BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 8 miesiąc temu #621731 przez Agusia83
A ja wybralam sie do sklepu, ktory mamy pod samym domem...wracalam dyszac...pewnie jeszcze po tej wirusowce jestem oslabiona, ale tak czy siak, ja juz kompletnie sily nie mam...a tu 2 miesiace trza wytrzymac.

Pyszne obiadki serwujecie...ja juz wymyslilam dzis warzywa na patelni z kurczakiem i ryzem, jutro bedzie rybka z surowka i ziemniakami a w niedziele zrobie dopiero placki z sosem pieczarkowym.
Spokojnie posta nie moge wam napisac, bo maly kretoli sie jakby mial robaki w tylku...moje dziecko chyba nigdy nie spi....

a odnosnie proszkow, to wiadomo, ze wszystko zalezy od dzieci...ja pralam Emisiowe ubranka w lovelli i nic jej nie bylo, pozniej przeszlam na nasze proszki i tez zadnego uczulenia...natomiast mama mi mowila, ze mi dosc dlugo prala ubranka w platkach mydlanych, bo dawniej tak sie robilo...zreszta nadal mozna...a pozniej przeszla juz na zwykly proszek.

Wyszlam do tego sklepu i poczulam aure wiosenna...powietrze to az chcialam zjesc..tak pieknie pachnialo deszczem, sloncem (chociaz go nie ma :blink: ), spiewem ptakow, pakami drzew...ide pochowac zimowe urtki...jupiii..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #621761 przez KasiaS
Dziewczyny Viole z te okna musimy jakoś ukarać :P :S :silly: ie dość że nie dba o siebie to nam robi wyrzuty sumienia B)

Co do kurtek to w żadnej wiosennej się nie mieszczę :) mam nadzieję, że szybko będzie można przejść na sweterki :)

11 lata 8 miesiąc temu #621762 przez KasiaS
Agusia ja się może tak bardzo nie męczę (prócz wchodzenia pod górę i schodów), ale mnie znowu strasznie poty oblewają. Tęsknie już za tymi wiosennymi dniami kiedy będę mogła mieć pootwierane okna w mieszkaniu :) i tęsknie za zapachem koszonej trawy..... apsik B)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #621767 przez malutkamilka
Ja już żadnej kurtki nie mam :( raczej mam ale się nie dopinam ;)
w każdym bądź razie pewnego dnia w lumpie szukając bluzy na budowę dla męża natknęłam się na płaszczyk, nowy jeszcze z folią i guzikiem. Fakt rozmiar 40 ale zaplaciłam za niego niecałe 10zl a w domku przed praniem zwęziłam na szwach i przesunęłam guziki, wyprałam, wyprasowalam i mam ładny nowy płaszczyk. Jak będę w domu to wstawię zdjęcie.

co do mycia okien- dziewczyno bo szybko urodzisz. Odczekaj z tym myciem okien do 36 tygodnia. Wteyd nawet mi połozna pozwoliła myć i wieszać firanki łącznie z myciem podłóg na kolanach ;)
I nie myj okien bo deszcz wywolasz tka jak ja zawsze to robie. Ładna pogoda więc myje okna po pół godz zaczyna deszcz padać... :(

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #621775 przez Hania84
U nas też wiosna :) Plus 15 stopni B:

We wiosenna kurtkę tez się nie za bardzo mieszczę...wygodniej mi jak jest rozpięta :P

Violcia...marsz na karnego jeża :P

Uwielbiam zapach wiosny...cały dzień mam otwarte okno w gościnnym...na przemian mamy piękne słońce i kapuśniaczek...ptaki też śpiewają więc jest cudnie tak sobie poleżeć na kanapie :)

Agusia twoje obiadki też widzę pychota :) oj te placki ze sosem pieczarkowym...mmmmm mniami :)

Moja mama moje ubrania prała na początku ręcznie w mydle...później we frani...i mi ostatnio też że po co mi tyle ciuchów jak mogę uprać ręcznie i od razu wywiesić i będą szybko suche w czerwcu...hehe uśmiałam się bo chyba ciągle myśli, że mamy lata 80-te ;) Ja tam wolę mieć ciut więcej ubranek...nazbieram do pralki i upiorę...a takich małych to trochę trzeba nazbierać by móc włączyć pralkę.

Oj ja też dyszę jak lokomotywa po zakupach...tyle tylko że ja mam najbliższy sklep oddalony o jakieś 800m :P

11 lata 8 miesiąc temu #621796 przez Hania84
W Lidlu od jutra fajna promocja ciuszków dla dzieci !!! Oczywiście dla dziewczyn, które maja już pociechy :)

www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-4E61B7F6-C8....htm?offerdate=38263

11 lata 8 miesiąc temu #621798 przez kakaszka
ja tez mam problem z szybkim meczeniem sie. wkurza mnie to, bo jakos ostatnio mam pelno energii w sobie, pewnie hormony szaleja, a sily szybko opuszczaja. i tak codziennie zrobilabym cos jeszcze, ale nogi w dupe wchodza itd.

ja tez sie nie zapinam w wiosenny plaszczyk, ale na szczescie juz pogoda pozwala na chodzenie na luzie :) w sensie nie zapieta :)

moj fact znowu sie bawi w pokoik malej ( malowanie, czyszczenie itd.), a ja bymz checia sie przespala, no ale co bede w nocy robic. telewizji narazie nie mamy zadnej w tym mieszkaniu, dopiero we wtorek nam podlacza, takze troche nudy. za obiad jeszcze sie nie biore, bo jakos nie mamy dzis apetytu :)

11 lata 8 miesiąc temu #621802 przez kakaszka
co do sklepow to z wielka checia polecam wszystkim Pepco. rzeczy dzieciece i wyposazenie domu w naprawde rewelacyjnych cenach. w porownaniu ze wszystkimi innymi sklepami, jak rowniez allegro, jest rewelacja. no i co 2 tygodnie nowe promocje.
ale im reklame zrobilam :D

11 lata 8 miesiąc temu #621803 przez violcia00
Dziewczyny ale ja mam naprawde duzo sily,ogolnie to twarda zawsze bylam i uparta,no ale dobra odpuszcze sobie reszte okien :P

Ja dzis tez wietrze mieszkanie,jest naprawde cieplutko tylko troche wiatr wieje...ja to od dawna nie mieszcze sie w zimowe kurtki a i z wiosennymi nie długo bedzie problem :dry:

11 lata 8 miesiąc temu #621806 przez Agusia83
no to ja sie w zadne kurtki nie mieszcze...ani w zimowe, ani w wiosenne...ale juz mnie to nie przeraza...obiadek sie pichci...a ja musialam zrobic sobie koktajl truskawkowy...tak dawno go nie pilam...w lecie, znow trzeba kupic kilka kg truskawek, malin i pozamrazac...a juz za niedlugo pojawia sie pyszne nowalijki...kalafiorek, botwinka :laugh: jak ja lubie botwinke...mniam mniam...ja powiesilam pranie i mam dosc...jeszcze musze stare zlozyc :blink:

11 lata 8 miesiąc temu #621820 przez kakaszka
agusia sorki, ze zadam glupie pytanie ( przyp[ominam nie jestem z Polski :) ),a co to jest botwinka i jak sie to je?

11 lata 8 miesiąc temu #621825 przez natali
Witajcie kochane moje

ja dzis obiadek jadlam na tarasie mamy z 18 stopni i siedzialam w tuniczce na ramiaczka, na obiadek byly ziemniaczki, klopsiki w sosie pieczeniowym i kalafiorek.

Agusia prosilas o przepis na bolki na parze
5 dkg drozdzy
250 mil mleka
szczypta soli
pol kg maki
lyzka masla
2 zoltka
po wyrobieniu odstawiam na 20 min do wyrosniecia pozniej robie kuleczki i znow odstawiam do podwojenia objetosci.

pytalas tez o przepisy na dania ze szpinakiem ja bardzo lubie z makaronem np rurki.

A teraz ide na lody ostatnio tak duzo o nich pisalyscie ze i mnie ochota naszla.

Celulitem sie nie przejmujcie w tym roku plaze i tak chyba odpadaja :dry: pozniej cialo chociaz troche wroci do normy a poza tym i tak bedziemy zapatrzone w dzieciaczki to nie bedziemy o tym myslaly

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #621831 przez Agusia83
Kakaszka, botwinka to takie mlode, male buraczki z liscmi :laugh:

Natalii, oj, ale musi byc u Ciebie pieknie :laugh: Jeszcze raz dziekuje za przepis na buleczki...juz go zapisuje.. a te buleczki pozniej sie przyrzadza na parze i podaje z roztopionym maslem, bulka tarta i cukrem?

Tak mnie kusicie tym szpinakiem, ze musze szybko go zrobic...jakos mam przekonanie, ze bedzie to pyszne danie :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #621837 przez Marta1985
Halo dziewczeta, ja już sama od siebie nalozylam na siebie karę - już leże i odpoczywam od dwóch godzin z przerwą na łososia i surowke :-) troszke przesadzilam dziś z praca na placu budowy :-( i tak lenia będę się do końca dnia :-)

Co do kurtki to mama mi pozyczyla chwilowo bo ta która sobie kupilam jest jeszcze za cienka - ale po ciąży też pasować będzie :-)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #621843 przez KasiaS
Kakaszka masz racje!! Bardzo lubię Pepco. Często tam kupuję ubrankowe prezenciki dla dzieci w mojej rodzinie. Jedynie tam kupiłam coś nowego dla synusia 3 kaftaniki (sztuka ok 8 zł). W planie chce tam kupić jeszcze skarpetki, czapeczki i niedrapki - to na pewno. Ceny tam są bardzo przystępne a jakość nie jest zła. Do domu kilka dekoracji sobie też tam kupiłam...

Hania lumpki są ekstra dla mam dziewczynek :) Jakie tam są sukienusie :) aż oczu oderwać nie można :)

Wklejam pierwsze zdjęcie lumpkowego zakupu. Nie mogłam mu się oprzeć bo jest taki miluteńki w dotyku... Nie wiem czy będzie pasował mojemu synusiowi na zimne dni (jest na 3-6m-c, ale to było silniejsze ode mnie.

Ja to w tych sklepach nie wiem czy dobrze kupuje... bo nie wiem jesienią jaki będzie dzidziuś rozmiar nosił, jaki zimą. Trochę się boje tak naprzód kupować. Z drugiej strony wiem, że potem nie będę miała tak czasu chodzić po sklepach i przebierać wybierać... Czy wy też macie z tym problem?
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka