BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 8 miesiąc temu #621472 przez violcia00
Agusia83 napisał:

Violcia, bardzo Wam wspolczuje...ale nie miejcie perspektywy 2 lat bezrobocia, przeciez Twoj maz w kazdej chwili moze znalezc inna prace...jest mlody, silny, ambitny...poradzi sobie bez problemu.

Moze to mu jeszcze na zdrowie wyjdzie....mam nadzieje, ze odprawe dostanie konkretna...

No ja mam nadzieje ze wczesniej znajdzie prace...bo przez rok na bezrobociu bedzie dostawal tylko 100 euro mniej niz jezeliby byl zatrudniony,wiec jeszcze nie jest tak zle,pozniej juz mniej,ale damy rade...a ta praca tez mu na dobre nie wyszła,bo nie byla lekka i ''zniszczył''sobie kregosłup,z ktorym juz wczesniej mial problemy,wiec teraz sobie troche podleczy,ale mysle ze bedzie dobrze :silly:

Ja juz wysprzatałam mieszkanie z ''grubsza'' ale powiem Wam ze sie zmeczyłam,a teraz biore sie za te nie szczęsne okna ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #621473 przez KasiaS
Malutkamilka zdjęcie śliczne... :)

Viola bardzo mi przykro, ale bądź dobrej myśli... Agusia ma racje, czasem faktycznie nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!!

Kakaszka też tak sobie tłumacze, że pewnie przez moją warstwę tłuszczu nie mogę tych części ciała rozpoznać :)

Jestem strasznie niewyspana, już nie umiem zasnąć mimo zmęczenia. nigdy nie umiałam spać w dzień.Jak tu cały dzień przeżyć i jeszcze o 19 ma szkołę rodzenia.
Mimo wszystko postanowiłam, że czytając was muszę się zmobilizować i zacząć coś dla dzidziusia przygotowywać... no i zasiadłam przed kompem... zaczęłam robić listę co potrzebuje i tak już siedzę 2 godziny i nie mogę się na nic zdecydować. Jakoś nie mogę tego wszystkiego ogarnąć... Czy jedno będzie pasować do drugiego... Poza tym w jednym sklepie jest to tańsze ale przesyłka droższa, w drugim niby przesyłka tańsza ale wszystkiego nie ma.... coś znajdę fajnego, ale nie jestem pewna czy jakościowo będzie ok... no i tak mi się już odechciało tych całych zakupów...
Najchętniej to poszłabym do jakiejś dużej hurtowni, żeby od razu kupić wszystko, ale móc przy okazji to poodtykać, pomacać, zestawić ze sobą...
ehhh :S zwariować można...
Do tego u nas w rodzinie pewni niezrównoważeni emocjonalnie egoiści jakieś hocki klocki robią i denerwują tym innych... człowiek Bogu Ducha winny a musi się denerwować... Mąż mój od wczoraj nerwowy chodzi przez to i nie można się z nim normalnie dogadać. I znowu nasze sprawy przez to cierpią.
ehhh :S naprawdę zwariować można...

11 lata 8 miesiąc temu #621474 przez aleksiaa88
Za oknem wiosenna ulewa a ja zabrałam się za prasowanie ciuszków małego prasuję, ale nawet po prasowaniu są jak dla mnie szorstkie i sztywne- wyprane w dzidziusiu też tak macie czy może to wina twardej wody?

11 lata 8 miesiąc temu #621476 przez KasiaS
Viola przestań z tymi oknami :) mąż Ci teraz może pomóc. Teraz już nie możesz tak szaleć ze sprzątaniem!!
Może teraz przed porodem i zaraz po będzie Ci lżej z mężem u boku...:)

11 lata 8 miesiąc temu #621487 przez Hania84
violcia współczuję...ale tak jak Agusia mówi..twój mąż jest ambitny to pewnie szybciej znajdzie pracę. Jeśli faktycznie przez rok ma mieć tyle kasy co za pracę to niech pobędzie ten rok z Wami w domciu (a i Tobie pomoże przy dziecku) a później heja do pracy :silly:

Ja od maja będę też na bezrobociu bo mi umowy nie przedłużą...ale i też kasy nie będę dostawać bo jak to pani ujęła jestem siłą rzeczy nie zdolna do wykonywania pracy bo muszę być z dzieckiem w domu...dopiero jak się zdecyduję na pracę to mi to jakby odmrożą...więc ja jestem w nieco gorszej sytuacji...ale nie przejmuję się tym. Na jesień przyszłego roku chcę wrócić z powrotem do pracy...może uda mi się do tej samej firmy gdzie pracowałam do tej pory.

U nas dziś na zmianę słońce i kapuśniaczek z nieba :)

Ja tam ze spaniem na szczęście nie mam problemu...mogę pospać w dzień 2h a i noc też później całą prześpię. :blink:

aleksiaa jeszcze nie prałam ubranek, więc nie pomogę w tym temacie :silly:

Brzuchatki powiedzcie mi...bo kupiliśmy wczoraj kołderkę i podusie do łóżeczka...i chyba dobrze by było ją też na łóżku rozłożyć by się wywietrzyła z tej nowości co nie? ale nie chcę jej zakurzyć więc nie wiem kiedy mogłabym tak zrobić :unsure:

Dziś w nocy znów mnie dopadł bolesny skurcz...myślałam ze odjadę...biorę magnez z potasem i wit.B6 z PL ale G..o daje...to chyba ten niemiecki był lepszy mimo że to był sam magnez tylko. Ech już sama nie wiem...a może to mój taki urok już i mi na to nic nie pomoże :unsure:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #621507 przez Agusia83
Kasiu, a co sie stalo?

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Poza tym, ciaza odmozdza totalnie...poszlam umyc wlosy, przygotowalam recznik, szampon...oczywiscie ledwo sie schylam nad wanna, brzuch mi sie o nogi obija, chociaz sa rozszerzone :silly: i zamiast szamponu wzielam zel pod prysznic :blink: ...dobrze, ze w pore sie zorientowalam

Haniu, ja kompletnie nie mam skurczy lydek...tez biore magnez z potasem...aspargin i mnie pomaga na skurcze brzucha...a Ty co lykasz?

Violcia, daj spokoj z tymi oknami...ja nawet na swieta nie mylam...wiem, ze przed narodzinami musze...ale niech zrobi sie piekniejsza pogoda i w ktorys weekend maz pomoze.

Natomiast mnie przeraza moje cialo...skonczyl mi sie olejek z migdalow i sosuje oliwke...cialo jakies suche, krostki na nogach wychodza...i mam tyle tluszczu i celulitu, ze az mi wtyd chodzic po domu w samej bluzeczce...wiem, ze maz to i owo widzi...tylko nic nie mowi

11 lata 8 miesiąc temu #621518 przez Hania84
Biorę "Stop skurcz" z firmy Zdrovit. Zawiera Wit. B6, E, Magnez i Potas...i do tyłka to. Nie pomaga mi. A skurcze łydek zaczęły mi się w PL na urlopie...wcześniej nie miałam.

Agusia też mam celulit i małe rozstępy na brzuchu...ale olewam to. :P

11 lata 8 miesiąc temu #621523 przez Agusia83
Haniu, to nie wiem...ja w tym asparginie mam tylko magnez i potas...

a nogi mam jak galarety, jakbym zaczela nimi trzepac to nigdy by sie nie zatrzymaly....

pralka wlaczona...gary umyte...mam ochote na placki ziemniaczane..ale trzec ziemniakow nie lubie...

ktora miala przepis na puleczki na parze, prosze podajcie...
Hania, dala mi fajny przepis na nalesniki ze szpinakiem...Wy tez macie jakies pomysly na potrawy z ta zielenina?

11 lata 8 miesiąc temu #621531 przez KasiaS
Agusia nawet siły nie mam się nad tym rozwodzić... zauważyłam, że niektórzy to widza tylko koniec własnego nosa. Ja zawsze byłam wychowywana tak, żeby najpierw miałam pomyśleć o tych obok. Często to potem rodzicom wyrzucałam, że teraz tylko przez to cierpię. Zajmuje się czasami nie tym co powinnam, a my teraz powinniśmy myśleć przede wszystkim o sobie i dzidzi:) Mój synuś będzie inny :) będzie zdrowym egoistą!
A wracając do "tej" sprawy. To denerwują mnie ludzie, którzy nie widzą jak sami sobie przeczą. Jest u nich dobrze to nosy do góry, udają ważnych i nie szanują ani nie liczą się z innymi. A jak im gorzej i źle to się będą wypłakiwać, skarżyć, użalać, mieć do wszystkich pretensje... Za chwile się poprawi i znów nosem rysują sufity i nie pamiętają jak to się niedawno wypłakiwały.
A już najbardziej wkurza mnie ludzka zazdrość... nie znają sytuacji człowieka, że to co ma to zdobywa wieloma wyrzeczeniami, że to że nie gada wiecznie o braku pieniędzy nie znaczy że ma ich pod dostatkiem i nie ma takich miesięcy że ledwo starcza do końca miesiąca. Że to jakie ma relacje w domu i wśród najbliższych to też szereg starań i pracy... Potem te zazdrość zmienia się w złośliwość, uszczypliwość....
Ale się nażaliłam....

11 lata 8 miesiąc temu #621539 przez KasiaS
Haniu ja tez biorę magnez z wit B6 - podobno on się najlepiej wchłania. Zauważyłam, jednak, że jak się bardzo zdenerwowałam to mimo to mnie skurcze potem w nocy chwytały. Może to ma jakiś związek...
chyba się zdecyduje na komodę z ikei białą z 4 szufladami. Neutralna i nie jest najdroższa. Może zmuszę męża żebyśmy po nią pojechali jeszcze w ten weekend. Będę sobie mogła już spokojnie prać i prasować ciuszki. Na razie włożę ją do dużego pokoju i będę w nią wkładać rzeczy synusia, bo nie mogę ogarnąć czego ile mam. A na prawdę stresuje się tym, że jestem z tą wyprawką tak w tyle. Dziewczyny zmobilizujcie mnie jakość plisss :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #621541 przez Agusia83
Kasiu, rozumiem Cie bardzo dobrze....ja mam to samo...i to w swojej rodzince....

11 lata 8 miesiąc temu #621546 przez KasiaS
a w czym pierzecie ciuszki dla dzieci??

11 lata 8 miesiąc temu #621553 przez KasiaS
Agusia ja najchętniej bym niektórym prosto w oczy powiedziała.... ale już raz to zrobiłam i ciotka się popłakała....
Czy oni nie widza tego jak się zachowują????

11 lata 8 miesiąc temu #621566 przez Agusia83
Kasiu, widza tylko czubek swego nosa..ja pralam w loveli

11 lata 8 miesiąc temu #621571 przez KasiaS
Agusia tylko w proszku czy z tej firmy tez płyn do płukania miałaś?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka