- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Daarikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Daarikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Daarikaa no właśnie... oliwka. Też się nad nią zastanawiam, ale chyba się wstrzymam i po prostu kupię ( tzn wyślę męża )jeśli będzie taka konieczność. A do czyszczenia noska to kupujecie zwykłą gruszkę czy aspirator? Ja zastanawiam się nad aspiratorem ale nie wiem jaki... :/ Możecie coś doradzić?
Większość poleca aspirator frida ja też go zakupię.
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Daarikaa ja w temacie szczepień jak narazie jestem zielona
- JoannaL
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Karolka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
Co do szczepień- jutro w szkole rodzenia mam spotkanie m.in z pediatrą więc na pewno będzie poruszona ta kwestia. Podziel się jutro z Wami tym co usłyszę. Natomiast póki co mogę powiedzieć tylko tyle że mam w rodzinie 3 pielęgniarki a sąsiadka jest lekarką ( ma 2-letnią córeczkę). Co mnie zaskoczyło- wszystkie zgodnie odradzają szczepienia typu 5 w 1 lub 6 w 1- chodzi tu o te podstawowe, obowiązkowe szczepionki. Środowisko medyczne z tego co usłyszałam prywatnie ma negatywne zdanie o szczepionkach skojarzonych, że względu na mnogość powikłań. Ta moja sąsiadka szczepiła swoją Zuzię szczepionkami tradycyjnymi, bezpłatnymi- na każdą chorobę osobno. Fakt że ilość ukłuć jest większa niż przy skojarzonych ale prawda jest taka że to nie o to w tym powinno chodzić i nie to powinno być priorytetem podczas wyboru. Po tym co usłyszałam sama poważnie zastanawiam się czy nie olać tych szczepionek skojarzonych które są teraz modne i ogólnie zachwalane przez pediatrów ( wiadomo że mają z tego jakiś profit od koncernów farmaceutycznych)... Ale ostatecznej decyzji jeszcze nie podjęłam.
Co do rotawirusów- szczepić będę na pewno, pneumokoki są ponoć zalecane w przypadku gdy np będziemy oddawać dziecko do żłobka...
Ciekawa jestem co powie jutro Pani pediatra w szkole rodzenia.
- aleksiaa88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
Zobaczymy co zrobi z kupką ale on delikatny
- JoannaL
- Wylogowany
- budujemy zdania
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
wyprałam już większość ciuszków,
na wyjście ze szpitala mam cieplutki bawełniany kombinezon
Domiś ja upławów mam mnóstwo we wszystkich kolorach tęczy, stanu zapalnego nie mam, a jak zaczynają się lekko brązowe to mam brać no spę i dodatkową luteinę i obserwować.
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
co do rzeczy do pielegnacji to ja mam mydelko z szamponem nivea i do tego olivke pielegnacyjna nivea, mam tez sporo probek emolium wiec narazie nie kupowalam, z ziajki tez mam jakies probki ;p
do pupci na codzien kupilam zielony linomag a na odparzenia bepanthen bo i na sutki sie przyda
do pepka zamierzam uzywac spirytusu
kupiłam tez sól fizjologiczna i wodę morską do noska Marimer.. a i nie kupowałam gruszki tylko fridę
no i kremik na niepogode (wiatr i zimno) bo w sumie niewiadomo jaka pogoda bedzie
co do proszkow to mi mama kupi wiec nie wypowiem sie ;p
kwestii szczepien nie chce narazie poruszac bo to chyba temat rzeka .. przyjdzie i na to czas
Domiś śluz to normalna sprawa a nadżerkę też mam i ginka powiedziała że spokojnie po ciąży się nią zajmiemy
aaa dziś wróciłam do brązu to chyba jednak moj kolor i nie bede kombinowac juz z zadnymi blondami ;DD
Moj M. ma teraz wolne do po świąt więc będę rzadziej bo zabiera mi lapka ;p
sevilla jeszcze chwilka i upragniony relax to normalne ze im blizej tym bardziej Ci sie nie chce ;p
joasia i dobrze meza tez mozna wykrozystac
ufff chyba wszystko
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
Domiś ja całą ciążę mam upławy i tak jak demoniqe we wszystkich kolorach tęczy(oprócz brązowych i zielonych)i to ilości niesamowite....nie mogę spać w piżamie..bo po nocy jest brudna...koszula nocna zdaje egzamin..na tydzień!!!a gin powiedział,że taka moja uroda...to jest reakcja na hormony..a stanu zapalnego nie mam!!!więc nie martw się na zapas!!!
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- anek
- Wylogowany
- budujemy zdania
Filtry do buzki-ja kupie ten z ziajki, on jest chyba 30.jak macie cos innego to zapodajcie bo w sumie nieiwem co jeszcze z filtrów mozna od pierwszych dni.
szczepienia-jesli nie bedzie innej potrzeby to bede szczepic tylko szczepionkami tradycyjnym.Karolka daj znac jutro co pediatra mówiła.
objadłam sie okropnie.Szymek (niejadek) nie zjadł obiadu wiec ekstra musiałm mu robic nalesniki wiec jeszcze 2 nalesniki wszamałam.nie moge sie ruszyc!!!
- anek
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Karolka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Co do szczepionek to szwagierka i koleżanka urodziły w tym samym miesiącu w ubiegłym roku, jedna dawała szczepionki 6 w 1 a druga te tradycyjne.
Obydwa dzieciaczki są zdrowe więc nie wiem czy jest sens przepłacać. U nas też lekarze odradzają szczepionki skojarzone.