BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #619930 przez Hania84
A ja zawsze mam to szczęście że pisze ostatnia na stronie :angry: :S

Agusia ja tutaj kupuję niestety jak najtaniej się da...bo meble mamy tu drogie. Nie inwestuje w meble bo i tak najprawdopodobniej je tu zostawię. Po co mam to targać do PL. Szafę w sypialni mamy 12mm a komodę w pokoju gościnnym 15mm. Komoda kosztowała nas 300 euro a szafa w sypialni 100euro (w promocji !!! i wcale nie jest duża). Szafa w sypialni jest majewiczna...cienka...ale cóż samo urządzenie wszystkiego to i tak sporo nas tu wyszło. W lepsze meble będziemy inwestować w PL :)
Ale najważniejsze , że jeszcze wszystko super się trzyma a minęło już 14 miesięcy od zakupu :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #619941 przez Agusia83
Haniu, ja Was rozumiem...chodzi mi raczej o meble, ktore wiecie, ze beda Wam juz sluzyc na baaaardzo dlugo...My mielismy raz taka przygode z meblami, ze zamowilismy szafe narozna i do tego taka przystake, zeby mozna bylo ksiazki polozyc i cosik pochowac do szuflady...itd..po przyjezdzie okazalo sie, ze okleine dali nam papierowa a nie z pcv, do tego kolor szaf roznil sie o jeden odcien niz sobie zazyczylismy i od srodka D. zauwazyl mala ryske, ktorej oczywiscie prawie nie znac...no, ale jest...i tym sposobem oddali nam chyba 60% pieniazkow...dzieki temu D.zobil jeszcze jedna szafe, ale juz sam, wlasnie za ta kase :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #620031 przez violcia00
Haniu to droga ta komoda-300 eueo to jak dla mnie za duzo,chyba ze ta Twoja jakas super :unsure:

My podobnie staramy sie tanie rzeczy kupic,ale szczerze mówiąc to duzo mamy uzywanych,ale naprawde w dobrym stanie...jakies 3 miesiace temu przeprowadzilismy sie do nowego mieszkania-60 m,a wczesniej 30m wiec trzeba było jakoś umeblowac,a na jeden raz to jednak duzy koszt,ale nie zaluje tej przeprowadzki,teraz mamy super i wygodnie no i w koncu mam upragniona wanne-wczesniej tylko prysznic,a ja lubie połozyc sie w wannie na dłuzej i troche zrelaksowac :P

Ja mam tutaj 2 kolezanki z ktorymi sie czasem spotykam,jedna to wlasnie nie dawno urodzila synka,a druga ma 3 dzieci to i wiecej obowiazków,ale czasem sie odwiedzamy...ogolnie to mało tutaj polaków jest.

troche padało u mnie,denerwuje mnie ta pogoda,ale teraz znów słoneczko wyszło to moze uda mi sie umyc te okna...a teraz zabieram sie za robienie pierogów-farsz juz zrobiony,jeszcze tylko ciasto....no i telefon do mamy obowiazkowy,bo jak nie dzwonie dłuzej niz 3 dni to ona sie martwi :silly:

A Ty Agusia zdolnego masz męza :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #620044 przez Hania84
violcia...no fakt droga była, ale chcieliśmy trochę już porządniejszą żeby telewizor utrzymała :) Ma 8 dużych szuflad i jest 150cm szeroka.
My mamy 43m2 mieszkanko :)

U mnie tez się pogoda poprawiła...niestety...co oznacza, ze mój też dziś aż tak szybko nie wróci jakbym tego chciała.

violcia podrzuć kilka pierogów plissssss :kiss: ja mam dziś pomidorówkę na rosole.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #620072 przez Agusia83
Violcia, oj to prawda...D. kiedys ze swoim tata zajlmowal sie stolarka, wiec wie, co i jak...poza tym ma duzo innych talentow :laugh: jest elektronikiem...jak remontowalismy mieszkanie, to zmienial cala instaklacje eletryczna, robil gladzie, malowal, tapetowal, kladl panele :laugh: a jak nam sie cos w domu popduje to tez naprawi..

Zastanawiam sie czy tez tak macie? Synus okropnie sie rusza, ale jak podniose bluzke i pada na brzuch swiatlo przestaje sie wiercic :silly:

Haniu, ja lubie takie duze komody :laugh:

musialam obejrzec to poraz drugi i znow ryczalam...
serialnet.pl/ogladaj/3-9460/polozne-odcinek-1

Haniu, ja wczoraj gotowalam ruskie i z miesiem :blink:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #620087 przez Hania84
Agusia to męża masz złotą rączkę...pozazdrościć :)
Mój pomaluje w mieszkaniu, meble skręci...ale tapet, paneli i płytek kłaść nie umie...do elektryki się też nie zabiera bo by go prędzej popieściło :silly:

Oj wy niedobre...kocham pierogi...a ruskie w szczególności :kiss: dałabym się za nie pokroić. :S :kiss:
Skąd Wy bierzecie na takie gotowanie siły :unsure: Ja to patrze, żeby jak najszybciej coś było...a przy pierogach niestety trzeba się nastać :dry: U mamy miałam najlepiej...zrobione, podane, smaczne :side: żyć nie umierać :blush:

Agusia mi ten filmik nie działa niestety :( A o czym on jest?

Moja malutka też tak ma :D wie nawet kiedy z A. na nią patrzymy...nie wiem skąd ale wie i wtedy też już się nie chce ruszać :silly:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #620092 przez Agusia83
Haniu, to ten serial "Polozne"

ja tez jestem wielbicielka ruskich...moja mama robi najpyszniejsze :laugh: ...ja farsz potrafie dobry zrobic, ale z ciastem troche gorzej...chociaz nie powiem, bo D. tez smakuja.. :silly: mamie zawsze wychodzi miekkie ciasto, a mi ciut twardsze i bardziej sie musze wymeczyc nad wyrobieniem i klejeniem pirozkow :silly:

ale za to kopytka , knedle, leniwe...czy nawet miesa, ponoc robie lepiej :blink:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #620097 przez Hania84
Aha...coś słyszałam o tym serialu.

A wiecie...jak mój A. wraca z pracy to zawsze pyta co u dziewczyn na forum słychać :D hihi też się wciągnął w nasze życie :lol:

mmmmm kopytka też bym zjadła mmmmm leniwe...o boshe przestańcie bo mam ślinotok :lol:

no fakt ruskie są chyba najpyszniejsze z pierogów...przynajmniej dla mnie :)

11 lata 8 miesiąc temu #620100 przez rysa
Dziewczyny tylko chwile mnie nie było a Wy się tak rozpisałyście :)

My ze względu na to że wynajmujemy to z meblami mamy problem, bo zazwyczaj są na wyposażeniu mieszkania, teraz nam sie trafilo bez mebli to chcieliśmy iść na kompromis z właścicielem i podzielić sie pół na pół i że mu je zostawimy bo kto wie czy do następnego mieszkania będą pasowały(mieszkanko jest małe więc meble też),ale się nie zgodził :angry: Więć kupiliśmy najtaniej jak się dało,ale itak udało nam się kupić fajne w BRW.

Teraz tylko musimy zainwestować w jakąś fajną sofę rozkładaną

Kiedyś miałam fajnie bo Tata pracował w stolarni mebli Agata, zawsze "podkradł "jakieś materiały (zazwyczaj te co szły na odpad)i sam nam i wszystkim znajomym robił meble, ale juz tam nie pracuje :(

11 lata 8 miesiąc temu #620103 przez rysa
No właśnie ostatnio pisałam o tym serialu, oglądałyście?ja tez się poryczałłam

11 lata 8 miesiąc temu #620140 przez Gochens
Ogladałam fajny ten serial w ogóle zauważyłam, że odkąd jestem w ciąży częściej mam "przypadkową" styczność właśnie z serialami tego typu czy z reklamami czy innymi rzeczami dotyczącymi rodzicielstwa... W gazetach co chwilę trafiam na jakiś artykuł ;) Albo po prostu teraz zwracam na to uwagę ;P

Co do pierogów też je kocham, u mnie zawsze babcia duźdała ale teraz już coraz starsza więc została nam babcia mojego M ;) Ruskich nie jadłam sto lat raz kupiłam w Biedronce i niestety mi nie podpasowały ...

Hania u mnie też Maćko pyta co u was hehe opowiadam mu czasem to mówi, że fajnie że trafiłam na takie forum :P

Agusia taki facet to skarb ;) Wiem coś o tym :)

11 lata 8 miesiąc temu #620152 przez Hania84
Przyszedł mój A. z pracy :) jupiiii :) zaraz jedziemy na zakupy :)

Hehe właśnie się zapytał co dziś ciekawego napisałyście ;)

Gochens bo pierogi najlepsze są własnej roboty :) Ja tez kupiłam kilka paczek w Tesco w PL i są do D...y !!!

11 lata 8 miesiąc temu #620161 przez violcia00
Agusia to zazdroszcze takiego męża,mój nie ma tyle talentów,ale jak cos trzeba w domu zrobic to zrobi tylko ze trzeba go długo prosic bo nie ma nigdy czasu :angry:

Pierogi juz zrobione-ruskie i pare z truskawkami..
Haniu jakby była taka mozliwosc to bym Ci troche wysłała :P
Ja pierogi robie od czasu do czasu bo faktycznie duzo przy nich roboty,ale uwielbiam wlasnie ruskie najbardziej :woohoo:

Ja chyba jakas zacofana jestem odnosnie tego serialu...pamietam jak Rysa kiedys o nim pisala ale nie mialam okazji obejrzec,na jakim to programie???

11 lata 8 miesiąc temu #620189 przez Gochens

11 lata 8 miesiąc temu #620198 przez Marta1985
Agusia tez zazdroszczę takiego męża, mój nie potrafi takich cudów :(

Co do remontów to my do generalnych prac wynajęliśmy firmę - troszkę biorą ale póki co to bardzo zadowoleni jesteśmy z nich :)

W związku z tym ze to nasze mieszkanko już pewnie do końca życia to staramy się kupować dobre rzeczy wiadomo jest jakiś przedział cenowy ale wychodzimy z założenia ze lepiej mniej zrobić ale dobrze i dobrej jakości.

Znajomy tez się niedawno remontował i kupuje najtaniej jak tylko można i już parę rzeczy mu się zniszczyło.

Co innego jak się wynajmuje - to już nie ma sensu inwestować :)

Dobra idę na obiadek - ryz z warzywkami i filet z kurczaczka :)

A Bartuś wypiął się pupa do świata i zadowolony :)

A potem na szkole rodzenia - dziś sama bo autko do naprawy trzeba zawieźć :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka