BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 9 miesiąc temu #604015 przez ewela86
Kiniaczek ja kupiłam coś takiego: allegro.pl/mydlo-w-plynie-po-porodzie-ha...nol-i3105123080.html , razem z nim kupiałam podkłady poporodowe tej samej firmy.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #604023 przez aleksiaa88
Dziś cały dzień mi żebra napie...... mały co chwilę głowę wypycha i tak cały dzień się bawi

11 lata 9 miesiąc temu #604029 przez moniaaak
Dziewczyny dajcie namiary na jakąś sprawdzoną aptekę w internecie. Muszę się porozglądać za kosmetykami:).

Joanna gratuluję córeczki:)

11 lata 9 miesiąc temu #604072 przez Alex_87
Ja kupiłam sobie do szpitala kosmetyki z serii Perfecta Mama, nie wiem czy pachną ale skoro to dla mamy, no to chyba będą ok.

Nawilżacza chyba nie kupuję, tylko kupię takie pojemniczki na kaloryfer i zobaczę jak będzie sobie radził.

Kiniaczek to może i ja się wybiorę z tą patelnią do zusu :D a tak serio to chyba wyciągnę kasę z lokaty i kupię to co sobie zaplanowałam, bo już mnie to wkurza.

Joanna gratulacje córeczki :) to dopiero teraz się dowiedziałaś jaka płeć? :) to Cie trzymała córeczka w niepewności :)

11 lata 9 miesiąc temu #604082 przez moniaaak
Hej,

potrzebuję Waszej rady. Od dłuższego czasu mam bardzo suche brodawki, smaruję je codziennie oliwką, ale nie daje to żadnego efektu. Może któraś miała coś podobnego. Albo czym to smarować. Czy już kupić np ten Bepanthen i smarować? Nie mam już pomysłu:(.

11 lata 9 miesiąc temu #604086 przez Alex_87
Moniaaak ja dostałam od znajomej próbki maści maltan, jest tam napisane, że można smarować 2 miesiące przed porodem i czasem sobie na wieczór posmaruje i nie są takie suche i troche mniej wrażliwe. Możesz spróbować kupić właśnie jakąś maść a po porodzie i tak się przyda.

11 lata 9 miesiąc temu #604092 przez Domiś91
kinia90, to witaj w klubie!! Ja z Bielska właśnie jestem i też będe rodziła na Wyspiańskiego :D termin na 3go maja, więc może się usłyszymy hehe :D

U lekarza spokojnie, mały waży 2,5kilo :) szyjka w porządku, wydzielina prawidłowa, niestety na rwe kulszową nic nie da się poradzić :( lekarz kazał zrobic badania GBS (jakiś wymaz z pochwy mam zrobić specjalnym patyczkiem i zanieść do laboratorium) oraz mocz i morfologie - standart :)

11 lata 9 miesiąc temu #604103 przez Alex_87
Domiś to sama musisz sobie pobrać próbkę na GBS? ja idę w czwartek do położnej na GBS, w sumie zacznę wtedy 33 tydzień, a czytałam, że robi się to badania po 35 tygodniu, ale może to nie ma tak wielkiej różnicy.

11 lata 9 miesiąc temu #604110 przez moniaaak
Domiś sama masz sobie pobrać próbkę?? :ohmy: :ohmy:
To może być lepszy wyczyn od depilacji :laugh:
Ja miałam wymaz robiony chyba ze dwa razy w życiu, ale zawsze to lekarz mi pobierał próbkę, ja ją tylko musiałam dostarczyć do laboratorium.

Alex_87 ja mam wynik GBS z początku ciąży, więc chyba nie robi to wielkiej różnicy:)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #604114 przez Kiniaczek
Alex_87 napisał:

Domiś to sama musisz sobie pobrać próbkę na GBS? ja idę w czwartek do położnej na GBS, w sumie zacznę wtedy 33 tydzień, a czytałam, że robi się to badania po 35 tygodniu, ale może to nie ma tak wielkiej różnicy.

Alex ja jak bylam w 33 t.c na wizycie lekarz mi nie pobrał próbki Gbs. Powiedział ze to za wczesnie i wynik moze byc nie miarodajny , ze najlepiej po 37 tygodniu i na następnej wizycie mi pobierze także nie wiem jak to jest :huh:

11 lata 9 miesiąc temu #604118 przez sisina
Witam :)

DOMIŚ91 to badanie to jest na paciorkowca mnie tez czeka to badanie ale pozniej

witam nową mamusie :)

ja dziś na nogi nie moge nalatałam sie troche a teraz odpoczywam mój mąż zrobił mi szejka waniliowego hmmm pycha

Mam dziś ochote na piwko zimne i zakupiłam sobie Bavarie bezalko... pycha jest szkoda ze nie dostałam nigdzie smakowej bo ponoć jest :)

Ide wziąśc kapiel miłego wieczorku dziewczynki :laugh:

Właśnie co do bara bara to u mnie też słabo bo mój mąż sie boi że małego skrzywdzi :silly: ale nadrabiamy to też przytulańcami także spoko :woohoo:

11 lata 9 miesiąc temu #604132 przez demoniqe
Kiniaczek ja kupiłam dziś w Rossmanie płyn do higieny intymnej Biały Jeleń i płyn pod prysznic Biały Jeleń. Jest bezzapachowy. W Rossmanie są też takie małe poijemności do samolotu to wzięłam sobie dwie buteleczki żeby kosmetyczki do szpitala nie zagracać.

Moniaa ja jak smaruję brzuch i piersi Mustelą na rozstępy to sutki też zachaczam i są nawilżone.

11 lata 9 miesiąc temu #604138 przez Alex_87
Hmmm to teraz nie wiem, a też się dziwię, że mnie zapisała na to badanie, skoro biorę Nystatynę, a chyba takich badań nie robi się w czasie brania jakichś globulek dopochwowych :angry: chyba jutro się wybiorę do przychodni i się dowiem jak to jest.

11 lata 9 miesiąc temu #604153 przez Kiniaczek
demoniqe napisał:

Kiniaczek ja kupiłam dziś w Rossmanie płyn do higieny intymnej Biały Jeleń i płyn pod prysznic Biały Jeleń. Jest bezzapachowy. W Rossmanie są też takie małe poijemności do samolotu to wzięłam sobie dwie buteleczki żeby kosmetyczki do szpitala nie zagracać.

Moniaa ja jak smaruję brzuch i piersi Mustelą na rozstępy to sutki też zachaczam i są nawilżone.

Demenique ja białego jelenia do higieny intymnej uzywam na codzień ,ale jak mówisz że jest też żel to zakupię :laugh: Dzięki :-)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #604170 przez Domiś91
Tak, muszę sama sobie zrobić wymaz :) ale dał mi jakiś specjalny patyczek i fiolke, i w przyszłym tygodniu mam zrobić i zanieśc do labka :) Powiedział mi że wystarczy z warg sromowych - nie musze wsadzać tego do środka, chociaż pewnie to zrobie dla większej pewności :D

A tak się bałam mojej wagi ale od ost wizyty tylko kilo na plusie :) to jednak 14 kilo na plusie.. myslałam że wiecej bo mam jakas LEWĄ wage w domu :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka