BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #622241 przez malutkamilka
a tu zdobyczy płaszczyk

A co do ręczniczków. To myslałam że jeden z kapturkiemm mi wystarczy, reszta takie normalne. Szwagierka w lumpku nowy znalazła więc są dwa.
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #622243 przez natali
Ja uwazam tak jak Agusia ze reczniki 100/100 sa lepsze starczaja na bardzo dlugo a kapturek jest bardzo praktyczny nawet przy wiekszym dziecku.

Malutkamilka ty tez sporo tego masz, przesliczne te ciuszki.

Dziewczyny nie kupujcie za duzo ciuszkow w rozmiarze 56 bo starczaja za zwyczaj na miesiac. mysle ze na cale lato spokojnie wystarczy rozmiar 62 bynajmniej tak bylo z moim synkiem ze rozmiar 62 starczyl na jakies 2, 3 miesiace. lepiej nie przesadzac a po porodzie ewentualnie dokupic jak brakuje tym bardziej ze bedzie naprawde duzo czasu na wszystko bo maluszki beda duzo spac i spokojnie na zakupy mozna sie wybrac.

11 lata 8 miesiąc temu #622250 przez violcia00
A mnie tak plecy zaczeły boleć ze nie wiem co ze soba zrobic :huh: ...ogolnie to bardzo jestem zmeczona po tych zakupach-pierwszy raz tak mam,chyba nie dł€go pojde spac,przynajmniej bede probowac :dry:

Malutkamilka ciuszki bardzo ładne :silly:

11 lata 8 miesiąc temu #622257 przez Agusia83
Malutkamilka...ile tych ciuszkow? :laugh: wszystkie piekne :laugh: ale nie wiem czy uda Ci sie w to wszystko ubrac maluszka :silly: ...ale cuda, to prawda :laugh:

Violcia, a pozycja embrionalna nie pomaga na bole plecow?

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #622262 przez malutkamilka
Z tymi rozmiarami ciuszków to racja. Sama mam chyba po trzy z najmniejszego rozmiaru a reszta to większe. Może będzie fest babka i tych małych nawet nie zuzyje dlatego niech zyja lumki :)

Violcia00 ja sie wczoraj nachodziłam po mieście a rano wstając z łóżka dopadł mnie potężny skurcz obu łydek że nawet teraz odczuwam ich bolesność ...

11 lata 8 miesiąc temu #622269 przez Agusia83
Emi miala 58cm przy porodzie...i prawie od razu zakladalam jej ciuszki o rozm.62, byly ciut za duze...ale to nie przeszkadzalo..zreszta tych na 56 mialam bardzo malo i tak jak Natali napisala, nie wiem czy miesiac w tym chodzila :silly:

11 lata 8 miesiąc temu #622273 przez kakaszka
dziewczyny wy trojaczki czy czworaczki zamierzacie rodzic? :P tyle ciuchow, ze szok. domyslam sie, ze cieszko przestac kupowac jak juz sie zacznie, ale wedlug mnie to troche za duzo. no ale kazda ma inne mozliwosci :)

ja wyprawilam chlopaka do pracy, nocna zmiana, nie cierpie spac sama :( no ale ktos pracowac musi, by ktos mogl odpoczywac :)

11 lata 8 miesiąc temu #622288 przez malutkamilka
Najlepsze jest to że ja osobiście kupiłam tylko reklamówkę taką z tesco jednorazówkę. i chyba dwie pary bodów i śpioszkó zupełnie nowych, a resztę podostawałam i szwagierka nakupowałam - nie pomga moje gadanie zeby przystopowac bo nie mam gdzie ukladac tego... no ale coz. jutro musze to co ma przedzial od 6m-cy wzwyż poukladac ładnie do kartonika i schowac wysoko na szafe by nie blokowało miejsca tym potrzebnym od razu. juz nic z ubranek nie kupuje bo nie ma sensu, poluje na kosmetyki ;)

11 lata 8 miesiąc temu #622293 przez malutkamilka
Kakaszka - znam to uczucie spania samej. Od 3 kwietnia śpie sama i tak do około 10 maja... :( później tydzień góra półtorej i znowu rozłąka na 5 tygodni,ale po tej drugiej rozłące będziemy już we trojkę :)

11 lata 8 miesiąc temu #622301 przez Hania84
malutkamilka mam to samo z łydkami...jak mnie w nocy dopadł skurcz to do teraz mnie łydki bolą. Masakra jakaś.

Ja też trochę tych ciuszków mam ...ale co tam...moje pierwsze dziecko więc rozpieszczam :) Będę ją przebierać najwyżej 3 razy dziennie :P

Chociaż faktycznie tyle co Ty malutkamilka to chyba nie posiadam ;) Ale fajnie...niech malutka Twoja od maleńkiego się stroi :) :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #622304 przez Marta1985
Zjadłam miskę lodów i obejrzałam swoje filmy :-) lubię tak :-)

Co do ciuszkow to ja mam chyba jednego pajacyka i z 2 bodziaki na 56 a resztę rzeczy kupuje na 62 i 68 w razie jak dzidzius będzie malutki to wyśle mamę na szoping bo maz tego nie ogarnia zbytnio ;-)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #622320 przez Hania84
Coś mi net za wolno chodzi i nie chce mi za bardzo otwierać stron...

...więc mówię Wam dobranoc i do jutra :kiss:

mam jeszcze małe pytanie do malutkiejmilki...widzę u Ciebie na suwaczku imię Nataszka...zmieniłaś imię dla córki? Bo podawałaś 3 inne do wyboru.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #622326 przez Agusia83
to ja wam pokaze moje ciuszki, a raczej synka...a wszystkie sa po Emi :silly:
i na koniec buciczko-skarpetki

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #622333 przez natali
Dobranoc Haniu

Marta a ty znowu robisz apetyt na lody :lol: bede musiala zwlec sie z luzka zeby zajrzec do zamrazarki ;)

znalazlam sliczna karuzelke droga ale mysle ze nawet do trzeciego roku zycia dziecko z niej skorzysta moze uda mi sie namowic mojego choc pewnie bedzie zgrzytal zebami jak zobaczy cene

allegro.pl/karuzelka-z-pozytywka-tiny-lo...reo-i3143159194.html

dla Eryka kupilismy najzwklejsza nakrecana i jak tylko zaczol chwytac raczkami i dosiegac to sie polamala wiec teraz chcialabym cos lepszego ale zalezy mi na typowych melodyjkach cymbalkowych i muzyce powaznej i ta wlasnie je ma, co o niej myslicie

11 lata 8 miesiąc temu #622343 przez Agusia83
hhahaha...no to wam nawalilam zdjec :silly:
a na lody sama mam smaka
czapeczek, skarpetek juz nie fotografowalam :silly:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka