- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
Co do waszych ciuszków to wszystkie piękne Widzę, że z ilością góruję, ale fakt ja też dużo z nich nie kupowałam, tylko dostałam od koleżanek, a jak przynoszą to przecież nie powiem, że nie chcę No i tym sposobem uzbierało się ich całe mnóstwo. Ale dobrze, bo pewnie część pójdzie do wyrzucenia bo Gabryśka je tak ubrudzi, że będą wyglądały jak szmatki, a te lepsze odłożę do piwnicy w oczekiwaniu na drugą partię dzieciaczków
Ja właśnie po śniadanku odprawiłam męża do pracy i lecę z psiakiem na spacer a później na zakupy i zabieram się za pieczenie biszkoptu na jutrzejszy obiadek z rodzicami No i zabieram się też za ostatnią turę sprzątania, bo już nie daję rady wysprzątać całego mieszkania na raz... Przedwczoraj wysprzątałam kuchnię i toaletę i wszystkie drzwi, wczoraj na fest łazienkę aż błyszczy, a dziś już sobie tylko powycieram kurze i umyję podłogi Miłego dnia dziewczynki
Ah, jeszcze dziś pożyczamy nasze autko siostrze bo jedzie ze swoim facetem do Berlina do Ikei i potrzebują większego auta bo mają kabrioleta a my kombi więc kupią nam przy okazji komodę do sypialni
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Faktycznie piękna pogoda sie zapowiada. Wstawilam pranie,zjadlam śniadanie,zbieram wczorajsze pranko i ide na zakupy.
Wisnia jak sie patrze ma Twój suwaczek,to 4 tygodnie i Mozesz na luzie rodzic:-)
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
www.imid.med.pl/klient1/uploads/poradnik.pdf
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Ja dziś znów miałam o 4 rano bolesny skurcz w łydce...dla odmiany w lewej...i bolą mnie już obie...za chwile przestanę chodzić, bo ból po tych skurczach jest okropny. Dziś normalnie wyłam z bólu, mój mi łydkę masował a ja krzyczałam, że chcę już urodzić...coś okropnego.
Dziewczyny macie super te ciuszki. Zadbane i kolorowe. Agusia buciko-skarpetki słodaśne
Karuzele wszystkie piękne...ja się zastanawiam czy kupić bo tutaj średnia zabawka jest w cenie karuzeli w PL...więc się zastanawiam ile kosztują tu karuzele
Też mam w planach upiec ciasto na malinach...ale czy dam radę to nie wiem przez ten ból nóg.
Na szczęście chociaż pogodę mamy piękną. Niebo czyste i mocno słońce świeci Ptaki śpiewają i jest na prawdę bosko. Pod oknem już mi forsycja kwitnie na piękny żółty kolor.
malutkamilka- pytałam o to imię bo nie wiem czy wpisywać już je w tabelę czy nie. Ale widzę, ze to jeszcze nie jest na 100% więc się jeszcze wstrzymam
Muszę tylko zmienić Jagodę na Gabryśkę u Wiśni bo chyba już się przekonała do tego imienia na 100%
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
spalysmy dzis same i o dziwo nawet sie nie budzilam na siku, cud. pierwsza mysl z jaka sie obudzilam, kiedy ta cholerna kuzynka przyjedzie z tymi rzeczami, bo juz mnie korci zobaczyc co mam, czego nie mam. ale pod koniec miesiaca obiecala przyjechac.
Wisnia mnie dzis tez czeka mycie podlog. w ogole cos ostatnio mam bzika na punkcie sprzatanie, a nigdy tak nie mialam. to chyba to nowe mieszkanie tak pozytywnie na mnie dziala, no i brak pracy Moj chlopak jest az w szoku, gotuje, sprzatam, idealna przyszla zona
natali ale to czadowo brzmi na zakupy do Barcelony marzenie...
milego dzionka mamuski
- KasiaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dobrze, że jesteście bo mnie mobilizujecie do życia... ja ostatnio mam takiego lenia rano...
a dziś tez mam mnóstwo rzeczy do zrobienia.
Karuzelki super a co myślicie o takich z projektorem na sufit?
Malutkamilka - Natalia piękne imię... mamy taka słodziutką Natalkę w rodzinie i wszyscy mówią na nią "Natka". Jak nie wiedziałam jeszcze, ze będzie synuś to mężowi mówiłam że marze o takiej Natce o imieniu Agusia
Wczoraj na szkole rodzenia uczyliśmy się kąpać noworodka Ja powiem Wam ze stresu to tak myliłam, która ręka w którą stronę jak przewracamy... a mój mąż ze stoickim spokojem pierwszy umył bezbłędnie, bez stresu... jakby to robił codziennie. Położna go pochwaliła kilka razy Normalnie poczułam się gorsza ale z mężusia bardzo dumna!!
A jak babka opowiadała o porodzie i jak potem dziecko dają mamie.... to chyba przez 20 min. musiałam oczami wirować po suficie bo tak mi się płakać chciało. Teraz też jak o tym pisze łzy mi poleciały...
No nie roztkliwiam się tylko lecę do sklepu
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
jak bylam mala to mnie kapal tylko i wylacznie tata, mama nie miala prawa nawet podejsc, bo odrazu byl wrzask bo tatus jest bardziej delikatny z coreczka boze, ale slodkie wspomnienia. mam nadzieje, ze moja cora tez bedzie takie miala.
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mnie kąpali oboje rodzice...ale więcej udzielał się też mój tata Mam nawet zdjęcie jak mnie z wanienki wyciąga
Też chcę by naszą córcię mój A. kapał...to zbliża dziecko i ojca...tym bardziej że mój A. tyle godzin w pracy siedzi. On ogólnie jest w stresie jak mu powiedziałam że chcę by kapał małą bo poprzedniej dwójki nie kąpał bo go była nie dopuszczała do tego bo wychodziła z założenia że zrobi krzywdę dziecku. Za kierownicę też go mało co wpuszczała bo bezpieczniej się czuła jak ona kieruje...a przecież A. jest dobrym kierowcą...baaa...nawet zawodowym. Ech ja tam mam większe zaufanie do niego i wolę jak on kieruje i chcę by małą też on kąpał.
- KasiaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Kakaszka a jak przygotowania do wielkiego dnia ? Bo sobie tak myślę że wreszcie poczułaś się prawdziwa panią domu i jego duszą po tych oświadczynach co? dlatego cie tak wzięło na te domowe obowiązki
Z ubraniami mam podobnie. Coś tam kupuję, ale zostawiam to u mamy - ona ma lepsze warunki na suszenie prania Ustaliłam, że pierwsze pranie u niej a na drugie wezmę już te ciuszki do siebie i jak będzie ciepło to wywieszę na balkonie... i teraz już tak się pokręciłam, że do końca nie wiem co tam pokupowaliśmy. Musze to w najbliższym czasie zabrać i posegregować wg wzrostu
Także zadzwoń z zaproszeniem do kuzynki i ponaglij ją troszkę musisz wiedzieć na czym stoisz...
Ja tak miałam. Ktoś mi obiecał wyposażenie łóżeczka. Nagadał się jakie to ach i ech... wiec stwierdziłam, że fajnie bo to mi już odpadnie do kupienia. Żyłam z ta nadzieją ponad miesiąc, a potem jak to dotarło do mnie to się przeraziłam i trzeba jednak kupić samemu
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
Hania u mnie Gabryśka na 100%, ale może się okaże, że Przemek z urędu wróci i będę miała Kingę czy inne cudo, na szczęście jest pół roku na zmianę imienia dziecka... Chociaż póki co Przemek też Gabrysiuje
kakaszka podobno to się nazywa "syndrom wicia gniazda", bo ja też ostatnio sprzątam sporo, a nigdy do pedantek nie należałam... ;p
U nas juz dawno postanowione, ze kąpiele to działka taty
A w Lidlu tanie piękne truskaweczki wiec będzie ciacho z truskawkami
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja dzisiaj cos kiepsko sie czuje ,mdłosci miałam razno,tak ze myslalam ze zwymiotuje konkretnie...bleeee,jak sobie przypomne pierwsze miesiace ciazy ,ale teraz juz lepiej,choc jakas taka osłabiona jestem
U mnie dzis taka sobie pogoda-raz słonko swieci,zaraz zajdzie i tak na zmiane,zamierzam dzis troche kwiatków posadzic w ogrodzie bo wczoraj zakupiłam ,lubie takie roboty w ogrodku,a jak jeszcze jest cieplo to sama przyjemnosc
Ja to najbardziej boje sie wlasnie kapieli dziecka,zebym mu krzywdy nie zrobila,ale w szpitalu po porodzie takie rzeczy ucza wiec powinnam sobie poradzic...tez chce zeby mi maz w tym pomagal,ale samemu bym mu chyba nie pozwoliła
Tez bym zjadła jakies dobre ciasto,z owocami najlepiej,ale dzisiaj to nie mam sily zeby cos upiec...
Miłego dzionka dziewczyny
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
Koleżanka tak właśnie miała i wkoncu jak tatus wyjechał do pracy za granicę to przez pare tygodni była rozpacz..
Ja też ide zapolować na jakieś truskawki bo juz mam taaaką ochotę, tylko deszcz zaczął padać a jak się obudziłam to żadnej chmurki na niebie...skandal
Hania nawet nie wiedziałam że skurcze są też spowodowane brakiem wapnia, ale od paru dni mam wręcz napady na mleko i wszystkie produkty mleczne,sery jogurty, maślanki.Jem i pije hektolitry i faktycznie skurcze zdażają się żadziej i są mniej bolesne
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tutaj macie link do tego. Warto przeczytać
parenting.pl/portal/skurcze-lydek-w-ciazy
- KasiaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja przed chwila wróciłam z zakupów i chyba przedobrzyłam z ich ciężarem. Ledwo do domu wróciłam. Wychodziłam nie padało po chwili zaczęło już kropić i to dość porządnie. A teraz patrze za okno przestało padać i świeci słońce
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A widzę, że cordis odwiedza nas...kochana a dlaczego nie piszesz nic ? Co u Ciebie i twojego maleństwa? Jakie imię? Pisz kochana ...czekamy