BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 8 miesiąc temu #618400 przez rysa
Agusia odpoczywaj ile sie da i może zadzwoń do swojego ginka bo może nie warto bagatelizować aż tak złego samopoczucia i bolesnych skurczy :unsure:

Ja też nie wyobrażam sobie tych skurczy włściwych i bóli porodowych. Dotychczas się nie bałam wogóle porodu, ale z dnia na dzień jednak jestem coraz bardziej przerażona, jeszcze w sobote oglądaliśmy z R. na tvn style program "położne" i już wogóle mam stresa, chociaż wiadomo że w USA dostają znieczulenie itd.Obejrzyjcie sobie -polecam :)

Też jestem przerażona swoją wagą, nawet nie chce wiedzieć ile mam już na plusie ;)

Marta trzymam kciuki za remont :)

Dziewczyny chwalcie się jak było na warsztatach, ja ide jutro

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #618405 przez Agusia83
Tak Haniu,ta druga linia to częstotliwość skurczowa macicy. Przy skurczach porodowych wykres wyglada jak piramidy rozszerzone na gorze. Początek skurczu. linia idzie do do gory,następnie utrzymuje jeden poziom aż w koncu linia leci w dol.

11 lata 8 miesiąc temu #618407 przez Marta1985
Rysa napisze wieczorkiem - bo ja dziś idę umówiłam sie z lipcówka :)

11 lata 8 miesiąc temu #618430 przez Hania84
Dzięki Agusia :)

Czyli ja nie mam skurczy na całe szczęście :) Linię miałam praktycznie prostą jak drut. :)

11 lata 8 miesiąc temu #618460 przez violcia00
Hej dziewczyny :)
A ja sie dzis czuje bo du.. :angry:
Noc była ciężka-o 3 sie połozylam bo wczesniej nie zasnelam i to spanie bylo takie marne,myslalam ze nad ranem cos pospie ale dzieci sasiadow zaczely wrzeszczec i po spaniu :dry:

Znów nogi mnie zaczynaja bolec,smaruje mascia to troche lagodzi,dzisiaj oprocz nog bola mnie tez rece,nie wiem z jakiego powodu :unsure: juz mam powoli dosc,mam nadzieje ze urodze w terminie bo chocby tydzien dluzej to dla mnie meczarnia :dry: ,a miało być tak pięknie z tą ciążą :ohmy:

Pogoda przynajmniej u mnie ladna,chyba sie wybiore na zakupy jak sie zmobilizuje bo nie chce mi sie w domu siedziec,moze spacer mi pomoze :blush:

Ja pewnie tez mam juz z 12 kilo na plusie-w domu nie mam wagi to nie wiem :woohoo: ,ale mam nadzieje ze po porodzie uda mi sie zrzucic :silly:

Agusia dbaj o siebie :blink:
Marta-ja tez trzymam kciuki zebys zdazyla z mieszkaniem przed rozwiazaniem :silly:

Miłego,slonecznego dnia kobietka :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #618522 przez WisniaJ
Mam nadzieję, że z 8kg zejdzie po samym porodzie, dzidzia plus wody, łożysko, wiec chyba nie będzie tragedii, później tylko wózek pod pachę i jazda na długie spacery bez prowiantu ;D

Mnie nad ranem naszły "mrówki" na obie dłonie, nienawidzę tego uczucia :dry: I brzuch już mi stale wyłazi spod koszulki bo śpię w tshircie Przemka już od dłuższego czasu :silly:

Już się nie mogę doczekać poniedziałku i wizyty u doktorka żeby podejrzeć, czy Gabryska nadal ma główkę w dole :)

11 lata 8 miesiąc temu #618716 przez Hania84
Ja dziś nad ranem dostałam znów potężnego skurczy prawej łydki. O masakra co za ból. Biorę magnez z potasem i jeszcze czasem coś takiego mi się zdarzy.

Właśnie wszamam obiad. Wymyśliłam dziś kurczaka w przyprawie chińskiej "5 smaków", do tego sałatka ze sałaty, fety i pomidorów ze sosem vinegret i ziemniaki. Pychotka :)

11 lata 8 miesiąc temu #618844 przez kakaszka
mmmm Hania zrobilas mi smaka na kurczaka :D ja od wczoraj mysle co zrobic na obiad, az w koncu stwierdzilam, ze jak mojego faceta dzis nie bedzie, to nic nie robie. chociaz pewnie zmienie zdanie jak zglodnieje :)

violcia a tobie bola nogi nawet jak ich nie urzywasz? bo jedyne co mie meczy w tej ciazy to bol nog po godzinie nawet nie calej chodzenia. pewnie to zasluga wagi, ktora urosla, ale nie az nie mysle az tak.

ja sie dopiero wyszykowalam na spacer z kolezanka i jej synkiem, a tu znowu chmury nalecialy i nie wiemy co mamy robic. grr

11 lata 8 miesiąc temu #618863 przez natali
Witajcie brzuchatki, troche mnie nie bylo czytalam was caly czas ale jakos nie mialam weny na pisanie.
Sliczne brzuszki macie, ciuszki dla bobasow tez
Kakaszka gratuluje podjecia decyzji o slubie.
Agusia trzymaj sie kochana juz nie duzo zostalo, w razie watpliwosci dzwon do lekarza.
U mnie dzis piekna pogoda, sloneczko slicznie swieci. Powoli zaczynam przygotowywac torby do szpitala, dzis zakupilam kosmetyki dla maluszka i siebie

11 lata 8 miesiąc temu #618879 przez violcia00
Kakaszka wlasnie bola mnie "tak o bez powodu"...wiadomo ze jak cos robie,duzo chodze to bardziej-ale to jeszcze zrozumiem,najgorzej jak w nocy zaczna bolec to nie moge spac :( ale jakos to przetrwam.

Ja wrocilam z zakupów...ciepło,az miło :laugh:
Zabieram sie dopiero za obiad,ale to mieso już mi" wychodzi bokami"ale najszybciej sie robi,za to jutro zamierzam pierogi z owocami i moze troche ruskich :silly:

a taką sałatke fety i pomidorkami sama bym z checia wsunęła :woohoo:

11 lata 8 miesiąc temu #618994 przez Hania84
Witaj natali po przerwie :)
Czasem tak jest że nie ma się weny.
Ja już nawet nie pytam gdzie reszta dziewczyn, bo trochę nas już jest i gubię rachubę :silly:
Ale z tego co kojarzę to dawno cordis nie było, kejti...Gochens też gdzieś wsiąkła i Ikunia...i jeszcze pewnie kilka brzuchatek by się znalazło. oj dziewczyny piszcie bo na karną żabę pójdziecie :)

A my z Lenką pospałyśmy 2h i teraz pijemy kawkę.

hmmm kakaszka decyzja o ślubie :unsure: Czy coś mnie ominęło :unsure: Czegoś nie wiem :unsure: :side:

Mnie nogi tylko bolą jak więcej pochodzę...a jak stoję to drętwieje mi prawa...ale taki już mój urok.

U mnie słońce wyszło, ale wiatr mamy spory.

11 lata 8 miesiąc temu #619001 przez aleksiaa88
Nie mogłam się opanować wyprałam jasne ciuszki ale te tylko z luma teraz czekam na wyschnięcie nie mogę się doczekać prasowania :side:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #619022 przez rysa
Ja tylko czekam na komodę i też się biorę za pranie ciuszków :)Chciałam czekac do maja, ale co tam :) Wypiorę chociaż część, albo zostawie sobie na później ręczniki, prześcieradła itd.

11 lata 8 miesiąc temu #619040 przez WisniaJ
A ja czekam, aż mi Przemek kupi proszek bo nie chcę prać w naszym, wiec pewnie do maja zejdzie... a też już bym najchętniej poprała i poprasowała, żeby wszystko było gotowe... :)

11 lata 8 miesiąc temu #619088 przez Gochens
Hej brzuchatki ;)

Jak tylko przeczytałam o karnej żabie postanowiłam się zameldować ;) Też Was czytam z cicha pęk ale nie ma o czym pisać więc co będę wątek zaśmiecać :P
Haniu masz dar przekonywania ;)

u mnie bez zmian, w sobotę zrobiliśmy solidne zakupy dla malca, zostały jeszcze jakieś detale ale to w przyszłym miesiącu w tym już zaciskam pasa ;)

Agusia do lekarza marsz...

Rysa na warsztatach hmm w sumie byłam godzine, bo tak mnie kurde ostatnio piecze pod prawym cycuchem, że stanik i każda bluzka mnie po prostu parzy! Czytałam, że to może być ucisk wątróbki ;) Nie wiem jutro pójdę do lekarza to się dowiem.

Co do skurczy ja miałam ale okazało, się, że brakuje mi żelaza więc odkąd biorę skurczy nie mam jedynie co mi "dolega" to mrówki z rana w ręku o kurcze..nie czuje po prostu ręki! :dry:

Nogi tez mnie bolą jak dłużej postoje... :angry:
A waga? hmm szczęśliwa 13 :side:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka