BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 9 miesiąc temu #614301 przez Ikunia1910
Haniu w dniu przyjazdu do Pl? W sensie że sama to cudo stworzyłaś? :side: Kocham dobierane warkocze ale nie potrafię samej sobie zrobić :S
A Lenkę to trochę zamaskowałaś tymi paskami :) Ledwo widać

Rysa wklejaj bryczkę :)

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #614311 przez Hania84
Ikunia, gdzie tam sama :D fryzjerka akurat tego dnia była u sąsiadki siostry mojego A. więc się załapałam :)

Jak nie widać Lenki jak widać :blink: :side: :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #614318 przez KasiaS
Haniu fryzura super :) nie ma jak ręce specjalistki :)

Właśnie oglądam na TVN Style program "O MATKO" Bosackiej mówią o mamie pracującej o jej prawach w ciąży i urlopie macierzyńskim ale same takie ogólniki... nic nowego.

Czy zgłosiłyście się już może do położnej w waszej przychodni?

11 lata 9 miesiąc temu #614323 przez Marta1985
Witam Mamusie :)

My od rana mieliśmy maraton związany z remontem naszego M. Coraz więcej rzeczy pozałatwianych :)

Właśnie skończyłyśmy z mama sprzątać a teraz troszkę posiedzę przy kompie bo mężulek okupuje tv :)

Wogole dziś byliśmy w Smyku - i zakochałam się w kilku ciuszkach - normalnie szal a cena nie wysoka :) Stwierdziłam ze body i śpioszków i pajacyków mamy opór i czas teraz na ciuszki dla prawdziwego małego faceta :) Były dresiki z kamizelka, eleganckie spodnie, dżinsy, koszule, sweterki - no i w tygodniu pojadę z mama na zakupy :) A 13 lipca na ślub idziemy i małe przyjecie wiec Bartuś już strój będzie miał :)

No i wyczaiłam sklep z super sukienkami dla Mnie - idealne na chrzciny :) Ale poczekajmy po porodzie co z figura :P

11 lata 9 miesiąc temu #614357 przez kakaszka
moge sie pochwalic przeprowadzka. juz wszystkie rzeczy sa w nowym mieszkaniu. wlasnie zrobilam sobie przerwe w sprzataniu kuchni, musze miec wszystko na blysk, bo inaczej sie brzydze, jak pomysle, ze ktos tu wczesnie mieszkal.

myslalam, ze bede bardziej sie meczyc, ale jedyne co mi przeszkadza to nogi. strasznie szybko sie mecza, takze probuje na siedzaco wszystko robic :)

duzo roboty przed nami, ale na spokojnie wczesniej czy pozniej to sie ogarnie :)

Haniu ciuszki rewalacyjne, no i fryzurka pozazroscic. tez uwielbiam dobierane w roznym wydaniu, ale sama to nie mam do tego rak.

Ikunia idz sie wyklucaj, bo to juz nie jest smieszne, zeby tyle czasu nie potrafili wyplacic kasy. trzymam kciuki, zeby sie udalo.

11 lata 9 miesiąc temu #614377 przez Hania84
Marta to już niedługo przeprowadzka? :)

Ja też w smyku kupowałam trochę ciuszków...właśnie z mamą :) ten biały komplet i kaftaniki to ze smyka :)

kakaszka mam to samo jeśli chodzi o przeprowadzki do mieszkań gdzie wcześniej ktoś mieszkał. Jak się wprowadzaliśmy tutaj do spółdzielczego to wannę chyba ze 2 godziny szorowałam, nie wspominając o czyszczeniu wc-eta, umywalki i zlewu w kuchni. Resztę mieliśmy swoich mebli. No i oczywiście mój odmalował całe mieszkanko na świeżo. :)
Fajnie, ze już tak daleko macie z tą przeprowadzką :) a meble macie jakieś swoje czy to mieszkanie trafiliście umeblowane?

11 lata 9 miesiąc temu #614390 przez Marta1985
Oj Haniu - jeszcze daleko do przeprowadzki - mamy powybierane rzeczy ale zanim wszystko zrobią to dużo czasu minie - w zasadzie to 73 metry w których nic nie ma gole ściany i podłogi w sumie dalej trwa demolka :( Myślę ze jak uda się wprowadzić przed narodzinami Bartusia to będzie duży sukces - tłumaczę mu, żeby się nie spieszył :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #614404 przez aleksiaa88
KasiaS

Ja jeszcze nie dopiero w maju zamierzam teraz nie widzę sensu

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #614457 przez Ikunia1910
Będziemy się wykłucać, a jak. Specjalnie zabieram ze sobą mamę, bo ostatnio moje hormony się strasznie buntują i z byle powodu ryczę. A jak zobaczą wku***ą przyszłą babcie, która się zna na tych wszystkich urzędowych chochlikach to może też inaczej zareagują :dry:

Kakaszka rób sobie przerwy i nóżki na sufit zarzucaj.

A tu Zosijny komplet na wyjście

Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #614524 przez kakaszka
Haniu mieszkanie bylo czesciowo ubeblowane. troche mebelkow kupilismy uzywanych , ale w bardzo dobrym stanie i za fajne ceny, niestety na nowe nas nie stac.

Ikunia sliczne ubranka, w sumie wszystkie ubranka dla maluszkow sa przecodne :)

11 lata 9 miesiąc temu #614577 przez Agusia83
No i jestem :laugh: bylam z Emi na urodzinach jej kuzyna, pozniej dojechal D. :laugh: ja juz sie nie nadaje na takie wyprawy sama...jeju, ale sie nameczylam...a co bedzie za miesiac, dwa?

Haniu, ciuszki sliczne, uwielbiam patrzec na takie malizny :laugh: Fryzurka extra :laugh: juz sie nie moge doczekac jak Emi bedzie miala dluzsze wloski i pozwoli w ogole je dotykac :lol: ..na drugim zdjeciu widac Ciebie :laugh: ale Lenki niezbyt :silly: haha...fajnie wygladasz, poprosimy zdjecie buzi, bo tu sie dopatrzec nie mozna :blink:

Ikunia, Twoje ubranko rowniez cudne :lol: dziewczynki to mozna w takie cuda ubierac...wiecie, boje sie, ze nie bede umiala kipowac ciuchow dla synka...

Kakaszka, super, ze juz mieszkanie prawie urzadzone...ale Ty tez musisz isc na karna zabe...nie przemeczaj sie az tak.

Marta, ale Ci zazdroszcze tych 73 metrow,,,,,oj bardzo....

11 lata 9 miesiąc temu #614611 przez KasiaS
Właśnie wróciłam ze Szkoły Rodzenia - pierwsze zajęcia. Prowadząca położna na każdym kroku przekonywała nas, że podczas porodu wszystko zależy od nas (prawie) a one są po to żeby nam pomóc i ulżyć.Oby tak było w praktyce. Wyszłam stamtąd ze spokojem :) mój mąż też!!!

Kakaszka, też tak mam :) trudno dostępne miejsca czy malutkie szoruje nawet szczoteczka do zębów.

Agusia podobnie czuję... Zawsze roztkliwiały mnie malutkie ubranka i zabawki dla dziewczynek. jak dowiedziałam się że będzie synuś świat mi się zawalił ;) aż zła byłam na męża że się cieszy! No ale jakoś sobie to w głowie przetłumaczyłam :) mimo to że mam już teraz kierunek CHŁOPIEC to w sklepie najpierw mnie ciągnie na dziewczęce ubranka - wtedy mówię sobie stop i skręcam na chłopców :)

11 lata 9 miesiąc temu #614649 przez Ikunia1910
haha:) Kasia myślę że mężuś nie pomwoli Ci synusia w spódniczki ubierać :) Ja znów mam odwrotnie dla dziewczynek jest wszystko takie....różowe :P dzisiaj przez przypadek jak oglądałam wózki znalazłam wózek dla lalek taki jebitnie różowiasty... przeraziło mnie to na maksa... mam nadzieję że moja córcia będzie wolała się bawić resorakami :P

Agusia ciuszki dla chłopców też są słodkie, jak widziałam ostatnio kurteczkę skórzaną rozmiar 62 to padłam...:)

11 lata 9 miesiąc temu #614659 przez dziewczyna84
dziewczyny
wybaczcie że sie "wtrącam" ;) w wasze posty (jestem mamusią majową a tak naprawdę czerwcową 2012) ale polecam gorąco chusty elastyczne.
ja sie ze swoją rozstaje tylko ze względu na kasę ;) - a tak mi żal że muszę ja oddac.
Pomyślcie o tym, poczytajcie
Swoją sprzedaję (i różne wyprawki) naprawde polecam:
na moje dziecko działała bardzo pozytywnie:
- szybciej zaczeło chodzić (bez zmuszania jakiegokolwiek!)
- było przy mojej piersi, więź się zacieśniała ;)
- dobrze działna na kręgosłup dziecka i błędnik podczas spaceru (ta moja, POLEKONT to bardzo dobra firma).

polecam każdej mamie.
Poważnie, i wcale nie tylko ze względu na to, że ją sprzedaję :)

allegro.pl/show_item.php?item=3156659270

11 lata 9 miesiąc temu #614668 przez KasiaS
Ikunia na pewno nie pozwoli - jest na tym punkcie szczególnie wrażliwy. Mam nadzieję, że synuś odziedziczy męskie pasje męża i jego odwagę co do sportów. Nawet mam nakazane wrócić do pewnej (skądinąd dobrej) książki o tym jak życie przeżywają mężczyźni :) Poza tym ostatnio wróciłam też do zagadnienia płci mózgu, co rozwiało trochę moje lęki czy będę umiała wychować chłopca. Niedawno z mężem pojechaliśmy do pewnego sklepu zorientować się w łóżeczkach, pościelach... Właściwie nic z tego nie pooglądaliśmy, bo skupiliśmy się na zabawkach (wtedy zachciało mi się syna bardzoooo) tak się tymi zabawkami podnieciliśmy i zaczęliśmy marzyc co to synusiowi kupować będziemy... Już mam jedną rzecz upatrzoną, którą kupie na 100% - piankowy dywan puzzle ze wzorem miasteczka w którym najważniejsze są ulice dla samochodów :) do tego jakieś samochodziki.... klocki z których budować będziemy garaże i inne budynki... potem jak będzie starszy to znaki drogowe..... i chyba sami z mężem się będziemy bawić :) I te wszystkie sterowane pojazdy :) zabawki konstrukcyjne... To chyba realizowanie naszych marzeń z dzieciństwa, wtedy takich rzeczy nie było. Zażądałam w sklepie że pistoletów żadnych kupować nie będziemy, ale mąż stwierdził że chłopiec przynajmniej jeden pistolet musi mieć :) Bardzo miło wspominam tą nasza wizytę w sklepie :) męża musiałam siłą z niego wyciągać :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka