BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #615851 przez Hania84
violcia...chyba jakis gorący romans to jest...bo w opisie jest napisane tak : "gorące sceny erotyczne...bardzo podniecająca akcja, zaczerpnięta z najśmielszych fantazji" :) ... w tej "Facet na telefon" też są fajne akcje ;)

Marta synuś będzie wystrzałowo wyglądał w tych ciuszkach :) Mały przystojniaczek nam się szykuje :) fajne dżiny :) widzę, że nawet jedne są w kroku rozpinane...czadowo :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #615852 przez rysa
Mi osobiście "houston mamy problem" nie siadła ale każdy lubi coś innego :)

Co do zainteresowania rodziców to u mnie jest identycznie. Pomimo że z mają Mamą nie zawsze miałam dobry kontakt(dlatego się wyprowadziłam z domu jak miałam 18 lat),to ona się bardzo zaangażowała w moją ciąże(aż za bardzo), finansowo chociaż żyje tylko z emerytury i dorabia jako opiekunka.Zawsze kupi jakiś drobiazg dla małego,jakiś ciuszek, pościel itp.
A rodzice R.wogóle nie wykazują żadnych chęci żeby pomóc :(

Co do facetów to faktycznie R.zazdrości że sobie siedze w domui "nic nie robie".

Kurde z tą położną to tez nie wiem jak to jest?W Pl napewno Przychodzi dopiero po porodzie ale nie wiem kiedy trzeba to zgłosić i gdzie(w przychodni czy w szpitalu)

Marta ale super ciuszki i wogóle nie widać że z lumpeksu.Też się wybieram jutro na jakieś łowy :)

11 lata 9 miesiąc temu #615861 przez Marta1985
NO WŁAŚNIE JAK TAK NA SPOKOJNIE SIĘ CHODZI COŚ MOŻNA ZNALEŹĆ FAJNEGO :)

Fajniejsze rzeczy kupiłam niż dostałam od koleżanki a tu wogole nie widać śladów użytkowania :)

Co do tej położnej przed porodem to się zapytam dziś na szkole rodzenia albo jutro w recepcji przed wizyta u gina :)

11 lata 9 miesiąc temu #615973 przez Gochens
rysa z ta przychodnia i polozna to jest tak że przed porodem wybierasz przychodnie idziesz i mówisz że niedługo masz poród i chciałabys wybrać ich przychodnie. Pytasz o wszystko oni o wszystkim mówia. Polozna ma obowiązek przyjechac do ciebie jeśli mieszkasz w obrębie 10 km od przychodni. W dniu wypisu że szpitala podajesz wszystkie dane przychodni która wybrałaś. Oni tam przesyłają dokumenty... Później idziesz i mówisz że doszły dokumenty a ty wybrałas ta przychodnie i oni cię tam zapisują. W ciągu 48 godzin od zapisania się przychodzi Polozna do ciebie :) zapytaj w przychodni czy przyjmują też noworodki to dość ważne bo niektóre przychodnie mają od jakiegoś wieku... Tak jest w łodzi więc pewnie u was też :)

11 lata 9 miesiąc temu #616004 przez rysa
dzięki Gochens za info :) KoLo bloku w którym mieszkam jest jakaś przychodnia więc muszę się tam przejść

11 lata 9 miesiąc temu #616021 przez Agusia83
Witam. Ja od rana bylam na badaniach. W 2 laboratoriach. W pierwszym czekalam godzinę,az bedzie moja kolej. Niktnie pomyslal,żeby mnie przepuscic,a ja tez jak glipia nie upomnialam sie o swojeprawa..
A jak.wróciłam,pobawilam sie z Emi,przygotowalam do obiadu i poszliśmy spac. Niedawno zjadlysmy 2 danie.

Nie moglam sie skupić przy gotowaniu,bo maly ruszał sie jak spalam a wowczas czuje taki dyskomfort.

Jak urodziłam Emi i wróciliśmy z jia ze szpitala,to na drugi dzień dzwonilam do przychodni by polona przyszła. Miałam nawal pokarmu,cycki okropnie bolaly,myslalam,ze eksploduja. A polozna zjawiła sie po 20 minutach i bylam jej za to dozgonnie wdzięczna.

Marta,ciuszki piękne. Jak bylam w centrum miasta wstąpiłam do 3 lumpkow i nic nie znalazlam. A chciałam zasłony do pokoju Emi.

11 lata 9 miesiąc temu #616048 przez kakaszka
witam mamuski :) musze sie pochwalic, u mnie w miescie w koncu wiosna :)

tak sie zastanawiam, ze jakby nie forum, to bym nawet i nie wiedziala, ze jakies polozne przychodza. ale jestem ciemna w tym temacie :)

dziewczyny zazdroszcze wam zdolnosci wyszukiwania czegos w lumpach. ja za cholere nigdy nic fajnego nie widze. moze dlatego, ze u mnie w miescie sa ona melutkie, powiedzialabym klaustrofobiczne, wszystkiego duzo w malych pomieszczeniach i sie gubie.

u mnie tesciowa jest bardzo zainteresowana moja ciaza. raz mnie poglaskala po brzuchu, raz dostalam jednego pomarancza, bo potrzebuje witamin, no i wymyslila, ze kupi wozek ( chociaz dostanie od kuzynki, a pieniadze nam sie bardzo przydadza w gotowce). to tyle z historii o tesciowej przez 7 miesiecy. szkoda gadac ;) pytania jak sie czuje nie uslyszalam ani razu, nie dodaje, ze mieszkalismy pod jednym dachem.

co do facetow, to dzis uslyszalam, ze ciaza to nie choroba i ja przesadzam jak mowie, ze jest mi ciezko. i wez tu pros sie o wsparcie i zrozumienie. faceci to buraki jednym slowem.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #616056 przez Hania84
Faceci to temat rzeka :D

A my z Lenka spałyśmy od 15-16.30 :) Moja mała to okaz lenistwa :D gdybym się nie schylała po coś, albo nie przewracała z boku na bok to bym nawet nie wiedziała, że w ciąży jestem. Rusza się tylko po na prawdę DOBRYM jedzeniu albo wieczorem jak już leże w łóżku...a tak to cały dzień spokój.

Ja od teściowej też nic nie dostałam (ale ma skromną rentkę więc nie wymagam), nie spytała jak się czuję itp. ale wybaczam jej bo ona po prostu już taka jest. Nie robi tego złośliwie czy coś w tym stylu...ale po prostu tak jakby się wstydziła o to zapytać :) ... a na pożegnanie to mnie mocno przytuliła i to mówiło samo za siebie. Po prostu jest kobietą bardzo skrytą.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 9 miesiąc temu #616096 przez violcia00
Mi sie chyba dobra tesciowa trafila...zawsze jak dzwoni to pyta o zdrowie,jak sie czuje i takie tam,ostatnio kupila mi srebrna bransoletkę tak bez powodu,co mnie bardzo zdziwilo no i troche ciuchow dla mnie kupiłam nie wspominajac juz o rzeczach dla malego,ale moze to tylko tak na poczatku :silly:

Fajnie macie dziewczyny z tym spaniem...ja mam problem ze zaśnięciem w nocy,a co dopiero w dzien,nie ma takiej szansy...zresztą dzisiaj miałam dużo roboty w domu,brzuch chwilami mnie bardzo bolał,na szczescie juz przeszło :)

Mój Oskar coraz częściej i mocniej daje znać o sobie,czasem to nie wiem jak sie położyc bo kopie z każdej strony i tak jak kiedyś pisała Agusia czasem obserwuje jak mój brzuch sie rusza,fajny widok :lol:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #616124 przez aleksiaa88
Hania84 współczuję takiej szwagierki, znam ten ból, siostra mojego męża to istna pipipipipipipipipipipipipipipi(wulgaryzmy) nie cierpię jej myśli sobie, że wszystko jej wolno, że może sobie rządzić biedna pokrzywdzona z dwójką dzieci, najlepiej to trzeba jej współczuć i wszystko jej oddać zzzzzzz jakby była pępkiem świata :angry: już z rok z nią nie gadałam i też jakoś się nie widujemy i bardzo dobrze, bo jak słyszę jakie ma teorie na temat życia to mi flaki przewraca. Ostatni raz jak z nią gadałam to dostała opieprz ode mnie i na tym się rozmowa skończyła ale tak to jest jak się za plecami gada.

11 lata 9 miesiąc temu #616249 przez Marta1985
Ikunia daj znać jak na warsztatach było :)

My byliśmy dziś na szkole rodzenia - teraz obiecałam mężulkowi seans filmowy ale jak tylko się skończy i nie zasnę to wam wszystko napisze :) a jak nie to jutro z rana :)

Co do facetów to mój mężuś tez dziś mnie wkurzył :angry:

11 lata 9 miesiąc temu #616266 przez aleksiaa88
A ja już w łóżku, ale czuje, że chyba będę głodna, nie zasnę z burczącym żołądkiem

11 lata 9 miesiąc temu #616286 przez malutkamilka
Co do położnej to szczerze powiem, że słyszałam, że przychodzą ileś tam razy po porodzie. Od prawie trzech lat mieszkam w miejscowości oddalonej od poprzedniej z 40 km i powiem, że byłam mile zaskoczona jak pewnego dnia zapukała do drzwi pani położna z chęcią pogadania, zmierzenia ciśnienia,sprawdzenia wyników i wyjaśnienia wszelkich moich wątpliwości. Dodam, że nigdzie tego nie zgłaszałam, bo nie wiedziałam, że trzeba takie coś zgłosić. W każdej chwili mogę do niej zadzwonić a ona albo wyjaśni albo w razie potrzeby przyjedzie do mnie.

Ładne wyszukujecie te ciuszki. Ogólnie rzecz ujmując to jestem za kupowaniem małych ubranek w lumpku bo niektórych nowych i tak się nie założy bo szybko wyrośnie albo nie trafi się z rozmiarem. A w lumpku można naprawdę ładne i niezniszczone ubranka kupić. Sama dużo podostawałam od koleżanek i obkupiłam wlumpku. Oczywiście mam też nowe tak do szpitala, lekarza czy jakieś inne święto. Najwyższy czas bym wyciągnęła je z reklamówek i zaczęła tematycznie układać w szufladach by widzieć co jeszcze należy dokupić.

Co do teściowych i mam to u mnie też są skrajności. Mieszkam z moimi rodzicami i dla mnie normalne że dokładam się do życia. Płace wszystkie rachunki a jak jestem na zakupach to nie kupuje tylko sobie ale dla wszystkich. Jednak mimo to zawsze jest jakieś ale. Mama nie pracuje, siedzi w domu i jak to mąż mówi "ciągle jest w trasie po sąsiadkach". Jak do tej pory to może z trzy razy dotknęła mojego brzucha i powiedziała że słabo musi się ruszać bo u niektórych to widać jak wypycha części ciała. Mąż powiedział,że "po prostu się mamusi boi"... ;) No i kupiła z 5 rzeczy w lumpku.
Teściowie to się tak cieszą, że teściu dzwoniąc z zagranicy do swojej żony to nie pyta się jak u niej tylko jak ja się czuję i żeby pilnowała bym się nie przemęczała i uważała na siebie i że mogłabym już zrezygnować z pracy. Raz na tydzień szwagierka z teściową są w lumpku i zawsze coś kupią jak nie niuni to mi bym miała w czym chodzić. Teściowie dołożyli nam aż 500zł do wózka jak go kupiliśmy twierdząc że połowy nam nie dadzą bo moi rodzice też coś powinni się dorzucić- ale oni tylko skwitowali,że drogi i że chyba za tą cenę to sam jeździ i sam buja. No cóż my nawet nie liczyliśmy że teściowie nam dołożą, z czego oczywiście jesteśmy zadowoleni bo za to możemy kupić coś innego maluszkowi.

11 lata 9 miesiąc temu #616313 przez Hania84
Ja też bym nie zasnęła z burczącym brzuchem :) Zjadłam właśnie chleb ze serem i zielonym ogórkiem...mmm...pyszności :)

malutkamilka to masz fajnych teściów. Rzadko się tacy trafiają :)

Kupiłam dziś dla Lenki pierwszą paczkę pamperów i szczotkę z miękkiego włosia :)

Idę zaraz poczytać "faceta na telefon " :) ... a mój siedzi przy piwku i ogląda program o TIR-ach.

11 lata 9 miesiąc temu #616340 przez Agusia83
A moj siedzi w pracy z kolega i robia polki dla Emi do pokoiku.
Musze na lumpku znalezc zaslony z kubusiem puchatkiem, a najlepiej z jakimis zwierzatkami z dzunglii...chyba za niedlugo w koncu ruszy sie remont pokoju :laugh:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka