BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 8 miesiąc temu #627674 przez Marta1985
I jestem :)

Agusia śliczny brzuszek.

A Ikunia - zazdroszczę takiego azylu :)

Co do mnie to mężulek miał dwa dni wolnego i lataliśmy po sklepach budowlanych zakupiliśmy wiele rzeczy kafelki do kuchni, łazienki i przedpokoju, kibelek, wannę, umywalkę, baterie i inne pierdoły ... dużo rzeczy tez pozamawialiśmy także została drobnica i meble do sypialni :)

I nie denerwujmy się dziewczyny na to co każda pisze :) ja przezywam aktualnie remont :P

A dziś odpoczynek jedynie na 17 szkoła rodzenia - dziś kapiemy maluszki :) i muszę ogarnąć wyprawkę dla synka bo ostatnio zaniedbałam to :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #627693 przez Hania84
Witamy się i MY :)

Ikunia...ja już Wiśni zwróciłam uwagę, że niepotrzebnie czepia się o takie pierdoły i myślę, że zrozumiała...więc nie ma już po co rozdrapywać tego tematu :)

Hihi rysa uśmiałam się, bo mój A. też smaruje twarz tylko kremem bambino :D

malutkamilka...dzięki za rady :) fajnie o tym poczytać i wiedzieć. I faktycznie, pewnie coś w tym jest jeśli chodzi o te proszki. A o tym że przemywać pupę letnią wodą to też słyszałam..ponoć wtedy jest mniejsze prawdopodobieństwo odparzeń. I jak mamy okazję to wietrzyć pupkę jaknajczęściej :)

Marta - nie przemęczaj się tak. Za dużo latasz po sklepach widzę :blink: przystopuj troszkę :kiss:

Agusia - hop! hop! gdzie jesteś? Co u Ciebie?

U mnie pogoda coś się kitra :( buuu O 8 rano było jeszcze słońce ładne a teraz naszły chmury i chyba będzie padać :S

Dziś już obiad mam zrobiony - zupa buraczkowa :)
Mój jeszcze przed pracą mi chatkę odkurzył...ja tylko zaraz przetrę na mokro i si :)

Wiecie co...chyba moja mała się znów przekręciła !!! :ohmy: Wczoraj wieczorem tak mnie zabolało jej wiercenie że szok...i strasznie szybko się krętoliła w pewnym momencie...a dziś czuję kopniaki znów w boku brzucha :ohmy:

Wiśnia i chyba miałaś rację, ze ten ból jak na miesiączkę to są skurcze macicy. Bo dziś miałam skurcz w dole kręgosłupa połączony właśnie z czymś jak na miesiączkę w dole brzucha...to były te braxtona-hicksa...bo trwało to może ze 3 sekundy i puściło.

11 lata 8 miesiąc temu #627706 przez Marta1985
No Haniu uważam na siebie :) ale powiem wam ze energii mam dużo i nawet nogi mi nie bolą :) Mężulek się ze mnie śmiał ze wczoraj szybciej latałam po tych sklepach niż on :P

No i sobie kupilam wczoraj takie butki a'la tenisowki tylko 2 rozmiary wiekszy niz normalnie mam :( i super wygodne sa :)

11 lata 8 miesiąc temu #627724 przez WisniaJ
Oj dziewuszki ale naskrobałyście dużo, chciałabym poczytać, ale nie mam czasu bo mnie mąż goni na tego grilla :) Wiec nadrobię wieczorkiem, dopijam herbatkę i lecę. U nas piękna pogoda słoneczko od rana i już prawie 20 stopni. Miłego dnia dla was i maluszków :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #627730 przez Agusia83
Dziewczyny jestem,tylko czytamz kom. Noc byla lepsza niz wczoraj...a rano D.zajął sie Emi bym moglasoe wyspać. O 13 mam wizyte u ginki....Haniu,Lenka mogla sie przekrecic,a ja sie smieje,ze synek ani o tym nie mysli.

Ja oliwki do kapieli nie wlewalam. myląamEmi mydełkiem,a oliwka.byla po kąpieli i nadała sie do ciemieniuchy.
Zaczęłam od bambino,bo to najtańsze kosmetyki i tez takie używała moja mama. Na szczęście kukuleczka nie miala na nic.uczulenia.
Na 13 mam wizytę u ginki..wiecie,ze wczoraj godzinę golilam nogi.

Dziewczynki dajmy na luz z tymi porzadkami...bo wczesniej dzidzie przyjda na swiat...teraz sie lapie na tym, ze tak Wam pisze, a niedawno sciagenalm firanki, wypralam i juz powiesilam..ale okna narazie odpuszczam.....

11 lata 8 miesiąc temu #627856 przez Hania84
Agusia to trzymam kciuki :) Daj znać jak będziesz po żebym wiedziała co w "trawie" piszczy ;)

Ja na razie odpuściłam z cięższymi pracami w domku. Firany i szafki w kuchni zostawiam sobie na 38/39 tydzień ciąży :)

11 lata 8 miesiąc temu #627861 przez kakaszka
dzien dobry dziewczyny :) u mnie za oknem lato, normalnie mozna isc sie opalac :)

ja dzis wstalam LEWA noga. juz w nocy sie obudzilam o 4 nad ranem i zaczelam sie wkurzac na swojego chlopaka. tyle powodow znalazlam, zeby na niego nawrzeszczec, ze szok :) no i obudzilam zbulwersowana jak cholera. chyba mi tak zostanie do konca dnia, takze dobrze, ze ona ma 2 zmiany w pracy i caly dzien go nie bedzie, a ja ten dzien spedze w domu, zeby nikomu nie zrobic krzywdy. i jak cos palne na forum, to z gory prosze mnie wybaczyc :)

Malutkamilka przeczytalam twoj post o plynach do kapieli i sie wkurzylam :) bo juz sama nie wiem co mam kupowac. juz mi glowa boli :)

Agusia powodzenia u lekarza :)

Wisnia milego otwarcia sezonu i pocichu zazdroszcze :)

Marta ja tez mam duzo energii, nawet mi sie wydaje, zeo wiele wiecej niz przed ciaza. nosi mnie :)

Haniu przekrecila sie w poprzek znowu? u mnie mala na bank lezy w poprzek jeszcze. bo jak ja czuje to caly czas w tych samych miejscach, len maly.

milego letniego dzionka :)

11 lata 8 miesiąc temu #627925 przez violcia00
Dzien dobry dziewczyny.

U mnie dzisiaj taka dziwna pogoda-niby cieplo,nawet goraco,ale slonko wychodzia za chwile zachodzi i to mnie troche drażni,ale na weekend niestety zapowiadaja deszcz :angry:

jutro z samego rana ide zrobic badania krwi i moczu,bo prawie zapomnialam,a wizyta w przyszły czwartek :silly:

Ja tez zastanawiam sie jak z tymni kosmetykami...ja to mam z roznych firm,bo troche dostalam od znajomej ktora pracuje w szpitalu(duzo próbek)i troche sama kupilam,wiec chyba bede probowala jak dany kosmetyk dziala na moje dziecko.

Mam też krem bambino-rozumiem ze mozna go uzywac na cale ciałko dziecka??!!,łącznie z pupcią. :unsure:

Powiedzcie mi mamusie kochane czy teraz sie nie uzywa pudru dla niemowlat??bo ja zakupiłam jak bylam w PL w Rosmanie z firmy Babydream i nie wiem czy bede go uzywac :unsure: ?

Ja juz od dawna zabieram sie za wieszanie firanek w pokoju malego,ale nie moge sie zmobilizowac,bo najpierw trzeba kupic i zamontowac karnisze-oczywiscie maz sie tym zajmie,ale ja musze wybrac :lol:

Agusia powodzenia u lekarza...widze ze wszystkie mamuski maja juz wizyty za soba,tylko ja zostalan na szarym koncu :dry: :lol:

Milego dnia laseczki :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #627947 przez Hania84
violcia ja mam też puder - Alantan bodajże ale nie wiem czy będę go stosować. Ponoć odchodzi się już od zasypek (tym bardziej nie wolno stosować na skórę z ranami bo się ciężej goi) kupiłam go tak bardziej profilaktycznie może. Zobaczymy co życie pokaże i czy go zastosuję.
Jeśli chodzi o krem bambino to owszem można nim wszędzie smarować dzidziusia :)
A pogodę mamy chyba podobną, też mam raz słońce raz chmury...a od jutra ponoć ma przyjść deszcz :(

kakaszka, no wszystko na to wskazuje że moja maluda znów jest w poprzek :huh:
Kup to co Ci wczoraj pisałam. Mydło i krem bambino plus te przybory i wszystko będzie okej ;)

Wiecie co...wysypało mnie syfkami na brodzie i pod nosem...normalnie jakaś masakra. Jakbym przeżywała drugą młodość. Wkurzam się bo to upierdliwe jest. :angry:

11 lata 8 miesiąc temu #627973 przez malutkamilka
Violcia00 - powiem ci szczerze że nie widzialam by któraś z mamusiek używała, ale jak nie będzie uczulał to mozesz śmiało nikt ci nie zabroni. Choć jedno co mogę powiedzieć o tej firmie to już pare osób mi mowilo abym nie patrzala na żaden kosmetyk z tej firmy bo uczulenie i wysypka się pojawia. Ale wiadomo każde dziecko jest inne i twoje może dobrze znosić kosmetyki z tej firmy.

11 lata 8 miesiąc temu #627980 przez violcia00
Dzieki Haniu za odpowiedz...tak własnie myslałam ze juz sie nie stosuje za bardzo zasypek,ale wolalam zapytac :lol:

A wiesz ze mi tez wyskoczyły syfki-własnie pod nosem i na brodzie,ale nie wiele tego jest :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #627991 przez KasiaS
Violcia ja mam wizytę dopiero w środę też :(
Już nie mogę się doczekać bo chciałabym się dowiedzieć co mnie tam w tym brzuchu tak boleśnie dźga i dźga. Wyczaiłam już że jak leże albo siedzę półleżąco taka rozluźniona na kanapie to przechodzi. Wiec dzis leże ile wlezie, chociaż za chwile się muszę zbierać i wykąpać, ubrać, obiad ugotować :( nie mam siły... skąd w was te energia?

Co do zasypek, pudrów itp to też słyszałam, że się odchodzi...
Położna nam mówiła, żeby sudecremu do 3 m-ca nie używać. Wieczorem napisze co mówiła dokładnie jakie kosmetyki do czego i kiedy (bo zeszyt wczoraj w samochodzie zostawiłam). Zawsze można coś tam skorzystać. ja to sama jestem w rozterce z jakiej firmy co kupić... boje się bo w czasie ciąży dostałam strasznej wysypki z oliwki nivea, wiec nei wiem czy dziecku to nie zaszkodzi tez.

Kurczę muszę się dziś wybrac kupić jakieś buty na teraz. Bo jedyne które mam zrobiły mi się za małe :) Byłam już w jednym sklepie, ale same na obcasie albo na innym wzniesieniu :) a ja potrzebuje wygodnych płaskich butów. Najchętniej to marze już o sandałkach :) ale nie wiem jak teraz będą w nich wyglądać te moje podpuchnięte stopy i serdelkowate paluszki :blink:

11 lata 8 miesiąc temu #627996 przez Hania84
Kasia ja tez już w półbuty nie wchodzę. Nogi mam spuchnięte i kaplica. Muszę kupić jakieś klapki bo sandały mam ale na koturnie...a też chcę coś płaskiego teraz.

11 lata 8 miesiąc temu #627999 przez KasiaS
Hania słyszałam, ze czasem po ciąży noga staje się o rozmiar większa :( już na zawsze :)

11 lata 8 miesiąc temu #628010 przez Hania84
Wiem Kasia :) też to słyszałam i jestem przekonana że to prawda.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka