- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Oglądałyśmy to jakiś czas temu...też dziewczynom to puściłam No fakt faktem, gość jest niesamowity. Potrafi szybko uspokoić i uśpić dziecko. Wzięłam sobie jego rady do serca i też tak na pewno spróbuję
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kurcze ja dzisiaj cały dzień jem,co chwila mam na cos ochote,nie to zebym była jakos bardzo glodna ,teraz zrobiłam sałatke grecka i wlasnie nie dawno zjadlam i jeszcze bym cos zjadla pewnie ciezko bedzie po ciazy zrzucic te kilogramy
Kejti mam nadzieje ze skurcze mina,jak nie to rob tak jak dziewczyny radza,szybciutko na izbe przyjec,lepiej" dmuchac na zimne"
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
Ja wróciłam z zakupów z rodzicami .... objechaliśmy 2 centra handlowe i zaliczyliśmy sklep ze sprzętem AGD, Pepco, Smykusia i 2 sklepy budowlane. Troszkę drobnych rzeczy do naszego domku kupiłam - to co nie wymagało konsultacji z Mężulkiem
Moj mężuś chyba dziś nie wróci na noc bo dużo maja tam pracy i jeszcze jutro będą coś robić a bliżej ma tam od mamy swojej.
Ale zakupy Bartusiowie się udały - oto efekty:
Cos dla Maleństwa:
Cos dla Malego Mezczyzny:
i
zabaweczka:
A teraz idę odpoczywać bo nóżki mnie bolą
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Ciuszki prześliczne...mały przystojniacha będzie Zabawka przesłodka
Ja dziś rano tylko posprzątałam, upiekłam placek i się wykąpałam...resztę dnia przesiedziałam...i czuję się taka zmęczona, ze nie pytajcie Już mi jest coraz ciężej. łydki po nocy dalej mnie bolą...małą czuję w dole brzucha...tak mi ciężko. pewnie ze 2kg już waży.
Właśnie wchłonęłam 3 kromki chleba z pomidorem i kwaśną śmietaną...taka miałam na to ochotę ... mniam mniam.
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
- Otrzymane podziękowania: 0
mnie dzis tesciowa zapraszala na kolacje. na szczescie przez mojego chlopaka, takze moglam odmowic. kurde nagle kochana mamusia sie z niej zrobila, az sie rzygac chce. powiedzialam, ze nie bedzie mi sie chcialo samej tak pozno wracac. ciekawe o czym bym ja miala z nia rozmawiac, jak nawet mieszkajac razem za duzo nie gadalysmy, najczesciej o pieniadzach. grr
a u mnie znowu samotny wieczor niech mi juz zrobia ta telewizje, przyjmniej ktos w tle bedzie gadal.
widze dziewczyny, ze wam tez nozki szybko sie mecza. a pomyslec, ze jeszcze dwa miesiace i ciezar bedzie coraz wiekszy, porazka.
- KasiaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Musimy sobie troszkę podogadzać teraz, bo jak usłyszałam od położnej czego nie będziemy mogły jeść jeśli będziemy karmić to..... to krótsza jest lista tego co będziemy mogły jeść
Marta traktorkowy sweter na poziomie
Hania po skurczach ciężko jest z nogami... wiec odpoczywaj ile się da i szanuj łydeczki:)
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
Mnie też coś ochota na jedzenie męczy, ale suma sumarum to chyba dużo nie pochłonęłam dziś... My zaraz idziemy pograć trochę w PS nadrobić zaległości. Ale dziewczyny jakie mi ciacho wyszło... najlepsze na świecie, w cukierni takiego nie kupicie Biszkopt to się w ustach rozpływa...
Siostra przed chwilką przywiozła naszą nowiuteńką komodę do sypialni... Jutro Przemek będzie miał co robić
Co do moich nóg to o dziwo jest spoko, mimo, że mam na plusie 13kg, ale w sumie tych kilogramów nigdzie nie widać, nie wiem gdzie są ;P Jedyne co, to trochę brzuch ciągnie jak się nachodzę. Już nie mogę się doczekać poniedziałku jak zważymy Gabryśkę Czuję dziś, że mnie kopie po środku jakieś 10cm nad pępkiem, więc jestem prawie pewna, że pozycja wyjściowa jest OK
Co do zrzucania kg po ciąży to się nie martwcie, pierwsze 10 zejdzie razem z dzidzią, a i karmienie z nas nieźle wyciągnie.
Przemek kazał dodać, że właśnie maluje framugę drzwi, żeby wyszedł na przykładnego męża ;D
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wiola ja właśnie jem 3 dziś loda
Musimy sobie troszkę podogadzać teraz, bo jak usłyszałam od położnej czego nie będziemy mogły jeść jeśli będziemy karmić to..... to krótsza jest lista tego co będziemy mogły jeść
Marta traktorkowy sweter na poziomie
Hania po skurczach ciężko jest z nogami... wiec odpoczywaj ile się da i szanuj łydeczki:)
A mnie moja połozna zaskoczyla-na ostatniej wizycie wlasnie pytałam jak to jest z karmieniem piersia i czego nie moge jesc,a ona powiedziała ze moge wszystko jesc,tylko słodyczy nie za duzo no i wiadomo zero alkoholu i nikotyny-z tym akurat nie bedzie problemu choc piwka to ja bym sie napiła
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
Synus mój coś inaczej się rusza - może coś cuduje i się przekreci nie umiem go rozgrysc aktualnie
Dziś przez moment słuchałam jedynie uchem jakiegoś programu na tvp o karmieniu piersią i powiem wam ze z tego wynikało ze nic nie mózemy no normalnie wszystkiego zabraniali... Tylko woda i woda
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
- KasiaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Wiola nam położna mówiła, że akurat słodycze można jeść, zwłaszcza lody bo są z mleka w proszku. Nie można jeść tylko słodyczy z czekoladą. Z owoców z tego co pamiętam (mam to zapisane dokładnie) to można jeść tylko jabłka, banany i na pewno winogrona bez skórki. Żadnych cytrusów ani pestkowych. Natomiast dżemy z wszystkiego można jeść. Z tego co mi tak zapadło w głowie mówiła, że takich wzdymających rzeczy nie jeść jak fasola groch kapusta.... No i mówiła że papryki nie można a ja tak lubię papryczkę na kanapce i nie tylko 2- 3 jajka na tydzień. Sok jabłkowy rozcieńczać wodą i nie za dużo pić bo potem może dzidziusiowi mleko nie smakować. (a ja np słyszałam kiedyś ze soku z jabłek trzeba dużo pić bo pomaga w produkowaniu pokarmu - każdy ma inna teorię). Mówiła też że jak np dużo się zje szpinaku to może być pokarm seledynowy, a jak buraczków to będzie różowy - żeby się nie przestraszyć
- KasiaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
chcoiaz jak pytalam starsze kolezanki po 40 i mame, to kiedys nie zwracalo sie uwagi na to co sie jadlo w trakcie karmienia. wszystko sie jadlo i nawet piwko sie nieraz wypilo. no ale to byly inne czasy. teraz ogladam serial o Kennedy to tam Jacklin caly czas pali w ciazy.
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nalałam wody do wanny i ide sie moczyc,pozniej pewnie jakis film obejrze jeszcze,a jutro mam nadzieje ze bedzie znow ładna pogoda bo nie zamierzam w domu siedziec.
Miłej nocki zycze
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa