BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #617585 przez rysa
To i ja wrzuce swój brzuchol, mi pępek chyba nie wyskoczy na wierzch ale za to mam strasznie żylasty brzuch(na zdięciach nie widać bo słabe, robione telefonem.
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #617594 przez rysa
Też nyślałam o jakiś fajnych naklejkach ale mam podobny problem co Kakaszka, że boję się że zniszcze ściany a mieszkanie wynajmowane. Narazie kupułam kiedyś w Biedronce fajne naklejki w żabki i pszczółki :)

Byłam dzisiaj na łowach w lumpku i się strasznie obkupiłam tzn Filipa, za to zmęczyłam się strasznie bo aż 3godz grzebałam. Jutro może wrzuce jakieś fotki :)

Co do ruchów to ja czuje bardzo ale żadko sie zdarza że są bolesne :)

11 lata 9 miesiąc temu #617650 przez violcia00
Rysa a Twój brzuszek nadal mały,troche urósł od ostatniego zdjęcia,ale chyba masz najmniejszy ze wszystkich dziewczyn :blink:
Haniu Twój brzusio też fajny ;)

Wiśnia super te naklejki :kiss: .Ja też myslałam o takich,ale podobnie jak dziewczyny wynajmuje mieszkanie,moze kupie jakis wiekszy obrazek,widziałam ostatnio ładny z kubusiem puchatkiem :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #617666 przez aleksiaa88
Rysa chyba jesteś wysoka jak patrzę na twój brzuch to jest strasznie duży ale na wysokość, dobrze mi się wydaje? Ja tam jestem niska i mam krótki brzuch dlatego wywala mnie do przodu.
Co do ruchów to mały jest głową do góry i to nią daje mi po żebrach czasem sobie krzyknę jak mnie walnie.
Tak się dziś obżarłam jak zjadłam sporą porcję owoców i jeszcze budyniu czekoladowego mi się zachciało.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #617685 przez WisniaJ
My mamy szczęście, ze mieszkanko swoje, to Przemek będzie mógł spełnić się w roli dekoratora ;) A strasznie go poniosło, po to dopiero 1/3 naklejek jakie zamówił. Będzie jeszcze 10 zwierzaczków i kotek Hello Kitty... Ale to wrzucę wam tą fotkę jak w końcu pokoik będzie ukończony, a to już lada dzień...

Rysa ty coś kłamiesz z tą ciążą ;) Super masz brzucha w ogóle nic prawie nie widać, mogłabyś brać udział w programie "ciąża z zaskoczenia" :woohoo: Tak są takie kobiety co im się dzidzia tak układała, że nie zorientowały się, że są w ciąży ;) Jakbym nie widziała twojego brzucha to bym chyba nigdy w to nie uwierzyła :P

Ja do lumpika lecę w piątek i mam nadzieję, że też się z Garyśką obkupimy :laugh:

Czekamy właśnie aż tatusiek wróci z pracy bo wiezie mi porcję orzeszków ziemnych, no taką mam ochotę, że bym chyba pół miasta przetrzepała byle je zjeść :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #617703 przez KasiaS
Dziewczyny jakie macie fajne te brzuszki:) mój nie jest za duży bo idzie bardziej na szerokość... ktoś mi ostatnio powiedział, że chyba idzie mi w plecy :P
Marta ja polecam ci SH na ul. Francuskiej w Katowicach na samej górze ulicy koło tego nowo wybudowanego sądu. Ja tez nigdy nie lubiłam takich sklepów... ale teraz dla synusia trochę ich zwiedziłam i tam właśnie kupiłam większość rzeczy. A czy te badania prenatalne to na ul. Wróbla bo dziś tam byłam się zorientować... I i II prenatalne robiłam właśnie w szpitalu Angelius.
Ja też myślę o naklejkach na ścianę... ale jak zwykle mam rozterki czy na kolorowo czy bardziej stonowanie. I ostatnio doszłam do tego że jedną ścianę zrobię dla mnie a drugą taka widoczną z łóżeczka kolorową dla syneczka :) na razie kolorowego nic fajnego nie znalazłam poza drzewami (ale już w salonie mamy drzewo, w przedpokoju tez taki motyw, więc może być za dużo). A nad tym zastanawiam się na ścianę "moją" (będzie za głową dzidziusia i w kolorze beżowym raczej):

Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #617739 przez kakaszka
rysa fajniutki ten twoj maly brzuszek :) troche widac tatuaz, czad miejscowka :)

Kasia S mi jedzie w plecy, w boczki, w brzuch. w ogole teraz wygladam jak beczka na nozkach. zamiast boczkow moglo pujsc w tylek, przynajmniej troche proporcjonalnie by wygladalo. no ale tluszczyk osiada tam gdzie juz wczesniej sie osiedlil, czyli u mnie to boczki, oj sorry wielkie boczencje :)

kolacja sie robi, dzis w planie ( nie moim ) mecz na necie, wiec nawet nie bede miala mozliwosci was poczytac. korzystam poki moge :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #617778 przez malutkamilka
Rysa faktycznie Twój brzuszek to tak jak mój w 20 tygodniu. Mój tak wygląda,rozstępów jak na razie brak za to widać dużo żył...
29 tydzień
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #617799 przez Hania84
malutkamilka świetny brzuszek :)

Ale gdzież tam...rysa tez nie ma najmniejszego brzuszka. Prawidłowy :) Nie mówcie tak, że ma taki mały bo dziewczyna się będzie zamartwiać. Rysa twój brzusio tez super i dobrych rozmiarów :)
A tatuaż masz świetny ;)

11 lata 9 miesiąc temu #617881 przez Marta1985
I jesteśmy po wizycie :-) ogólnie wszystko super ale Bartus dupka do świata się odwrócił po całości i jak do 30 kwietnia się nie odwróci to 27 lub 28 maja umawiamy się z doktorem na Cc. Pozatym ma 1,5 kg i raczej będzie maluszkiem.

Kasiu tak chodzi mi o przychodnie na ul. Wróbla ja jestem zadowolona :-)

11 lata 9 miesiąc temu #617888 przez aleksiaa88
Marta1985 napisał:

I jesteśmy po wizycie :-) ogólnie wszystko super ale Bartus dupka do świata się odwrócił po całości i jak do 30 kwietnia się nie odwróci to 27 lub 28 maja umawiamy się z doktorem na Cc. Pozatym ma 1,5 kg i raczej będzie maluszkiem.

Kasiu tak chodzi mi o przychodnie na ul. Wróbla ja jestem zadowolona :-)

Mój ma koło 1400 wiec też będzie chyba maciopki

11 lata 9 miesiąc temu #617900 przez KasiaS
Marta to chyba się dziś tam minęłyśmy :)i chyba żartowałam z twoim lekarzem :blink: i dostałam od niego reklamóweczkę :) Ty pewnie dziś też. Polecił mi żebym przyszła w 33 tyg na III prenatalne tylko do jego kolegi, który obecnie jest na wczasach :) Moje pierwsze wrazenie bardzo pozytywne. Nawet nie wiedziałam, że jest tam gabinet gin., niedawno go zauważyłam idąc w obecnym stanie powoliiiii do Biedronki na zakupy:)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #617905 przez Marta1985
No to właśnie mój lekarz jest :) Tego drugiego lekarza tez polecają :)

Ja od moich koleżanek z pracy dowiedziałam się o tym lekarzu - kilka z nich się leczyło z powodzeniem bo niemogly zajść w ciąże a reszta jak zaszła w ciąże to tylko do niego ;) Mozna powiedzieć ze to jest urzędowy lekarz ginekolog :)

11 lata 9 miesiąc temu #617911 przez rysa
Mój brzuchol chyba faktycznie sie na długość rozłożył zamiast wypychać do przodu.Malutkamika brzusio masz kochany i jaka laska z Ciebie :)

Marta a Bartuś jeszcze się pewnie obróci,troche czasu mu zostaLo :)
Swoją drogą to zastanawiałam się czy jak dziecko jest już ułożone główkowo to jest możliwość że jeszcze sie odwróci pupą?

11 lata 9 miesiąc temu #617916 przez Marta1985
Na szkole rodzenia położna powiedziała ze są ćwiczenia na to żeby się dzidziuś obrócił wiec je będę stosować :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka