BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 9 miesiąc temu #601992 przez Kiniaczek
Lalka <przytul> Współczuje naprawde... Ja też mam agresje na alkohol i to nie tylko w ciąży.... Faceci są momentami tak bezmyślni że naprawde aż brak słów !!!

Trzymaj się dzielnie kochana... :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #602011 przez ewela86
no to masz super towarzystwo [/b]lalka[/b] w niedzielne popołudnie!

Kiniaczek ja nie mam żadnego cieplejszego pajacyka, tzn mam ale raczej na przyszłą jesień (3-6 m-cy) ale wydaje mi się że body i jakiś cieplejszy dresik + kocyk powinny wystarczyć w zupełności, tymbardziej że ja mam termin ana koniec maja.

11 lata 9 miesiąc temu #602228 przez joasia10015
Czytam was przez weekend a sama mało co sie udzielam B)
Ciężko mi sie ogarnąc z przeziębieniem :( W sumie nie wiem czy jechac do lakarza czy co? Bo antybiotyku napewno mi nie da (sama czuje ze dobrze sie czuje jak na antybiotyk ) wiec co mi moze dac??? Mam katarek,troche gardło mnie pobolewa i tyle ..ajjj sama nie wiem :unsure: Jutro jade do laboratorium to może zajrze do lekarza ;) Apropo laboratorium to kurcze musze specjalnie jechac bo jak sie okazuje do szpitala musze miec ,,potwierdzoną,,grupę krwi na ,,papierku,, :dry: W poprzedniej ciąży robiłam ten papier ale w szpitalu mi zgubili 0 musze robic drugi raz :(
Achhh laseczki czytałam że teraz wy sie wkórzacie na mężów/partnerów -skąd ja to znam :unsure: B) Mój dzis wrócił do domu i co wkórza mnie najgorzej? że zachowuje sie jak bysmy sie nie pokłócili kilka dni temu,że jest wszystko super a on lata nade mna jak ....Wiadomo czego chce ;) ;) ;) ;) Najgorsze jest to że mi sie też chce :blink: :blink: :blink: :blush: :blink: :blink: I co tu zrobic?
Kochane z racji tego że mąż robi dzis wszystko za mnie a ja leżę i pachnę :blink: wzięłam się za ogarnięcie listy rzeczy dla Mikusia ,listy do szpitala itp.I tu moje pytanko-wiem że większosc z was kupiło/kupi dla malenstwa Oilatum do kąpieli a ja znalazłam dzis na allegro (w sumie przez przypadek)cos takiego z Ziajki - allegro.pl/ziajka-duzy-plyn-do-kapieli-n...0ml-i3054703387.html znacie to może ,albo cos słyszłyscie? Ja mam teraz dla starszaka Oilatum i w sumie cena jest dużo wyższa a rezultat -hmmmm jak dla mnie nie robi wrażenia .A w sumie Ziajka znana i jak dla mnie dobra firma-no i nie ukrywam że cena też sie liczy .Czytałam opinie i ku mojemu zdziwieniu 99 % wszyscy zadowoleni . I kurcze jest napisane że od pierwszego dnia życia :unsure: Hmmmm sama nie wiem,może go zamówię i jak by co to dla Miłka zużyje :blush:
Achhh dzis mój M.wyciągnął wózek z garażu i zaczęło do mnie docierac że to już bliziuuuutko :blush:
No to wskakuje dalej na allegro i spisuje ceny żeby sie zorientowac co ,gdzie i z a ile ;)

11 lata 9 miesiąc temu #602266 przez Domiś91
Faceci tylko jak czegoś chcą to są milutcy, hehe :)
Uff dzisiaj taki mróz na polku :( a jeszcze cały tydz. podobno ma taki być :(
Słuchajcie, dzisiaj rozmawiałam ze znajomą i ona mi coś mówiła o becikowym 2tys.. że właśnie można się starać o podwójne becikowe.. pierwszy raz słyszałam ! Muszę poszukać czegoś na necie o tym, ale wiadomo że internet nie zawsze prawde mówi.. Więc może któraś z was słyszała o tym?

11 lata 9 miesiąc temu #602274 przez Anabelle
Domiś91 napisał:

Faceci tylko jak czegoś chcą to są milutcy, hehe :)
Uff dzisiaj taki mróz na polku :( a jeszcze cały tydz. podobno ma taki być :(
Słuchajcie, dzisiaj rozmawiałam ze znajomą i ona mi coś mówiła o becikowym 2tys.. że właśnie można się starać o podwójne becikowe.. pierwszy raz słyszałam ! Muszę poszukać czegoś na necie o tym, ale wiadomo że internet nie zawsze prawde mówi.. Więc może któraś z was słyszała o tym?

Jedno jest państwowe a drugie od miasta/gminy. Każde ma inne wymogi. W Krakowie trzeba mieć dochod na osobe chyba coś ok 700 czy 800 zł jak dawno temu sprawdzałam. Co miasto to inne wymogi, niektore miasta nie wydają - najlepiej sprawdzić na stronie miasta.

11 lata 9 miesiąc temu #602277 przez Domiś91
Anabelle dziękuje - chyba najlepiej będzie jak się przejde do urzędu i dowiem wszystkiego.. teraz wyczytałam że trzeba mieć prawo do zasiłku rodzinnego, żeby się starać o "drugie becikowe" :)

11 lata 9 miesiąc temu #602298 przez Anabelle
Nie wiem jak w innych miastach ale właśnie w Krakowie "miastowe" becikowe ma tak rygorystyczne wymogi zarobkowe że spokojnie o jakiś zasiłek czy stypendium socjalne by się zahaczało. U mnie nie ma opcji nawet na państwowe becikowe bo mąż prowadzi spółkę ze znajomym i zajmują się ciężkim sprzętem więc są tam strasznie kwoty na fakturach :O.
Ale jak masz możliwość, to najlepiej zapytać - nie zaszkodzi spróbować :)

11 lata 9 miesiąc temu #602317 przez Karolka85
Joasia 10015 ja zakupiłam całą serię z Ziajki dla mojej Julci- płyn natłuszczający do kąpieli, krem do pupy, krem pielęgnacyjny i krem z filtrem 30, bo wiadomo że na spacerkach już wiosną trzeba chronić ciałko przed słońcem. Wszystkie kosmetyki są od pierwszego dnia. Mają bardzo dobre opinie i niską cenę, dodatkowo dwie moje koleżanki stosowały je przy swoich maluszkach i nigdy nie wystąpiło żadne uczulenie.
Poniżej podaję linka do artykułów sprzedawcy u którego ja zrobiłam już raz zakupy i na pewno będę jeszcze coś kupować. Sprawdzony gość i ceny ma naprawdę przystępne.
allegro.pl/listing/user.php/run?us_id=4222926

11 lata 9 miesiąc temu #602326 przez aleksiaa88
Ah co to była za noc od 23- 4 rano przerwa techniczna i leżenie, koło 1 zorientowałam się, że mąż też leży więc tak w trójkę sobie leżeliśmy mały po 3 godzinach szturchania się uspokoił a my dalej leżeliśmy. W innej sytuacji inaczej byśmy ten czas wykorzystali Prawie nie spałam i dalej nie chce mi się spać

11 lata 9 miesiąc temu #602334 przez Karolka85
A ja wręcz odwrotnie- położyłam się spać o 20:30 (!!!) i przespałam calutką noc. I pewnie gdyby nie fakt że mąż wychodzi o 6ej do pracy i obudził nas budzik to pewnie jeszcze smacznie bym spała :)

11 lata 9 miesiąc temu #602344 przez Daarikaa
Hej z rana!

Ja już nie śpię od 4 rano bo gardło tak mnie naparze że masakra :dry: szalik już na szyi, herbata zrobiona i mąż wysłany do apteki po prenalen icoś na gardło. Wiecie czy mozna brac coś do ssania, albo tantum verde? Solą już płukałam mało co się nie pożygałam.

Też chyba zamówię te kosmetyki z ziajki jeśli malutkirj się nie sprawdzą dopiero zainwestuję w emiolienty.

11 lata 9 miesiąc temu #602363 przez Karolka85
Daarikaa ja jak chorowałam to mi zarówno lekarz rodzinny jak i mój gin powiedział że na ból gardła właśnie tantum verde ten do psikania. do tego woda z solą albo woda + woda utleniona i syrop z cebuli. Do tego herbatka z malinami i ewentualnie ten prenalen i powinno w miare szybko ustąpić.

Ja też uznałam że najpierw zacznę używać zwykłych, polecanych przez innycgh kosmetyków dla małej a dopiero ewentualnie jeśli coś będzie nie tak to wtedy zmienię na te antyalergiczne. Z tych tańszych słyszałam że linomag też jest ok.

11 lata 9 miesiąc temu #602382 przez Anabelle
Ja tam jakoś szczególnie w emolienty nie inwestowałam - na Oillan dostałam kupon (zapłaciłam ok 23 zł za 500 ml), a Oilatum kupiłam za ok 45 zł w aptece internetowej. - w aptece stacjonarnej widziałam za 70 zł ;) Kremu/balsamu do ciała nie trzeba więc na upartego na tych 45 zł się kończyło ;)

Dajcie znać jak tam Ziajka, może później kupię - bo tej marki w kosmetykach dla dorosłych nie lubię. Może linię dziecięcą mają lepszą :)

11 lata 9 miesiąc temu #602437 przez Ane88
hej dziewczynki:))

u mnie ze spaniem też dzisiaj kiepsko... nawet w środku nocy zabrałam kołdre i poduszke i poszam do dużego pokoju... uciekłam od męża:P bo ani ja ani on by sie nie wyspał...
zjadłam śniadanie i myśle jakie by tu sobie zajęcie zorganizować...
ja też chyba kupię tą ziajke... używam z ziajki "mamamia" balsam przeciw rozstępom i póki co jestem zadowolona,bo nie mam ani jednego i nie śmierdzi:P
życzę wszystkim udanego dnia...pomijając tą zime za oknem:)

Przyszedł czas na nową miłość...;*

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka