BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #619386 przez natali
znalazlam kabel wiec wstawiam foto

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #619398 przez Hania84
Natali willa twojego synusia 5 gwiazdkowa :) Na pewno mu tam wygodnie :)

Synuś na drugim zdjęciu jak aniołek sobie śpi :) Bardzo fajne zdjęcia :)

11 lata 8 miesiąc temu #619462 przez Agusia83
Pisalam posta we wannie i net mi szlak trafil

Haniu, to na pewno wirusowka(

Skurczy juz nie mam, tylko meczy mnie zgaga od wymiotow..

Kejti, sliczna z Ciebie kobietka, powinnas wygrac konkurs :laugh:

Natali, pieknosciowy brzuszek...a synek?do wycalowania...kochana po owocach najczesciej jest zgaga, unikaj jablek, cytrusow, kiwi itd...chyba tylko banan nic nie robi...

zobaczcie, kolezanka z wrzesniowek podala link..tak wyglada porod i dzidzia ... :laugh:
annaroznicka.com/blog/2013/narodziny-kaj...-z-porodu/#more-5317
naprawde piekne zdjecia.

11 lata 8 miesiąc temu #619484 przez kakaszka
no Hania naprawde wplynelas na dziewuszki :) pare godzin mnie nie bylo,a tu 4 strony do przeczytania.
odrazu odpowiadam na pytanie o slubie. jak juz pisalam bez romantyki i pierscionka, ale padlo pytanie "to co, chajtamy sie" :) pierscionka zareczynowego sama nie chcialam, bo cienko z kasa, a sa o wiele potrzebniejsze rzeczy. no ale jest problem, bo moj facet chcial by o zrobic po cichu, znowu przez wydatki, ale moi rodzice sie obraza jak nie beda przy tym. a jak zaprosimy ich to dojdzie z 15 osob i to trzeba cos oraganizowac. moi rodzice chca wszystko oplacic. takze jestem miedzy dwoch odni, no ale ....

Co do zgagi to Renni mi pomaga tez na 10 minut, najlepiej to dziala mleko.

natali sliczny synek :)

ja stanik nosze normalny, kupilam o pare rozmiarow wiekszy niz przed ciaza i trafilam na taki za 12zl :) ze nie czuje ze go mam. pierwszy raz mi sie trafil tak wygodny. a w domu chodze bez stanika, w koncu moge sobie teraz na to pozwolic :)

kajti zarabiste zdjecie, normalnie do jakiegos magazynu o ciazy wstawic. tez bym chciala taka sesyjke, ale do tego trzeba miec ladna figure, a u mnie niestety nie jest tak pieknie i ladnie.

11 lata 8 miesiąc temu #619487 przez KasiaS
Haniu już się poprawiamy!! Tak jest będziemy więcej pisać!! Ja zacznę od jutra... dziś juz nie mam siły. Właśnie przed chwila wróciłam z warsztatów Mamo to ja. Tylko Was poczytałam i idę się myć i spać bo ledwo żyje :)

11 lata 8 miesiąc temu #619492 przez Gochens
Natali super chałupka ;) Też muszę cyknąć jakąś fotę ;)

Agusia a może to coś w formie jelitówki? U mnie pół rodziny wymotuje, przed "dołem" póki co się jakoś uchronili, ale ponoć coś grasuje...

Kurcze wiecie co? Mnie takie sesje średnio się podobają.. Zapraszać fotografa na poród niby fajna pamiątka ale ja sobie czegoś takiego nie wyobrażam, chyba to zbyt intymny moment dla mnie ... No ale niektórzy nawet fotografa na sesje pogrzebowe zabierają więc poród to pikuś ;)

11 lata 8 miesiąc temu #619498 przez kakaszka
ja nie wyobrazam, zeby ktos mi robil zdjecia przy porodzie, chyba bym rzucila czyms :) ogolnie nie chce nikogo na porodzie oprocz lekarzy, bo wtedy bardziej silna psychicznie. tak juz mam, jak ktos bedzie facet, czy mama to sie rozkleje jak mala dzidzia :)

oj jak jelitowka grasuje to nic fajnego. pare dni do tylu tez wymiotowalam, ale to dlatego, ze przesadzilam z iloscia nalesnikow z nutella :D

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #619499 przez natali
Agusia zawsze jadlam duzo owocow i nie mialam zgagi czasami ale to po wedlinie, kielbasie dlatego staralam sie tego unikac ale od owocow ciezko jest mi sie pochamowac i wlasnie po bananie szczegolnie jest nie znosna zgaga ale moze malemu nie smakuje bo az mi sie cofa po nim, jablka ograniczylam juz dawno ze wzgledu na biegunki ktore mialam. Juz sama nie wiem co robic bo przeciez musze cos jesc. Jedyne po czym nie mialam zgagi to po platkach z mlekiem ale godz po jestem juz glodna.
Agusia tym bardziej powinnas skonsultowac to z lekarzem, to nie jest zwykly katar, moze to grypa lepiej zasiegnij opini lekarza rodzinnego

co do takiej sesji to raczej bym sie nie zdecydowala, po pierwsze przed porodem wygladasz fatalnie jestes opuchnieta nos jak kartofel zmeczona skurczami, calym przebiegiem porodu, a kilka fotek na pamiatke moze ci zrobic maz.

11 lata 8 miesiąc temu #619502 przez Gochens
Kakaszka a nie myśleliście chociażby o ciastku i kawce u Was? Wiesz ślub to bardzo ważne wydarzenie nie tylko dla Was i podejrzewam, że najbliżsi chcieliby z Wami dzielić się szczęściem w tym dniu...

Moja znajoma miała niedawno ślub cywilny i właśnie ze względu na kasiorex ( mają wesele w sierpniu) zaposili tylko na kawę, szampana i ciasto. Pewnie mama by Ci pomogła coś upiec ;)

11 lata 8 miesiąc temu #619507 przez Gochens
A imię Ernest kojarzy mi się z Hemingwayem ;) Fajne takie inne ;)

11 lata 8 miesiąc temu #619511 przez kakaszka
Gochens jest taka sytuacja, ze jestem u taty oczkiem w glowie i on nie odpusci. napewno wesela nie bedzie, bo tego nigdy nie chcialam, ale jakas kawka ciasto bedzie obowiazkowe, ale raczej nie w domu, bo sie nie pomiescimy poprostu, no i tata nie pozwoli, zeby jego coreczka nie miala nawet przyjecia :) ja to wszystko rozumiem, ale moj facet ma z tym problem. bo tak naprawde finansowo pomagaja nam tylko moi rodzice, a od jego mamy echo i on sie glupio dlatego czuje, bo jakby nie moi rodzice to bysmy sobie nie poradzili. takze jego tez rozumiem.

11 lata 8 miesiąc temu #619512 przez Gochens

11 lata 8 miesiąc temu #619514 przez Gochens
Kakaszka rozumiem Cię jednak może porozmawiaj z ukochanym i przekonaj go do malutkiego skromnego chociażby poczęstunku ;) Zawsze możecie się w jakiś sposób odwdzięczyć np czerwcową wnuczką ;) Czasami jest odzew tylko z jednej strony rodziny ale na to niestety nie mamy wpływu ;)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #619531 przez WisniaJ
A ja mam zgagę napadową, tzn jak najdzie, to mnie trzyma dwa - trzy dni, później mam spokój na 2 tygodnie ;) Teraz na szczęście jestem już po. No i jak przychodzi to choćbym nic nie jadła, to i tak pali. Nic mi nie pomaga, najgorzej jest w nocy, dlatego wtedy śpię z głową wyżej, bo nawet jak wezmę łyka wody w nocy, to zaczyna palić... I nic nie pomaga, rennie, manti, mięta, nic...

Kupiłam właśnie drugą tubkę balsamu na rozstępy, bo mój mi się dziś skończył, mam nadzieję, że dojdzie szybko :ohmy:

Co do stanika to nie wyobrażam sobie nie nosić, szkoda cycków :woohoo: Teraz śmigam w sportowym a normalny nakładam jak gdzieś wychodzę :)

11 lata 8 miesiąc temu #619532 przez Marta1985
Ale się rozpisalyscie :-) ja padającego po tych warsztatach :-( szczerze - średnio zadowolona jestem i za długo to trwało jak dla kobiet w naszym stanie. Dobranoc Wam i Maluszkom :-*

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka