- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- KasiaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Niedawno wróciłam do domu z zajęć.
Viola rano byłam u lekarza pierwszego kontaktu z prośbą o przepisanie żelaza bo coś sobie źle tabletki wyliczyłam i mi nie starczy a moja gin jest na urlopie. Dziś usłyszałam niepokojącą historie od koleżanki w ciąży i jutro na 100% muszę zapisać się na te III bad. prenatalne.
Marta do którego lumpka chodzisz? gdzieś w Siemianowicach?? Ja znam jeden z fajnymi ciuszkami dla dzieci w Katowicach jak bywasz to dam ci namiary. Też ostatnio zaczęłam chodzić po tych sklepach bo niestety nie mam nikogo od kogo mogłabym coś dostać
Co do książek to zwykle czytam z powodów zawodowych jakieś mądre i naukowe książki... a jak poszłam na L4 to zapisałam się do biblioteki obok osiedla i poprosiłam o odrestaurowujące kobiece książki i wiecie przeczytałam już m.in. wszystkie książki Moniki Szwai - polecam bardzo fajne i wiele innych Prócz tego np. obejrzałam sobie w necie wszystkie serie serialu "nad rozlewiskiem". Czytałam ksiązkę... ale na serial w tv nie miałam nigdy czasu.... a ta historia to moje marzenie...zamieszkać kiedyś tak blisko natury...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- KasiaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
Agusia fajnie było by znaleźć zasłony w lumpku,ja się nigdy z fajnymi nie spotkałam
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- KasiaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- KasiaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- kejti22
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Już niedługo zostanę mamusią :)
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
Zachęcam dlatego, iż w tym roku już za dużo się nasłuchałam w swoim otoczeniu i za dużo widziałam wcześniaczków. Sąsiada syna żona pojechała na 3D/4D w 32 tygodniu i stwierdzono słaby przepływ przez pępowinę i natychmiast robili cc. Oskarek przyszedł w styczniu w 32 tygodniu na świat, sam oddychał ale ważył niecałe 1500g. Wyszedł dopiero pod koniec marca, bo jak osiągnął prawidlową wagę to za szybko sam oddychał, jak to się unormowało to złapał katarek. Sama widzialam jak się martwią i są smutni i zmęczeni całą sytuacją. Same dojazdy to prawie 90 km w jedną stronę do najbliższego szpitala, ktory zajmuje się specjalistycznie takimi maluszkami.
Druga znajoma nie doczekała tego badania bo w 28 tygodni złapały ją skurcze i urodziła chłopczyka niecałe 1000g- w tym tygodniu dopiero mają go zabrać ze szpitala.
Trzecia od połowy lutego tj.: od 25 tygodnia dostaje leki na podtrzymanie z przykazaniem utrzymania się i oszczędzania do końca marca bo ma łożysko przodujące czego nie było widać we wczeniejszych badaniach. Na szczęście jest już kwiecień, łożysko cofnęło się tam gdzie powinno a do 12 czerwca dużo nie zostało.
Sama aż się boję mojej wizyty na 3D mimo że moją kluseczkę czuję prawie cały czas i wbadaniach u mojego gina wszystko ok.
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Z ty przodujacym lozyskiem jestem zaskoczona. Doświadczony lekarz bez problemu rozpozna przodujace częściowo lub calkowicie lozysko.
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
malutkamilka, ale mnie nastraszylas. jak chodzilam caly czas do tej swojej durnej gin, co mi nic nie mowila, oprocz wszystko ok i ze tyje za duzo, to juz mam strasa, ze moze byc cos nie tak. na szczescie w czwartek ide do nowego lekarza i niech mi powie wszystko od podstaw. w sumie nastawiam sie pozytywnie i wiem, ze wszystko z dzdzia dobrze, ale lepiej to uslyszec od specjalisty dla swietego spokoju.
ja dzis jakas bez sil, pewnie dlatego, ze znowu nie ma sloneczka.
milego dnia dziewczyny
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
Co gabinet to inny lekarz i inne zasady jakie wyznaje, więc uważam że dobrze jest iść od czasu do czasu do innego specjalisty się upewnić.
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
Pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia zaliczone - jest nas 2 na zajęciach kwietniowych wiec więcej praktyki będzie
Ogólnie położna sympatyczne wrażenie sprawiła - jest zwolenniczka porodów naturalnych i poleca żeby dzidziuś przez dwie godziny po porodzie był przy mamusi
Bardzo ogólne tematy poruszała narazie, jedynie szczegółowo opisywała prace i funkcjonowanie naszej porodówki i co zabrać ze sobą do szpitala.
Z dokumentów: dowód osobisty, karta chipowa, ubezpieczenie, oryginalny wynik gr krwi, karta ciąży, wyniki WR i HBS, pozostałe wyniki jeżeli nie są wpisane do karty ciąży, wyniki wszystkich USG, karty informacyjne z pobytu w szpitalu, wszelkie wymazy oraz informacje o dolegliwościach, infekcjach i lekach.
Rzeczy dla mamy: 3 koszule (do porodu krotka), 3 ręczniki (kąpielowy, średni i mały do higieny intymnej), szlafrok, skarpetki, majtki jednorazowe, podkłady poporodowe, chłonne podpaski, ręczniki papierowe, chusteczki higieniczne, talerzyk, sztućce, kubek, papcie i klapki pod prysznic, płyn do higieny intymnej, mydełko szare Biały jeleń również do higieny intymnej, przybory toaletowe bezzapachowe (poleca z firmy AA lub Natura)i podkłady na łózko (u nas w szpitalu dla mam zapewniają ale przydają się do przewijania maluszka żeby nie kłaść go bezpośrednio na przewijaku używanym nie wiadomo przez kogo).
Dla maluszka: 10 pampersów, chusteczki nawilżane, i linomag z witamina a+e - na temat kremów do pupy będzie jeszcze mówić szczegółowo.
Dla taty: spodnie dresowe, t-shirt, skarpetki i klapki.
Co do badan to my mamy dziś wizytę i się okaże wszystko