BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 9 miesiąc temu #617918 przez Hania84
Rysa jest taka mozliwość :) Zdarzyło to się bodajże w lutówkach jak dobrze czytałam...albo w styczniówkach. Ale 2 tygodnie przed porodem maluch wrócił znów na swoja pozycję :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #617932 przez aleksiaa88
Ja mam takie przeczucie od jakiegoś czasu, że mój mały właśnie się nie odwróci jak trzeba, więc jak to nie zrobi to się nie zdziwię

11 lata 9 miesiąc temu #617939 przez Marta1985
No muszę właśnie pogadać z tym moim synkiem co by numerów nie odwalał :)

11 lata 9 miesiąc temu #618002 przez WisniaJ
Marta czyli jest możliwość, że Bartek będzie z maja? Z jednej strony taka cesarka planowana to fajna rzecz, bo nie czekasz na nieznane. Gabryśka w 30tc była główką w dół. W poniedziałek mamy kolejną wizytę i zobaczymy, czy się ten stan utrzymał... :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #618130 przez Marta1985
No jak się nie obróci to będzie majowy chłopak :-) ale ja dalej będę czerwcowa Mamusia :-) z jednej strony Cc ma swoje plusy a już planowana to wogóle ale mimo wszystko wolałabym rodzic naturalnie :-( ale może maluszek się odwróci jeszcze :-)

Ogólnie to ja dziś już muszę wstać bo czeka mnie dziś intensywny dzień - muszę zawieźć l4 do pracy przy okazji odebrać dowód i prawko z nowym adresem, potem do spółdzielni jakieś rzeczy muszę załatwić a później na mieszkanko bi przychodzą panowie na pomiar okien i kuchni. A popołudniu jadę na warsztaty mamo to ja - niestety sama i busem bo auto się nam zepsuło :-( to miłego dzionka dziewczyny :-*

11 lata 9 miesiąc temu #618230 przez Hania84
Witam się jako druga :)

Marta to masz dziś bardzo pracowity dzień.

Ja od jakiegoś czasu mam lenia na maksa. Nic mi się nie chce i jak tylko mogę to odpuszczam sobie coś albo przekładam na inny dzień :silly:

Ciekawe co u Agusi bo wczoraj biedaczka się źle czuła. Agusia jak możesz to odezwij się. Czekamy na wieści jak się czujesz.

A u mnie dziś też pochmurno...wcześnie rano padało...teraz coś lekko zaczyna się przejaśniać. Ale mamy ciepło bo plus 12 stopni jak na razie.

11 lata 9 miesiąc temu #618292 przez Ewelina 1985
Cześć dziewczyny!!U mnie pochmurno i nie mam siły na nic!!
Tak jak ty Hania odkładam coś z dnia na dzień!
Tak wogóle stwierdzam że z drugim dzieckiem jest inaczej!Wy jestescie ju opkupione a ja jeszcze daleko z tyłu!Może dlatego że mam po Oli najważniejsze rzeczy:wózek,łóżeczko.fotelik. i jakoś mi się ni spieszy!!
Ostatnio zamówiłam kilka rzeczy na allegro:koszule dla mnie,pieluchy tetrowe i takie tam!

Marta:Wcale nie musisz mieć maluszka!Ja w tamtym tygodniu byłam u lekarza w 30 tyg. i też moja mała miała 1,5kg!!chyba nie powinnyśmy tak patrzeć na te wagi u lekarza bo to nie jest tak 100%!Poza tym jak patrzyłam na internecie to jest dobra waga!!
Ja urodziłam pierwsze dziecko 3,5kg więc chyba teraz nie będzie też takie malutkie!!!

Hania:pisałas kiedyś że musisz kupić komode na ciuszki?Ja też!Oglądałaś coś na allegro czy w sklepie????

11 lata 9 miesiąc temu #618294 przez Agusia83
Dziewczynki,macie sliczne brzuszki. Takie zgrabne i najpiękniejsze wille dla maluszkow.

Ja sie nadal fatalnie czuje. W nocy wymiotowalam,dziś juz tez.
W nocy mialam skurcze. Te braxtona-hiksa mialam dość często,oprócz tego takie bolace.
Rano obudzilam sie z ogromna zgaga.
Mąż poszefl na chwile do pracy i niedawno wrocil

11 lata 9 miesiąc temu #618296 przez aleksiaa88
:) :( :) :( :) :( no
Nudzi mi się ale nic mi się nie chce, raz bym coś porobiła za chwilę przechodzi mi ochota

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #618305 przez WisniaJ
Marta chyba każda wolałaby naturalnie... Ale trzeba szukać plusów ;) Tak po cichu się zastanawiam, czy zdążycie z mieszkankiem do porodu i w myślach dopinguję :woohoo:

Ja dziś mam kolejny pracowity dzień do umycia reszta okien i wszystkie drzwi chciałabym umyć chociaż z grubsza... A tak mi się nie chce, co jestem po pysznym śniadanku, kupiłam tak dobre świeże bułki w Lidlu, że zjadłam aż dwie i pękam :ohmy:

Ewelina ja polecam rozejrzeć się w komodach z Ikei, bo my szukaliśmy to były wszędzie albo brzydkie, albo drogie, a w Ikei kupiliśmy idealną za 299zł.

Agusia lepiej się pilnuj i odpoczywaj, a jak coś się będzie działo to od razu do lekarza. Ja jestem ciekawa, jakie to uczucie te skurcze, ale mam nadzieję, że się nie dowiem zbyt szybko.

Kurcze dziewczyny na wadze mam już +12kg jak tak dalej pójdzie to pęknę w szwach :ohmy:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #618325 przez Hania84
Agusia ja na twoim miejscu bym nie czekała tylko pojechała do lekarza.
Jeśli w nocy wymiotowałaś i dziś znowu to musisz to skonsultować z lekarzem. zapisze ci coś i od razu poczujesz ulgę. Po co masz się męczyć. I powiedz o tych bolesnych skurczach. Bo ogólnie Braxtona nie powinny być bolesne. Ja je też już mam ale chwyta mnie dosłownie na 2 sekundy i puszcza...czuć coś tam czuję (bo inaczej bym nie wiedziała że je mam) ale żeby były bolesne to nie.

Ewelina ja muszę kupić komodę...ale ja w sklepie...allegro nie wchodzi w grę bo jestem w niemcowni i bym się nie wypłaciła za przesyłkę :D

Ja na wadze mam już +8kg.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #618341 przez Agusia83
Z usg wychodzą różne wagi maluszkow. Wszystko zalezy od srzetu i lekarza,który ocenia poszczególne parametry. Emi w dniu porodu miala ważyć 3500 a jednak ważyła 4000.
Wismia te bolace skurcze,które mam czasem to pikus z bolami porodowymi.

Ja przez te wymioty znów zejdą z wagi. Narazie 6kg.

11 lata 8 miesiąc temu #618351 przez Hania84
Powiedzcie mi laski (te co już miały robione KTG) czy KTG wykazuje moje skurcze też? Bo wczoraj tak obserwowałam zarys i szły dwa wykresy. Jeden to na pewno serce Lenki bo linie szły dość mocno w górę i w dół średnio 140 uderzeń miała...a druga na dole była praktycznie prosta z dwoma małymi delikatnymi wychyleniami. Czy to zapisywało moje skurcze?

11 lata 8 miesiąc temu #618358 przez Marta1985
Wiśnia ja jestem dobrej myśli, ze zdążymy - kuchnia będzie za 3 tyg. łazienkę zaczną w przyszłym tygodniu no a gładzie i inne pierdoły tez już robią - w sumie urządzimy jedynie nasza sypialnie gdzie wstawimy łóżeczko i komodę dla Bartusia :)

Ale dopingujcie wszystkie :)

11 lata 8 miesiąc temu #618372 przez kakaszka
witamy sie i my z coreczka :) jakos mi przez gardlo nie przechodzi nazywac swoj brzuch po imieniu :)

u mnie cala noc padalo, ale teraz sloneczko probuje wyjsc. za to jakie teraz jest czadowe powietrze :)

ja dzis bede leniuchowac. facet moj po pracy idzie na integracje, takze caly dzien i wieczor dla mnie. planowena kawka u przyjaciolki, czytanie gazetki, siedzenie na forum, upichcenie czegos dobrego ( jeszcze nie wpadlam na nic ), a wieczorkiem domowe spa. a co bede sobie zalowac, w koncu jestem mieszkanie tylko dla siebie :)

Agusia uwazaj na siebie, jak cos to do szpitala bez zastanowienia.

ja nie wspominam o swojej wadze. jutro mam wizyte u nowej gin i pewnie mnie zwazy. tego boje sie najbardziej, bo cos podejrzewam, ze juz z 15 na plusie bedzie, a tu jeszcze 2 miesiace.

milego wiosennego dnia mamuski :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka