BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 11 miesiąc temu #535732 przez kakaszka
Witam Panie :) A ja jutro wyruszam do ginekologa, więc czekajcie na nowe zdjęcie :)
Już się sama nie mogę doczekać znowu zobaczyć moje maleństwo, bo już się stęskniłam. Trzymajcie kciuki, żebym jutro pisiorka zobaczyła, bo bardzo bym chciała, żeby to był chłopczyk.
Ja w tej grupie mam najpóźniej termin, więc trochę jestem z tyłu, z czego się bardzo cieszę, bo jesteście bardziej doświadczone choć o te parę tygodni :)
Pozdrawiam

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #535822 przez cordis
witam, mogę się do Was dołączyć mamuśki? ja mam termin na 29.06 :), płeć jest tajemnicą dla nas jeszcze :)

11 lata 11 miesiąc temu #535876 przez kakaszka
Witam Cordis :) Znalazł się ktoś późniejszy ode mnie :) Ja mam na 26.06. termin. Dołączyłam dopiero wczoraj i nie żałuję, jednak fajnie jest porozmawiać z kobietami w tej samej sytuacji :)

11 lata 11 miesiąc temu #535908 przez aleksiaa88
Świerze mamuśki pisać co tam u Was który tydzień, kogo się spodziewacie jak sytuacja z wyprawką?

11 lata 11 miesiąc temu #536108 przez Agusia83
Wisnia, ja po wizycie, gdzie foty?

Ciesze sie, ze nas coraz wiecej...musimy zaktualizowac liste :laugh:

Bylismy u dziadkow, kazdy dostal kalendarz na 2013 rok ze zdjeciami Emilki....kurcze, w przyszlym roku, to juz beda dodatkowo z mala dzidzia :laugh:

Maluch sie dzis fajnie wiercil :laugh: wiecie, raz udalo mi sie lezac zobaczyc falujacy brzuszek...ale niesamowite przezycie...

ja tez sie nie moge doczekac usg...ciekawe kiedy bede miala?

11 lata 11 miesiąc temu #536133 przez cordis
Witam:)
Ja jestem w 17 tc, mało co widać....jeszcze, 2 kg na plusie ale to pewnie przez to, że przez ciążą modelką nie byłam ;-).
Płeć - dzidzia nie zdradza jeszcze:)
Mnie na szczęście ominęły do tej pory jakiekolwiek dolegliwości, teraz tylko bezsennośc mnie dopadła i niestety buzia już nie taka ładna i gładziutka jak na początku.

11 lata 11 miesiąc temu #536168 przez Hania84
fajny prezent dla dziadków Agusia :) pomysłowy :)
Ja tylko czuję łaskotki...i chyba dziś mi leżał dzidziul na żołądku bo mnie zgaga męczyła, a tylko rosół zjadłam

Witamy Cordis :) cera jak cera ...ale jaki skarb masz w środku :)

Właśnie trzeba by było uaktualnić listę :)

11 lata 11 miesiąc temu #536173 przez Hania84
Więc uaktualniam :)

01.06.2013 WiśniaJ
01.06.2013 rysa
13.06.2013 Hania84 - płeć jeszcze nie znana ( córka - Lenka, syn - Bartosz)
14.06.2013 Agusia83 - płeć jeszcze nie znana ( gdy bedzie córka to Karolinka,a na chlopca imienia brak)
14.06.2013 aleksia88 - Albert
14.06.2013 kejti22 - chłopczyk
14.06.2013 sunflower - synuś (na razie bezimienny)
16.06.2013 Natali - płeć jeszcze nie znana
22.06.2012 Małgoska - corka Nina
26.06.2013 kakaszka
29.06.2013 cordis (płeć jeszcze nie znana)

Jeśli kogoś nie ma na liście a przywitał się w naszym temacie to proszę się dopisać :)

11 lata 11 miesiąc temu #536196 przez natali
Witajcie
Ale fajnie sobie gawedzicie, ja jestem wykonczona znajomi poprosili o opieke nad ich coreczka(rok starsza od mojego Eryczka)przez okolo tydzien,,,dwa male brzdace a cale mieszkanie mogly by rozniesc. Jak tu nie wspomodz kiedy w domu siedze calymi dniami. Postaram sie zagladac jak najczesciej choc przy dwojce to bardzo trudne.
A na dodatek zaczynam miec okropna zgage... :(
Pozdrawiam nowe mamusie

11 lata 11 miesiąc temu #536243 przez sunflower
cordis witaj w naszym gronie :)
Haniu takich wieści każda z nas oczekuje, ech zawsze człowiek odżywa po wizycie u gina. Sliczny maluch, ze ślicznym kregosupikiem. Nie do uiwerzenia, że takie cuda w nas siedzą. :)
Ja z niecierpliwością czekam na 5 lutego wtedy mam drugie prenatalne i przy okazji mają mi badać przepływy krwi by sprawdzić jak łożysko, bo w pierwszej ciąży mi się odkleiło.

Wisnia jak po wizycie?? Jest dziewuszka???

natalii masz trening przed dwójką swoich maluchów :laugh:

Miłego dzionka wszystkim mamuśkom i ch maluskom

11 lata 11 miesiąc temu #536244 przez sunflower
cordis witaj w naszym gronie :)
Haniu takich wieści każda z nas oczekuje, ech zawsze człowiek odżywa po wizycie u gina. Sliczny maluch, ze ślicznym kregosupikiem. Nie do uiwerzenia, że takie cuda w nas siedzą. :)
Ja z niecierpliwością czekam na 5 lutego wtedy mam drugie prenatalne i przy okazji mają mi badać przepływy krwi by sprawdzić jak łożysko, bo w pierwszej ciąży mi się odkleiło.

Wisnia jak po wizycie?? Jest dziewuszka???

natalii masz trening przed dwójką swoich maluchów :laugh:

Miłego dzionka wszystkim mamuśkom i ich maluszkom

11 lata 11 miesiąc temu #536277 przez Agusia83
Cordis, :laugh: witaj.
Dzień dobry wszystkim. Wlasnie sie obudzilam. Emi wstała godz.temu ale mąż sie nia zajął.
W nocy okropnie scierpla mi lewa strona. Kości miednicy cholernie bolały.
Nie chce mi sie wstać,Emisia ogląda przy mnie bajki.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #536296 przez Hania84
Witajcie dziewczyny.
Mnie dziś strasznie ząb boli :( Ból obudził mnie nad ranem i nawet po wzięciu paracetamolu nie przeszło. Ząb mam pęknięty ( resztki w dziąśle) i boję się iść do dentysty bo pewnie będzie bolało żeby to wyciągnąć. Słyszałam, że można chodzić w ciąży do stomatologa bo teraz jest lepsza technika, nawet sam lekarz to mówił...ale ja i tak mam obawy.

Może pójdę dziś do sklepu dziecięcego, pooglądać ciuszki, łóżeczka...może kupię rogala który posłuży mi przy spaniu...no i może zapomnę o bólu...albo sam przejdzie...ech dziewczyny...z bóli to chyba ból zęba najgorszy.

Miłego dnia ...

P.S. sunflower a drugie prenatalne co może wykazać? To badanie na przepływ krwi to nie czasem badanie Dopplera? Ja będę je mieć też robione...ale najpierw się muszę umówić na wizytę...plus dodatkowo sonografię. Wczoraj dostałam skierowanie od lekarki. Tylko w moim przypadku ten Doppler to w związku z podwyższonym ciśnieniem krwi jakie mam (biorę tabletki na to).

11 lata 11 miesiąc temu #536301 przez WisniaJ
Hej dziewczyny, mój lekarz wczoraj niestety się rozchorował i uciekł, pocałowałam klamkę w przychodni :/ Szkoda, ze nie raczyły baby z recepcji zadzwonić i łaskawie o tym powiedzieć... Durne krowy, a my przez pół Szczecina jechaliśmy... Ale kolejna wizyta jutro o 8 rano :) Tylko mój Przemek do pracy, a lubię, jak on ze mną chodzi, bo zawsze ma głowę na karku i wie o co wypytać, a teraz mieliśmy podpytać lekarza o szczecińskie porodówki, bo chcieliśmy się wybrać pozdwiedzać wszystkie, sprawdzić personel i warunki, a porodówek w okolicy aż cztery :)

Zahaczyliśmy w drodze powrotnej do moich rodziców, bo nie widziałam ich chyba od sylwestra jak zawieźliśmy im psa. Tata stwierdził, że już wyglądam jak mamuśka ;) A i na wadze mam kolejny kg, czyli ważymy już z maluszkiem 59 :)))

11 lata 11 miesiąc temu #536329 przez Agusia83
Haniu, przeplywy powinno sie wykonywac na kazdym usg genetycznym...(w lozysku i pepowinie, jak i w serduszku dzidzi) Ja takowe mialam nawet na zwyklym usg...
Odnosnie rogala, jest swietny sama go mam...pozniej tez moze byc pomocny przy karmieniu lub siedzeniu po porodzie..

Wisnia...jakies nieodpowiedzialne te baby...jak mogly do Ciebie nie zadzwonic?
To jutro trzymamy kciuki :laugh:
A tata ma racje..pewnie, ze wygladasz jak mamusia :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka