BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 8 miesiąc temu #620571 przez violcia00
Wiśnia masz racje...ja taka wlasnie kupiłam wcześniej od razu z przewijakiem,który jest zamontowany na stałe :angry: ,ale to kupiłam uzywana i ma tylko 3 szuflady więc potrzebuje jeszcze jednej,bo dużo tych rzeczy sie nazbierało :silly:

Gochens przesliczny ten przewijak...widze ze łózeczko juz tez jest??? :unsure:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #620573 przez Gochens
słuchajcie nie moge dodać wszystkich zdjęć więc zaśmiece troche posta ;)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #620574 przez Hania84
Gochens ja edytuję ten sam post i kolejno dodaję zdjęcia...i wtedy wchodzi w jednym poście kilka zdjęć :)

Wiśnia tak...ale ten materac to chyba bym musiała na dach włożyć bo byliśmy załadowani już po sam dach :P wieźliśmy wózek z PL :) bo tutaj są dobre po 500-600 euro czyli 2000zł-2500zł!! a my daliśmy za 3 częściowy 1200zł :) plus do tego rożek dostaliśmy.

GOCHENS ZMNIEJSZ ZDJĘCIA :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #620577 przez Gochens
Próbuje jeszcze raz...

o matko już koniec

Dziękuje Hania za pomoc...

11 lata 8 miesiąc temu #620578 przez kakaszka
ja dopiero usiadlam :) jak poszlam do ginki to przepadlam, nie moglam sie oprzec specku pod delikatnym cieplutkim wiosennym deszczykiem. ja dopiero niedawno sprobowalam ruskich pierogow i sie zakochalam, ale tak jak Rysa rozwalaja mnie ze szpinakiem ( mmmm). musze jakos sprobowac zrobic, dodam, ze dopiero zaczynam sie uczyc gotowania. wstyd, ze tak pozno, no ale... dzis robilam ryz z kuczakiem w sosie slodko-kwasnym i jestem z siebie dumna, bo dobre wyszlo.

teraz i wizycie u lekarza :) babka mi sie bardzo spodobala, mila, sympatyczna, ale nie lwazi w dupe bez wazelina, jak moja poprzednia. pytala mnie o konkretach. usg nie robila, bo to NFZ i raczej zrobi to na nastepnej wizycie. no ale serduszko malej wali prawidlowo, ja jestem pozamykana :) o dziwo za ten miesiac przytylam 2 kg, myslalam, ze bedzie o wiele wiecej i sie tego najbardziej balam.

wy tak gadacie o wyprawce, a ja mam tylko koszule do szpitala i pampersy poporodowe dla mnie :) ale jakos sie tym nie stresuje, bo wiem, ze najwazniejsze i prawie wszystko dostane. no i tez u mnie w rodzinie jakos wszyscy przesadni, ze nie mozna nic kupowac prze durodzeniem ( glupota ). teraz mnie bardziej interesuje urzadzic mieszkanko tak, zeby przytulnie sie mieszkalo. moj partner wlasnie maluje juz 3 raz pokoik malej, mam nadzieje, ze to juz bedzie ostatnia warstwa :)

co do cen, lozeczek, materacow, poscieli itd, jak patrzylam, na allegro wychodzi chyba najtaniej. ostatnio sie przekonalam do allegro, bo wczesniej mialam wrazenie, ze tam wszystko zlej jakosci. teraz z wszystko co nabylam przez neta jestem mega zadowolona.

11 lata 8 miesiąc temu #620580 przez kakaszka
ale nie powiem, przecudne macie te rzeczy :) az milo popatrzec.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #620583 przez WisniaJ
Aż poleciałam porobić zdjęcia naszego "raju" dla Gabryśki ;) Zdjęcia bardzo ciemne, bo mój kochany małżonek czeka, aż nam przyjdzie kontakt - kwiatek w związku z tym nie mogę tam zapalić światła... ;)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #620588 przez Hania84
Gochens...wszystko piękne :) A to zdjęcie nad łóżeczkiem bombowe :)A wózek retro super też...bardzo mi się podoba :)

kakaszka, to super, ze wizyta udana :) dobrze że ta lekarka lepsza od poprzedniej. Też bym nie pogardziła z używanych ciuszków czy innych rzeczy ale niestety nie mamy w rodzinie nikogo takiego kto niedawno rodził. Ostatnia osoba od nas z rodziny rodziła 4 lata temu (drugie dziecko) i się już pozbyła ciuszków bo więcej nie planują mieć dzieci. A tyle byśmy wtedy zaoszczędzili...no ale cóż.

Ja już staram się wszystko mieć bo czuję że z każdym dniem mam coraz mniej sił na wszystko...dziś po 2 sklepach byłam tak zmęczona jak koń po westernie :D i jeszcze raz lewa raz prawa noga mi drętwieje jak długo stoje to już w ogóle przerąbane.

Wiśnia pokój i rzeczy też super...a naklejki na ściany macie jasne co nie? To fajnie będą się komponować i rozświetlą trochę pokój. Ale malutki ten pokoik. Pierwsze się spotykam z tak wąskim pokojem w bloku. Ale nie bedziesz musiała latać i wszystkiego szukać po całości...wszystko bedzie pod ręką :)

11 lata 8 miesiąc temu #620589 przez kakaszka
wisnia dobrze, ze napisalas o tym kontakcie, bo tak to mozna pomyslec na jednym zdjeciu, ze macie pokoik na czarno pomalowany :)

11 lata 8 miesiąc temu #620595 przez WisniaJ
kakaszka... my też juz zrezygnowaliśmy z latania po sklepach, na allegro kupujemy wszystko, wóżek z allegro, fotelik, wanienka, dywanik... i całość już zamierzam tylko przez internet kupować, bo zwyczajnie się nie opłaca chodzić po sklepach - marnuje się czas i pieniadze

Faktycznie mozna tak pomyslec, ale w rzeczywistosci te sciany sa soczystofioletowe :D Taka mamy szaruge dzis na dworzu...

11 lata 8 miesiąc temu #620599 przez aleksiaa88
Gochens napisał:

Haniu śliczne zakupki :)

Nie martw się nie urodzisz..oni zawsze pewnie podają date z "górką" w razie co ;)
też kupilismy 2 komplety pościeli na zmianę ale chcę jeszcze zamówić na allegro cały komplet z moskitierą i do tego pasujące zasłonki ;) Super to wygląda!!
Pokaże Wam też co mamy ;)

Dobre, mam taki sam :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #620606 przez Agusia83
a ja sie przespalam i czuje sie o wiele lepiej :laugh: D. mnie obudzil jak otwieral drzwi. Zrobil obiad...tzn przygrzal golabki ze sloika :silly: ale to bylo malo i jeszcze usmazyl frytki...oczywiscie moge tego pozalowac i znalezc sie w tualecie...

Ale macie sliczne rzeczy dla dzidziusia

Haniu, fajna wanienka :laugh: ciuszki rewelacja..moglabym godzinami takie cuda ogladac.

Gochens, tez cuda nam pokazalas :laugh:A te misiem nad lozeczkiem...hmmmm :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Wisnia, swietny wozek i sciany bardzo mi sie podobaja...w salonie mam sliwke wegierke :laugh: w ogole sliczny pokoik :laugh:

Emi bedzie miala pokoik zielono-zolty, a mebelki ma dosc ciemne, bo kolor wisnia...

Kurcze, chyba tez jutro musze zrobic fotki i cosik Wam pokazac :blink:

kakaszka, widzisz, w koncu trafilas na fajna dr...i co, nic nie mowila o wadze? Bo wiem, ze tamten lekarz bardzo sie stresowal...wiesz, co ja zrobilam jak pierwszy raz na wizycie uslyszalam bicie serduszka Emi? Na druga wizyte przynioslam mp3..i sobie nagralam...do tej pory mam...naprawde super pamiatka :lol:

Pogoda cos sie psuje u nas...

11 lata 8 miesiąc temu #620613 przez aleksiaa88
Mam takie pytanie do tych które już rodziły, ile się teraz zostaje w szpitalu po porodzie?
Patrzyłam dziś na swoją książeczkę jak byłam tycia tycia i dopiero wyszłam w 4 dobie myślałam, że może byłam tak długo, bo dużo spadłam z wagi ale zobaczyłam do książeczki brata i też był 4 doby czyli w latach 80-tych tyle w szpitalu trzymali na to wygląda, a teraz jak to jest jeśli wszystko jest dobrze?

11 lata 8 miesiąc temu #620624 przez Agusia83
Aleksia,ja urodzilam w sobote o 21:20 a do domu wyszlam we wtorek po 14...czyli 3 doby...to jest przy naturalnym porodzie a przy cesarce to roznie, od 3 do tygodnia chyba, a jak dzidzia ma silna zoltaczke to mozna i dluzej...

11 lata 8 miesiąc temu #620630 przez kakaszka
Agusia nawet nie bylo tematu, ze jestem mega gruba. bo tamta gin byla sama otyla i to fest, takze widocznie ma kompleksy :) a ta jest chuda i widac, ze jest bardziej kompetentna babka. no i nie musze dawac 100 zl za wizyte na obiadek w reatauracji tamtej :) juz mam chec na necie wystawic zla opinie o bylej gin, chyba tak zrobie. ale jestem wredna :D

moja kolezanka tez chyba 3 doby lezala w szpitalu, albo nawet dwie. bo urodzila w nocy z piatku na sobote, a juz w poniedzialek wyszla. u niej to w ogole wszystko mega szybko poszlo, w 10 minut maluszek wyskoczyl :) zebysmy i my tak mialy.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka