- Otrzymane podziękowania: 15
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agusia śliczny brzuszek.
A Ikunia - zazdroszczę takiego azylu
Co do mnie to mężulek miał dwa dni wolnego i lataliśmy po sklepach budowlanych zakupiliśmy wiele rzeczy kafelki do kuchni, łazienki i przedpokoju, kibelek, wannę, umywalkę, baterie i inne pierdoły ... dużo rzeczy tez pozamawialiśmy także została drobnica i meble do sypialni
I nie denerwujmy się dziewczyny na to co każda pisze ja przezywam aktualnie remont
A dziś odpoczynek jedynie na 17 szkoła rodzenia - dziś kapiemy maluszki i muszę ogarnąć wyprawkę dla synka bo ostatnio zaniedbałam to
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Ikunia...ja już Wiśni zwróciłam uwagę, że niepotrzebnie czepia się o takie pierdoły i myślę, że zrozumiała...więc nie ma już po co rozdrapywać tego tematu
Hihi rysa uśmiałam się, bo mój A. też smaruje twarz tylko kremem bambino
malutkamilka...dzięki za rady fajnie o tym poczytać i wiedzieć. I faktycznie, pewnie coś w tym jest jeśli chodzi o te proszki. A o tym że przemywać pupę letnią wodą to też słyszałam..ponoć wtedy jest mniejsze prawdopodobieństwo odparzeń. I jak mamy okazję to wietrzyć pupkę jaknajczęściej
Marta - nie przemęczaj się tak. Za dużo latasz po sklepach widzę przystopuj troszkę
Agusia - hop! hop! gdzie jesteś? Co u Ciebie?
U mnie pogoda coś się kitra buuu O 8 rano było jeszcze słońce ładne a teraz naszły chmury i chyba będzie padać
Dziś już obiad mam zrobiony - zupa buraczkowa
Mój jeszcze przed pracą mi chatkę odkurzył...ja tylko zaraz przetrę na mokro i si
Wiecie co...chyba moja mała się znów przekręciła !!! Wczoraj wieczorem tak mnie zabolało jej wiercenie że szok...i strasznie szybko się krętoliła w pewnym momencie...a dziś czuję kopniaki znów w boku brzucha
Wiśnia i chyba miałaś rację, ze ten ból jak na miesiączkę to są skurcze macicy. Bo dziś miałam skurcz w dole kręgosłupa połączony właśnie z czymś jak na miesiączkę w dole brzucha...to były te braxtona-hicksa...bo trwało to może ze 3 sekundy i puściło.
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
No i sobie kupilam wczoraj takie butki a'la tenisowki tylko 2 rozmiary wiekszy niz normalnie mam i super wygodne sa
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Ja oliwki do kapieli nie wlewalam. myląamEmi mydełkiem,a oliwka.byla po kąpieli i nadała sie do ciemieniuchy.
Zaczęłam od bambino,bo to najtańsze kosmetyki i tez takie używała moja mama. Na szczęście kukuleczka nie miala na nic.uczulenia.
Na 13 mam wizytę u ginki..wiecie,ze wczoraj godzinę golilam nogi.
Dziewczynki dajmy na luz z tymi porzadkami...bo wczesniej dzidzie przyjda na swiat...teraz sie lapie na tym, ze tak Wam pisze, a niedawno sciagenalm firanki, wypralam i juz powiesilam..ale okna narazie odpuszczam.....
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja na razie odpuściłam z cięższymi pracami w domku. Firany i szafki w kuchni zostawiam sobie na 38/39 tydzień ciąży
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
ja dzis wstalam LEWA noga. juz w nocy sie obudzilam o 4 nad ranem i zaczelam sie wkurzac na swojego chlopaka. tyle powodow znalazlam, zeby na niego nawrzeszczec, ze szok no i obudzilam zbulwersowana jak cholera. chyba mi tak zostanie do konca dnia, takze dobrze, ze ona ma 2 zmiany w pracy i caly dzien go nie bedzie, a ja ten dzien spedze w domu, zeby nikomu nie zrobic krzywdy. i jak cos palne na forum, to z gory prosze mnie wybaczyc
Malutkamilka przeczytalam twoj post o plynach do kapieli i sie wkurzylam bo juz sama nie wiem co mam kupowac. juz mi glowa boli
Agusia powodzenia u lekarza
Wisnia milego otwarcia sezonu i pocichu zazdroszcze
Marta ja tez mam duzo energii, nawet mi sie wydaje, zeo wiele wiecej niz przed ciaza. nosi mnie
Haniu przekrecila sie w poprzek znowu? u mnie mala na bank lezy w poprzek jeszcze. bo jak ja czuje to caly czas w tych samych miejscach, len maly.
milego letniego dzionka
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U mnie dzisiaj taka dziwna pogoda-niby cieplo,nawet goraco,ale slonko wychodzia za chwile zachodzi i to mnie troche drażni,ale na weekend niestety zapowiadaja deszcz
jutro z samego rana ide zrobic badania krwi i moczu,bo prawie zapomnialam,a wizyta w przyszły czwartek
Ja tez zastanawiam sie jak z tymni kosmetykami...ja to mam z roznych firm,bo troche dostalam od znajomej ktora pracuje w szpitalu(duzo próbek)i troche sama kupilam,wiec chyba bede probowala jak dany kosmetyk dziala na moje dziecko.
Mam też krem bambino-rozumiem ze mozna go uzywac na cale ciałko dziecka??!!,łącznie z pupcią.
Powiedzcie mi mamusie kochane czy teraz sie nie uzywa pudru dla niemowlat??bo ja zakupiłam jak bylam w PL w Rosmanie z firmy Babydream i nie wiem czy bede go uzywac ?
Ja juz od dawna zabieram sie za wieszanie firanek w pokoju malego,ale nie moge sie zmobilizowac,bo najpierw trzeba kupic i zamontowac karnisze-oczywiscie maz sie tym zajmie,ale ja musze wybrac
Agusia powodzenia u lekarza...widze ze wszystkie mamuski maja juz wizyty za soba,tylko ja zostalan na szarym koncu
Milego dnia laseczki
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jeśli chodzi o krem bambino to owszem można nim wszędzie smarować dzidziusia
A pogodę mamy chyba podobną, też mam raz słońce raz chmury...a od jutra ponoć ma przyjść deszcz
kakaszka, no wszystko na to wskazuje że moja maluda znów jest w poprzek
Kup to co Ci wczoraj pisałam. Mydło i krem bambino plus te przybory i wszystko będzie okej
Wiecie co...wysypało mnie syfkami na brodzie i pod nosem...normalnie jakaś masakra. Jakbym przeżywała drugą młodość. Wkurzam się bo to upierdliwe jest.
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A wiesz ze mi tez wyskoczyły syfki-własnie pod nosem i na brodzie,ale nie wiele tego jest
- KasiaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Już nie mogę się doczekać bo chciałabym się dowiedzieć co mnie tam w tym brzuchu tak boleśnie dźga i dźga. Wyczaiłam już że jak leże albo siedzę półleżąco taka rozluźniona na kanapie to przechodzi. Wiec dzis leże ile wlezie, chociaż za chwile się muszę zbierać i wykąpać, ubrać, obiad ugotować nie mam siły... skąd w was te energia?
Co do zasypek, pudrów itp to też słyszałam, że się odchodzi...
Położna nam mówiła, żeby sudecremu do 3 m-ca nie używać. Wieczorem napisze co mówiła dokładnie jakie kosmetyki do czego i kiedy (bo zeszyt wczoraj w samochodzie zostawiłam). Zawsze można coś tam skorzystać. ja to sama jestem w rozterce z jakiej firmy co kupić... boje się bo w czasie ciąży dostałam strasznej wysypki z oliwki nivea, wiec nei wiem czy dziecku to nie zaszkodzi tez.
Kurczę muszę się dziś wybrac kupić jakieś buty na teraz. Bo jedyne które mam zrobiły mi się za małe Byłam już w jednym sklepie, ale same na obcasie albo na innym wzniesieniu a ja potrzebuje wygodnych płaskich butów. Najchętniej to marze już o sandałkach ale nie wiem jak teraz będą w nich wyglądać te moje podpuchnięte stopy i serdelkowate paluszki
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- KasiaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa