- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
A ja z nudów zrobiłam racuchy z jabłkami. Właśnie wsunęliśmy je z A. do kawy.
Oglądnęliśmy film "Operacja Dunaj" - średni jak dla mnie. I zaraz zabieramy sie za jakiś drugi. Kupiliśmy kilka w PL na płytach z wyprzedaży po 10zł.
Nudno mi tu powiem Wam. W PL u rodziców było mi lepiej. Tęsknię bardzo. Jak na początku ciąży było okej z moimi hormonami tak teraz nie mogę ich opanować i jak tylko pomyślę o rodzicach to zaczynam płakać. Brakuje mi ich bardzo. Jeszcze jak sobie pomyślę, że tydzień temu siedziałam z nimi przy kawce to już w ogóle mi serce pęka z tęsknoty.
Cholerna Polska...gdyby była w niej jakaś porządna praca i wybór (że jak nie ta to inna) to bym nie musiała się z nimi rozstawać. Boli mnie to bardzo...
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tak jak pisze Agusia-jestes sliczna i mloda kobieta,napewno spotkasz odpowiedniego faceta i przede wszystkich dobrego,ktory Was pokocha
Hania ja mam tak samo-tez wolalabym siedziec w PL,tez bylo mi dobrze z rodzinka jak bylam na urlopie,ale nic nie poradzimy na to ze jest tak w Polsce a nie inaczej
Moja mama np teraz zostaje sama-bo siostra wychodzi za maz nie dlugo i bedzie mieszkac u meza,tata w delegacji caly czas,tylko w weekend w domu no i ja we FR,szkoda mi jej troche i tez pierwszy raz sie poplakalysmy jak wyjezdzalam teraz
Nudna ta niedziela jakas,tez zaraz ide obejrzec jakis film...bo caly czas szukam sobie jakiejs roboty.
A to łóżeczko Oskara...tak mniej wiecej bedzie wygladac
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
Moj mąż stwierdził, ze łóżeczko rozłoży jak powróci z trudów porodowych Bo tu u Nas niby taki zwyczaj ze ojciec składa łóżeczko dopiero po narodzinach
Co do pościeli to my mamy 2 komplety:
i
Tylko wersje z pościelą, ochraniaczem, prześcieradłem, falbanka maskującą i przybornikiem
A łóżeczko takie:
allegro.pl/lozeczko-tymon-szuflada-gryza...lek-i3082399634.html miodowe
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Marta, Twoje lozeczko rowniez piekne i poscielehmmm...az sie rozmarzylam
My rozlozylismy lozeczko chyba miesiac przed narodzinami, by sie wywietrzylo, ale posciel zakladal D. jak wrocilismy ze szpitala...oczywiscie swiezo wyprana...wczesniej nie ma sensu zakladac, bo sie bedzie kurzyc.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
- Otrzymane podziękowania: 0
teraz smarze nalesniki z masa czekoladowa, pierwszy posilek no nowym mieszkaniu moze troche mi to humor poprawi
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja się zastanawiam czy kupić jedną czy dwie. Bo od biedy jak wypiorę jedną to może spać tymczasowo w rożku i pod kocem...tak mi sie wydaje. Sama nie wiem. Muszę zobaczyć ile takie cuś kosztuje.
Agusia nie będziesz miała bóli w łopatkach po tej cebuli? Ja z tym moim kamieniem muszę właśnie na to uważać.
A co się stało, że cię tak ten twój D. wkurzył? Oczywiście jak nie chcesz to nie pisz
no tak kakaszka...ciężką masz sprawę. Masz kochanych rodziców...i wierzę, że jest ci też ciężko. Kurde czy życie musi być czasem tak pokomplikowane?
Fajnie, ze już jesteście na swoim...co sami to sami
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale ja dzis tez placzkiem bylam...ogladalam program "polozne" i tam urodzil sie chlopczyk, ale dlugo nie plakal, mial cos z serduszkiem...wczulam sie w ta kobiete i ryczalam przez 5 minut, jakby to mnie sie przytrafilo...az Emi patrzyla sie na mnie taka smutna minka...
Haniu, jamam 3 komplety poscieli, naprawde sie przydaja...bo gdyby dzidzia wymiotowala lub miala biegunke i wsio pobrudzila bo i tak sie zdarza, to wymiana poscieli murowana...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
Kakaszka ja też mam podobnie jak ty - może nie tyle finansowo - co chodzi tu o zainteresowanie i pomoc przy remoncie i w codziennych czynnościach
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A jeśli chodzi o upilnowanie malucha...tym bardziej tak ruchliwego jak Emi to nie jesteś w stanie wszystkiego ogarnąć i być wszędzie tam gdzie córcia. Faktycznie musiałby twój D. zostać kilka dni z córą i zobaczył by wtedy jak ciężko jest upilnować energicznego brzdąca
Agusia, nie przejmuj się...weź umów się na spotkanie z kumpelą na pół dnia i zostaw Emi z mężem...przynajmniej się odstresujesz trochę
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Czasem warto facetów postawić przed faktem dokonanym Moja kumpela tak robi, i nie narzeka
A wracając do zżycia się z rodzicami, to ja właśnie też jestem z moimi bardzo zżyta. Rozłąkę teraz po urlopie przeżyłam z nimi bardzo...mimo że dzwonimy do siebie co drugi dzień to i tak mi ich brakuje. Teraz jeszcze bardziej, bo chciałabym by byli przy mnie w tej końcówce ciąży.
Szkoda, że tak się to potoczyło u mnie. Ale wiem na pewno, że chcę za jakiś niedługi czas wrócić na stałe do PL mimo wszystko.
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja jeszcze mam w komplecie podusie i kolderke do wozka,ale nie wiem czy sie przyda,nie wiem czy wogole sie uzywa kolderki do wozka???ja myslalam o kocyku
Haniu w zyciu juz tak jest-nie zawsze jest latwo,czasem trzeba wyemigrowac z Polski zeby sie czegos dorobic
Ja tez bym chciala wrocic do PL,zobaczymy jak sie moje losy potocza,napewno przez rok tu jeszcze bede,poki bedzie trwac macierzynskie.
Z facetami czasem ciezko sie zyje,mysla ze jak my jestesmy w domu,nie pracujemy to obijamy sie caly czas,a kto posprzata,ugotuje obiadek itd a jeszcze jak jest dziecko to juz wogole nie ma czasu.
Trzeba sie zbierac do spania...dobranoc dziewczyny