BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 9 miesiąc temu #616881 przez KasiaS
Marta pytałam wcześniej Ciebie w poście do jakiego lumpa chodzisz w Siemianowicach? bo ja mam fajny w Katowicach z dziecięcymi rzeczami gdybyś chciała dam namiary?:) a byłaś może w Siemianowicach gdzieś na prenatalnych?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #616896 przez Marta1985
Ja przeszłam wszystkie w Michałkowicach - głownie na Kościelnej są najfajniejsze.

A namiary chętnie wezmę :)

U mojej teściowej w Bieruniu są 2 super lumpki praktycznie tylko dla dzieci i jest super wybór :)

Szczerze to ja nigdy wcześniej nie chodziłam po takich sklepach ale chyba się przekonałam :P

Co do badan prenatalnych to te pierwsze chyba w 12 tc robił mi mój lekarz prowadzący w Siemianowicach bo ma usg 3d4d. A na drugie w 21 tc dostalam od niego skierowanie na darmowe do Szpitala Angelius w Katowicach - ale oboje z mężem stwierdziliśmy ze te pierwsze były dokładniejsze :)

11 lata 9 miesiąc temu #616998 przez violcia00
Dzień dobry.
Ja już po wizycie położnej-spóżniła sie pół godziny :angry: ,ale bardzo sympatyczna pani,jednak już jej podziękowałam bo na następnym spotkaniu nie miałabym o co pytać,ale mówiła że w razie co mam dzwonic...dziś też pokazała mi jak oddychać i ćwiczenia na ból plecow,tak że coś sie dowiedziałam,umówiła mnie też do anestezjologa na maja-bo mam mieć zzo,no i chyba wezme sobie pokój osobny-oczywiście płatny,ale przynajmniej bede miala spokój po porodzie no i dzidzia bedzie cały czas ze mna,nie wiem czy tak samo jest w PL,tak że jestem zadowolona :laugh:

U mnie pogoda dziś do bani-pada deszcz i nie chce sie z domu wychodzic...obiad mam z wczoraj.mieszkanie posprzatane wiec chyba bede sie dzisiaj lenić :lol:

Miłego dnia brzuchatki :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #617182 przez WisniaJ
Hej dziewczyny :kiss: My się wczoraj nieźle nachodziliśmy... Po zjedzeniu gołąbków wyruszyliśmy w świat i wróciliśmy do domu o 20, szybko obejrzałam Na Wspólnej i do wyrka, nogi mi w tyłek wchodziły :woohoo: Ale kupiliśmy słodziutkie skarpetki dla małej i przewijak, trochę się poszlajaliśmy po Castoramie i Leroy Merlin, ale niestety mają takie wysokie ceny w porównaniu do allegro, że daliśmy sobie spokój i wróciliśmy do domu... Upatrzyliśmy sobie kontakt do pokoiku w kształcie różowego kwiatka, zjechaliśmy wszystkie trzy Castoramy i nigdzie nie mogliśmy go dostać, były tylko czerwone i niebieskie... Jak się później okazało dostawca Castoramy zrezygnował z nich i się wkurzyliśmy, ale udało mi się wyszukać gdzieś na jakimś portalu babka sprzedawała i to za całe 7zł :woohoo: No i leci już do nas piękny kontakt kwiatek hehe ale sobie wymyśliliśmy :laugh:

A dziś cały dzień od rana do góry brzuchem, Przemek dziś wychodzi do pracy za godzinkę i zabiorę się za mycie szyb i luster w szafie, to będę mogła spokojnie przyjąć w niedzielę rodziców bez wstydu :P A na piątek planuję wycieczkę do mojego ulubionego lumpeksu, może się coś fajnego trafi.

11 lata 9 miesiąc temu #617227 przez Ewelina 1985
Haloooooooo!!

11 lata 9 miesiąc temu #617265 przez malutkamilka
Dziewczyny mam pytanie, czy Wasze brzdące też tak mocno was kopią po żebrach? Do dzisiaj dostawałam takie znośne kopniaki i ciosy rączkami a dziś tak się zamachnęła, że aż podskoczyłam z bólu. Nie wiem czy to normalne takie mocne czy cos nie tak i dzidziolek daje znać.

11 lata 9 miesiąc temu #617292 przez Marta1985
malutkamilka ja kilka dni temu tez dostałam kopniaka bolesnego :) teraz dzieciaczki są już duże i mało miejsca maja ze chyba coraz częściej nas to będzie spotykało :P

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #617301 przez Hania84
witam

A ja po wizycie u ginki. Zła jestem bo naczekałam się 3,5 godziny :ohmy: to mój rekord !!! i mało co się dowiedziałam. Zrobiła mi tylko badanie ginekologiczne i włożyła USG dopochwowo by stwierdzić że szyjkę mam długą i zamkniętą a malutka leży już głowa na dół :) też tak właśnie coś "ktoś" mnie uciskał na dolny pęcherz od 2 dni. Nawet nie czułam kiedy się przekręciła.
Miałam robione też KTG ...nie potrafiły znaleźć tętna dziecka...boże co się na szukały...potem na chwilę (czyli 20 minut :ohmy: ) zostawiły to i gdzieś poszły...oczywiście nie podłączona byłam...to mówię sobie, a co mi tam...sama poszukam tętna...i za drugim przyłożeniem znalazłam... :) :silly: Musiałam tylko trzymać bo słabiej było słychać...wróciła piguła i w szoku była, że udało mi się znaleźć. Chyba minęłam się z powołaniem - powinnam być pielęgniarką :silly: :lol:

Dopiero przed chwilą zjadłam pierwszy posiłek...nie myślałam, że tak długo będę czekać tam. Dziś to przeszły same siebie. Pozapisywały ludzi i później nie mogły się wyrobić z badaniami, zapisami i odbieraniem telefonów.

Powiedziałam gince, że byłam w PL w szpitalu, zapisała to w mojej ksiażeczce i spytała czy wszystko okej. Powiedziałam jakie leki biorę. Stwierdziła, że często się zdarza, że właśnie prawa nerka ma zastój moczu. Pośmiałyśmy się, ze musiałam aż do PL jechać by odwiedzić szpital :D

Na badanie Dopplera mi nie dała skierowania...nie wiem, może zapomniała.

Ale jeśli chodzi o to prenatalne to miałam w 21t.c. i wszystko wyszło okej. W PL jak byłam w szpitalu to też mi robili dokładne USG i mówili, że łożysko mam daleko z tyłu. Więc dobrze...czyli potwierdzili tylko to co mówili mi w niemczech.

Następną wizytę mam 24 kwietnia...może wtedy mi da skierowanie na tego Dopplera.
Coś czuję, że będę teraz do końca ciąży chodzić już co 2 tygodnie do ginki.
Ale to nawet i dobrze :)

U nas też zaczęło teraz padać. Ale niech pada...lubię zapach deszczu :)

11 lata 9 miesiąc temu #617443 przez kakaszka
mnie cora ostatnio zaczela bardziej kopac, ale ani razu nie bylo to bolesne. w koncu sie rozruszala, bo myslalam, ze straszny len s niej :)

troche sprzatania za mna :) teraz kawusia z lodami i chwila na relaks :) a co, zasluzylam. za jakis czas mnie czeka jeszcze sklep, chociaz za bardzo na dwor mnie nie ciagnie, u nas tez kropi.

11 lata 9 miesiąc temu #617451 przez violcia00
U mnie teraz słonko wyszło jak na złosc,ale teraz juz nigdzie nie pojade bo mo sie nie chce :P .Wzięłam długą kąpiel-oj tego mi było trzeba,teraz robie frytki.
Tak przygladałam sie mojemu brzuchowi i jest olbrzymi :lol: .

Uwaga-wrzucam fotke :silly:
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #617454 przez WisniaJ
A u nas do 15 było ładnie 8 stopni, słoneczko, teraz coś się skopało, na szczęście zdążyłam umyć okna w salonie, reszta na jutro:) Kakaszka świetny pomysł na tą kawkę, tylko lodów brak, ale ostatnio zrobiłam galaretkę z truskawkami, więc wrzucę sobie na ruszcik, a co, tyle kalorii spaliłyśmy myjąc te nasze olbrzymie lustra, że nam się należy :)

Co do kopniaczków to mnie nie bolą, z resztą Gabryśka wali tylko w środek brzucha nie wiem czemu :unsure:

Violcia super brzusio :laugh: Dziewczyny gdzie wy macie pepki, mój już od dwóch miesięcy chyba wywalony na zewnątrz :woohoo:

Przemek chce cały pokój małej okleić, pierwsza partia naklejek już do nas leci:
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #617457 przez violcia00
O rany,jaka duza jestem...wieksza niz w rzeczywistosci.

A co do ruchów to mój syn nie oszczedza mamusi-czasem sa to bardzo mocne kopniaki,które sprawiaja bol,ale dobrze ze je czuje,przynajmniej wiem ze z małym wszystko ok :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #617469 przez Hania84
No to i ja wstawię swój brzucho :)

Lenka jak na razie mnie oszczędza. Jest spokojna i mimo, że już leży główką w dół to nie dostaję nóżkami po żebrach :) Czuję tylko delikatny ucisk w dole brzucha.
A pępek mam nadal wklęsły :) co prawda już mniej jak na początku ale jeszcze mi na wierzch nie wyskoczył :silly:

violcia masz bardzo ładny brzusio :) taki okrąglutki...prawdziwie ciążowy :)

Wiśnia Gabrysiowe naklejki przesłodkie :kiss:
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #617474 przez kakaszka
dziewczyny sliczne macie te brzuszki :)
violcia u mnie na odwrot, na zdjeciu brzucj mniejszy wychodzi, a w rzeczywistosci wielorybi :) tak ze sie ciesz :P

wisnia bardzo fajne naklejki :) nie orientujesz sie czy latwo sie pozniej odklejaja? tez by chciala zrobic krowstwo dla malej, ale wynajmujemy mieszkanie i zeby pozniej nie bylo, ze sprzeprzylismy sciany, ktore moj facet juz 3 dni maluje :)

11 lata 9 miesiąc temu #617508 przez WisniaJ
Kakaszka jutro powinny być te naklejki u mnie to dam ci znać, jak Przemek je naklei na ścianę, ale wydaje mi się, że nie jest ich odklejanie zbyt uporczywe. Tylko gorzej, jak się takie naklejki odklei po kilku latach, to i tak farba będzie pod nimi świeża, a w okół wyblaknie więc w sumie i tak pewnie do malowania :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka