- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- KasiaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
A namiary chętnie wezmę
U mojej teściowej w Bieruniu są 2 super lumpki praktycznie tylko dla dzieci i jest super wybór
Szczerze to ja nigdy wcześniej nie chodziłam po takich sklepach ale chyba się przekonałam
Co do badan prenatalnych to te pierwsze chyba w 12 tc robił mi mój lekarz prowadzący w Siemianowicach bo ma usg 3d4d. A na drugie w 21 tc dostalam od niego skierowanie na darmowe do Szpitala Angelius w Katowicach - ale oboje z mężem stwierdziliśmy ze te pierwsze były dokładniejsze
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja już po wizycie położnej-spóżniła sie pół godziny ,ale bardzo sympatyczna pani,jednak już jej podziękowałam bo na następnym spotkaniu nie miałabym o co pytać,ale mówiła że w razie co mam dzwonic...dziś też pokazała mi jak oddychać i ćwiczenia na ból plecow,tak że coś sie dowiedziałam,umówiła mnie też do anestezjologa na maja-bo mam mieć zzo,no i chyba wezme sobie pokój osobny-oczywiście płatny,ale przynajmniej bede miala spokój po porodzie no i dzidzia bedzie cały czas ze mna,nie wiem czy tak samo jest w PL,tak że jestem zadowolona
U mnie pogoda dziś do bani-pada deszcz i nie chce sie z domu wychodzic...obiad mam z wczoraj.mieszkanie posprzatane wiec chyba bede sie dzisiaj lenić
Miłego dnia brzuchatki
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
A dziś cały dzień od rana do góry brzuchem, Przemek dziś wychodzi do pracy za godzinkę i zabiorę się za mycie szyb i luster w szafie, to będę mogła spokojnie przyjąć w niedzielę rodziców bez wstydu A na piątek planuję wycieczkę do mojego ulubionego lumpeksu, może się coś fajnego trafi.
- Ewelina 1985
- Wylogowany
- gaworzenie
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
A ja po wizycie u ginki. Zła jestem bo naczekałam się 3,5 godziny to mój rekord !!! i mało co się dowiedziałam. Zrobiła mi tylko badanie ginekologiczne i włożyła USG dopochwowo by stwierdzić że szyjkę mam długą i zamkniętą a malutka leży już głowa na dół też tak właśnie coś "ktoś" mnie uciskał na dolny pęcherz od 2 dni. Nawet nie czułam kiedy się przekręciła.
Miałam robione też KTG ...nie potrafiły znaleźć tętna dziecka...boże co się na szukały...potem na chwilę (czyli 20 minut ) zostawiły to i gdzieś poszły...oczywiście nie podłączona byłam...to mówię sobie, a co mi tam...sama poszukam tętna...i za drugim przyłożeniem znalazłam... Musiałam tylko trzymać bo słabiej było słychać...wróciła piguła i w szoku była, że udało mi się znaleźć. Chyba minęłam się z powołaniem - powinnam być pielęgniarką
Dopiero przed chwilą zjadłam pierwszy posiłek...nie myślałam, że tak długo będę czekać tam. Dziś to przeszły same siebie. Pozapisywały ludzi i później nie mogły się wyrobić z badaniami, zapisami i odbieraniem telefonów.
Powiedziałam gince, że byłam w PL w szpitalu, zapisała to w mojej ksiażeczce i spytała czy wszystko okej. Powiedziałam jakie leki biorę. Stwierdziła, że często się zdarza, że właśnie prawa nerka ma zastój moczu. Pośmiałyśmy się, ze musiałam aż do PL jechać by odwiedzić szpital
Na badanie Dopplera mi nie dała skierowania...nie wiem, może zapomniała.
Ale jeśli chodzi o to prenatalne to miałam w 21t.c. i wszystko wyszło okej. W PL jak byłam w szpitalu to też mi robili dokładne USG i mówili, że łożysko mam daleko z tyłu. Więc dobrze...czyli potwierdzili tylko to co mówili mi w niemczech.
Następną wizytę mam 24 kwietnia...może wtedy mi da skierowanie na tego Dopplera.
Coś czuję, że będę teraz do końca ciąży chodzić już co 2 tygodnie do ginki.
Ale to nawet i dobrze
U nas też zaczęło teraz padać. Ale niech pada...lubię zapach deszczu
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
troche sprzatania za mna teraz kawusia z lodami i chwila na relaks a co, zasluzylam. za jakis czas mnie czeka jeszcze sklep, chociaz za bardzo na dwor mnie nie ciagnie, u nas tez kropi.
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
Co do kopniaczków to mnie nie bolą, z resztą Gabryśka wali tylko w środek brzucha nie wiem czemu
Violcia super brzusio Dziewczyny gdzie wy macie pepki, mój już od dwóch miesięcy chyba wywalony na zewnątrz
Przemek chce cały pokój małej okleić, pierwsza partia naklejek już do nas leci:
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A co do ruchów to mój syn nie oszczedza mamusi-czasem sa to bardzo mocne kopniaki,które sprawiaja bol,ale dobrze ze je czuje,przynajmniej wiem ze z małym wszystko ok
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Lenka jak na razie mnie oszczędza. Jest spokojna i mimo, że już leży główką w dół to nie dostaję nóżkami po żebrach Czuję tylko delikatny ucisk w dole brzucha.
A pępek mam nadal wklęsły co prawda już mniej jak na początku ale jeszcze mi na wierzch nie wyskoczył
violcia masz bardzo ładny brzusio taki okrąglutki...prawdziwie ciążowy
Wiśnia Gabrysiowe naklejki przesłodkie
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
violcia u mnie na odwrot, na zdjeciu brzucj mniejszy wychodzi, a w rzeczywistosci wielorybi tak ze sie ciesz
wisnia bardzo fajne naklejki nie orientujesz sie czy latwo sie pozniej odklejaja? tez by chciala zrobic krowstwo dla malej, ale wynajmujemy mieszkanie i zeby pozniej nie bylo, ze sprzeprzylismy sciany, ktore moj facet juz 3 dni maluje
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna