- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Pyszne obiadki serwujecie...ja juz wymyslilam dzis warzywa na patelni z kurczakiem i ryzem, jutro bedzie rybka z surowka i ziemniakami a w niedziele zrobie dopiero placki z sosem pieczarkowym.
Spokojnie posta nie moge wam napisac, bo maly kretoli sie jakby mial robaki w tylku...moje dziecko chyba nigdy nie spi....
a odnosnie proszkow, to wiadomo, ze wszystko zalezy od dzieci...ja pralam Emisiowe ubranka w lovelli i nic jej nie bylo, pozniej przeszlam na nasze proszki i tez zadnego uczulenia...natomiast mama mi mowila, ze mi dosc dlugo prala ubranka w platkach mydlanych, bo dawniej tak sie robilo...zreszta nadal mozna...a pozniej przeszla juz na zwykly proszek.
Wyszlam do tego sklepu i poczulam aure wiosenna...powietrze to az chcialam zjesc..tak pieknie pachnialo deszczem, sloncem (chociaz go nie ma ), spiewem ptakow, pakami drzew...ide pochowac zimowe urtki...jupiii..
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- KasiaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Co do kurtek to w żadnej wiosennej się nie mieszczę mam nadzieję, że szybko będzie można przejść na sweterki
- KasiaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
w każdym bądź razie pewnego dnia w lumpie szukając bluzy na budowę dla męża natknęłam się na płaszczyk, nowy jeszcze z folią i guzikiem. Fakt rozmiar 40 ale zaplaciłam za niego niecałe 10zl a w domku przed praniem zwęziłam na szwach i przesunęłam guziki, wyprałam, wyprasowalam i mam ładny nowy płaszczyk. Jak będę w domu to wstawię zdjęcie.
co do mycia okien- dziewczyno bo szybko urodzisz. Odczekaj z tym myciem okien do 36 tygodnia. Wteyd nawet mi połozna pozwoliła myć i wieszać firanki łącznie z myciem podłóg na kolanach
I nie myj okien bo deszcz wywolasz tka jak ja zawsze to robie. Ładna pogoda więc myje okna po pół godz zaczyna deszcz padać...
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
We wiosenna kurtkę tez się nie za bardzo mieszczę...wygodniej mi jak jest rozpięta
Violcia...marsz na karnego jeża
Uwielbiam zapach wiosny...cały dzień mam otwarte okno w gościnnym...na przemian mamy piękne słońce i kapuśniaczek...ptaki też śpiewają więc jest cudnie tak sobie poleżeć na kanapie
Agusia twoje obiadki też widzę pychota oj te placki ze sosem pieczarkowym...mmmmm mniami
Moja mama moje ubrania prała na początku ręcznie w mydle...później we frani...i mi ostatnio też że po co mi tyle ciuchów jak mogę uprać ręcznie i od razu wywiesić i będą szybko suche w czerwcu...hehe uśmiałam się bo chyba ciągle myśli, że mamy lata 80-te Ja tam wolę mieć ciut więcej ubranek...nazbieram do pralki i upiorę...a takich małych to trochę trzeba nazbierać by móc włączyć pralkę.
Oj ja też dyszę jak lokomotywa po zakupach...tyle tylko że ja mam najbliższy sklep oddalony o jakieś 800m
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-4E61B7F6-C8....htm?offerdate=38263
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
ja tez sie nie zapinam w wiosenny plaszczyk, ale na szczescie juz pogoda pozwala na chodzenie na luzie w sensie nie zapieta
moj fact znowu sie bawi w pokoik malej ( malowanie, czyszczenie itd.), a ja bymz checia sie przespala, no ale co bede w nocy robic. telewizji narazie nie mamy zadnej w tym mieszkaniu, dopiero we wtorek nam podlacza, takze troche nudy. za obiad jeszcze sie nie biore, bo jakos nie mamy dzis apetytu
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
ale im reklame zrobilam
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja dzis tez wietrze mieszkanie,jest naprawde cieplutko tylko troche wiatr wieje...ja to od dawna nie mieszcze sie w zimowe kurtki a i z wiosennymi nie długo bedzie problem
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
ja dzis obiadek jadlam na tarasie mamy z 18 stopni i siedzialam w tuniczce na ramiaczka, na obiadek byly ziemniaczki, klopsiki w sosie pieczeniowym i kalafiorek.
Agusia prosilas o przepis na bolki na parze
5 dkg drozdzy
250 mil mleka
szczypta soli
pol kg maki
lyzka masla
2 zoltka
po wyrobieniu odstawiam na 20 min do wyrosniecia pozniej robie kuleczki i znow odstawiam do podwojenia objetosci.
pytalas tez o przepisy na dania ze szpinakiem ja bardzo lubie z makaronem np rurki.
A teraz ide na lody ostatnio tak duzo o nich pisalyscie ze i mnie ochota naszla.
Celulitem sie nie przejmujcie w tym roku plaze i tak chyba odpadaja pozniej cialo chociaz troche wroci do normy a poza tym i tak bedziemy zapatrzone w dzieciaczki to nie bedziemy o tym myslaly
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Natalii, oj, ale musi byc u Ciebie pieknie Jeszcze raz dziekuje za przepis na buleczki...juz go zapisuje.. a te buleczki pozniej sie przyrzadza na parze i podaje z roztopionym maslem, bulka tarta i cukrem?
Tak mnie kusicie tym szpinakiem, ze musze szybko go zrobic...jakos mam przekonanie, ze bedzie to pyszne danie
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
Co do kurtki to mama mi pozyczyla chwilowo bo ta która sobie kupilam jest jeszcze za cienka - ale po ciąży też pasować będzie
- KasiaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Hania lumpki są ekstra dla mam dziewczynek Jakie tam są sukienusie aż oczu oderwać nie można
Wklejam pierwsze zdjęcie lumpkowego zakupu. Nie mogłam mu się oprzeć bo jest taki miluteńki w dotyku... Nie wiem czy będzie pasował mojemu synusiowi na zimne dni (jest na 3-6m-c, ale to było silniejsze ode mnie.
Ja to w tych sklepach nie wiem czy dobrze kupuje... bo nie wiem jesienią jaki będzie dzidziuś rozmiar nosił, jaki zimą. Trochę się boje tak naprzód kupować. Z drugiej strony wiem, że potem nie będę miała tak czasu chodzić po sklepach i przebierać wybierać... Czy wy też macie z tym problem?