BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 11 miesiąc temu #537331 przez Agusia83
Kajti,Emi pije jeszcze bebiko z kaszka ryzowa gruszkowa :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #537339 przez kejti22
Ja jestem strasznym mlekomaniakiem heh, dlatego straszne katusze przeżywam, że nie jestem w stanie nawet łyka teraz wypić, mam nadzieję że mi to minie po porodzie ;)

11 lata 11 miesiąc temu #537352 przez Hania84
A ja właśnie przy śniadanku czytam sobie wasze posty :) ładnie się rozpisałyście z rana. Jest przynajmniej co czytać :)
Ja za mlekiem to tak średnio przed ciążą, bardziej kakao jak już...ale jak nie było go to też nie było tragedii ;)
Wczoraj jak znieczulenie mi zeszło to pobolewało, ale dało się wytrzymać by nie brać tabletki (nie chciałam już więcej męczyć mojej dzidzi, bo i tak pewnie odczuła moja wizytę u lekarza), ale teraz jest już okej. Nic nie boli :) Wczoraj to zjadłam tylko śniadanie ( bardziej obfite bo wiedziałam, że pójdę wyrwać ząb) a wieczorem to taka głodna byłam że aż mi się ręce trzęsły hihi :D zjadłam dwa banany bo bałam się coś więcej...ale zjadłam je w takim tempie, że sprint to za mało hihi :D
Ale powiem Wam że moja maluda wczoraj do wizyty u lekarza wojowała u mnie w brzuchu ( ale ja to jeszcze łaskotki czuję) a od po wizycie u stomatologa cisza...chyba się na mnie obraziła. Mam nadzieję, że jej się nic nie stało...
Muszę sprawdzić...zjem coś słodkiego, albo wypije kakao i położę się na lewym boku w oczekiwaniu :)

Życzę Wam miłego dnia :)

11 lata 11 miesiąc temu #537396 przez sunflower
A ja siędzę w pracy i zamiast pracować a roboty kupa to was poczytuję :) Gorzej będzie jak to wykryją bo nie powinnam...No ale kobieta w ciązy musi mie chwilę wytchnienia.

Mnie blały pachwiny w pierwszje ciąży ale to już w 8 mc, szczególnie jak stałam. Taki ból jakby zakwasy były w pachwinach no i się okazało, że mały był nisko, za nisko i musiałam leżeć bez ruchu.

Mój synuś też na razie spokojny. Tylko coś mnie pobolewa podbrzusze dzisiaj. Często tak mam, a wy?

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #537581 przez rysa
Hej dziewczyny! Ja trochę odbiegne od tematu.Czy któraś z Was miała zapalenie pęcherza moczowEGO bo z moich objawów wynika, że właśnie taką infekcję załapałam :( Martwie się bo do gin ide dopiero w piątek.

11 lata 11 miesiąc temu #537585 przez WisniaJ
Hej dziewczyny, no to mamy dziewuszkę :))) Lekarz zrobił zdjęcie z pięknym ujęciem pipki, więc już pewniak :D Jestem przeszczęśliwa, zobaczymy jak tatuś, bo pojechał do dentysty, jak wróci to zobaczę, czy szczęśliwy ;)

Termin mi się przesunął z 1 czerwca na 5, a 10 mam urodziny... :) Teraz na USG wyszło, że jestem w 21 tygodniu. Już teraz to sama nie wiem w którym tygodniu jestem.

Dostałam skierowanie na krzywą cukrową, w końcu musiał nadejść ten dzień... Idę w poniedziałek zrobić to badanie, będę miała spokój.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #537598 przez Agusia83
Emi spi :laugh:
Rysa,piecze przy siusianiu? Na poczatek kup urosept. To lek ziolowy,który w ciąży można stosować. Poza tym zrób badanie moczu. Sprawdzi ono ilość bakterii i leukocytow..erytrocyty tez ważne i zadzwoń do gina.

Wisnia gratuluje corci,masz fotke hamburgerkow?a na krzywą cukrowa zabierz cytryne.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #537606 przez rysa
WisniaJ to już nie nie mamy razem terminu...ale ja też mam jakieś przeczucia, że Filip przyjdzie na świat później, zobaczymy. No i gratuluje dziewczynki :) Ja test na krzywą cukrową już robiłam i wszystko ok. Jak wcześniej nie miałaś problemów z podwyższonym cukrem to wszystko powinno wyjść dobrze :) Pozdr

11 lata 11 miesiąc temu #537615 przez rysa
Badanie moczu już robiłam jakiś tydzień temu i jedyne co mnie zmartwiło to obecność białka (opalizacja) i przejrzystość też opalizująca, oraz dość liczne fosforany bezpostaciowe. Reszta w normie. A piec przy siusianiu zaczęło dzisiaj w no
cy :dry:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #537641 przez WisniaJ
Ta daa ;) Oto nasza mała pipka.
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #537650 przez Agusia83
Piekne pulchne hamburgerki :laugh: nie da sie pomylic z chlopczykiem na 100000% :laugh:

Rysa...teraz mozesz miec wiecej bakterii i na bank maz sporo leukocytow. A czy krew pojawia sie w moczu?
Zrob ponownie badanie...
I to tak...:
najpierw sie podmyj, pozniej zacznij sikac, ale troszke i znow sie podmyj...nastepnie siusiajac odslon wargi sromowe, siknij troszke i dopiero wowczas nadstaw pojemniczek..ale nie sikaj do niego do samego konca...
mam nadzieje, ze w miare jasno to napisalam :P

11 lata 10 miesiąc temu #537661 przez kakaszka
Zazdroszczę wam dziewczyny, że już czujecie kopniaki, ja jeszcze nawet łaskotania nie czuję. Ale Pani doktor powiedziała, że to normalne, bo modelką nie jestem. U mnie na szczęście badania wyszły dobre, ale muszę się wam przyznać JESTEM ZAŁAMANA. Od dzieciństwa marzyłam mieć synka, a tu dziewczynka. Jak na razie widzę same minusy, chociaż wiem, że tak nie można. Kto może napiszcie mi plusy dziewczynek, bo jestem w takim stanie, że sama nie mogę je znaleźć.

11 lata 10 miesiąc temu #537675 przez WisniaJ
A dasz mi plusy na chłopaka??? :D Ja nie wiem nawet, jak się pielęgnuje małego dyndola ;) Ja od zawsze chciałam i wiedziałam, że będzie dziewczynka :) A plusy? Komu byś mogła ubierać te słodkie sukieneczki i robić kitki? z kim będziesz chodziła na zakupy, uczyła jak być damą, jak się malować itp :) Z resztą... same ci te plusy przyjdą, zobaczysz

11 lata 10 miesiąc temu #537693 przez cordis
WisniaJ gratulacje!!!!!!!!
będzie córunia mamuni ;-) a tata pewnie oszaleje ze szczęścia:)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #537744 przez aleksiaa88
kejti22 widać wczoraj był jakiś dzień, że dzidziuśki się uaktywniły bardziej niż zwykle

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka