- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
Agusia sliczny brzusio.
Gochens ja mam bardzo dobry przepis na ciasto do pizzy ale napisze pozniej bo juz musze uciekac kolacje synkowi zrobic.
Haniu a dla bezrobotnych tam nie ma zasilku skoro i tak bedziesz podpisywac nowa umowe za rok to te 3 czy 4 miesiace mogla bys by na zasilku wiem ze pewnie to nie to samo co miesieczna wyplata ale te kilka miesiecy moze by wystarczylo. Poza tym ciesz sie ze dostaniesz rok u mnie sa tylko 4 miesiace macierzynskiego i do pracy na szczescie tym razem mnie to nie dotyczy bo nie pracuje.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
a z tym ciastem z Kerfura to super rada dla mnie ja nawet nie wiedzialam, ze to takie grosze kosztuje. to faktycznie sie nie oplaca sie w to bawic. moze jutro sie tym zajme, jak bede miala wene
u nas juz niebo sie zaciaga czarna chmura, podejrzewam, ze jutro caly dzien bedzie padac ( tak jak i gadali w tv).
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
Ja też mam na jutro plan na wyprawe na bielskie Błonie i wygrzewanie się na słoneczku
Przepisu na pizzowe ciasto niestety nie znam chociaz czasami też bym zrobiła
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9
Wiśnia ale masz super... My jeszcze sezonu grillowego nie rozpoczeliśmy, jak nie będzie padać to w niedziele zaprosiliśmy znajomych na grillka więc jeszcze trochę... omniomniomniomniommm
Jutro za to wybieram się do kosmetyczki na doprowadzenie moich stóp do stanu używalności...sama już nie daję rady a jak proszę mojego to się krzywi jakby nie mógł przejechać pilnikiem tu i ówdzie ;/
Rysa daj trochę kopytek <plisssss>
- aleksiaa88
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tak piszecie ile to macie w obwodzie, aż mi normalnie wstyd ja mam tylko 95 czasem się zastanawiam czy bobas rośnie jeszcze mu 2 miesiące zostały i to chyba nie całe
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
0,5 kg maki
25 g drozdzy
1 jajko
1 szkl cieplej wody
1 plaska lyzeczka soli
1 lyzka oliwy
1 lyzeczka oregano (nie koniecznie)
1 szkl wody, drozdze i lyzeczke maki polaczyc przykryc sciereczka i odstawic na kilka minut.
pozniej do drozdzy dodac make, jajko, sol i lyzeczke oregano wszystko wygniatac do uzyskania jednolitej masy pod sam koniec dodac oliwe i zagniesc ponownie ciasto, odstawic na 2 godz przykryte sciereczka.
Po wyrosnieciu rozkladam ciasto na blache i smaruje kechupem dodatki wedlug uznania jak kto lubi ja daje wazywa surowe, pieke w piekarniku w temp 210 stopni jakies 15,20 min
Wzrost ciasta mozna przyspieszyc stawiajac miske w bardzo cieplym miejcu mi jak sie bardzo spieszy stawiam miske na garku z goraca woda pod wplywem pary ciasto szybko rosnie.
A na grila sama bym sie wybrala..... az mi slinka pociekla
Gochens jak ci sie chce jakis czas temu wstawialam zdjecie tej pizzy ale musisz sporo sie cofnac
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
Póki co wstawiłam pierś na sałatkę
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
jeszcze jedno to pizza na grubym ciescie jesli wolisz cienkie to spokojnie zrobisz z tego dwie
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
Agusia83 - ale masz piękną piłeczkę, więc się nie dziwię że jesteście zmęczone jak gdzieś dalej idziecie. Mi mocno tak nie odstaje więc dlatego zapewne nie doskwiera mi kręgosłup przy dłuższym chodzeniu, ale sapie jak zakladam skarpetki albo butki.
KasiaS - ładne łóżeczko, mąz pewnie dumny ze moze sam wszystko zrobic- moj teraz skrecal komode a jaki zadowolony ze ja sie nie wtrancałam, bo zosia samosia ze mnie a teraz nawet bym sama nie dala rady ;)Teraz się nie może doczekać powrotu by skręcić łóżeczko
Gochens - coś wiem o tym zaprzyjaznieniu z ZUSem i pieczeniu dwoch pieczeni na jednym ogniu, zreszta na zyczenie tych najwyzej siedzacych. Ja w planach mialam do konca maja, ale 26 kwietnia zegnam sie ze wspolpracownikami. musze odpoczac i sie zrelaksowac na dzialeczce. a na koniec maja planuje juz urodzic jak sie uda. mam nadzieje ze ta co za mnie bedzie nie wygryzie mnie, bo umowe mam do 2016 roku. Zastanawia mnie to przedluzenie urlopu macierzynskiego. Bo chcialam wziasc na pol roku ale jak mi pwoiedza ze ja zostawiaja to przedluzyc o kolejne pol roku moge pod koniec pierwszego polrocza czy od razu we wrzesniu bym musiala sie określić?
Kurcze tyle niewiadomych, że szok. Te przepisy mnie powoli powalają z nóg. A jeszcze musze się dowiedzieć kiedy składać o macierzyński. Bo słyszałam że lekarz nie może L4 wystawić już dwa tygodnie przed planowanym pored tylko te dwa tygodnie przed porodem tzreba już wziąść macierzyńskie tylko nie jestem pewna.
Chyba dzisiaj ostatni dzien w tym tygodniu gdzie latam i coś załatwiam. Taki kawał drogi dziś pzreszłam że w pewnym momecie nie dalam juz rady i musialam zamowic taksowke. Ale autko u mechanika sie naprawia, kosmetyki dla bobasa kupione. Dzis nawet elektryka zwerbowalam na dzialke by w koncu zaczal dzialac. Jak pogoda pozwoli to na przyszly tydzien bede zamawiac piach. Uffff chyba budowa w koncu ruszy.
- KasiaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Malutkamilka masz racje coś w tym jest właściwie teraz sobie zdałam z tego sprawę, że go w ogóle nie poprawiałam jak to ja
I w ogóle wszystkim dziękuję za miłe słowa dotyczące łóżeczka
Dalej mnie coś w tym moim brzuchu boli.... sama nie wiem czy to mi synuś tam dźga czy to może być coś nie tak i powinnam iść do lekarza ?????
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
wlasnie planowalam sobie budzet na przyszly miesiac i stwierdzilam, ze sie rzuce na kosmetyki dla dzidzi. bo dzis mnie moj opieprzyl, ze nic nie kupuje dla dziecka i sie nie przygotowuje. a dla niego wydaje sie to wszystko tak latwe tanie i w ogole, grr.
zapytalam kolezanki czego ona uzywa i jestem troche zaskoczona. bo mowi do kapieli Oilatum baby, po tym nie trzeba zadnych kremow, nic, no i sudokrem na odparzenia i tyle. co wy o tym myslicie, bo troche sie teraz pogubilam?
u mnie dzis bez obiadu. kochanie moje wkrecone w remont, zupe chmielowa ma, takze nie bedzie chcial nic jesc, a ja skromnie kanapeczki ale pizze bym wpieprzyla z wielka checia.
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
kakaszka, ja mam oilatum...ale on jest drogi !!! Sudocrem możesz kupić jak najbardziej...albo bephanten - to na odparzenia...ale jeśli liczysz się z groszem (a pewnie tak) to moze na początek lepiej kup oliwke do kąpieli z bambino i krem by nakremowac ciałko też z bambino. Agusia używa tego i jest zadowolona...zresztą bambino są dobrymi kosmetykami do dzieci i niedrogimi
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
czyli trzeba miec oliwke do kapieli oraz krem po kapieli, zeby nawilzyc cialko? tak sie wypytuje, bo jestem cicho ciemna w sprawach dzieci :)zawsze myslalam, ze duzo tego wszystkiego trzeba
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
No ale oprócz tego to wiadomo...jakies ze dwa ręczniki, patyczki do uszu, coś do noska ( ja mam gruszkę z otwierana końcówką, że mogę w środku ją wymyć), woda morska (do noska)...no i myślę, ze z tej podstawy do kąpieli to na początek starczy aaa i nożyczki do paznokci ( ja mam z lekko okrągłą końcówką...przynajmniej to tak wygląda
Uciekam spac...do jutra laski