BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 8 miesiąc temu #622975 przez violcia00
Haniu placuszek bardzo apetycznie wygląda ;) smacznego ;)
Ja w poniedziałek cos upieke bo dzisiaj nie chce mi sie i nie mam wszystkich potrzebnych produktów,a do sklepu nie chce mi sie jechac,bede teraz sok z pomaranczy robic :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #622995 przez kakaszka
"syndrom wicia gniazda" zaliczony na dzis :D mieszkanko pozprzatane, obiadek sie robi, zakupy zrobione ( nie stety tak jak Rysa targam zakupy sama na 4 pietro, z tych samych powodow :) ). za to jestem z siebie dumna. napewno jakbym sie czula nie zbyt dobrze to bym odpuscila, ale jak narazie sily jeszcze sily jakies tam mam :)

ale wy z tymi ciacha smaka mi robicie. ja jeszze nie wyprobowalam piekarnika w nowym mieszkaniu, takze sie boje narazie :)

ja z imieniem dla cory nadal mam problem, bo nie jestem w 100% pewna czy Eliza to odpowiednie imie. no ale narazie zadne inne mi nie pasuje, ile juz imion przejrzalam i nic. sa ladne, ale wiem, ze nie beda pasowac dla mojej corki. takze chyba zostanie Eliza, bo tatus nie ma nic przeciwko, a tez jest wybredny. jak sie urodzi to juz bedzie pewnosc :)

przygotowan do slubu narazie nie ma :) musimy w przyszlym tygodniu pojsc do usc i zarezerwowac jakis termin to jest najwazniejsze. a pozostale przygotowania to pikus, bo skromnie szybko i na luzie ma byc :)

11 lata 8 miesiąc temu #623016 przez KasiaS
Coś cicho B)

mnie najgorzej zwlec się rano z łóżka... a potem już z górki. Do tego od drugiej tak pięknie świeci mi w okna, że jakiegoś powera dostałam i tyle już zrobiłam. Jeszcze trochę sprzątania przede mną, ale muszę już do pomocy męża zmobilizować. Chociaż jakiś taki padnięty wrócił przed chwilą z pracy, że aż mi go żal :)

co do pożaru to strasznie mi przykro... to zostaje potem w człowieku do końca życia. Wiem co mówię, bo kiedyś jako dziecko uczestniczyłam na wakacjach w takiej akcji jak obok płonął dom. To był koszmar!

Kakaszka :) nie wierzę, że nie obmyślasz już potajemnie w co się ubierzesz, jakie buty, jakie kwiatki, jaka fryzura... jak to będzie... B) I wcale nie chodzi mi o coś wymyślnego, ja siedziałabym już jak na szpilkach :)
Bardzo życzę Ci wielu teraz takich pozytywnych szpileczek (pominę gdzie) :) te szpileczki będziesz długo pamiętała!!!

11 lata 8 miesiąc temu #623020 przez Hania84
mmm violcia napiłabym się takiego soku z pomarańczy ;)

Ja z reszty malin które mi zostały zrobiłam koktajl malinowy :)

Ciekawe gdzie reszta dziewczyn? o Agusi już nie wspomnę...chyba ją wcięło :P

Dziewczyny nie przesadzajcie z tymi porządkami...ja dziś tylko i aż wytarłam podłogi i kurze, upiekłam ciasto i się wykąpałam i mi nogi spuchły...muszę się iść położyć na chwilę...ale nie chce mi się bo u mnie też słońce w okna teraz ładnie zagląda.

11 lata 8 miesiąc temu #623031 przez KasiaS
Ja najchętniej poszłabym gdzieś po parku pochodzić. Może jutro gdzieś męża wyciągnę...
Jutro wraca moja mama więc chce jeszcze na jutro jakiś pyszny obiadek przygotować :)

Haniu miałaś rację, że u was wszystko droższe niż u nas dla dzidziusia:) Jak mama mi przez tel. podawała ceny to zabroniłam jej czegokolwiek kupować dla dziecka!

11 lata 8 miesiąc temu #623036 przez Hania84
No dla dziecka to tu są koszmarne ceny...dlatego w sporej części obkupiłam małą w PL :)

Ja nie mam kogo wyciągnąć na spacer...mój jak wyszedł po 8 do pracy tak jeszcze go nie ma, a poza tym mówię ja z tymi moimi nogami to muszę więcej leżeć niż chodzić niestety.

11 lata 8 miesiąc temu #623037 przez violcia00
Soczek był pyszny :P -nie dawno kupiłam wyciskarke do owoców cytrusowy i to naprawde dobra rzecz :lol:

Umyłam wczoraj okna a wieczorem padało i troche sie znow zbrudziły :angry: ,dzisiaj jeszcze podłogi myłam i tak od 14.oo leniuchujemy,na zewnatrz cieplutko,moze jutro wybiore sie na spacer jak sie pogoda nie zepsuje,a zawsze mam takie szczescie ze jak cos planuje to nic z tego nie wychodzi :dry:

Teraz sciagam filmy bo w telewizji nic nie ma i wieczorem jakis seansik zrobimy :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #623040 przez Gochens
Hej dziewczęta ;)

Ja dopiero usiadłam i odwiedzam moje szanowne kuleżanki ;)

Zacznę od ciasta Haniowego ;) Ojj ostatnio mam taką chęć, wy tak kusicie a jak zobaczyłam jeszcze to zdjęcie to chyba wsiąde w samochód i Cię odwiedzę ;)

Agusia świetnie ciuszki i rzeczywiście są jak nowe :silly:

z Uwagi na piękną pogodę poszliśmy dziś z mężem na spacerek z naszą suczą i jego psiurem do lasu ;) Co boska pogoda... Nawet odkryłam brzucha, żeby i synuś poczuł to przyjemne ciepełko ;)

Później do Ikei kupić szwagrowi jakieś duperele do domu-jutro ma urodziny a powoli kończy remontować mieszkanie więc myślę że takie gadżety do domu mu się przydadzą ;) Do babci mojego M a następnie na obiadek ;)

Powiem Wam, że nogi to mi w tyłek wchodzą!! A raczej stopy!! :angry:

o i znów słoneczko wychodzi :woohoo:

11 lata 8 miesiąc temu #623068 przez natali
Hej my niedawno wrocilismy pogoda nam dzis bardzo sprzyjala mielismy 25stopni. Zakupki udane teraz musze troche odpoczac bo sie nachodzilam.
Faktycznie te pozary to nic przyjemnego:(
A ciacho sama bym zjadla ale nie ma mi kto zrobic a sama juz nie daje rady

11 lata 8 miesiąc temu #623071 przez kejti22
Witam dziewczyny..
Pogoda śliczna.. ale co z tego boje sie ruszyc z domu, bo od wczoraj mam bardzo silne skurcze.. Zupełnie nie wiem dlaczego..
Dobrze,że za kilka dni mam wizyte u lekarza.. bo jestem bliska wariacji.. :/

11 lata 8 miesiąc temu #623076 przez Gochens
Kejti a może to te skurcze Hicksa? Ale takie silne?! Hmm ja jeszcze nie miałam... Powiedz koniecznie lekarzowi no i oby przeszło albo się osłabiły ;/

11 lata 8 miesiąc temu #623078 przez kejti22
Szczerze mowiac nie mam pojecia jak takie skurcze sie objawiaja.. :(
Ale pojawiaja sie nagle i rownie szybko znikaja, ale sa bardzo bolesne.. :(

11 lata 8 miesiąc temu #623079 przez Gochens
Kurcze ciężko mi cokolwiek Ci poradzić ...
www.ciazowy.pl/artykul,skurcze-braxtona-hicksa,1004,1.html

znalazłam takie cuś może poszperaj po necie a może któraś z Naszych kobitek miała takowe skurcze? Jak będą się nasilać to nie czekaj na wizytę u gina tylko gnaj na Izbę przyjęć...

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #623111 przez Hania84
Gochens zapraszam na ciasto :)

kejti...ja mam hicksa są to skurcze chwilowe ale nie bolą...po prostu delikatny ucisk w dole krzyża i podbrzusza...lekko twardnieje przy tym brzuch.

Jeśli masz bolesne to nie wiem...weź może ciepły prysznic i no-spę...jeśli nie minie a będzie wciąż bolec (nie daj boże narastać ból) to jedź lepiej na IP.

Ja jeszcze resztką sił upiekłam to ciasto...ale też zmachana przy tym niesamowicie byłam.

Tak bym się przeszła też do lasu na spacer. Uwielbiam las i jego zapach mmmm....

violcia u nas też dziś w TV kaszana, więc chyba z moim zrobię sobie też seans filmowy...mam jeszcze kilka filmów zakupionych w PL :)

11 lata 8 miesiąc temu #623122 przez Gochens
Hania jade!!!

Zobaczcie co znalazłam na "kwietniówkach"

Fajny filmik właśnie oglądam ;) Facet jest niesamowity heh

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka