze skoro lalka piszesz że w szpitalu położna prezentowała to chyba bubla by nie polecała ;) Fajnie,fajnie -to zamawiam :) Tak jak piszecie w razie alergi albo co to zainwestuje w cos droższego ,ale wole sie nie nastawiac że bedzie alergia-napewno bedzie suuuperrr ;)
Co do nocy to była.....owocna ;) Skusiłam sie na męża mimo ostatnich kłotni -bo sama na glodzie bylam aż 5 tyg.wiec chyba jestem rozgrzeszona ;) Ale oczywiscie była dłuuuga rozmowa,tłumaczenia itp.I dzis znowu mąż przechodzi samego siebie :silly: Przyjechałam z laboratorium a dom aż błyszczy ,i nawet mnie na pyszny obiadek do restauracji zaprosił :blink: Nooo ciekawe jak długo ta skrucha i skakanie nade mną ;) (moze faktycznie cos przemyslał :unsure: :blink: )
Wracając jeszcze do Ziajki i kremów to kurcze laseczki co jeszcze z kosmetykó dla malucha macie ?
-cos na odparzenia ,do kąpieli wspomniana ziajka ,ale cos jeszcze ?
No ten płyn na pępek,ale tak do ogolnej pielęgnacji ? BO zgłupiałam ,tak jak pisze Anabelle chyba kremu/ balsamu nie potrzeba wiec co jeszcze? Matko jedyna i pomyslec że mam już 4 letniego synka-a nie wiem jakich kosmetykó potrzebuje drugi skarb-normalnie wstyd-ale ja naprwde nie pamietam :unsure: Z tego co kojarze to ja bardzo mało używałam kosmetyków dla Milka ,pamietam że nawet proszek dla maluchów używałam krótko bo mały nie miał problemów alergicznych :)

11 lata 9 miesiąc temu #602568 przez lalka
ja jadę zaraz po świętach(2kw.) do poradni diabetologicznej i ginka,która mnie tam prowadzi powie mi co i jak!!!!ale z tego co mi mówili już ostatnio to w 36 t.c biorą do szpitala..bo od 36tygodnia ciąża już jest donoszona!!!!ale tak na 100% dowiem się 2 kwietnia!!!!

11 lata 9 miesiąc temu #602571 przez Domiś91
Kurcze to chyba wszystkie miałyśmy czaderską noc :( ja przez tą moją noge nie mogę spać :( leże na lewym boku - boli, leże na prawym boku - jeszcze bardziej boli, leże na plecach - nie boli ale czuje ciągnięcie w plecach i podbrzuszu więc nie ryzykuje.. i cała noc zleciała na zmienianiu pozycji do spania i oczywiście wstawaniu na siku :( jeszcze Tymek jakoś się tak ułożył, że napiera mi na żebra z lewej strony :( i boli jak cholera.. ja już bym chciała maj, żeby Tymek był z nami i żeby to wszystko przeszło :( Jutro mam wizyte u gienka więc wszystkimi objawami mu rzuce w twarz, niech mi coś doradzi! :D

11 lata 9 miesiąc temu #602575 przez joasia10015
Karolka dziekuje za linka -juz tam buszuję i pozamawiam co najwazniejsze ;-) Jak dobrze jest sie kogos doradzic -jednak ,,w kupie razniej ,, ;-DDDD

11 lata 9 miesiąc temu #602578 przez joasia10015
Kurcze ta moja pamiec-co chwile mi sie cos przypomina ;)
Laseczki za 2 dni konczy mi sie 31 tydzien-a co za tym idzie zaczynam 8 msc.tak???? DObrze myślę????

11 lata 9 miesiąc temu #602580 przez aleksiaa88
Chatka małego jakieś 3 tyg wcześniej 90cm

11 lata 9 miesiąc temu #602581 przez aleksiaa88
Chatka małego jakieś 3 tyg wcześniej 90cm

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #602583 przez aleksiaa88
28 tydzień 92cm 3,5kg

W końcu widzę różnicę B)

Też się intensywnie zastanawiam nad Ziajką ale będę kupować w aptece jak coś to zamówią

Dla siebie z Ziajki to używałam płyny do kąpieli Blubel chyba tak się zwały

11 lata 9 miesiąc temu #602585 przez Alex_87
Hej laski :)

Jakie piękne słoneczko :) aż się zerwałam o 6 rano, żeby wstawić ciuszki małej do prania, w taką pogodę szybko wyschną.
Moniaaak ja już część rzeczy poprasowałam dla małej i normalnie do szafy poukładałam, nie wiem czy dobrze, ale nie zauważyłam, żeby inne ciuchy w których nie chodzę jakoś się kurzyły, więc chyba nie będę kombinowała.

Lalka to ty już naprawdę niedługo :) jakoś do mnie jeszcze nie dociera to, że już coraz mniej czasu zostało, tyle już chodzimy w tej ciąży, że czuję się jakbym była w ciąży od zawsze hehe

Ja lubię kosmetyki z Ziaji, jedynie mogę odradzić szampon do włosów :P więc może na te dla dziecka też się skuszę, bo w tym Oilatium to zamierzam tylko na początku kąpać, a później to już coś tańszego.

11 lata 9 miesiąc temu #602615 przez anek
Witam!
dziewczynki współczuje nocny pobudek, ja w miare oki(1-2 razy w nocy w staje)

Aleksia88 widać róznice bardzo.ładną chatke masz dla dzidziusia:)

Joasia10015 to dobrze ze juz z męzem oki, po takiej długiej przerwie trzeba sie przywitac:P korzystaj puki skacze i leż, leż, lez.

Lalka a jaki zapach mają te kosmetyki Ziajki, w miare delikatny?
Ja tez nie pamietam co ja stosowałam z Szymkiem , pamietam ze ograniczyłam sie do minimum bo nie chciałam skóry przyzwyczajac do nawilzania.
Ja kupie do kąpieli tlyko jakis płyn (i to tylko na początek ze 2 msc) , po kąpieli nic nie bede smarowac.do buzialka filtr, do pielegnacji pepuszka spirytus, mydełko i własnie neiiwem co jeszcze.
a Jaki proszek polecacie?pamietam ze dzidzius mare dopierał wszystko i slicznie pachniał.

wczoraj myslałam ze padne z moich chłopaków.pojechałam rano na kawe do siostry i tam sobie przypomniałam ze ejst niedziela palmowa.dzwonie do nich zeby sie zbierali do koscioła i ze palma jest w rekalmówce w szafce(wszytsko wytłumaczyłam).po godzinie M.dzwoni wsciekły ze wszyscy w kosciele sie an nich gapili i nieiwedział czemu a po kosciele kolega Go uswiadomił ze to nie jest palma(to co wzieli) tylko kropidło!!!(wiecie takie jak ksiądz przychodzi po kolędzie).przyszłam do domu myslałam ze sie posikam z M.:))

11 lata 9 miesiąc temu #602619 przez Sevilla
Hej mamuśki!!!

Ja ostatnie dni w pracy :) I tak mi się nie chce, że szok :)

Aleksia brzuszek piękny, a biust to pokaźny masz, chyba bardziej niż ja :P

Ja miałam strasznie leniwy weekend, a jak się nudzę to śpię. wczoraj wylądowałam w łóżku o 21 od tej godziny mniej więcej spałam. Dziś leciałam na 6 do pracy, jeszcze jutro i zwolnienie :) Maks od dwóch dni, jakiś spokojny, przekręca się, ale kopnąć to nie chce.

Ja niestety na Ziaje mam uchulenie zapachowe w ciąży. Mojej szwagierki mąż używał balsamu/żelu czekoladowego ziaji do mycia, jak mieszkali u nas. Niestety został zmuszony do zmiany kosmetyku, bo dla mnie żel pachniał jak domestos ... nie był tym faktem pocieszony :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka