BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 8 miesiąc temu #623124 przez Hania84
Gochens czekam :silly: to ile Ci zajmie przejazd jakieś 800-900km ? :silly:

Oglądałyśmy to jakiś czas temu...też dziewczynom to puściłam :) No fakt faktem, gość jest niesamowity. Potrafi szybko uspokoić i uśpić dziecko. Wzięłam sobie jego rady do serca i też tak na pewno spróbuję :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #623140 przez violcia00
Tez to widziałam-facet ma dar,nie zle sobie radzi z maluszkami :silly:

Kurcze ja dzisiaj cały dzień jem,co chwila mam na cos ochote,nie to zebym była jakos bardzo glodna :angry: ,teraz zrobiłam sałatke grecka i wlasnie nie dawno zjadlam i jeszcze bym cos zjadla :lol: pewnie ciezko bedzie po ciazy zrzucic te kilogramy :huh:

Kejti mam nadzieje ze skurcze mina,jak nie to rob tak jak dziewczyny radza,szybciutko na izbe przyjec,lepiej" dmuchac na zimne" :blink:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #623143 przez Marta1985
Halo dziewczęta :)

Ja wróciłam z zakupów z rodzicami .... objechaliśmy 2 centra handlowe i zaliczyliśmy sklep ze sprzętem AGD, Pepco, Smykusia i 2 sklepy budowlane. Troszkę drobnych rzeczy do naszego domku kupiłam - to co nie wymagało konsultacji z Mężulkiem ;)

Moj mężuś chyba dziś nie wróci na noc bo dużo maja tam pracy i jeszcze jutro będą coś robić a bliżej ma tam od mamy swojej.

Ale zakupy Bartusiowie się udały - oto efekty:

Cos dla Maleństwa:

Cos dla Malego Mezczyzny:

i

zabaweczka:

A teraz idę odpoczywać bo nóżki mnie bolą :(
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #623169 przez Hania84
Marta podziwiam Cię za ilość sklepów które przeszłaś...ja bym już dawno padła. Szacun dla Ciebie.
Ciuszki prześliczne...mały przystojniacha będzie :) Zabawka przesłodka :)

Ja dziś rano tylko posprzątałam, upiekłam placek i się wykąpałam...resztę dnia przesiedziałam...i czuję się taka zmęczona, ze nie pytajcie :( Już mi jest coraz ciężej. łydki po nocy dalej mnie bolą...małą czuję w dole brzucha...tak mi ciężko. pewnie ze 2kg już waży.

Właśnie wchłonęłam 3 kromki chleba z pomidorem i kwaśną śmietaną...taka miałam na to ochotę ... mniam mniam.

11 lata 8 miesiąc temu #623222 przez kakaszka
Kejti moja mama mi opowiada, ze wlasnie, w tym okresie ciazy co jestesmy, ze mna miala strasznie bolesne skurcze. takze najwazniejsze nie panikowac, a przynajmniej zadzwonic do lekarza i sie skonsultowac. no i rozkurczowo no-spa dziala. trzymaj sie :)

mnie dzis tesciowa zapraszala na kolacje. na szczescie przez mojego chlopaka, takze moglam odmowic. kurde nagle kochana mamusia sie z niej zrobila, az sie rzygac chce. powiedzialam, ze nie bedzie mi sie chcialo samej tak pozno wracac. ciekawe o czym bym ja miala z nia rozmawiac, jak nawet mieszkajac razem za duzo nie gadalysmy, najczesciej o pieniadzach. grr

a u mnie znowu samotny wieczor :( niech mi juz zrobia ta telewizje, przyjmniej ktos w tle bedzie gadal.

widze dziewczyny, ze wam tez nozki szybko sie mecza. a pomyslec, ze jeszcze dwa miesiace i ciezar bedzie coraz wiekszy, porazka.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #623241 przez KasiaS
Wiola ja właśnie jem 3 dziś loda :)
Musimy sobie troszkę podogadzać teraz, bo jak usłyszałam od położnej czego nie będziemy mogły jeść jeśli będziemy karmić to..... to krótsza jest lista tego co będziemy mogły jeść :angry:

Marta traktorkowy sweter na poziomie B)

Hania po skurczach ciężko jest z nogami... wiec odpoczywaj ile się da i szanuj łydeczki:)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #623250 przez WisniaJ
Marta sweterek w traktory rewelacyjny :laugh:

Mnie też coś ochota na jedzenie męczy, ale suma sumarum to chyba dużo nie pochłonęłam dziś... My zaraz idziemy pograć trochę w PS nadrobić zaległości. Ale dziewczyny jakie mi ciacho wyszło... najlepsze na świecie, w cukierni takiego nie kupicie :D Biszkopt to się w ustach rozpływa...

Siostra przed chwilką przywiozła naszą nowiuteńką komodę do sypialni... Jutro Przemek będzie miał co robić :silly:

Co do moich nóg to o dziwo jest spoko, mimo, że mam na plusie 13kg, ale w sumie tych kilogramów nigdzie nie widać, nie wiem gdzie są ;P Jedyne co, to trochę brzuch ciągnie jak się nachodzę. Już nie mogę się doczekać poniedziałku jak zważymy Gabryśkę :) Czuję dziś, że mnie kopie po środku jakieś 10cm nad pępkiem, więc jestem prawie pewna, że pozycja wyjściowa jest OK ;)

Co do zrzucania kg po ciąży to się nie martwcie, pierwsze 10 zejdzie razem z dzidzią, a i karmienie z nas nieźle wyciągnie.

Przemek kazał dodać, że właśnie maluje framugę drzwi, żeby wyszedł na przykładnego męża ;D

11 lata 8 miesiąc temu #623260 przez violcia00
KasiaS napisał:

Wiola ja właśnie jem 3 dziś loda :)
Musimy sobie troszkę podogadzać teraz, bo jak usłyszałam od położnej czego nie będziemy mogły jeść jeśli będziemy karmić to..... to krótsza jest lista tego co będziemy mogły jeść :angry:

Marta traktorkowy sweter na poziomie B)

Hania po skurczach ciężko jest z nogami... wiec odpoczywaj ile się da i szanuj łydeczki:)

A mnie moja połozna zaskoczyla-na ostatniej wizycie wlasnie pytałam jak to jest z karmieniem piersia i czego nie moge jesc,a ona powiedziała ze moge wszystko jesc,tylko słodyczy nie za duzo no i wiadomo zero alkoholu i nikotyny-z tym akurat nie bedzie problemu choc piwka to ja bym sie napiła :silly:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #623262 przez Marta1985
Wisnia - mezus bardzo przykładny! Przekaż ze za takiego zawsze go miałyśmy :-)

Synus mój coś inaczej się rusza - może coś cuduje i się przekreci :-) nie umiem go rozgrysc aktualnie :-)

Dziś przez moment słuchałam jedynie uchem jakiegoś programu na tvp o karmieniu piersią i powiem wam ze z tego wynikało ze nic nie mózemy :-( no normalnie wszystkiego zabraniali... Tylko woda i woda :-(

11 lata 8 miesiąc temu #623297 przez Agusia83
Jestem dziewczynki,ale odezwę sie jutro. Dziś czuje sie fatalnie. Będąc na placu praeie nie zemdlalam. A teraz robię porzadek z ciuchami.

11 lata 8 miesiąc temu #623300 przez KasiaS
Wiśnia przekaż mężowi, że jesteśmy dumne z tego że nasz koleżanka ma takiego fajnego męża....

Wiola nam położna mówiła, że akurat słodycze można jeść, zwłaszcza lody bo są z mleka w proszku. Nie można jeść tylko słodyczy z czekoladą. Z owoców z tego co pamiętam (mam to zapisane dokładnie) to można jeść tylko jabłka, banany i na pewno winogrona bez skórki. Żadnych cytrusów ani pestkowych. Natomiast dżemy z wszystkiego można jeść. Z tego co mi tak zapadło w głowie mówiła, że takich wzdymających rzeczy nie jeść jak fasola groch kapusta.... No i mówiła że papryki nie można a ja tak lubię papryczkę na kanapce i nie tylko :( 2- 3 jajka na tydzień. Sok jabłkowy rozcieńczać wodą i nie za dużo pić bo potem może dzidziusiowi mleko nie smakować. (a ja np słyszałam kiedyś ze soku z jabłek trzeba dużo pić bo pomaga w produkowaniu pokarmu - każdy ma inna teorię). Mówiła też że jak np dużo się zje szpinaku to może być pokarm seledynowy, a jak buraczków to będzie różowy - żeby się nie przestraszyć :)

11 lata 8 miesiąc temu #623303 przez KasiaS
Agusia odpoczywaj i wracaj do nas bo Cie tu potrzebujemy doświadczona mamusiu!!

11 lata 8 miesiąc temu #623316 przez kakaszka
no niestety przy karmieniu dzidzi trzeba bedzie pilnowac z jedzeniem. no ale ja odbieram to na plus. bo piers na prze z warzywkami dobrze mi zrobi :) i tak po porodzie ide na mega diete, mam cel wygladac lepiej niz przed zajsciem w ciaze. takze wszystko co zdrowe, no i co malenstwu nie zaszkodzi. i na laktacje Karmi jest dobre, takze polecam :) a skoro po porodzie dieta to teraz sie nie ograniczam :) wlasnie wcisnelam pomarancze i zagryzam rurkami z nadzieniem czekoladowym z biedronki :)
chcoiaz jak pytalam starsze kolezanki po 40 i mame, to kiedys nie zwracalo sie uwagi na to co sie jadlo w trakcie karmienia. wszystko sie jadlo i nawet piwko sie nieraz wypilo. no ale to byly inne czasy. teraz ogladam serial o Kennedy to tam Jacklin caly czas pali w ciazy.

11 lata 8 miesiąc temu #623323 przez violcia00
No własnie wiem ze owocow cytrusowych nie mozna i rzeczy wzdymajacych typu groch czy fasola...widocznie tu we FR jakos inaczej do tego podchodza,nie wiem o co chodzi,no ale połozna chyba zna sie na tym i wie co mowi,zreszta po porodzie pewnie sie wszystkiego dokładnie dowiem :P

Nalałam wody do wanny i ide sie moczyc,pozniej pewnie jakis film obejrze jeszcze,a jutro mam nadzieje ze bedzie znow ładna pogoda bo nie zamierzam w domu siedziec. :silly:

Miłej nocki zycze :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #623339 przez violcia00
Własnie sprawdziłam prognoze pogody i na jutro ma byc tutaj 20 stopni ciepła wiec spacerek powinien sie udac :lol: B)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka